Φυσικά! Ναι, κάτω των 25 ετών.
Λοιπον , αν ηταν ο Γαβρογλου θα σου ελεγα πηγαινε με τα αδελφια ειναι 100% οκ.
Τωρα τα πραγματα ειναι διαφορετικα με την Κεραμεως να εχει αλλεργια στις μετεγγραφες και να κοβει παντιωθεν και πικοιλοτροπως.
Περιπτωση με αδελφια .
Το πνευμα του νομου λεει οτι καθε οικογενεια μπορει να συντηρει μεχρι δυο σπιτια.
Το γραμμα του νομου λεει στις βασικες προυποθεσεις:
Άρθρο 76
Μετεγγραφή αδελφών προπτυχιακών φοιτητών
1. Φοιτητής, ο οποίος έχει ένα ή περισσότερα αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές, δύναται να αιτηθεί μετεγγραφή αποκλειστικά κατά το πρώτο έτος, σύμφωνα με τη διαδικασία του παρόντος άρθρου, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) τα αδέλφια σπουδάζουν σε Τμήματα Α.Ε.Ι./Α.Ε.Α. τα οποία εδρεύουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία διαμένουν μόνιμα οι γονείς ή οι ίδιοι ή οι γονείς τους έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας,
β) τα αδέλφια της περ. α΄ συμπεριλαμβανομένου του αιτούντος, δεν είναι κάτοχοι τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών και δεν έχουν υπερβεί τον ανώτατο χρόνο σπουδών, ο οποίος προβλέπεται για την απονομή του τίτλου σπουδών,
γ) το κατά κεφαλήν εισόδημα του αιτούντος δεν υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων πεντακοσίων (12.500) ευρώ.
Συμφωνα λοιπον με το πνευμα του νομου αλλα και την βασικη πρυποθεση (α) την οποια δεν πληρεις, φρονω οτι
ΔΕΝ θα σου δωσει την μετεγγραφη και θα ειναι συμφωνη και με το πνευμα και με το γραμμα του νομου.
Προτεινω να πας με τα μορια . Τα 6,5 μορια ειναι αρκετα, βασικα μονο οι πολυτεκνοι σε καπακωνουν αλλα αυτοι δεν ειναι πολλοι. Περυσι το παδα εκλεισε στα 5. Εχεις αριστες προυποθεσεις.
Διαβασε και εσυ τον νομο και μαλλον θα συμφωνήσεις μαζι μου ( αρθρο 76)
ΥΓ Πιστευω οτι εχεις υπολογισει σωστα τα μορια. Μηπως εργαζεται καποιο αδελφι και κανει δηλωση?
[/QUOTE]
Έχω διαβάσει τον ΦΕΚ πολλές φορές, γι'αυτό έχω προβληματιστεί τόσο

Πράγματι ισχύει αυτό που λες αλλά παρακάτω γράφει και το εξής :
4. Κατ’ εξαίρεση της παρ. 3, σε περίπτωση που το κατά κεφαλήν εισόδημα του αιτούντος δεν υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, τα αδέλφια
φοιτητές δύνανται να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχο Τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία οι ίδιοι ή οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας.
Ο πατέρας μου (έχει ασχοληθεί εκείνος με το εισόδημα, γιατί δεν έχω ιδέα) με διαβεβαίωσε ότι δεν ξεπερνάμε αυτό το όριο.
Το θέμα είναι αν έχω ερμηνεύσει σωστά αυτήν την παράγραφο ή εννοεί κάτι διαφορετικό.
Η αδερφή μου εργαζόταν αλλά πραγματικά δεν ξέρω από αυτά, ο πατέρας μου μου είπε ότι τα έχει υπολογίσει και βγαίνουν τόσα.