nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε άλλο να έχεις όμως σχεδόν εξολοκλήρου θεωρία...
Δεν ξερω τι ειναι πιο ζορι, να χεις μονο θεωρια,ή να χεις θεωρια+ασκησεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnnaousa
Επιφανές μέλος
τι σπουδάζεις?Ε άλλο να έχεις όμως σχεδόν εξολοκλήρου θεωρία...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Αν ήταν να διαλέξω ανεξαρτητα από το παράγοντα θέση σχολής θα διάλεγα βιολογικό ή ιατρική.
Το πρόβλημα είναι ότι 18 χρονών το μόνο που διδάσκονται τα παιδιά είναι γενετική δεν ξέρουν και πολλούς άλλους κλάδους βιολογίας οι οποίοι θαρρώ είναι πιο ενδιαφέροντες.
Επίσης τα παιδιά δε γνωρίζουν ότι σημαίνει πολύ διάβασμα, πολύ κούραση και πολλές φορές χωρίς τις αναμενόμενες οικονομικές απολαβές (τις περισσότερες).
KotCoC100
Εκκολαπτόμενο μέλος
Dark_Shadow
Εκκολαπτόμενο μέλος
τι σπουδάζεις?
Σπουδαζα Δασολογια και Φυσικο Περιβαλλον
fockos
Επιφανές μέλος
Ναι το ξέρω και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, μιας και εγώ παλιότερα βρισκόμουν στο ίδιο δίλημμα, αλλά έχω περισσότερο καιρό από εκείνον για να το σκεφτώ... Βλέπω όμως, πως κάθε σχόλιο που περιέχει φράσεις όπως: "εξάλου η γενετική της Θράκης δεν είναι καθόλου κακή σχολή" συνοδεύεται πάντοτε από αρνητικές ψήφους... Τέλος, συμφωνώ στο ότι η Βιολογία σαν επιστήμη είναι πολυδιάστατη και υπάρχουν και άλλοι ενδιαφέροντες κλάδοι... Αυτό όμως που μπερδεύει τα πράγματα είναι και το μέρος της σχολής μιας και τα οικονομικά δυσχεραίνουν την επιλογή ακόμα περισσότερο... :/
Σπουδάζοντας στην πόλη σου 4 χρόνια εξοικονομείς ένα τεράστιο ποσό από τους γονείς σου που μπορείς να το διαθέσεις μετά για μετεκπαιδεύσεις, μεταπτυχιακά κοκ.
εφόσον έχεις την τύχη να έχεις μια τέτοια σχολή κοντά στο σπίτι σου νομίζω πω η καλύτερη επιλογή είναι να πας εκεί
Όσο αφορά την αποκατάσταση εκτός από έρευνα μπορεις να δουλέψεις σε εργαστήρια (ως βιολόγος) , στην συμβουλευτική γενετική , ως καθηγητής βιολογιας στην δευτεροβάθμια ή σε φροντιστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ένα μεγάλο μέρος των αποφοιτων στρέφεται στην έρευνα και πάει εξωτερικό (, ένα άλλο μεγάλο μέρος δινει κατατακτήριες για ιατρική (ελληνικό σύνδρομο)
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
στατιστικα,συγκεκριμενα θελουμε...αλλιως δεν εχει νοημα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
https://www.adip.gr/eks/EER Biology AUTH Final.pdf
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
apostolis92
Νεοφερμένος
Civilara
Περιβόητο μέλος
https://194.26.23.24/img/dynamic/c1388/type.FileContent.file/Europass_ds_Example_GR_el_el_GR.pdf
Παράρτημα Διπλώματος (ΜΔΕ Οικολογική Ποιότητα & Διαχείριση Υδάτων σε Επίπεδο Λεκάνης Απορροής)
https://www.bio.auth.gr/sites/default/files/MPS_BIO_ell.pdf
Stickerbush
Πολύ δραστήριο μέλος
Όπως λέει και ο OP, θέλω πληροφορίες γι αυτή τη σχολή, υπεύθυνα όμως.
+μια σύγκριση με άλλα βιολογικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spring day
Εκκολαπτόμενο μέλος
1) Πέρσι γράφτηκα στο βιολογικό αλλά ξαναέδωσα πανελλήνιες χωρίς να κάνω αναστολή σπουδών. Αν δεν περάσω εκεί που θέλω φέτος και συνεχίσω εκεί, θα υπάρξει κάποια επίπτωση; (πέρα από το ότι θα πρέπει να βγάλω την σχολή σε 5 χρόνια λόγω του ν+2)
2) Αν συνεχίσω εκεί, με τα μαθήματα τι θα γίνει; Θα πρέπει στο επόμενο εξάμηνο να δηλώσω τα μαθήματα των 2 εξαμήνων που έχασα + του 3ου; Ή γίνεται κάπως να ξεκινήσω από το 0;
3) Είδα ότι όσοι έχουν πτυχίο βιολογίας μπορούν να εξειδικευτούν στην "εργαστηριακή γενετική". Είναι καλή ιδέα; Έχει μέλλον στην Ελλάδα;
Guest 586541
Επισκέπτης
Ίσως αν ξαναπεράσεις σε αυτή μέσω των πανελλαδικών και αρχικά διαγραφείς και έπειτα επανεγγραφείς να ξεκινάς από το μηδέν και να έχεις μπροστά σου ολόκληρη την εξαετία.2) Αν συνεχίσω εκεί, με τα μαθήματα τι θα γίνει; Θα πρέπει στο επόμενο εξάμηνο να δηλώσω τα μαθήματα των 2 εξαμήνων που έχασα + του 3ου; Ή γίνεται κάπως να ξεκινήσω από το 0;
Φυσικά αυτό που ανέφερα είναι απλά μία υπόθεση, γνωρίζει κανείς αν στην πραγματικότητα ισχύει;
jimis2001
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω αν επέλεξα το κατάλληλο thread για να διατυπώσω τις απορίες μου, but here I go:
1) Πέρσι γράφτηκα στο βιολογικό αλλά ξαναέδωσα πανελλήνιες χωρίς να κάνω αναστολή σπουδών. Αν δεν περάσω εκεί που θέλω φέτος και συνεχίσω εκεί, θα υπάρξει κάποια επίπτωση; (πέρα από το ότι θα πρέπει να βγάλω την σχολή σε 5 χρόνια λόγω του ν+2)
2) Αν συνεχίσω εκεί, με τα μαθήματα τι θα γίνει; Θα πρέπει στο επόμενο εξάμηνο να δηλώσω τα μαθήματα των 2 εξαμήνων που έχασα + του 3ου; Ή γίνεται κάπως να ξεκινήσω από το 0;
3) Είδα ότι όσοι έχουν πτυχίο βιολογίας μπορούν να εξειδικευτούν στην "εργαστηριακή γενετική". Είναι καλή ιδέα; Έχει μέλλον στην Ελλάδα;
Νομίζω επιτρέπεται 2 φορές να μην δηλώσεις μαθήματα στη σχολή και μπορείς να συνεχίσεις. Εάν επιθυμείς μπορείς να ξεκινήσεις μόνο με τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου όντας 3ο εξάμηνο και δεν θα αλλάξει κάτι. Η μόνη διαφορά είναι όταν θα έρθει η ώρα να επιλέξεις κατεύθυνση, διπλωματική, πρακτική, αν τα κάνεις 1 χρόνο αργότερα απότι προβλέπεται, απλά θα στείλεις ένα email ή θα πάρεις τηλέφωνο τη γραμματεία για να σου επιτρέψουν να τα δηλώσεις γιατί αλλιώς δεν σου το επιτρέπει το σύστημα. Για τον τομέα εργαστηριακής γενετικής δεν γνωρίζω ιδιαίτερα κατά πόσο υπάρχει ανάπτυξη ή κορεσμός.
Nikoleta_Giann
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπορείς με την συλλογή μοριων..ανάλογα με το εισόδημα και την τρτεκνια (και ανάλογα ποσά αδέρφια λιγότερο από 25 ετών έχεις)παίρνεις μόρια..αν μαζεύεις 5-6 είσαι πολύ καλά για να μπειςΜια ερώτηση (σχετική και άσχετη ταυτόχρονα με το τμήμα) βιολογικό περνάω μόνο Κρήτη και Πάτρα μαλλον.. Ωστόσο θέλω Θεσσαλονίκης... Ως τρίτεκνη οικογένεια μπορώ να πάρω μεταγραφή Θεσσαλονίκη ακόμα και χωρίς να έχω κάποιο συγγενή εκεί;;; ευχαριστώ εκ των προταίρων!!
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείς με την συλλογή μοριων..ανάλογα με το εισόδημα και την τρτεκνια (και ανάλογα ποσά αδέρφια λιγότερο από 25 ετών έχεις)παίρνεις μόρια..αν μαζεύεις 5-6 είσαι πολύ καλά για να μπεις
Δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι, αλλά απάντησες σε μια ερώτηση που έγινε το 2009, οπότε μάλλον ο θεματοθετης τώρα πρέπει να κοντεύει να βγει σε σύνταξη...
Θα χει πλάκα να μπει κ να πει ευχαριστώ για την ενημερωσηΔεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι, αλλά απάντησες σε μια ερώτηση που έγινε το 2009, οπότε μάλλον ο θεματοθετης τώρα πρέπει να κοντεύει να βγει σε σύνταξη...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 78 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- GV221
- Nickelhead
- stavroulita
- Human being
- Nem0
- spring day
- Joji
- Sia_k
- Giannis_19
- eirinipap
- elevag
- future scientist
- Νικολινα
- Nikoleta_Giann
- Pharmacist01
- jimis2001
- Arvacon
- Cat lady
- Than003
- Drglitterstar
- allall1
- Nala
- Mewmaw
- Mary06
- anna05
- sophiaa
- nucomer
- constansn
- Hased Babis
- aggorf
- EmperorPalpatine
- hello1234
- Scandal
- Meow
- pannnos1992
- Kostas_Athens
- katia.m
- Steliosgkougkou
- 5tsuh1ss
- stee
- kiyoshi
- P.Dam.
- mvas
- estrela
- BatGuin
- dmav
- Χάρις
- olakalathapane
- cherry
- clevercat
- TheRottingPoet
- Jimmy20
- Πα.Κ
- guest18
- Johnnnn
- Marianthik
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.