Ένα όχι εξωσχολικό για την έκθεση είναι ο Πειστικός Λόγος και για τις 3 τάξεις του λυκείου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Όχι, για σοβαρές ειδήσεις μιλάω. Ένα παράδειγμα είναι η πισώπλατη μαχαιριά (δεν το θυμάμαι ακριβώς, soz διαβάζω παράλληλα.)
Πάντως αν δεις αρθρογραφία για τους δημοσιογράφους θα καταλάβεις.
Σίγουρα ο γραπτός τους λόγος είναι καλύτερος.
yozerehs
Τιμώμενο Μέλος
Το ''στηλιτεύω'', ο ANT1 μού το έμαθε στη Β' Λυκείου.
santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το καλύτερο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι κανείς να διαβάζει ηλεκτρονικές εφημερίδες (δλδ τις κανονικες σε ηλεκτρονική μορφή), ώστε να κρατάει και ένα αρχείο για όποια χρήση
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Αυτό για τους πιο ακραίους. Όχι τίποτα, κερδίζεις τις αναμνήσεις και 10 καλές γνωριμίες.
santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τώρα πώς εγινε αυτό; Μάλλον δεν τους άρεσαν όσα έγραφα...γιατί ήταν ένα θέμα σχετικό με την παιδεία και οι απόψεις μου θα τους φάνηκαν προχωρημένες
Και τελικά έγινα γλωσσολόγος (ειρωνία!)
Αυτό που θέλω να πω,δεν είναι μόνο το λεξιλόγιο και η δόμηση του λόγου οι παράγοντες που βελτιώνουν μια έκθεση, αλλά και οι ιδέες που έχουμε. Οι διορθωτές θα δουνε 100 εκθέσεις, και αν διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια...βαριούνται. Όταν θα δουν κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό, όχι απαραίτητα επαναστατικό...πιστεύω πως θα τους κρατήσει περισσότερο.
Έτσι μου έχει πει διορθωτής
Devina
Τιμώμενο Μέλος
Πάντως να σας πω την αμαρτία μου...όταν είχα δώσει πανελλήνιες είχα πάρει τον χαμηλότερο βαθμό σε Έκθεση EVER. (13,κάτι)
Τώρα πώς εγινε αυτό; Μάλλον δεν τους άρεσαν όσα έγραφα...γιατί ήταν ένα θέμα σχετικό με την παιδεία και οι απόψεις μου θα τους φάνηκαν προχωρημένες
Και τελικά έγινα γλωσσολόγος (ειρωνία!)
Αυτό που θέλω να πω,δεν είναι μόνο το λεξιλόγιο και η δόμηση του λόγου οι παράγοντες που βελτιώνουν μια έκθεση, αλλά και οι ιδέες που έχουμε. Οι διορθωτές θα δουνε 100 εκθέσεις, και αν διαβάζουν τα ίδια και τα ίδια...βαριούνται. Όταν θα δουν κάτι πιο φρέσκο και διαφορετικό, όχι απαραίτητα επαναστατικό...πιστεύω πως θα τους κρατήσει περισσότερο.
Έτσι μου έχει πει διορθωτής
Συμφωνώ!
Και εμένα ο καθηγητής μου, μου έχει πει πως αυτό το τυποποιημένο που μαθαίνουμε στο φροντιστήριο/ιδιαίτερο σε κάνει ναι μεν να είσαι εντός θέματος αλλά είναι ανιαρό και κουραστικό στον διορθωτή, ειδικά όταν έχει περάσει και ένας μεγάλος αριθμός γραπτών από τα χέρια του τα οποία είναι σχεδόν στο ίδιο κλίμα.
Οπότε, μη φοβόμαστε να δοκιμάζουμε. Να ανοίγουμε το μυαλό μας και να σκεφτόμαστε και κάτι παραπάνω.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Στη χρονιά μου είχε πέσει εκείνη η κοτσάνα για την τηλεργασία...Τι απαίσιο!!!!
Εύα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πόσο είχες γράψει αν επιτρέπεται??Εγώ παιδιά δεν έκανα φροντιστήριο στην έκθεση, ούτε ιδιαίτερα ούτε τίποτα...Απλά πήγα και έγραψα έχοντας διαβάσει από δική μου τρέλα και μόνο άπειρα βιβλία παντός είδους και 2-3 εφημερίδες καθημερινά, κάτι που κάνω ακόμα.
Στη χρονιά μου είχε πέσει εκείνη η κοτσάνα για την τηλεργασία...Τι απαίσιο!!!!
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Πόσο είχες γράψει αν επιτρέπεται??
18,2
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Εκεί βλέπω εγώ και την περιέργεια του μαθήματος βασικά. Απλά ποτέ δεν ξέρεις, simple as that.
dimitris321
Νεοφερμένος
https://pesmoupws.gr/2011/10/05/πες-μου-πώς-να-γράψω-μια-καλή-έκθεση/
*Maria (^_^)*
Πολύ δραστήριο μέλος
Ενδιαφέρον.. Πιστεύω πως βοηθάει αρκετά..!Εγώ ανακάλυψα ένα άρθρο που με βοήθησε αρκετά για ρίξτε μια ματιά...
https://pesmoupws.gr/2011/10/05/πες-μου-πώς-να-γράψω-μια-καλή-έκθεση/
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manosss95
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Τώρα για τη θεωρία, όποιο βοήθημα και να πάρεις για Γ λυκείου, θα τη γράφει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
TheStranger
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.