Loreley
Περιβόητο μέλος
αυτό; Αν και λέει γενικά για την ειρήνη..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Yamcha
Εκκολαπτόμενο μέλος
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εσύ, τι έδωσες εσύ
στα όσα ζήσαμε μαζί;
Για μένα ήσουνα η μία,
μα δεν το θέλησες εσύ.
Τα σφάλματά σου τρικυμία,
του χωρισμού μας γίναν αφορμή.
Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω,
έχε γεια, σε χαιρετάω
και το δρόμο μου τραβάω,
θα σου γράφω πώς περνάω.
Θα σου γράφω πώς περνάω,
έχε γεια, σε χαιρετάω,
μου χρωστάς, δε σου χρωστάω,
μου χρωστάς.
Εσύ, για όλα φταις εσύ,
μα τίποτα δεν ξαναζεί.
Τα όνειρά σου ήταν μόνο
για να περνάει ο καιρός,
κι εγώ του γυρισμού το δρόμο
θα τόνε πάρω πάλι μοναχός.
Σημείωση συντονιστή: τα μηνύματα 83 ως 99 προήλθαν από θέμα με παρόμοιο περιεχόμενο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PolySol
Δραστήριο μέλος
Δυστυχώς τα πράγματα χειροτερεύουν παγκοσμίως(και στην Ελλάδα)όσο περνούν τα χρόνια!Πολλοί έχουμε υποστεί θύματα ή παρατηρητές σε θέματα βίας στο σχολείο!!!!! Η ενδοσχολική βία αρχιζει απο μια σπρωξια,μια λεξη οπως ρε βλακα ,ρε ηλιθιε... με ειρωνικο τροπο τις περισσοτερες φορες !!!!!!!!! Ακολουθει ο τσακωμος , ο ξυλοδαρμος ,και τελος ειτε οι αποβολες ειτε η φραση ΄'' θα τα πουμε μετα το σχολειο'' κλπ.Στο τελος τα περισσοτερα θυματα δε μιλανε και ,οταν εχουν καταπιεστη απο το αγχος ,τον φοβο μηπως ξαναπεσει θυμα βιας !!!!!! ο παρατητρητης φοβατε να μιλησει γιατι δεν ξερει αν θα κανει καλο στο θυμα και νομιζει οτι αν το πει μαλλον θα γινει και αυτος θυμα!!!!!!!ολα αυτα μεχρι που μια μερα το θυμα δεν θα ερθει σχολειο!Ειτε αρνειτε να παει σχολειο ,ειτε αλλαξε σχολειο,ειτε ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ!!!!! !! Σημερα 130.000 παιδια στην αμερικη δεχονται ενδοσχολικη βια και 30.000 που αυτοκτονουν !!!!!! Πρεπει να κανουμε κατι πριν αυτα τα νουμερα ερθουν και στην χωρα μας!!!!!!!!!!!!!!!
Εσύ, τι έδωσες εσύ
στα όσα ζήσαμε μαζί;
Για μένα ήσουνα η μία,
μα δεν το θέλησες εσύ.
Τα σφάλματά σου τρικυμία,
του χωρισμού μας γίναν αφορμή.
Μου χρωστάς, δε σου χρωστάω,
έχε γεια, σε χαιρετάω
και το δρόμο μου τραβάω,
θα σου γράφω πώς περνάω.
Θα σου γράφω πώς περνάω,
έχε γεια, σε χαιρετάω,
μου χρωστάς, δε σου χρωστάω,
μου χρωστάς.
Εσύ, για όλα φταις εσύ,
μα τίποτα δεν ξαναζεί.
Τα όνειρά σου ήταν μόνο
για να περνάει ο καιρός,
κι εγώ του γυρισμού το δρόμο
θα τόνε πάρω πάλι μοναχός.
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Happily.Motionless
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
Οντοπικ
Τα σχολικά μου χρόνια ευτυχώς πέρασαν ανέμελα, χωρίς τέτοια πράγματα. Πλέον βλέπω φανατισμένα (και με τη χα) γυμνασιόπαιδα, αγενή,σκληρά παιδιά που δε διστάζουν να βρίσουν ή να χτυπήσουν ακόμα και τους δασκάλους, κανένας απολύτως σεβασμός. Για μένα δε φταίει μόνο το εκπαιδευτικό σύστημα σε τέτοιες περιπτώσεις, φταίνε και οι γονείς που μόνο γονείς δε θα πρεπε να λέγονται. Παιδιά με παραβατική/εχθρική συμπεριφορά αντανακλούν οικογένειες όπου επικρατεί η βία και η σωματική και η ψυχολογική. Οι θύτες αντιδρούν, ενώ τα θύματα και οι γονείς τους δεν κάνουν (δεν ξέρουν) τι να κάνουν. Το σχολείο και η κοινωνία είναι ακόμη σε άρνηση ενώ οι γονείς απλά παγωμένοι.
Ελάτε πεταχτείτε να μας πείτε ότι είναι φυσική κοινωνική εξέλιξη, όπως το "πρόωρο" σε όλα για τα σημερινά δημοτικο-γυμνασιο-λυκειόπαιδα.
*Να προσθέσω κάτι ακόμη: θεματοθέτρια, αυτά έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα, στη φάση λίγο πριν τα καλάσνικοφ στο σχολείο είμαστε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
[...] Παιδιά με παραβατική/εχθρική συμπεριφορά αντανακλούν οικογένειες όπου επικρατεί η βία και η σωματική και η ψυχολογική. [...]
i would say.. Wrong!
Ξερω παιδια που οικογενειες τους ειναι κανονικες χωρις να επικρατουν τετοιες καταστασεις κι ομως εχουν απο μονα τους τετοια συμπεριφορα. Νομιζω οτι εχει να κανει πιο πολυ με το φιλικο περιβαλλον του εκαστοτε παιδιου κι οχι με την οικογενεια του. Και δεν ειναι τοσο καλο να γενικευουμε καταστασεις. Υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
i would say.. Wrong!
Ξερω παιδια που οικογενειες τους ειναι κανονικες χωρις να επικρατουν τετοιες καταστασεις κι ομως εχουν απο μονα τους τετοια συμπεριφορα. Νομιζω οτι εχει να κανει πιο πολυ με το φιλικο περιβαλλον του εκαστοτε παιδιου κι οχι με την οικογενεια του. Και δεν ειναι τοσο καλο να γενικευουμε καταστασεις. Υπαρχουν πολλες εξαιρεσεις
Κανείς μας δεν ξέρει πραγματικά τι γίνεται σε φαινομενικά "φυσιολογικές" οικογένειες. Έπρεπε να το θέσω ως "τις περισσότερες φορές" ώστε να μην γενικεύσω απόλυτα. Τα "προβληματικά φιλικά περιβάλλοντα" πως προκύπτουν; Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι όλοι οι πλέον θύτες έχουν/είχαν νορμάλ παιδική ηλικία και ξαφνικά εμφανίστηκαν κάποιοι άλλοι (οι κακές παρέες που λέμε) και τους διέφθειραν. Και αυτοί οι άλλοι πώς έγιναν fucked up;
Κάποιοι "άλλοι" επηρέασαν τους "προηγούμενους" που επηρεάζουν τους "πρώτους". Άρα είναι κύκλος και στην πλειονότητα των κοινωνικών προβλημάτων, βλ βία, ο κύκλος ξεκινά από το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.
Αμφιβάλλεις ότι η υπερβολική πίεση από τους γονείς δεν μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε αντίδραση και βίαιη συμπεριφορά; Αυτό μπορεί να μην είναι κατακριτέο γενικά, γιατί λένε "αα οι γονείς ενδιαφέρονται για το μέλλον".
Και μάλιστα όταν τα παιδιά σήμερα σταματάνε από τα 10 να είναι παιδιά με την έννοια που γνωρίζαμε παλιά (και τι παλιά δηλαδή, λες και εμείς πότε τελειώσαμε το σχολείο).
PolySol
Δραστήριο μέλος
Τα κακά πρότυπα και οι νέες "μόδες" όπως ναρκωτικά,κ.α,φταίνε κυρίως...έτσι έρχονται οι κοινωνικές εξελίξεις...δε θα τις έλεγα φυσικές σε καμία περίπτωση...βέβαια για να γίνεις βίαιος πιστεύω πρέπει να το έχεις και μέσα σου πέρα από τα βιώματα που έχεις...αλλά έχεις δίκιο γιατί όλοι οι παράγοντες που θα έπρεπε να προστατέψουν τη νεολαία και κυρίως οι γονείς αδρανούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει γίνει ανεξέλεγκτη!Εγώ να πω ότι είναι σοσάκι για τις πανελλήνιες, το θέμα.
Οντοπικ
Τα σχολικά μου χρόνια ευτυχώς πέρασαν ανέμελα, χωρίς τέτοια πράγματα. Πλέον βλέπω φανατισμένα (και με τη χα) γυμνασιόπαιδα, αγενή,σκληρά παιδιά που δε διστάζουν να βρίσουν ή να χτυπήσουν ακόμα και τους δασκάλους, κανένας απολύτως σεβασμός. Για μένα δε φταίει μόνο το εκπαιδευτικό σύστημα σε τέτοιες περιπτώσεις, φταίνε και οι γονείς που μόνο γονείς δε θα πρεπε να λέγονται. Παιδιά με παραβατική/εχθρική συμπεριφορά αντανακλούν οικογένειες όπου επικρατεί η βία και η σωματική και η ψυχολογική. Οι θύτες αντιδρούν, ενώ τα θύματα και οι γονείς τους δεν κάνουν (δεν ξέρουν) τι να κάνουν. Το σχολείο και η κοινωνία είναι ακόμη σε άρνηση ενώ οι γονείς απλά παγωμένοι.
Ελάτε πεταχτείτε να μας πείτε ότι είναι φυσική κοινωνική εξέλιξη, όπως το "πρόωρο" σε όλα για τα σημερινά δημοτικο-γυμνασιο-λυκειόπαιδα.
*Να προσθέσω κάτι ακόμη: θεματοθέτρια, αυτά έχουν ήδη έρθει στην Ελλάδα, στη φάση λίγο πριν τα καλάσνικοφ στο σχολείο είμαστε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
θα απαντησω οταν γυρισω προς το παρον λεω να βγω εξωΚανείς μας δεν ξέρει πραγματικά τι γίνεται σε φαινομενικά "φυσιολογικές" οικογένειες.Έπρεπε να το θέσω ως "τις περισσότερες φορές" ώστε να μην γενικεύσω απόλυτα. Τα "προβληματικά φιλικά περιβάλλοντα" πως προκύπτουν; Δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι όλοι οι πλέον θύτες έχουν/είχαν νορμάλ παιδική ηλικία και ξαφνικά εμφανίστηκαν κάποιοι άλλοι (οι κακές παρέες που λέμε) και τους διέφθειραν. Και αυτοί οι άλλοι πώς έγιναν fucked up;
Κάποιοι "άλλοι" επηρέασαν τους "προηγούμενους" που επηρεάζουν τους "πρώτους". Άρα είναι κύκλος και στην πλειονότητα των κοινωνικών προβλημάτων, βλ βία, ο κύκλος ξεκινά από το κύτταρο της κοινωνίας, που είναι η οικογένεια.
Αμφιβάλλεις ότι η υπερβολική πίεση από τους γονείς δεν μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε αντίδραση και βίαιη συμπεριφορά; Αυτό μπορεί να μην είναι κατακριτέο γενικά, γιατί λένε "αα οι γονείς ενδιαφέρονται για το μέλλον".
Και μάλιστα όταν τα παιδιά σήμερα σταματάνε από τα 10 να είναι παιδιά με την έννοια που γνωρίζαμε παλιά (και τι παλιά δηλαδή, λες και εμείς πότε τελειώσαμε το σχολείο).
μ'αρεσει το θεμα
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος
βέβαια για να γίνεις βίαιος πιστεύω πρέπει να το έχεις και μέσα σου πέρα από τα βιώματα που έχεις...αλλά έχεις δίκιο γιατί όλοι οι παράγοντες που θα έπρεπε να προστατέψουν τη νεολαία και κυρίως οι γονείς αδρανούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει γίνει ανεξέλεγκτη!
Αν αυτό είναι πεποίθησή σου, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε τη συζήτηση. Το "κακό" και "ο βίαιος χαρακτήρας" είναι a priori χαρακτηριστικά ; Δηλαδή γεννιέσαι κακός, δεν γίνεσαι ;
θα απαντησω οταν γυρισω προς το παρον λεω να βγω εξω
μ'αρεσει το θεμα
PolySol
Δραστήριο μέλος
Σε κάποιες περιπτώσεις ναι γεννιέσαι...δεν νομίζω όλοι αυτοί να προέρχονται από "βλαβερές" οικογένειες...μετά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα...μπορεί κάποιος να κάνει κακό και από ψυχολογικά θέματα...κόμπλεξ πχ...αλλά όπως και να 'χει τον καθοριστικό ρόλο τον παίζει η οικογένεια!Αν αυτό είναι πεποίθησή σου, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε τη συζήτηση. Το "κακό" και "ο βίαιος χαρακτήρας" είναι a priori χαρακτηριστικά ; Δηλαδή γεννιέσαι κακός, δεν γίνεσαι ;
Loreley
Περιβόητο μέλος
i would say.. Wrong!
Δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται μέσα σε κάθε σπίτι. Όσο και να φαίνεται μια χαρά μια οικογένεια. Εγώ πιστεύω πάντως πως αυτό είναι αποτέλεσμα εντάσεων που αντιμετωπίζουν οι θύτες στα σπίτια τους ή επειδή κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, κανείς δεν τους έχει δείξει πως είναι σημαντικοί.
WhosYourDaddy
Νεοφερμένος
ο καθένας αλλάζει και διαμορφώνει τον χαρακτήρα του μέσα από τα βιώματα του,τους φίλους του,οικογένεια..κτλ..
η βία αναπτύσσεται λίγο πολύ απ' όλα και μην ξεχνάμε τον παράγονται ΜΜΕ-τηλεόραση που κάθε μέρα προβάλουν την βία.Τι μηνύματα θα πάρει από εκεί ένα μικρό παιδί..
Loreley
Περιβόητο μέλος
Τα κακά πρότυπα και οι νέες "μόδες" όπως ναρκωτικά,κ.α,φταίνε κυρίως...έτσι έρχονται οι κοινωνικές εξελίξεις...δε θα τις έλεγα φυσικές σε καμία περίπτωση...βέβαια για να γίνεις βίαιος πιστεύω πρέπει να το έχεις και μέσα σου πέρα από τα βιώματα που έχεις...αλλά έχεις δίκιο γιατί όλοι οι παράγοντες που θα έπρεπε να προστατέψουν τη νεολαία και κυρίως οι γονείς αδρανούν με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει γίνει ανεξέλεγκτη!
Νομίζω πως τα παραλές, που κολλάνε τα ναρκωτικά; Λες και όλοι οι θύτες είναι πρεζάκια.
Και άμα ο άλλος ξεσπάει έτσι, δεν φταίνε τα ναρκωτικά.
PolySol
Δραστήριο μέλος
Ένα παράδειγμα ήταν τα ναρκωτικά,καλέ!Νομίζω πως τα παραλές, που κολλάνε τα ναρκωτικά; Λες και όλοι οι θύτες είναι πρεζάκια.
Και άμα ο άλλος ξεσπάει έτσι, δεν φταίνε τα ναρκωτικά.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Ένα παράδειγμα ήταν τα ναρκωτικά,καλέ!
Α, οκ. Μάλλον δεν διάβασα καλά το μήνυμα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.