giot
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Καλά το Ηράκλειο δεν είναι και κάνα χωριό,η ζωή δεν διαφέρει από αυτήν που θα έκανες πχ στην Πάτρα.Εγώ μένω Κρήτη αλλά επειδή βαριέμαι όλο τα ίδια θέλω να περάσω Θεσσαλονίκη και μετά θα κάνω μεταπτυχιακό εδώ.Μετά ελπίζω να φύγω απ την Ελλάδα.Το επιπεδο της έρευνας εδώ είναι πολύ χαμηλό.Μη σου κάνει καθόλου εντύπωση. Όσα και να λένε για την Κρήτη οι περισσότεροι θέλουν να είναι κοντά στο σπίτι τους. Δεν είναι εύκολο να αφήνει ένας Αθηναίος την Αθήνα του και να πηγαίνει Κρήτη. Η ζωή του φοιτητή γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη στις μέρες μας. Η Αθήνα περιλαμβάνει τη μισή Ελλάδα. Επομένως είναι λογικό να έχει πάντα μεγάλη βάση και η Κρήτη μικρή. Από την άλλη πλευρά πολλοί θέλουν να ζήσουν τη φοιτητική ζωή σε μεγαλούπολη κι όχι στην Κρήτη. Έτσι, τελικά η βάση της Κρήτης πέφτει. Κι εμένα μου έλεγαν Κρήτη, αλλά εγώ προτίμησα Αθήνα. Η μόνη είμαι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fata Morgana
Δραστήριο μέλος
Αληθεια, δεν πρεπει να υπαρχουν αλλες διεξοδοι περα απο καθηγητης ή ερευνητης, ε;
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Fata Morgana
Δραστήριο μέλος
Παντως, ετσι οπως σκεφτομαι τα πραγματα τωρα, θα μου αρεσε, αφου κανω μεταπτυχιακα ή οτιδηποτε αλλο, να παρω κατι απο την αρχη, να ασχοληθω μαζι του και να το αναπτυξω- εξελιξω, οσον αφορα την ερευνα παντα, ε; Ας πουμε οπως ο Γραμματικακης στο τομεα της πυρηνικης φυσικης και εχει φτιαξει ενα απ τα πιο πολυσημαντα και ειδικευμενα κεντρα στην Ευρωπη..Δε λεω φυσικα οτι θα ειναι ευκολο, αλλα ισως πιο ενδιαφερον..
Εχμ, οσον αφορα τα παιδια και το επιπεδο ζωης που θελω να τους προσφερω, δεν το εχω πολυσκεφτει, να πω την αληθεια...
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Καλά το Ηράκλειο δεν είναι και κάνα χωριό,η ζωή δεν διαφέρει από αυτήν που θα έκανες πχ στην Πάτρα.Εγώ μένω Κρήτη αλλά επειδή βαριέμαι όλο τα ίδια θέλω να περάσω Θεσσαλονίκη και μετά θα κάνω μεταπτυχιακό εδώ.Μετά ελπίζω να φύγω απ την Ελλάδα.Το επιπεδο της έρευνας εδώ είναι πολύ χαμηλό.
Αμ, aye, aye, aye! Κι εγώ το σκεφτόμουν αυτό. Να το σκέφτομαι ακόμη;:what: Μααα! Νιώθω σαν να θέλω να μαλλιοτραβηχτώ. Αλλά έχω ακούσει από πολλούς ότι το Βιολογικό εδώ είναι πολύ καλύτερο. Εσύ για το Βιολογικό του ΑΠΘ σου έχουν πει τίποτα;
Δε θα σου αρεσε να ανεβασεις το επιπεδο της ερευνας στην Ελλαδα;
Αληθεια, δεν πρεπει να υπαρχουν αλλες διεξοδοι περα απο καθηγητης ή ερευνητης, ε;
Βασικά, μπορείς να εργαστείς και σε νοσοκομείο σε κάποιο εργαστήριο, απ' ό,τι έχω καταλάβει.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
-----------------------------------------
Ε και για εκεί πέφτει γλύψιμο(συνήθως) και δεν θα κάνεις και τίποτα το φοβερό.Βασικά, μπορείς να εργαστείς και σε νοσοκομείο σε κάποιο εργαστήριο, απ' ό,τι έχω καταλάβει.
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Αν μάθω κάτι θα σας ενημερώσω.
Ευχαριστούμε.
Εμένα προσωπικά πάντως, όντας φυσικά σε πρώτο στάδιο της έρευνας των εν λόγω τμημάτων, μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον το πρόγραμμα μαθημάτων του τμήματος του Ηρακλείου - μου αρέσει και ο τρόπος οργάνωσης ανά τα εξάμηνα αλλά και η θεματολογία καθενός ξεχωριστά. Γι' αυτό και ρώτησα αν τελικά η κατάρτιση είναι ίδια σε όλα τα τμήματα. :what:
nPb
Επιφανές μέλος
*μεταξύ των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, υπάρχει πάντα διασύνδεση μεταξύ καθηγητών και ερευνητικών αντικειμένων εφόσον υπάρχει κοινή βάση επικοινωνίας και αναφοράς όπως είναι τα μαθηματικά, η φυσική και η πληροφορική (π.χ. βιοφυσική, βιοπληροφορική, βιοχημεία, βιομαθηματικά)
Το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπ.Κρήτης συνεργάζεται ερευνητικά με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) και συγκεκριμένα με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας και Θαλάσσιας Βιολογίας (του Ι.Τ.Ε.).
Shadowfax
Διάσημο μέλος
bobby1
Νεοφερμένος
Μέσα στην επόμενη τετραετία προβλέπεται η συνεργασία και με το βιολογικό τμημα του κορυφαίου ξένου πανεπιστημίου με σκοπό την ανταλλαγή εκπαιδευτικού προσωπικού την επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς όπως η αναπτυξιακή γενετική και η μοριακή βιολογία και η διενεργεία κοινών ερευνητικών προγραμμάτων!
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Kαι αν μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει για τη συνεργασία του βιολογικού Πατρών με το Hopkins που αναφέρθηκε σε άλλο θέμα.
Βρήκα αυτό:
https://www.jhu.edu/~gazette/2008/14apr08/14newera.html
Κάτω-κάτω.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Με μια γρηγορη ματια στη βικιπαιδεια, αυτο που θελεις αποτελει κλαδο της βιολογιας.
Μπορεις να το δεις κι εδω:
https://en.wikipedia.org/wiki/Biology#Branches_of_Biology
Nαι, το είδα. Τα περισσότερα πανεπιστήμια που βρήκα στο Διαδίκτυο έχουν από πριν προγράμματα Νευροβιολογίας (στο America). Στο Παρίσι που βρήκα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα, δέχεται τόσο πτυχιούχους Βιολογίας όσο και Ιατρικής. Μπέρδεμα.
Doctorg
Νεοφερμένος
Επίσης είναι εύκολο απο τα παιδιά που είναι ήδη φοιτητές στην Αθήνα να μας πουν τα βιβλία με τους συγγραφείς του Α εξαμήνου; Ευχαριστώ
Bio-Ismini
Νεοφερμένος
Απο Φαρμακευτικη στο 2ο (η στο 3ο, δε θυμαμαι) και απο Βιολογικο στο 1ο, νομιζω ετσι ειχα διαβασει.
Για την Ιατρικη Ηρακλειου:
Απο βιολογικο μπορεις να δωσεις για να μπεις στο 1ο ή στο 2ο ετος αλλα δινεις διαφορετικα μαθηματα. Για να μπεις στο πρωτο δινεις βιολογια χημεια φυσικη και στο δευτερο φυσιολογια ιστολογια και ενα ακομα, πρεπει να το ψαξω γιατι δεν το θυμαμαι. Το καλο ειναι οτι αν μπεις στο δευτερο αναγνωριζονται πιο πολλα μαθηματα αλλα πρεπει να κανεις τις ανατομιες μαζι με τα μαθηματα του τρεχοντος εξαμηνου και ειναι λιγακι κουραστικο.
Stef
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bio-Ismini
Νεοφερμένος
Ακουγεται περιπλοκο αλλα η αληθεια ειναι οτι αμα περασεις με τις κατακτηριες ολα θα παρουν το δρομο τους και μπορεις να αναγνωρισεις μαθηματα που εχεις ηδη διδαχθει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 52 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- .Natalie
- KonnaP2005
- hello1234
- Νικολινα
- Mariahj
- JoannaD
- soap
- Damienollo
- olakalathapane
- thenutritionist
- Χάρις
- BoredPanda
- jYanniss
- Basiliki
- Pharmacist01
- cherry
- BioChemical
- clevercat
- _Aggelos123
- neurogirl
- Ασαπ
- Mendel2003
- Πα.Κ
- Drglitterstar
- No name
- abbyrob
- GabrielaM
- elena16
- Kaz
- ada1974
- Mako777
- Infrared
- Libertus
- theodoraooo
- kostas83
- tsiobieman
- Αλκης Κ.
- Johnman97
- Eua5
- MarcoReus
- Athens2002
- adonman
- jimis2001
- Κλημεντίνη
- tymvorixos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.