Crookshanks
Διάσημο μέλος
Παντως εμενα δεν με χαλαει και η προοπτικη του να γινω εκπαιδευτικος. Σαφως και δεν θα ειναι το πρωτο που θα κυνηγησω μολις παρω το πτυχιο της Βιολογιας (αν τελικα μπω εκει), αλλα το εχω σαν εναλλακτικη.
Kι εγώ έτσι το σκέφτομαι, αν και όνειρο ζωής είναι η έρευνα.
Βρε Iliaso πλακα κανεις? Το προφανες κάνει ο ερευνητής. Διαλέγει ένα αντικειμενο έρευνας(στις μέρες μας πολυ εξειδικευμενα πράγματα) και το μελετάει.
Πχ κάνει έρευνα πάνω σε μια ουσία που ενδέχεται να έχει θεραπευτικες ιδιότητες. Νταξ, το καθημερινό του πρόγραμμα δεν περιλαμβανει εκρήξεις και τέτοια κουλά, απλως άπειρες ώρες πάνω απο δοκιμαστικούς σωλήνες, πιπέτες, φυγοκετρησεις και οθόνες υπολογιστή. Αφου πάρει τα επιθυμητα αποτελέσματα in vitro περνάει στα πειραματόζωα, μετα αν ολα πάνε καλα πάνε σε μικρη ομαδα εθελοντων κλπ κλπ.
Αυτό ήταν ενα απλο παραδειγμα.
Αναλογως με τον τομέα του, η καθημερινότητα είναι και καπως διαφορετικη. Αλλα δεν μπορώ να καταλαβω την απορία του τι κάνει ενας ερευνητης. :S Aν θες βέβαια να τα δεις με τα ματια σου, το μονο που έχεις να κανεις είναι να πας αυτοπροσωπως να τα δεις live.
Δεν είναι μόνο στο εργαστήριο, μπορεί ας πούμε να πηγαίνει σε διάφορες τοποθεσίες για να κάνει παρατηρήσεις κ.λπ..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Kι εγώ έτσι το σκέφτομαι, αν και όνειρο ζωής είναι η έρευνα.
Δεν είναι μόνο στο εργαστήριο, μπορεί ας πούμε να πηγαίνει σε διάφορες τοποθεσίες για να κάνει παρατηρήσεις κ.λπ..
Κι για μενα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χαχα, αληθεια πώς την εχεις στο μυαλο σου την εικονα του ερευνητη?
Μιλαμε για ερευνα σε ζητηματα σχετικα με τον ανθρωπο, δεν θα πάς να γίνεις αρχαιολόγος, ούτε θα τρεχεις στη ζουγκλα να ανακαλυψεις το ταδε υπο εξαφανιση ζώο. Βρες μου εναν λογο για να βγει ερευνητης σε αυτο τον τομεα εξω "για να κανει παρατηρησεις" και θα σε παραδεχτω. Στην βιολογια και την ιατρικη η ερευνα γινεται πλεον σε μοριακο επιπεδο, που σημαινει οτι τη ζωη σου την περνας πανω απο ενα μικροσκόπιο, δεν ψαχνεις το μυστικο φαρμακο στο δασος.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Εγώ αναφερόμουν γενικά στην έρευνα, όχι απαραίτητα στη βιοϊατρική. Υπάρχουν αρκετά είδη για τα οποία δε γνωρίζουμε πράγματα. Ως παράδειγμα, σου φέρνω αυτό του μυρμηγκιού που πρόσφατα ανακαλύφθηκε και που αναπαράγεται με κλωνοποίηση (υπάρχει σχετικό τόπικ στο subforum "Ειδήσεις και Επικαιρότητα", με μια αναζήτηση το βρίσκεις εύκολα). Επίσης, τα πλάσματα της αβύσσου. Μελετώνται, επίσης, και οι συμπεριφορές των ανώτερων θηλαστικών. Και αυτά είναι όλα σχετικά με τη Βιολογία. Σαφώς και η έρευνα γίνεται εντός εργαστηρίων στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά απλώς δεν ήθελα να εξετάσουμε μονόπλευρα το ζήτημα. Εγώ μάλλον στο εργαστήριο θα είμαι. Με ενδιαφέρει, βέβαια, και η εξελικτική βιολογία.
chris_90
Διάσημο μέλος
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί απέκλεισες Φαρμακευτική αν επιτρέπετε;Εγω αν το επιτρεψουν οι τελικες βαθμολογιες μου και αν εχω γραψει οπως εχω υπολογισει και αν γραψω καλα και στη Χημεια και αν δεν ανεβουν οι βασεις (πολλα τα "αν" ), σκεφτομαι για καμια Ιατρικη στην επαρχια (γιατι για Αθηνα το βλεπω καραχλωμο ). Κυριως για Κρητης γιατι για Πατρα, Θεσ/νικη, Γιαννενα δεν ακουω και τα καλυτερα. Αλλα δεν ξερω, μπορει και να προτιμησω να κατσω Αθηνα στο Βιολογικο (γιατι τη Φαρμακευτικη την εχω σχεδον αποκλεισει).
chris_90
Διάσημο μέλος
Γιατι δεν υπαρχουν και πολλες εναλλακτικες περα απο το φαρμακειο. Το πολυ-πολυ να πιασεις δουλεια σε καμια φαρμακευτικη εταιρια και να προωθεις φαρμακα...Γιατί απέκλεισες Φαρμακευτική αν επιτρέπετε;
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
εσυ μεχρι πριν ενα μηνα δεν ελεγες και 19500 να πιασω δε παω ιατρικη αθηνας τωρα τα αλλαζεις?ωραια σταθεροτητα σας διακρινει αν επιτρεπεται που υπολογιζεις οτι εχεις γραψει μεχρι στιγμης?Εγω αν το επιτρεψουν οι τελικες βαθμολογιες μου και αν εχω γραψει οπως εχω υπολογισει και αν γραψω καλα και στη Χημεια και αν δεν ανεβουν οι βασεις (πολλα τα "αν" ), σκεφτομαι για καμια Ιατρικη στην επαρχια (γιατι για Αθηνα το βλεπω καραχλωμο ). Κυριως για Κρητης γιατι για Πατρα, Θεσ/νικη, Γιαννενα δεν ακουω και τα καλυτερα. Αλλα δεν ξερω, μπορει και να προτιμησω να κατσω Αθηνα στο Βιολογικο (γιατι τη Φαρμακευτικη την εχω σχεδον αποκλεισει).
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γενικα οι περιφερικες σχολές μια χαρα ειναι(σε συγκριση παντα με το #$%$# που συμβαίνει στην Αθηνα, αντικειμενικα ολες οι ιατρικες της ελλαδας ειναι για τα μπαζα). Κρητη, Γιαννενα και Πατρα ειναι αρκετα καλες. Μονο η Αθηνα φημιζεται για το χαος της και για το οτι δεν σου δινει κανεις σημασία εκει.
chris_90
Διάσημο μέλος
Δεν πιστευα ποτε οτι θα πιασω τοσα μορια στ' αληθεια, αυτο ειναι το θεμα. Περιπου 18.800 υπολογιζω, θα δουμε ομως. Δεν μπορεις ποτε να εισαι απολυτα σιγουρος. Πιστευω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερουσα σαν σχολη, κοντα στα ενδιαφεροντα μου και εχει περισσοτερες διεξοδους. Και στην τελικη ειναι κατι που το εχω σκεφτει πολυ και θα το σκεφτω ακομα περισσοτερο, τετοιες αποφασεις δεν παιρνονται απο τη μια μερα στην αλλη.εσυ μεχρι πριν ενα μηνα δεν ελεγες και 19500 να πιασω δε παω ιατρικη αθηνας τωρα τα αλλαζεις?ωραια σταθεροτητα σας διακρινει αν επιτρεπεται που υπολογιζεις οτι εχεις γραψει μεχρι στιγμης?
pizza_dora, αυτο για την Κρητη το εχω ακουσει απο γιατρους δεν το εβγαλα ετσι απο το κεφαλι μου. Επισης ολοι ανεξαιρετως εχουν θαψει την Αλεξανδρουπολη (που εκει ειναι το πιθανοτερο να περασω αν περασω ) και τη Θεσσαλονικη. Για την Αθηνα παλι απο αλλλου ακουω καλα και απο αλλου χαλια (οχι πως υπαρχει πιθανοτητα να περασω, αλλα λεμε τωρα).
Iliaso
Περιβόητο μέλος
εσυ μεχρι πριν ενα μηνα δεν ελεγες και 19500 να πιασω δε παω ιατρικη αθηνας τωρα τα αλλαζεις?ωραια σταθεροτητα σας διακρινει αν επιτρεπεται που υπολογιζεις οτι εχεις γραψει μεχρι στιγμης?
Υπάρχει η λέξη σταθερότητα στο λεξιλόγιο σου ρόλινγκ?
Δεν πιστευα ποτε οτι θα πιασω τοσα μορια στ' αληθεια, αυτο ειναι το θεμα. Περιπου 18.800 υπολογιζω, θα δουμε ομως. Δεν μπορεις ποτε να εισαι απολυτα σιγουρος. Πιστευω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερουσα σαν σχολη, κοντα στα ενδιαφεροντα μου και εχει περισσοτερες διεξοδους. Και στην τελικη ειναι κατι που το εχω σκεφτει πολυ και θα το σκεφτω ακομα περισσοτερο, τετοιες αποφασεις δεν παιρνονται απο τη μια μερα στην αλλη.
.
Χρήστο δεν χρειάζεται να απολογείσαι
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος
ωραιος ρε μαγκα τοσο καλα τα πηγες?μπραβο πραγματικα μπραβο για πες αναλυτικα ποσο περιμενεις?Εγω αν το επιτρεψουν οι τελικες βαθμολογιες μου και αν εχω γραψει οπως εχω υπολογισει και αν γραψω καλα και στη Χημεια και αν δεν ανεβουν οι βασεις (πολλα τα "αν" ), σκεφτομαι για καμια Ιατρικη στην επαρχια (γιατι για Αθηνα το βλεπω καραχλωμο ). Κυριως για Κρητης γιατι για Πατρα, Θεσ/νικη, Γιαννενα δεν ακουω και τα καλυτερα. Αλλα δεν ξερω, μπορει και να προτιμησω να κατσω Αθηνα στο Βιολογικο (γιατι τη Φαρμακευτικη την εχω σχεδον αποκλεισει).
chris_90
Διάσημο μέλος
Δεν βρισκω τον λογο να γραψω αναλυτικα ποσο περιμενω. Μπορει σε καποιο μαθημα να τα παω χειροτερα. Απλα κανω καποιες σκεψεις για την περιπτωση που τα εχω παει οπως περιμενω, δεν βρισκω κατι κακο σ' αυτο...ωραιος ρε μαγκα τοσο καλα τα πηγες?μπραβο πραγματικα μπραβο για πες αναλυτικα ποσο περιμενεις?
'Ιρις
Νεοφερμένος
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mother Of Light
Νεοφερμένος
θα προτιμούσα να απαντήσεις μέχρι αύριο κάποιος που έχει γνώση σχετικά με το θέμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Το καλύτερο είναι να πας ιατρική.
Συνήθως στις ομάδες αυτές ηγούνται ιατροί. Επίσης αν πρόσεξες οι περισσοτεροι βιολόγοι και χημικοί κάνουν μεταπτυχιακά και έρευνες σε τμήματα ιατρικής........... Αν
θέλεις να ασχοληθείς με τον μαγικό δρομο της ερευνας από ιατρική μπορεις πιο εύκολα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
'Ιρις
Νεοφερμένος
σκέφτομαι στο μέλλον να ασχοληθώ με έρευνα στην γενετική; ποια σχολή να ακολουθήσω;
θα προτιμούσα να απαντήσεις μέχρι αύριο κάποιος που έχει γνώση σχετικά με το θέμα
Παίζει να άργησα λίγο. Πρέπει να σκεφτείς εσύ τι θες να κάνεις. Ιατρική γενετική στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει σαν ειδικότητα, ούτε υπάρχουν μεταπτυχιακά πάνω στη γενετική ανθρώπου. Υπάρχουν όμως μεταπτυχιακά πάνω στη Γενετική μικροοργανισμών. Δεν ξέρω αν αληθεύει ότι όλοι όσοι ηγούνται εργαστήρια γενετικής στην Ελλάδα ή όπου αλλού είναι γιατροί. Εγώ δεν έχω συναντήσει. Ξέρω ότι οι γιατροί έχουν τα πρωτεία στα Νοσοκομεία, αλλά στα ερευνητικά εργαστήρια, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει τέτοιος κανόνας μιας και όταν γίνεσαι γιατρός πιο πολλά λεφτά βγάζεις στην εφαρμογή, παρά στην έρευνα.
fockos
Επιφανές μέλος
Παίζει να άργησα λίγο. Πρέπει να σκεφτείς εσύ τι θες να κάνεις. Ιατρική γενετική στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει σαν ειδικότητα, ούτε υπάρχουν μεταπτυχιακά πάνω στη γενετική ανθρώπου. Υπάρχουν όμως μεταπτυχιακά πάνω στη Γενετική μικροοργανισμών. Δεν ξέρω αν αληθεύει ότι όλοι όσοι ηγούνται εργαστήρια γενετικής στην Ελλάδα ή όπου αλλού είναι γιατροί. Εγώ δεν έχω συναντήσει. Ξέρω ότι οι γιατροί έχουν τα πρωτεία στα Νοσοκομεία, αλλά στα ερευνητικά εργαστήρια, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει τέτοιος κανόνας μιας και όταν γίνεσαι γιατρός πιο πολλά λεφτά βγάζεις στην εφαρμογή, παρά στην έρευνα.
οι ιατρικές στην Ελλάδα στα μεταπτυχιακά τους προγράμματα γινονται ερευνες. Σε αυτά τα προγραμματα γινονται δεκτοι και βιολογοι αλλά και ιατροί.
το ότι κατά κανονα οι ιατροί ασχολούνται με την κλινική αυτο είναι αλήθεια παρόλα αυτά οποιος θελει να ασχοληθεί με την έρευνα μπορέι πολύ έυκολα να το κάνει δε θεωρείσαι λιγότερο ειδικός από τον βιολόγο το αντίθετο μάλιστα. Πολλοί βιολόγοι και χημικοί στρέφονται σε αυτά τα προγράμματα επειδή δε μπορούν στην ουσία στην Ελλάδα να ασχοληθιούν με τιποτα άλλο (π.χ. ενας βιολόγος δε μπορεί να ανοίξει μικροβιολογικό εργαστήριο όσα διδακτορικά και να κάνει, μπορεί να δουλέψει ως επικουρικος στα εργαστήρια) αναγκαστηκά στρέφοντια σε έρευνα ή σε δευτεροβάθμια (πολλοί λίγοι διορίζονται στα νοσοκομεία)
'Ιρις
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.