hliass_1989
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Υπάρχουν ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ περιπτώσεις που έδειξε πραγματικά την αδιαφορία της.Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τον Έλληνα πολίτη θα χε πιάσει και τους εμπόρους ναρκωτικών και τους εμπόρους ανθρωπίνων οργάνων και αυτούς που βάζουν τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.Εκεί όμως πολλές φορές είναι κι αυτοί στο κόλπο,άρα ξεχνάνε τη δουλειά τους.
Δεν ξέρω τι κάνει η αστυνομία στην πόλη σου αλλά στη δική μου έχει κάνει πάρα πολλά για να μου δείξει την καλή της πλεύρα, όπως το να πιάσει παιδεραστές και μπλα μπλα μπλα. Και καταλήγουμε σε αυτό που λέγαμε στην αρχή, ότι υπάρχει και καλή αλλά και κακή πλευρά, όχι όμως μονάχα μία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
challenger
Επιφανές μέλος
Βασικά και στην δική μου πόλη το θέμα "αστυνομία" μπάζει από παντού....Δεν ξέρω τι κάνει η αστυνομία στην πόλη σου αλλά στη δική μου έχει κάνει πάρα πολλά για να μου δείξει την καλή της πλεύρα, όπως το να πιάσει παιδεραστές και μπλα μπλα μπλα. Και καταλήγουμε σε αυτό που λέγαμε στην αρχή, ότι υπάρχει και καλή αλλά και κακή πλευρά, όχι όμως μονάχα μία.
Iratus
Δραστήριο μέλος
ΥΓ.Αν η αστυνομία έδειχνε το κακό της πρόσωπο μόνο στη πόλη μου θα ήταν καλά,προφανώς το δείχνει και αλλού.
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι όταν φτάσετε κι εσείς να έχετε πρόβλημα με αστυνομικούς και αρκετές φορές χωρίς να φταίτε τότε να δω τι θα λέτε.
ΥΓ.Αν η αστυνομία έδειχνε το κακό της πρόσωπο μόνο στη πόλη μου θα ήταν καλά,προφανώς το δείχνει και αλλού.
Όλη αυτή σου η αντιπάθεια και το μίσος λοιπόν προς την αστυνομία έχει δημιουργηθεί για κάποιους προσωπικούς σου λόγους όμως όλο αυτό δε σε αφήνει να δεις και την άλλη πλευρά του θέματος έτσι ώστε να έχεις μια σφαιρική και αντικειμενική εικόνα.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Ο καθένας εδώ μέσα βάση προσωπικών λόγων και εμπειριών γράφει.Σου ξαναλέω όμως ότι και η ίδια η αστυνομία δε μου έδειξε το καλό της πρόσωπο.Και αφού το θες κι αλλιώς,να σου δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα.Στην Ισπανία οι αστυνομία ΕΝ ΩΡΑ υπηρεσίας διαδήλωσε με τον κόσμο για τα μέτρα λιτότητας.Στην Ελλάδα το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να πετάει δακρυγόνα και να προκαλεί.Και μη μου πεις ότι στην Ελλάδα έχουν κόψει λίγα χρήματα απ την Αστυνομία,ο μισθός τους φτάνει το όριο της φτώχειας.Τέλοσπάντων το αφήνω εδώ,όπως σου είπα βλέπω ότι απαντάς για να απαντάς και να ανοίξεις κόντρα και όχι να πεις κάτι σοβαρό.Εδώ και 10 ποστ λες τα ίδια.Όλη αυτή σου η αντιπάθεια και το μίσος λοιπόν προς την αστυνομία έχει δημιουργηθεί για κάποιους προσωπικούς σου λόγους όμως όλο αυτό δε σε αφήνει να δεις και την άλλη πλευρά του θέματος έτσι ώστε να έχεις μια σφαιρική και αντικειμενική εικόνα.
blue_butterfly
Τιμώμενο Μέλος
Ο καθένας εδώ μέσα βάση προσωπικών λόγων και εμπειριών γράφει.Σου ξαναλέω όμως ότι και η ίδια η αστυνομία δε μου έδειξε το καλό της πρόσωπο.Και αφού το θες κι αλλιώς,να σου δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα.Στην Ισπανία οι αστυνομία ΕΝ ΩΡΑ υπηρεσίας διαδήλωσε με τον κόσμο για τα μέτρα λιτότητας.Στην Ελλάδα το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να πετάει δακρυγόνα και να προκαλεί.Και μη μου πεις ότι στην Ελλάδα έχουν κόψει λίγα χρήματα απ την Αστυνομία,ο μισθός τους φτάνει το όριο της φτώχειας.Τέλοσπάντων το αφήνω εδώ,όπως σου είπα βλέπω ότι απαντάς για να απαντάς και να ανοίξεις κόντρα και όχι να πεις κάτι σοβαρό.Εδώ και 10 ποστ λες τα ίδια.
Εδώ και 10 ποστ λέω τα ίδια γιατί δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτό που σου λέω. Αυτό που μου λες εσύ για την κακή της πλευρά, ναι την ξέρω και την έχω δει αλλά αυτό δε με θέτει ανίκανη να δω και την καλή της πλευρά πράγμα που εσύ παραβλέπεις.
Pequeño
Τιμώμενο Μέλος
Ο καθένας εδώ μέσα βάση προσωπικών λόγων και εμπειριών γράφει.Σου ξαναλέω όμως ότι και η ίδια η αστυνομία δε μου έδειξε το καλό της πρόσωπο.Και αφού το θες κι αλλιώς,να σου δώσω κι εγώ ένα παράδειγμα.Στην Ισπανία οι αστυνομία ΕΝ ΩΡΑ υπηρεσίας διαδήλωσε με τον κόσμο για τα μέτρα λιτότητας.Στην Ελλάδα το μόνο που ήξερε να κάνει είναι να πετάει δακρυγόνα και να προκαλεί.Και μη μου πεις ότι στην Ελλάδα έχουν κόψει λίγα χρήματα απ την Αστυνομία,ο μισθός τους φτάνει το όριο της φτώχειας.Τέλοσπάντων το αφήνω εδώ,όπως σου είπα βλέπω ότι απαντάς για να απαντάς και να ανοίξεις κόντρα και όχι να πεις κάτι σοβαρό.Εδώ και 10 ποστ λες τα ίδια.
Έννοια σου και τα τρώνε από άλλου
Στο θέμα μας όμως.
Το κακό με τους "μπάτσους" είναι ότι μπήκανε σε αυτή τη θέση πολύ απλά για να "βολευτούν" δίχως να γνωρίζουν ποια είναι τα καθήκοντα τους,μαγεύτηκαν από την "εξουσία" που ανακάλυψαν πως έχουν και καταλήγουμε να βλέπουμε τέτοια γεγονότα,γιατί πολύ απλά την είδαν θεοί.
Έχω δει αποτρόπαιες πράξεις από "μπάτσους" σε διαδηλώσεις, σε γειτονιές κλπ και το κατακρίνω, δεν μπορώ όμως να τους βάλω στο ίδιο τσουβάλι όλους,γιατί πολύ απλά όπως έχω δει τέτοιους "μπάτσους" έχω δει και σωστούς αστυνομικούς,αστυνομικούς που με σταμάτησαν στο δρόμο για έλεγχο, ευγενέστατους και φιλικούς, όπως και αστυνομικούς που προσφέρθηκαν να με πάνε σπίτι για ασφάλεια επειδή ήταν περασμένη η ώρα.
Υπάρχουν και τα θετικά, υπάρχουν και τα αρνητικά, μην ήμαστε τόσο κλειστοί.
Γιατί δεν βλέπουμε και τους αργόσχολους αστυνομικούς; Που τους κάνεις μια κλήση για κλοπή και έρχονται μετά από 3ς ώρες; Ή εκείνους που πας στο αστυνομικό τμήμα να τακτοποιήσεις γραφειοκρατία και σου συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχεις εκεί;
Γιατί να ασχολούμαστε μόνο με τους "πρωτόγονους" και να μας πειράζουν μόνο αυτοί;
Guest 772419
Επισκέπτης
΄
Είναι σαφώς απαράδεκτη η κινηση του Αστυνομικου που είχε το Θρασος και την Αλητεία να ξυλοκοπήσει τον δεκαοχτάχρονο νεαρό και θα πρέπει όχι απλά να τιμωρηθεί αλλά και να δικαστεί ισοβία.Και το λεω γιατί αν αυτός ο Αστυνομικος ξυλοκόπησε τον δεκαοχτάχρονο νεαρό αυριο μεθαύριο μπορει κάνει να κάνει έγκλημα και να βγάλει το πιστόλι και να αρχίζει να πυροβολεί κόσμο.
Αστυνομικοί οι οποίοι απο συναισθηματικής άποψης και εν ώρα υπηρεσίας εχουν ακράτητο θυμο και χρησιμοποιούν Αιχμηρα όπλα και τραυματιζουν επειδη έχουν τα νευρα τους άοπλους και Απροστάτευτους Ανθρώπους τότε θα πρέπει να περνούν απο έλεγχο και να κρίνονται αυτστήρα για τις Βιαιοπραγίες τους και για την Αδικαιολόγητη απερίσκεπτη Συμπεριφορά τους.
Ολοι οι Αστυνομικοί φυσικα δεν κακοί και ουτε βγαζουν όπλα και γκλοπ και βαράνε ή σκοτώνουν κόσμο.Οταν ένας Αστυνομικος βρισκεται κάθε μέρα στο Εγκλημα και ξερει ότι κινδυνεύει η ζωη του τότε είναι λογικό να φοβάται και να αισθάνεται δυσαρεστημένος.Δεν είναι και εύκολο να πιάνεις έναν Εγκληματία ακομα και αν εχεις όπλο.Ο Εγκληματίας και αυτός έχει όπλο και ανα πάσα στιγμή μπορεί να το χρησιμοποιήει ακομα και αν βρίσκεται υπο την απειλή των όπλων των Αστυνομικών και να κάνει την Ανοησία να πυροβολησει Αστυνομικο ή κάποιον Απροστατευτο πολίτη χωρίς δισταγμό και χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις.
Οταν ο Αστυνομικός είναι κάθε μερα στο Εγκλημα και ξέρει ότι ανα πάσα στιγμή θα χάσει την Ζωή του,αγχώνεται,δυσαρεστείται και απελπίζεται και δεν μπορω να πω ότι ο Αστυνομικος δουλεύει πάντοτε σε καλές καθημερινές συνθήκες.Αρκετές φορές η δουλειά του Αστυνομικού είναι ψυχοφθόρα και όταν βλέπει διαρκώς συλλήψεις,φόνους,ναρκωτικά,ξυλοκοπήματα και πυροβολισμούς ληστών σε βάρος αοπλων και αβοήθητων πολιτών,να πηγαίνουν τραυματισμένοι Ανθρωποι στο νοσοκομείο και όλα αυτα τα βλέπει και τα βιώνει σε καθημερινή βάση νιωθει απαγοητευση και Αναστάτωση.
Ο Αστυνομικός ακόμα και αν ξέρει ότι τετοια είναι η δουλειά του σιγουρα αρκετές φορές με όλα αυτα τα τραγικά περιστατικά που βλέπει σε καθημερινη βάση αισθάνεται Απαγοήτευση,λύπη,Ανησυχία,Φόβο,Αναστατωση.
Οι Αστυνομικοι απο τους οποίους όλοι δεν βίαιοι και δεν χτυπουν κόσμο όταν δέχονται ρατσιστικα συνθήματα απο τους πολίτες σε βάρος τους και εκείνοι νιωθουν Ενόχληση.Οταν οι περισσότεροι τους Φωνάζουν με το σύνθημα 'Μπατσοι - Γουρουνια- Δολοφόνοι' ε δεν είναι και ότι και το καλύτερο να ακους τέτοια συνθηματα και να βιωνεις την Απαξιωση,την προσβολή και τον Εξευτελισμό των πολιτών.
Φανταστείτε εναν νεαρό στο σχολειο και τα παιδια που γνωριζουν ότι ο πατέρας του Νεαρού είναι Αστυνομικος να αρχίζουν να λένε τον πατέρα του δολοφόνο και Εγκληματία.Ενας νεαρός όταν ακουέι σε συχνο χρονικο διάστημα ρατσιτστικά και ενοχλητικά σχόλια για τον Πατέρα του και με τόσες βαριες λέξεις σιγουρα θα αισθάνεται Οργή,Ενόχληση και Αγανάκτηση που ακούει τετοια λόγια για τον πατέρα του.
Για φανταστείτε το παιδί ενός Αστυνομικού πως νιώθει όταν τα αλλα παιδιά στο σχολείο μιλουν με τετοιες Απαξιώσεις και Εξευτελισμούς για τον Πατερα.Είναι η πιο ασχημη στιγμή για το παιδί και για τον ίδιο τον Πατέρα που βλέπει το παιδι να νιώθει Απαγοήτευση και Ενόχληση.
Ενα περιστατικο που έγινε πριν απο κάποιο καιρο πρόσφατα όταν ο 22 χρονος νεαρός Αστυνομικος της Ομάδας Δίας υπέστη πυροβολισμό απο ληστες που οδηγούσαν προφανέστατα κλεμμένο αμαξι στα καλα καθούμενα και τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει.
Αποδειξη ότι όλοι οι Αστυνομικοι δεν χτυπουν και τραυματίζουν κόσμο,δεν κάνουν όλοι οι Αστυνομικοί κατάχρηση της Εξουσίας και ότι υπαρχουν αληθινοί και σωστοι Αστυνομικοι οι οποίοι κάνουν έργα και προσπάθειες να καταπολεμήσουν τα εγκλημα και κάποιοι κατα την ώρα της υπηρεσίας κσι του καθήκοντος τους δυστυχώς χάνουν την Ζωή τους.
Ο Συγκεριμένος Αστυνομικός που ξυλοκόπησε τον δεκαοχτάχρονο Νεαρό και τον έστειλε στο Νοσοκομείο εγω είμαι της Απόψης ότι πρέπει να φυλακιστεί ισόβια ή να τον κρατήσουν για μεγαλο χορνικο διαστημα σε καποιο θεραπευτικό κεντρο ψυχικής Υγείας μεχρι να ξεπερασει ο Αστυνομικος με θεραπείες τα ψυχολογικά προβλήματα.
Οσο εξακολουθεί να είναι ελευθερος σιγουρα αποτελεί κίνδυνο για την δημοσια Ασφάλεια γιατι όπως είπα και παραπάνω αυριο μεθαύριο μπορει να κανει Εγκλημα και να πυροβολήσει κόσμο.
Ρατσισμός και Απαξίωση στους Αστυνομικους δεν πρέπει να υπάρχει σε καμία περίπτωση,γιατι δεν έχει νόημα.
Αν κάποια συμπεριφορά Αστυνομικού εινια βίαιη και απαραδεκτη οπωσδήποτε θα πρεπει να επαναστατούμε και να ζητάμε την απολυση επιθετικών Αστυνομικών και την καταπολέμηση σε τετοια περιστατικά Αστυνομικής βίας.
Η δουλειά του Αστυνομικου οσο και σε κάποιους φαίνεται απλή είναι αρκετα δυσκολη και οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμο στους Ανθρωπους που για να είμαστε εμείς Ασφαλείς πολεμούν το Εγκλημα και ρισκάρουν την Ζωή τους κάθε μέρα.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Pupilloscope
Πολύ δραστήριο μέλος
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Iratus
Δραστήριο μέλος
Να ρωτήσω κάτι; Όλοι εσείς που λέτε , λέτε για τους "μπάτσους", για την κωλοσυμπεριφορά τους κτλ κτλ, έχετε θέμα και με τους ξένους αστυνομικούς; Ας πούμε, βρίζετε και λέτε τα ανάλογα και για έναν Ιταλό/Ισπανό/Ρουμάνο/Κινέζο αστυνομικό;
Ναι, αλλά γιατί; Nuhh, θέλω να δω πολύ απαντήσεις.
nuhh,να σου απαντήσω.Η διαφορά μας με την αστυνομία είναι ιδεολογική.Ένας που μπαίνει εκεί μέσα σε οποιοδήποτε κράτος γίνεται σκύλος αφεντικών,καπιταλιστών και του συστήματος.Βλέπεις τους έχουν φτάσει το μισθό στα 600 ευρώ και αυτοί ακόμα φιλάνε τα ζώα τους πολιτικούς μας.Τώρα να σου πω μια αλήθεια,στη προηγούμενη σελίδα αναφέρω ένα παράδειγμα των αστυνομικών στην Ισπανία οι οποίοι διαδήλωσαν μαζί με τους πολίτες εν ώρα υπηρεσίας για τα μέτρα λιτότητας.Εκείνους τους παραδέχτηκα.Αλλά βλέπεις στην Ηρωική Ελλάδα όπου τα σώματα ασφαλείας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και μπλα μπλα μπλα η πλύση εγκεφάλου που γίνεται δε τους αφήνει να δουν πέρα από το γκλοπ και την ασπίδα τους.Σε κάλυψα;
DrHouse
Διάσημο μέλος
Να ρωτήσω κάτι; Όλοι εσείς που λέτε , λέτε για τους "μπάτσους", για την κωλοσυμπεριφορά τους κτλ κτλ, έχετε θέμα και με τους ξένους αστυνομικούς; Ας πούμε, βρίζετε και λέτε τα ανάλογα και για έναν Ιταλό/Ισπανό/Ρουμάνο/Κινέζο αστυνομικό;
Ναι, αλλά γιατί; Nuhh, θέλω να δω πολύ απαντήσεις.
Μα ο μπατσος,δεν ειναι αυτονομο ον,αλλα ενσαρκωνει την συμπεριφορα του και την τακτικη του μεσα απο την μαζα η οποια φυσικα υποκειται στις διαταγες του αρχηγου.Οι αστυνομικοι,σε καθε χωρα,δρουν υπο την προσταγη του ''αρχηγου'' και την πιεση της ''στολης''.Αρα,προσωπικα,βριζω και λεω τα ιδια σε ολους τους προσκυνημενους στην εξουσια.
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Ναι, με κάλυψες απόλυτα μπορώ να πω.nuhh,να σου απαντήσω.Η διαφορά μας με την αστυνομία είναι ιδεολογική.Ένας που μπαίνει εκεί μέσα σε οποιοδήποτε κράτος γίνεται σκύλος αφεντικών,καπιταλιστών και του συστήματος.Βλέπεις τους έχουν φτάσει το μισθό στα 600 ευρώ και αυτοί ακόμα φιλάνε τα ζώα τους πολιτικούς μας.Τώρα να σου πω μια αλήθεια,στη προηγούμενη σελίδα αναφέρω ένα παράδειγμα των αστυνομικών στην Ισπανία οι οποίοι διαδήλωσαν μαζί με τους πολίτες εν ώρα υπηρεσίας για τα μέτρα λιτότητας.Εκείνους τους παραδέχτηκα.Αλλά βλέπεις στην Ηρωική Ελλάδα όπου τα σώματα ασφαλείας είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε και μπλα μπλα μπλα η πλύση εγκεφάλου που γίνεται δε τους αφήνει να δουν πέρα από το γκλοπ και την ασπίδα τους.Σε κάλυψα;
Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι λίγο-πολύ ζούμε σε καπιταλιστικές κοινωνίες. Ακόμη και ο Κινέζος δηλαδή ένα κεφάλι υπηρετεί. Εκτός αυτού, αποτελούν όργανα(τάξης). Όργανα επίσης αποτελούν και οι εργάτες ενός εργοστασίου που φτιάχνει όπλα, ατ.βόμβες, στρίβει μπάφους. Δεν ξέρω αν με πιάνεις.
Ντάξει, το δέχομαι αυτό. Με τον Παπαγιαννόπουλο έχεις θέμα, που είναι αρχηγός και δεν υπηρετεί κανέναν (εκτός της πατρίδας ας πούμε);Μα ο μπατσος,δεν ειναι αυτονομο ον,αλλα ενσαρκωνει την συμπεριφορα του και την τακτικη του μεσα απο την μαζα η οποια φυσικα υποκειται στις διαταγες του αρχηγου.Οι αστυνομικοι,σε καθε χωρα,δρουν υπο την προσταγη του ''αρχηγου'' και την πιεση της ''στολης''.Αρα,προσωπικα,βριζω και λεω τα ιδια σε ολους τους προσκυνημενους στην εξουσια.
Δηλαδή, έχετε πρόβλημα επειδή υπακούν διαταγές και είναι ανεγκέφαλα όντα ή επειδή ασκούν βία;
DrHouse
Διάσημο μέλος
Ντάξει, το δέχομαι αυτό. Με τον Παπαγιαννόπουλο έχεις θέμα, που είναι αρχηγός και δεν υπηρετεί κανέναν (εκτός της πατρίδας ας πούμε);
Δηλαδή, έχετε πρόβλημα επειδή υπακούν διαταγές και είναι ανεγκέφαλα όντα ή επειδή ασκούν βία;
Βασικα,η μαζα ειναι μαζα.Θελω να πω,οτι μια τεχνητη μαζα,οπως πχ ο στρατος,η αστυνομια,μια θρησκεια,μια ομαδα κτλπ ανα πασα στιγμη μπορει να αλλαξει στην συμπεριφορα της προς οποιαδηποτε κατευθυνση.Μεσα στην μαζα το ατομο χανει τον προσωπικο του χαρακτηρα και ενσωματωνει μια ''ρομποτικη'' συμπεριφορα που εχει σπερματα απο τις διαταγες και την γενικη κατευθυνση της μαζας.
Ετσι,αυριο μπορει να παρθουν διαταγες για να ριξουν ξυλο στην πορεια,μεθαυριο οχι.Μπορει αυριο ο στρατος να κυρηξει χουντα,μπορει οχι.
Με ενοχλει που υπαρχει αυτη η επικινδυνοτητα ανα πασα στιγμη.
Το ξυλο παλι απο τους μπατσους,υπηρχε παντα αφου ανεκαθεν επρεπε να στηριζουν την εξουσια.
Iratus
Δραστήριο μέλος
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Aρχικά γιατί είναι ανεγκέφαλα όντα,γι αυτό λέμε πως όλοι είναι ίδιοι.Έπειτα για τη κατάχρηση εξουσίας που κάνουν.Και ο αρχηγός της Αστυνομίας θάλεια εντολές εκτελεί.Άμα του πει ένας με μεγαλύτερη εξουσία από αυτόν να κάνει κάτι,θα το κάνει.Δες το κεφάλαιο και οι πλούσιοι πόσους αστυνομικούς έχουν στη φρουρά τους.Δε θα γινόμουν σκυλί και φύλακας κανενός Παπανδρέου και κανενός Βγενόπουλου.Θέλω να σου πω πως η αστυνομία πιο πολύ υπερασίζεται το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό παρά τον απλό πολίτη.Συνήθως του πετάει χημικά στις πορείες.
Αχα.
Δηλαδή θεωρείτε ότι σε αυτόν τον τομέα(ή και σε όλους) θα πρέπει να υπάρξει μία μορφή αναρχισμού; Right? Ίσως να μην υπάρχει καν αστυνομία.
Actually, το δέχομαι. Άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι η αναρχία είναι ίσως και το καλύτερο πολίτευμα, αλλά είναι δύσκολο να υλοποιηθεί σε μία "αδούλευτη" κοινωνία.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Guest 209912
Επισκέπτης
https://www.scribd.com/doc/12692228/Ηλιας-Πετροπουλος-Το-εγχειρίδιο-του-καλού-κλέφτη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.