penspinner
Νεοφερμένος
Ανοίγω το παρόν θέμα ζητώντας απόψεις σε έναν προβληματισμό μου βλέποντας ότι σε αυτό το forum υπάρχουν άτομα που παρέχουν ουσιαστική βοήθεια σε όποιον την ζητάει.
Είμαι μαθητής β λυκείου και θέλω να σπουδάσω έχοντας στο μυαλό μου τους εξής δύο στόχους.
Θέλω να βρω έναν τρόπο ώστε ο άνθρωπος να γίνει πιο έξυπνος. Αυτό γιατί η γνώση δεν έχει τέλος ο ανθρώπινος νους όμως κάπου σταματάει.
Ο δεύτερος στόχος μου είναι η επέκταση της ανθρώπινης ζωής, είτε με μεθόδους κλωνοποίησης (δηλαδή μετάλλαξη) είτε με απλός επιμήκυνση του μέσου όρου ηληκίας.
Όμως επειδή το σχολείο μου δεν έχει αρμόδιο για το μάθημα του ΣΕΠ και δεν ξέρω κανέναν που να ασκεί κάποιο από τα προαναφερθέντα επαγγέλματα δεν ξέρω που να απευθηνθώ για να μάθω συγκεκριμένα το καταλήλότερο εκ των δύο.
Έτσι ρωτώ όσους ξέρουν να μου απαντήσουν ποιες από τις δύο επιστήμες, βιολογία ή ιατρική, είναι οι καταληλότερες για την εκπλήρωση των στόχων μου.
Ίσως να σας φαίνονται λίγο τρελά όλα αυτά αλλά όλα τα μεγάλα κατωρθόματα από μία τρέλα δεν ξεκίνησαν?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
γίνε γεωπόνος έτσι θα δημιουργείς νέες ποικιλίες φυτών,άρα καλύτερη και περισσότερη τροφή οπότε ο κόσμος θα ζεί πιο πολύ
Για τη δημιουργία νέων ποικιλιών (Βελτίωση Φυτών/Plant Breeding ονομάζεται αυτός ο επιστημονικός τομέας) διδάσκεται στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής κάθε Γεωπονικού Πανεπιστημίου/Σχολής.
Επιπλέον, στη "Γεωπονία-Γεωπόνος" εκτός από τα "φυτά" περιλαμβάνονται τα "ζώα, τρόφιμα, γεωπ. βιοτεχνολογία, αγροτική οικονομία και αξιοποίηση φυσικών πόρων & γεωργ. μηχανική"...
Αμελί
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
zip_unzip
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχοντας δυο γονεις γιατρους μπορω με σιγουρια να σου εγγυηθω οτι θα ηταν καλυτερο να αποφυγεις την ιατρικη.Παντως για να πετυχεις αυτους τους στοχους που εχεις μαλλον πρεπει να πας στο εξωτερικο.
Επειδή κι εμένα με ενδιαφέρει η ιατρική, μπορείς, σε παρακαλώ, να εξηγήσης το γιατί;
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και στην βιολογία βέβαια μπορει να υπάρχει κάποιο εργαστηριο που να ασχολειται με κάποιο από αυτα τα ζητήματα, αλλα η ιατρικη είναι πιο εξειδικευμένη.
Αν σε ενδιαφερουν πια τόσο πολυ αυτά τα 2, μπορεις μαλιστα να ψαξεις να δεις αν υπαρχει ήδη κάποιο εργαστήριο σε κάποια σχολη απο τις 2 που να τα εχει ως αντικειμενο ερευνας. Αν στην πολη σου ειναι κάποια σχολη μπορεις και να επισκευτεις τα εργαστηρια το πανεπιστημιου και να μάθεις πληροφορίες, οι περισσότεροι ειναι πρόθυμοι να σε διαφωτησουν. Ετσι θα μπορεις απο φοιτητης ήδη να ασχοληθεις με αυτά.^^
Crookshanks
Διάσημο μέλος
είναι καλύτερα να πας Βιολογία ή Ιατρική, αν θες να ασχοληθείς με τη βλαστοκυτταρική έρευνα ή τη γενετική ιατρική/μεθόδους γενετικής θεραπείας/πρόληψης;
chris_90
Διάσημο μέλος
Εγω την Ιατρικη ουτε που να την ακουω (ok, γουστα ειναι αυτα, αλλα τη θεωρω επαγγελμα για γερα νευρα). Εχεις την ευθυνη του να παιζεις με τις ανθρωπινες ζωες, ενα συναισθημα που δεν ειναι τοσο εντονο στην ερευνα (δηλ. δεν θα κληθεις ποτε να σωσεις εναν ανθρωπο που πεθαινει). Anyway, πρωτη μου επιλογη θα ειναι το Βιολογικο κατα 99% και τωρα τελευταια σκεφτομαι και για Γεωπονικο ως εναλλακτικη (αν δεν πιασω τα μορια του Βιολογικου).
Hristos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Daisy
Δραστήριο μέλος
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γνωρίζω ότι αυτα τα θεματα που σε ενδιαφερουν είναι αντικειμενα ερευνας εργαστηριων στην ιατρικη, και οι περισσότεροι που ασχολουνται με αυτα ειναι γιατροι(υπαρχουν ομως και βιολογοι και χημικοί κλπ)
Γενικά σε ενα εργαστηριο είναι απαραίτητο να υπαρχουν ερευνητες πολλών ειδικοτήτων, αλλιως δεν θα λειτουργησει σωστα. Πχ επειδη στη σχολη ειχαν μια ενημερωτικη ημεριδα για την ερευνα στο πανεπιστημιο, και ενας καθηγητης μας ανεφερε οτι στο εργαστηριο βιοχημειας εχουν και εναν χημικό σκέτο, ο οποιος μπορει να μην εχει ιδιαιτερη σχεση με το αντικειμενο, αλλα τον χρειαζονται για να τους βοηθαει στις διάφορες πολυπλοκες τεχνικές.
Δλδ εσυ πρεπει να αποφασίσεις αν θελεις να επικεντρωθεις στην ανθρωπινη ασθενεια, ή γενικά στην έρευνα του κυττάρου πχ. Και απο τους 2 τομείς μπορεις να φτασεις στο αντικειμενο που σε ενδιαφερει, απλως το βλεπουν απο διαφορετικη οπτικη γωνία.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Βιολόγος=εκπαίδευση έρευνα = εξωτερικό
Εννοείς ότι στο εξωτερικό παίρνουν βιολόγους για την έρευνα;
Ή γιατρούς;
Αμάν, έχω μπερδευτεί.
Κι εγώ νόμιζα πως η Βιολογία έχει να κάνει περισσότερο με αυτά. Η Ιατρική έχει να κάνει περισσότερο με την αναγνώριση των συμπτωμάτων και τη θεραπεία τους.
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μονο στο εξωτερικό θα βρεις σοβαρα εργαστήρια που θα εχουν εξοπλισμό και χρήμα. Στην ιατρική υπάρχουν 2 μονοπατια. Είτε θα γίνεις κλινικός ιατρός και θα ασχολείσαι με την θεραπεία των ανθρωπων, είτε θα ασχοληθεις με την έρευνα. Οι περισσότεροι διαλεγουν να γίνουν κλινικοί για προφανεις λόγους(αυτη ειναι και η ουσια του επαγγελματος κατα τη γνωμη μου). Ως βιολόγος αν θες να ασχοληθεις με την έρευνα, τότε θα πρεπει να ξενιτευτεις, το ίδιο και ως γιατρος.
Τωρα αυτό που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρα είναι οι εναλλακτικες που θα εχεις σε κάθε επαγγελμα, αν τελικα δεν ασχοληθεις με την ερευνα.(κλινικός ιατρος, καθηγητης βιολογίας και άλλα πολλά που δεν ξέρω)
chris_90
Διάσημο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
pizza_dora
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πχ κάνει έρευνα πάνω σε μια ουσία που ενδέχεται να έχει θεραπευτικες ιδιότητες. Νταξ, το καθημερινό του πρόγραμμα δεν περιλαμβανει εκρήξεις και τέτοια κουλά, απλως άπειρες ώρες πάνω απο δοκιμαστικούς σωλήνες, πιπέτες, φυγοκετρησεις και οθόνες υπολογιστή. Αφου πάρει τα επιθυμητα αποτελέσματα in vitro περνάει στα πειραματόζωα, μετα αν ολα πάνε καλα πάνε σε μικρη ομαδα εθελοντων κλπ κλπ.
Αυτό ήταν ενα απλο παραδειγμα.
Αναλογως με τον τομέα του, η καθημερινότητα είναι και καπως διαφορετικη. Αλλα δεν μπορώ να καταλαβω την απορία του τι κάνει ενας ερευνητης. :S Aν θες βέβαια να τα δεις με τα ματια σου, το μονο που έχεις να κανεις είναι να πας αυτοπροσωπως να τα δεις live.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 22 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.