eliza04
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χριστίνα20750
Νεοφερμένος
Εισαι απο την Κυπρο? Να σε ρωτησω μια απορια που ειχα καιρο...Το συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια εκει στην Κυπρο πως ειναι ? Εννοω για κυπριους μαθητες. Ειναι κατι σαν τις πανελλαδικες εδω ας πουμε ? Με τα ιδια μαθηματα ?
Λοιπόν οι "Ενιαίες Εξετάσεις" στη Γ'Λυκείου έχουν ως εξής: Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά (Κοινού Κορμού ή Κατεύθυνσης, αν ο μαθητής έχει μαθ.κατεύθυνσης) μετρούν και για απολυτήριες και για εισαγωγικές, ενώ πρέπει να επιλέξεις τουλάχιστον ακόμη ένα (αν πας για Τ.Ε.Ι) μέχρι και τρία ακόμη μαθήματα από τα τέσσερα "ενισχυμένα" μαθήματά σου. Ανάλογα με τα μαθήματα αυτά έχεις και επιλογές σπουδών.
Για τη δεύτερη επιλογή και τη σχέση με συνυποψήφιους δεν έχω ιδέα, συγγνώμη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mother
Νεοφερμένος
Το συστημα εισαγωγης στα πανεπιστημια εκει στην Κυπρο πως ειναι ? Εννοω για κυπριους μαθητες. Ειναι κατι σαν τις πανελλαδικες εδω ας πουμε ? Με τα ιδια μαθηματα ?
Το σύστημα εισαγωγής όπως σου είπαν τα κορίτσια είναι το ίδιο. Ακριβώς το ίδιο με βεβαίωση, με βαθμό πρόσβασης, με ειδικά μαθήματα κλπ. Το μόνο που αλλάζει απότι κατάλαβα εγώ, είναι ότι οι Κύπριοι που δεν περνούν σε κάποια σχολή τους - αλλά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον γιαυτήν - , μπαίνουν σε λίστα επιλαχόντων, έτσι όσες κενές θέσεις μείνουν στις σχολές (λόγω υποχρεωτικής στράτευσης των νεαρών Κυπρίων στα 18, λόγω του ότι κάποιοι θα προτιμήσουν τις σχολές της Ελλάδας κλπ) θα δοθούν σε δεύτερη κατανομή και αν και πάλι μείνουν κενές θέσεις μάλλον προχωρούν και σε τρίτη κατανομή. Πολύ σωστό και πολύ λογικό το βρίσκω.
Wolfie
Δραστήριο μέλος
mariakos
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsantili maria
Νεοφερμένος
στο γκουγκλ βαλε οχι με λατινικουσ χαρακτηρες"βασεις σχολων κυπρος"(με κεφαλαια) κ απο τα ποτελεσματ επελεξε "αναζητηζη βασεων" κ εκει θα βαλεισ στοιχεια σχολων που θες κ θα σου τα βρει.
-----------------------------------------
Έχω ακούσει ότι παράλληλα με το κανονικό μηχανογραφικό μπορώ να δηλώσω και σχολές της Κύπρου.Βασικά ενδιαφέρομαι για πολιτικός μηχανικός.Έψαξα να βρω βάσεις και δν μπορώ να βρω με τπτ.Μπορεί κανείς να μου πει κάποιο site με βάσεις της Κύπρου για τις σχολές της?
γεια σου "φοσα",ειμαι καινουρια στο σαιτ.μολις εκανα εγγραφη εστειλα ενα μνμ ως απαντηση αλλ δεν ξερω που "πηγε":xixi: ετσι λοιπον σου απανταω με παραθεση,εγω εψαξα στο γκουγκλ εβαλα με ελληνικουσ χαρακτηρεσ"βασεισ σχολων κυπρος" κ απο τα αποτελεσματα επελεξα"ανζητηση βασεων" κ σε βγαζει σε μια σελιδα οπυ βαζεισ το ονομα τησ σχολης που θες κ θα σου βγαλειτο αποτελεσμα.ελπιζω να σε βοηθησει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mostel
Πολύ δραστήριο μέλος
Eίμαστε συμφοιτητές με τον "φοσα" στο τημμυ.Η ερώτηση έγινε πριν ένα χρόνο....γεια σου "φοσα"διαβασα την ερωτηση σου για το πωσ θα βρεις βασεις για κυπρο,προσπαθησε τα παρακατω κ ελπιζω να σε βοηθησουν
στο γκουγκλ βαλε οχι με λατινικουσ χαρακτηρες"βασεις σχολων κυπρος"(με κεφαλαια) κ απο τα ποτελεσματ επελεξε "αναζητηζη βασεων" κ εκει θα βαλεισ στοιχεια σχολων που θες κ θα σου τα βρει.
-----------------------------------------
γεια σου "φοσα",ειμαι καινουρια στο σαιτ.μολις εκανα εγγραφη εστειλα ενα μνμ ως απαντηση αλλ δεν ξερω που "πηγε":xixi: ετσι λοιπον σου απανταω με παραθεση,εγω εψαξα στο γκουγκλ εβαλα με ελληνικουσ χαρακτηρεσ"βασεισ σχολων κυπρος" κ απο τα αποτελεσματα επελεξα"ανζητηση βασεων" κ σε βγαζει σε μια σελιδα οπυ βαζεισ το ονομα τησ σχολης που θες κ θα σου βγαλειτο αποτελεσμα.ελπιζω να σε βοηθησει
dimitris19
Νεοφερμένος
νομικη κυπρου;;Εγώ από το πολύ διάβασμα και ψάξιμο, βρήκα τις βάσεις ..
https://www.oefe.gr/kypros.xls
αλλά οι αιτήσεις φέτος είναι πάρα πολλές.. και άρα κι εδώ σας περιμένουν μάλλον 'δυσάρεστες' εκπλήξεις.
ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι όσοι ενδιαφέρονται να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου το ακαδημαϊκό έτος 2009-10 με κριτήριο το βαθμό πρόσβασης από τις πανελλήνιες εξετάσεις, πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τη βεβαίωση πρόσβασης με τη δήλωση προτίμησης σχολών για τα εν λόγω ιδρύματα μεταξύ 8 και 24 Ιουλίου 2009 στο Σπίτι της Κύπρου (Ηρακλείτου 10, Τ.Κ. 10673 Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 210-3641217, 210-3641218) ή στο προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη (Λ. Νίκης 37, Τ.Θ. 50046, Τ.Κ. 54013 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-260611) ή στη Συντονιστική Επιτροπή Αξιολόγησης Ελλαδιτών Υποψηφίων (Πανεπιστήμιο Κύπρου, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Πανεπιστημιούπολη, 1678 Λευκωσία, Κύπρος, με σφραγίδα ταχυδρομείου μέχρι και 24 Ιουλίου 2009).
Σχετικές πληροφορίες για την αίτηση εισαγωγής στις σχολές που μπορεί να δηλώσει ο υποψήφιος, τη στέγαση, τη σίτιση κ.λπ. δίνονται στις ιστοσελίδες της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου www.ucy.ac.cy/fmweb/ και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου www.cut.ac.cy/studies.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των ανωτέρω ιδρυμάτων γύρω στις αρχές Αυγούστου 2009.
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος
yiannis123
Νεοφερμένος
Δεν υπαρχουν ολες οι σχολες στην Κυπρο. Το πανεπιστημιο κυπρου θεωρειται καλο στις θεωρητικες επιστημες, κυριως φιλολογιες. Πολυτεχνεια και Ιατρικες δεν ξερω καν αν εχει.
Είμαι από την Κύπρο...
Η ιατρική σχολή στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη , ωστόσο υπάρχει το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου γνωστό και ως ΤΕΠΑΚ , του οποίου το δίπλωμα αν δεν κάνω λάθος είναι αντάξιο τπυ πολυτεχνείου.
ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Βαθμος προσβασης...Βαθμός Πρόσβασης είναι αυτός ή Βαθμός Απολυτηρίου;; :p
roni10sika
Νεοφερμένος
roni10sika
Νεοφερμένος
stefa_1
Εκκολαπτόμενο μέλος
roni10sika
Νεοφερμένος
να σε ρωτησω κατι ρε φιλε γιαννη......οι βασεις εισαγωγης ελληνων ειναι ιδιεσ με τισ βασεις εισαγωγήσ κυπροίων?εχο 17.8.....τηα με παρουν τεπακ πολιτικουσ?Είμαι από την Κύπρο...
Η ιατρική σχολή στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη , ωστόσο υπάρχει το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κύπρου γνωστό και ως ΤΕΠΑΚ , του οποίου το δίπλωμα αν δεν κάνω λάθος είναι αντάξιο τπυ πολυτεχνείου.
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος
Το πτυχίο του ΤΕΠΑΚ ειναι αρκετά ισχυρο και νομίζω πως αντιστοιχει με αυτο των ΤΕΙ αλλα δεν είμαι απολύτως σίγουρη. Οσο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν 3 τα οποια παλιά ήταν κολλέγια αλλα έγιναν πανεπιστήμια επισήμως πέρσυ και είναι το πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το ευρωπαικό πανεπιστημιο και το frederic. Οντως πληρώνεις αλλά έχουν πιο χαμηλές βάσεις απο το πανεπιστήμιο κύπρου
anna_md
Δραστήριο μέλος
Ξέρει κανεις αν γίνετε από Τεχνολογική κατεύθυνση να περάσεις σε σχολη του Πρώτου ή του Πέμπτου πεδίου?
Απο τεχνολογικη μπορεις να περασεις σε σχολες του 2ου και 3ου πεδιου
αν δωσεις αοθ μπορεις να περασες και στις σχολες του 5ου πεδιου
Νομιζω οτι γινεται να περασεις σε συγκεκριμενα τμηματα του 1ου πεδιου
Πχ αν δωσεις ειδικο μαθημα αγγλικα μπορεις να περασεις στην αγγλικη φιλολογια
rafaelouaz
Νεοφερμένος
(ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ)κατ σαν πολυτεχνειο αλλα ενδιαφερομαι και εγω ωω για ελλαδα ...λοιπον μπες https://www.moec.gov.cy...
ψαξε το θεμα και πιστευω πως εχεις πιθανοτητες!
παρε τηλεφωνο και στο υπουργειο παιδειας για περισσοτερα!!
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.