ναι βρε συ, η δοτική είναι σε -i και η αφαιρετική σε -e. Είναι συγκριτικός βαθμός και κλίνεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Και εγώ για αυτό το είπα ότι μάλλον είναι δοτική.εδώ λέει είναι δοτική
https://latindictionary.wikidot.com/adjective:prior
Γιατί τα τριτόκλιτα κάνουν αφαιρετική σε -e
Αλλά υποθέτω είναι από αυτά που δε θα μάθουμε ποτέ, αφού το χρησιμοποιούσαν και έτσι και αλλιώς. Κάτι ξέρει ο Plinius
Από ότι είπε όμως ο κυριούλης σε αυτό που παρέθεσα από την wiki είναι αφαιρετική επειδή κατά την μετακλασσική περίοδο γινόταν όλο και πιο συχνή η αφαιρετική σε -i (για τον συγκεκριμένο τύπο) και κάτι τέτοια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ε ναι κάτι τέτοιοΆρα είναι αποτέλεσμα των γούστων των μετακλασσικών. Great. Problem solved.
Dalian
Περιβόητο μέλος
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Eh Το a/ab συντάσσεται με αφαιρετική απ'ότι ξέρω οπότε λιγάκι δύσκολο να ήταν δοτική
Πολύ σωστά. Βέβαια από εξαιρέσεις άλλο τίποτα. Ο λόγος δεν μπαίνει σε καλούπια γι'αυτό ακόμα και σήμερα βρίσκουμε όλο και περισσότερες συντάξεις. Γι'αυτό και το ψάξαμε λίγο παραπάνω.
είπα μήπως παίζει να είναι καμία εξαίρεση!! Δεν τις θυμάμαι και όλες. Είπαμε ένα μυαλό το χω!!Eh Το a/ab συντάσσεται με αφαιρετική απ'ότι ξέρω οπότε λιγάκι δύσκολο να ήταν δοτική
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι!Πάντως από το prae δεν προέρχεται? (prae - prior/ior/ius - primus/a/um)/.
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως από το prae δεν προέρχεται? (prae - prior/ior/ius - primus/a/um)/.
Aπο το prae προέρχεται ναι αλλά το prae δεν χρησιμοποιείται ως θετικός βαθμός γι'αυτό και το έχουν σε παρένθεση.
(prae) , prior/prior/prius, primus/prima/primum
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Aπο το prae προέρχεται ναι αλλά το prae δεν χρησιμοποιείται ως θετικός βαθμός γι'αυτό και το έχουν σε παρένθεση.
(prae) , prior/prior/prius, primus/prima/primum
Ε ναι, δεν ξεχνιέται αυτό
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε ναι, δεν ξεχνιέται αυτό
Μπα μην το λες έχω δει να το κλίνουν κιόλας το prae. χαχαχα
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπα μην το λες έχω δει να το κλίνουν κιόλας το prae. χαχαχα
Πως?
Σαν ουσιαστικό α' κλίσης υποθέτω, αλλιώς δε μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο
ή επίθετο αφού έχει και παραθετικά!! χαχαχα... έλιωσα βραδιάτικαΠως?
prus-pra-prum!! γιατί όχι;
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Πως?
Χαχα Ναι σαν πρωτόκλιτο.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Ε καλά εντάξει, εδώ το plenius-pnenii/pleni (κλίση συγκριτικού ουδετέρου) πήγαινε σύννεφο
Xαχα Ωραίες στιγμές Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου.
χαχαχαχαχαχ!! έλα εντάξει σταματήστε!!! αααχ τι με περιμένειιιιι την κακόμοιρη σε λίγα χρονάκια...Ε καλά εντάξει, εδώ το plenius-pnenii/pleni (κλίση συγκριτικού ουδετέρου) πήγαινε σύννεφο
Καλά θα περάσω!
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Xαχα Ωραίες στιγμές Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου.
Αξέχαστες
Α, και το ιστορικό μου λάθος στις πανελλήνιες :
venio-veni-venitum-venire
Kossal
Πολύ δραστήριο μέλος
Αξέχαστες
Α, και το ιστορικό μου λάθος στις πανελλήνιες :
venio-veni-venitum-venire
Έχω και εγώ. Αυτό που μου στέρησε το 20άρι και το μισώ.
Constituntur αντί για Constituuntur. Dude, retard mistake.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 66 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- P.Dam.
- athinoula
- Gogosps
- Scholar
- SlimShady
- giorgos78
- constansn
- nearos
- Ness
- Helen06
- augustine
- Abiogenesis
- Praxis
- jj!
- hirasawayui
- francies_nolan
- Joji
- spring day
- lepipini
- Hased Babis
- angies
- Schlimazel
- DimitraA.
- the.m024
- το κοριτσι του μαη
- nicole1982
- SoyN
- Alexecon1991
- PanosBat
- Super woman
- oups
- Απροσάρμοστη
- xakounaamatata
- margik
- Sherlockina
- Maynard
- brizoulis
- Scandal
- Zelina
- buffon85
- Vvi
- kostas1233
- ManiLaw
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.