GeorgeRtr
Εκκολαπτόμενο μέλος
PHP:
Δηλαδή τι; Δεν το κατάλαβα, η βαρεμάρα είναι ένα "μέσο" το οποίο σε ωθεί στο διάβασμα; Αυτό θες να πεις; Αν είναι έτσι κάτι κάνω λάθος εγώ, γιατί εμένα δεν με ωθεί στο να διαβάζω αλλά στο να την βγάζω στον καναπέ.
Έναυσμα = αφορμή. Όταν εγώ προσωπικώς βαριέμαι ή δεν έχω τι να κάνω παίρνω ένα βιβλίο και αρχίζω το διάβασμα για να "σκοτώσω" λίγη ώρα από τον χρόνο μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nickthehunter88
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
'Οσον αφορά διάβασμα αλά μουσικής δεν με βοηθάει, το δοκίμασα.
Δοκιμασε αυτα που ειπαν καποια ατομα: αγαπημενες φρασεις διπλα ή πανω απο το γραφειο... Η σκεψη της αποτυχιας αλλα και η σκεψη του πρωτυπου σου! Προτεινω ζεστο ροφημα και φως στο δωματιο!
Δοκιμασε αυτα που ειπαν καποια ατομα: αγαπημενες φρασεις διπλα ή πανω απο το γραφειο... Η σκεψη της αποτυχιας αλλα και η σκεψη του πρωτυπου σου! Προτεινω ζεστο ροφημα και φως στο δωματιο!
Αρχικά πρέπει να κάνω κάποια πράγματα τότε. 1) να βρω φράσεις που να με κάνουν να πεισμώσω και να διαβάζω, 2) να βρω ένα πρότυπο. Το ζεστό ρόφημα τίποτα δεν κάνει σε μένα, μάλλον θα αναγκαστούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους εκμάθησης για να με κάνουν να διαβάσω.
SonnY
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ωριμάστε.
Προσδιορίστε επακριβώς τους στόχους σας.
Πετύχετέ τους.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Αρχικά πρέπει να κάνω κάποια πράγματα τότε. 1) να βρω φράσεις που να με κάνουν να πεισμώσω και να διαβάζω, 2) να βρω ένα πρότυπο. Το ζεστό ρόφημα τίποτα δεν κάνει σε μένα, μάλλον θα αναγκαστούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους εκμάθησης για να με κάνουν να διαβάσω.
Δεν εχεις προτυπο; Καποιον που να θαυμαζεις τοσο πολυ; Που να τον βλεπεις και να βλεπεις τον εαυτο σου;
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Εγώ πάντως όταν είχα quotes, στόχους σε post-it και τέτοια πράγματα γύρω απο το γραφείο, διάβαζα αυτά και όχι τα μαθήματα που είχα. Έτσι, τα έβγαλα και έγραψα μερικούς στίχους στο γραφείο, για να βλέπω και να ξεφεύγω. Σκέφτομαι όμως να το κάνω πάλι, γιατί μου άρεσε σαν εικόνα, ίσως να το κάνω κοντά στις εξετάσεις. Μπορεί να βοηθήσει.1ον : Βάλε ένα στόχο.Προφανώς στη Β΄ όλο και κάποια σχολή έχεις βάλει στο μάτι. Κατέγραψε τα μόρια της σχολής, έχε τα σε ποστ ιτ στο γραφείο.
2ον: Βρες ένα πρότυπο. Συνήθως βοηθάει το να έχεις ένα πετυχημένο άτομο στο μυαλό σου, θέλοντας να του μοιάσεις.Μιλάμε για απτά πράγματα, όχι για τον bill Gates...
3ον: Όταν δεν έχεις όρεξη να διαβάσεις, θα πηγαίνεις και θα κάθεσαι στο γραφείο, θα ανοίγεις το βιβλίο και θα χωρίζεις μικρά μικρά κομματάκια για να διαβάσεις και έπειτα να δίνεις στον εαυτό σου ένα διάλειμμα.Δεν θα αναρωτιέσαι αν θέλω όντως να διαβάσω, απλά θα το κάνεις.
4ον: Γράψε σε ποστ ιτ κουότς που σε εμπνέουν.
5ον: Πάντα καθαρό γραφείο - δωμάτιο και κάνα 20λεπτο ύπνο τα μεσημέρια, όχι παραπάνω, θα δεις ότι θα σε γεμίζει.
Εφόσον όμως έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης, καλό θα ήταν να βρεις τι σε απασχολεί στα προσωπικά σου και να μην το αφήσεις να σε αναλώσει. Κάτσε κάτω, στάσου σε έναν καθρέφτη και πες φωναχτά τι σε ενοχλεί. θα το δεις πιο αντικειμενικά και θα δεις ότι θα τα ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου. Φιλικα!
Πάντως αυτό με τη μουσική που είπατε σχεδόν όλοι, ισχύει.
Το κάνω και εγώ, δεν ακούω απαραίτητα ήρεμα κομμάτια, αλλά όταν ακούω μουσική μου έρχεται όρεξη.
iron deficiency
Νεοφερμένος
Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω προτιμότερο είναι να διαβάζεις το βράδυ, που δεν έχεις να κάνεις και τίποτα. (φρόντισε να είσαι ξεκούραστη γιατι εκτός από βαρεμάρα θα σε πιάσει και νύστα ). H μουσική προσωπικά ποτέ δεν με βοήθησε γιατί γενικά η προσοχή μου αποσπάτε εύκολα, αλλά δοκίμασε το. Επίσης κάνε συχνά διαλειμματάκια 5 λεπτών για να ξεκουραστείς. Εγώ ξεκινάω από τα πιο εύκολα μαθήματα, για να μην κουραστώ και τα παρατήσω στα κρύα του λουτρού και σιγά σιγά ανεβαίνω βαθμό δυσκολίας Τέλος να βάζεις πρόγραμμα και στόχους, (π.χ. "μέχρι τις 11:00 να έχω τελειώσει και μετά να μπω facebook xD").
Μα και το απόγευμα είναι κάποιος ξεκούραστος, άλλο που δεν διαβάζει. Το βράδυ δεν δημιουργήθηκε για διάβασμα για το σχολείο αλλά για λογοτεχνικά βιβλία έτσι ώστε καθώς τα διαβάζεις να ταξιδεύεις με το μυαλό και σιγά σιγά να σε πάρει και ο ύπνος. Με τα αρχαία για παράδειγμα μόνο νύστα σε πιάνει και νεύρα τίποτα παραπάνω.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
I'm a nerd.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Εγώ εκνευρίζομαι και με πιάνει στο σχολείο η αντίδραση αν δεν έχω διαβάσει.Εσύ είσαι περίπτωση. Νταξ εγώ έχω τύψεις μόνο όταν μας βάζουν κανένα τεστ και δεν έχω διαβάσει και μετά που τα βλέπω με βρίζω διότι ήταν αρκετά εύκολα. Γενικότερα δεν έχω τύψεις μια χαρά κοιμάμαι τα βράδια.
Επίσης,στα διαλείμματα διαβάζω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NickSo
Νεοφερμένος
Guest 749981
Επισκέπτης
Κατέβασε εφαρμογή όπως το Stay Focused με την οποία μπορείς να μπλοκάρεις εφαρμογές αν χρησιμοποιούνται για κάποιο χρονικό διάστημα (ανά μέρα). Μάλιστα μπορείς να βάλεις να εμφανίζει custom μήνυμα στην οθόνη αν προσπαθήσεις να ξανανοίξεις την εφαρμογή ενώ έχεις φτάσει το όριο.Λοιπόν καλησπέρα είμαι μαθητής Γ Λυκείου !Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εγώ έχω βάλει ως στόχο την σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας και την Σημαιοφόρων του Λιμενικού όμως το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω καθόλου όρεξη για διάβασμα δηλαδή ξεκινάω να διαβάζω και μετά από λίγο τα παρατάω και κάθομαι στο insta και στο til tok ! Πάντα σε όλα τα χρόνια από το γυμνάσιο μέχρι και την β λυκείου ημουν μαθητής του 19,5 και πάνω .Εχω βάλει στόχο , είμαι στην Οικονομική Κατεύθυνση , να γραψω ΑΟΘ και ΑΕΠΠ πάνω από 19 και Μαθηματικά πάνω από 15 όμως το διάβασμα μου δεν είναι γι αυτούς τους βαθμούς και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να αρχίσω να διαβάζω για Γ Λυκείου .Ηδη έκανα ένα χρόνο φροντιστήρια (από την Β Λυκείου ) + καλοκαιρινά και έχω αφήσει κενά στο ΑΟΘ την θεωρία τον κεφαλαίων 3,4 ! Δεν ξέρω τι να κάνω ; Εσείς τι θα με συμβουλεύατε ;;
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος
Λοιπόν καλησπέρα είμαι μαθητής Γ Λυκείου !Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα εγώ έχω βάλει ως στόχο την σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας και την Σημαιοφόρων του Λιμενικού όμως το πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχω καθόλου όρεξη για διάβασμα δηλαδή ξεκινάω να διαβάζω και μετά από λίγο τα παρατάω και κάθομαι στο insta και στο til tok ! Πάντα σε όλα τα χρόνια από το γυμνάσιο μέχρι και την β λυκείου ημουν μαθητής του 19,5 και πάνω .Εχω βάλει στόχο , είμαι στην Οικονομική Κατεύθυνση , να γραψω ΑΟΘ και ΑΕΠΠ πάνω από 19 και Μαθηματικά πάνω από 15 όμως το διάβασμα μου δεν είναι γι αυτούς τους βαθμούς και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να αρχίσω να διαβάζω για Γ Λυκείου .Ηδη έκανα ένα χρόνο φροντιστήρια (από την Β Λυκείου ) + καλοκαιρινά και έχω αφήσει κενά στο ΑΟΘ την θεωρία τον κεφαλαίων 3,4 ! Δεν ξέρω τι να κάνω ; Εσείς τι θα με συμβουλεύατε ;;
Αν δεν πιάσει αυτό που σου προτείνει ο @Andypro μπορείς πάντα να τα κλείσεις. Δε θα χαθείς με τους φίλους σου, σίγουρα, απλά θα μιλάτε λιγότερο. Μπορείς, επίσης, να βγάλεις πρόγραμμα για το διάβασμά σου και να σου ορίσεις και μικρές ανταμοιβές. Για παράδειγμα, είχα έναν μαθητή που μου έλεγε: «Θα διαβάζω σήμερα μέχρι τις Χ και μετά θα βγω μια ώρα με την κοπέλα μου» - μετά χωρίσανε και έχασε λίγο τον ρυθμό του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. :Ρ
Μάλιστα μπορείς να βάλεις να εμφανίζει custom μήνυμα στην οθόνη αν προσπαθήσεις να ξανανοίξεις την εφαρμογή ενώ έχεις φτάσει το όριο.
Αυτό με το custom μήνυμα πολύ μου άρεσε. Ήδη έχω σκεφτεί πολλά...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 143 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- Τρελας123
- Reader
- peter347
- Lifelong Learner
- Kolokythiatoumpana
- neurogirl
- nearos
- phoni
- Helen06
- Alessandra Eliza
- Praxis
- bill09876
- aririn
- Hased Babis
- DeWiN
- iron deficiency
- Deadly_sorrowX
- Kostas568
- oups
- panagiotis.sfak
- mhtsos-4
- spring day
- QWERTY23
- xrisamikol
- Dreamer_SW
- George9989
- papa2g
- An_uknown_world
- panosveki
- schoolstudent
- sweater weather
- Σωτηρία
- το κοριτσι του μαη
- Georgekk
- T C
- νικος18
- katiasalonica
- pink_panther
- marianna04
- mariana.kpt
- J.Cameron
- johnietraf
- Αριάνα123
- nick 3484
- eu4ia_lv
- Drglitterstar
- Ststst02
- louminis
- CuHg
- Rene2004
- Λαμπρινηη
- Serotonin
- Katerinaki03
- Athens2002
- SlimShady
- Μάρκος Βασίλης
- jj!
- giannhs2001
- roud
- harry akritas
- tsiobieman
- barkos
- fmarulezkd
- Kostakis45
- B747
- kaaaaate
- ag97
- D.a.i.s.y
- DimitraA.
- NickT
- Βλα
- Thanos_D
- fearless
- gwgw_5
- hirasawayui
- Stroka
- ioannaion
- PanosBat
- χημεια4λαιφ
- Scandal
- Pharmacist01
- annamaria12
- Ryuzaki
- charmander
- Bgpanos
- Κορώνα
- tasost
- Κλημεντίνη
- Steffie88
- tester34
- Panagiotis849
- Meow
- nucomer
- eri548
- xriiistiiinaaa
- Nefh_
- eukleidhs1821
- civilian
- Intruder1
- GeoCommand
- Memetchi
- Mukumbura
- ΘανάσοςG4
- Viedo
- No name
- Stefanosxios
- stefan
- NickSo
- theodoraooo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.