Βελτίωση λεξιλογίου/ύφους στην έκθεση

gaidouri

Νεοφερμένος

Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπέρα! Όπως λέει ο τίτλος, θέλω να βελτιώσω το λεξιλόγιο και το ύφος μου στην έκθεση. Είναι σχετικά μέτριο και απλό. Ούτε υπερβολικά απλό, αλλά ούτε και κάτι ιδιαίτερο. Έψαξα μήπως έβρισκα πουθενά καμία έκθεση από παλιότερα έτη που να βαθμολογήθηκε με άριστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Ξέρετε τρόπους που θα μπορούσε να γίνει αυτό; Κατά προτίμηση εκτός από το να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, γιατί μέχρι να δώσω δεν έχω την δύναμη να διαβάσω και κάτι εξωσχολικό.

Κάμπια

Διάσημο μέλος

Η Κάμπια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 2,285 μηνύματα.
Το πιο παραγωγικό και αποτελεσματικό είναι το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων.
Αφού λες ότι δεν έχεις δύναμη, προτίνω να διαβάσεις σχεδιαγράμματα έκθεσης

jYanniss

Νεοφερμένος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Καλησπέρα! Όπως λέει ο τίτλος, θέλω να βελτιώσω το λεξιλόγιο και το ύφος μου στην έκθεση. Είναι σχετικά μέτριο και απλό. Ούτε υπερβολικά απλό, αλλά ούτε και κάτι ιδιαίτερο. Έψαξα μήπως έβρισκα πουθενά καμία έκθεση από παλιότερα έτη που να βαθμολογήθηκε με άριστα, αλλά δεν υπάρχει κάτι. Ξέρετε τρόπους που θα μπορούσε να γίνει αυτό; Κατά προτίμηση εκτός από το να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία, γιατί μέχρι να δώσω δεν έχω την δύναμη να διαβάσω και κάτι εξωσχολικό.
Καλησπέρα, Μπορείς να διαβάζεις άρθρα ποικίλων θεμάτων όπως πολιτική επιστήμη, θέατρο, αναλόγως και τα ενδιαφέροντα σου.
Επίσης βάλε να δεις εκπομπές με καλεσμένους που χειρίζονται το λόγο αρκετά καλύτερα από τον μέσο σημερινό πολίτη.
Παραδείγματα: Κική Δημουλά, Κορνήλιο Καστοριάδη.
Ακόμα και από ρόλους του Ρώμα όπως ο Κατακουζηνός και ο Μίμης Μεταξάς που χρησιμοποιούν πολύ ωραίο λεξιλόγιο.
Και προσπάθησε να τις εντάξεις και στο δικό σου.

Hased Babis

Δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 668 μηνύματα.
+ Διάβασε τα Εν Λευκώ του Κώστα Καββαθά στους 4Τ, Περιοδικό για αυτοκίνητα μεν άλλα στα editorial του καυτηριάζει όλη την παρακμή του νεοέλληνα.

gaidouri

Νεοφερμένος

Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
+ Διάβασε τα Εν Λευκώ του Κώστα Καββαθά στους 4Τ, Περιοδικό για αυτοκίνητα μεν άλλα στα editorial του καυτηριάζει όλη την παρακμή του νεοέλληνα.

αυτό δεν περίμενα να το δω, αλλά ακραία ενδιαφέρον! Ευχαριστώ!

Επίσης βάλε να δεις εκπομπές με καλεσμένους που χειρίζονται το λόγο αρκετά καλύτερα από τον μέσο σημερινό πολίτη.
Παραδείγματα: Κική Δημουλά, Κορνήλιο Καστοριάδη.
Κάποιο παράδειγμα εκπομπής; Γιατί και εγώ είχα κατά νου να δω παλιές εκπομπές, γιατί -δυστυχώς- είναι φανερή η διαφορά λεξιλογίου με σήμερα, αλλά τις περισσότερες δεν μπορώ να τις βρω πουθενά; Επίσης, κανένας πολιτικός; πχ Βενιζέλος που έχει πλούσιο λεξιλόγιο;
σχεδιαγράμματα έκθεσης
από τα βοηθήματα εννοείς έτσι; Ή από το ίντερνετ κάτι συγκεκριμένο;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

επίσης, είναι δυνατόν να γράψει κάποιος τέτοιο επιχειρηματικό λόγο όπως οι αρχαίοι στο άγνωστο; Φαντάζομαι θα μοιάζει με τις αγορίες των νομικών ή παραδείγματα από ρητορικούς αγώνες. Μπορεί να σταθεί κάτι τέτοιο σε έκθεση πανελλαδικών;

Gen_Zita

Νεοφερμένος

Ο Gen_Zita αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 21 μηνύματα.
Εδω θα βρεις τον ΑΙ βοηθο της εκθεσης οπου μπορει να αξιολογησει το γραπτο σου, να στο διορθωσει και να σου προτινει τροπους να βελτιωθεις γρηγορα και αποτελεσματικα καθως ειναι εκπεδευμενο επανω σε ολη την διδακτικη υλη: https://chatgpt.com/g/g-Rw88ytzOq-ekphrase-ekthese-g-lukeiou

danonito_kyr

Νεοφερμένος

Η Δανάη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 13 ετών, Μαθήτρια Β' γυμνασίου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Καλησπερα !
Ξέρω ότι η γνώμη μπορεί να μην μετράει διότι δεν έχω βρεθεί σε αυτήν την θέση ακομα αλλά τα τελευταία χρόνια έχω πολλά ξαδέλφια που έδωσαν εξετάσεις με επιτυχία.
Αρχικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις λογοτεχνικά βιβλία σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων αλλά μιας και δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο , θα μπορούσες να μελετήσεις διάφορα σχεδιαγράμματα ή ακόμα και εκθέσεις βαθμολογημένες με άριστα .
Επίσης άμα έχεις την δυνατότητα φυσικά, θα μπορούσες να κάνεις μερικά έξτρα μαθήματα με κάποιον φιλόλογο ( ακόμα και στο σχολείο να ζητήσεις βοήθεια ) ώστε να διευκολυνθείς λιγάκι
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου

gaidouri

Νεοφερμένος

Καλησπερα !
Ξέρω ότι η γνώμη μπορεί να μην μετράει διότι δεν έχω βρεθεί σε αυτήν την θέση ακομα αλλά τα τελευταία χρόνια έχω πολλά ξαδέλφια που έδωσαν εξετάσεις με επιτυχία.
Αρχικά θα σου πρότεινα να διαβάσεις λογοτεχνικά βιβλία σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων αλλά μιας και δεν έχεις τον απαραίτητο χρόνο , θα μπορούσες να μελετήσεις διάφορα σχεδιαγράμματα ή ακόμα και εκθέσεις βαθμολογημένες με άριστα .
Επίσης άμα έχεις την δυνατότητα φυσικά, θα μπορούσες να κάνεις μερικά έξτρα μαθήματα με κάποιον φιλόλογο ( ακόμα και στο σχολείο να ζητήσεις βοήθεια ) ώστε να διευκολυνθείς λιγάκι
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου
ευχαριστώ! το εκτιμώ!
Εδω θα βρεις τον ΑΙ βοηθο της εκθεσης οπου μπορει να αξιολογησει το γραπτο σου, να στο διορθωσει και να σου προτινει τροπους να βελτιωθεις γρηγορα και αποτελεσματικα καθως ειναι εκπεδευμενο επανω σε ολη την διδακτικη υλη: https://chatgpt.com/g/g-Rw88ytzOq-ekphrase-ekthese-g-lukeiou
ευχαριστώ θα το κοιτάξω!

jYanniss

Νεοφερμένος

Ο jYanniss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 116 μηνύματα.
Κάποιο παράδειγμα εκπομπής; Γιατί και εγώ είχα κατά νου να δω παλιές εκπομπές, γιατί -δυστυχώς- είναι φανερή η διαφορά λεξιλογίου με σήμερα, αλλά τις περισσότερες δεν μπορώ να τις βρω πουθενά; Επίσης, κανένας πολιτικός; πχ Βενιζέλος που έχει πλούσιο λεξιλόγιο;

thecrazycretan

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο thecrazycretan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης και μας γράφει από Σπάρτη (Λακωνία). Έχει γράψει 204 μηνύματα.
Για να διευρύνεις το λεξιλόγιό σου και να αναπτύξεις έναν πιο εκλεπτυσμένο τρόπο έκφρασης, συνίσταται η συστηματική ενασχόληση με ποιοτικά αναγνώσματα. Η καθημερινή μελέτη άρθρων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων – από γεωπολιτική και οικονομία έως επιστήμη, υγεία και πολιτισμό – θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με εξειδικευμένη ορολογία και σύνθετες δομές λόγου.

Προσωπικά, όταν βρισκόμουν σε αντίστοιχη θέση το 2021 (4ο Επιστημονικό Πεδίο/ΓΕΛ), με ωφέλησε ιδιαίτερα η πρωινή ανάγνωση ειδήσεων πριν από το σχολείο. Εστίαζα κυρίως σε ζητήματα διεθνούς πολιτικής και οικονομίας, δίχως να παραλείπω άλλους τομείς γνώσης. Παράλληλα, αξιοποίησα την περίοδο της καραντίνας διαβάζοντας ένα βιβλίο κάθε μήνα, γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στη διεύρυνση του γλωσσικού μου πλούτου και στην καλλιέργεια της κριτικής μου σκέψης.

Σου εύχομαι Καλή Επιτυχία στις εξετάσεις σου και να κατακτήσεις όλους τους στόχους σου, με επιμονή και αποφασιστικότητα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια