Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
solonas07
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dinosaur
Νεοφερμένος
Τα ρήματα είναι το ηγείσθαι,το εφάνησαν,το πεφοβουμένους και το γεγενησθαι
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος
ΑΟΡ ηγησαι(?)-ηγησασθω-ηγησασθε-ηγησασθων(δεν ειμαι απολυτα σιγουρος)
2.ΕΝΣ φαινου-φαινεσθω-φαινεσθε-φαινεσθων
ΑΟΡ φανηθι(δεδομενου οτι το εφανησαν ειναι γ πληθυντικο παθ αορ β του φαινομαι)-φανηθω-φανηθε-φανηθων
3.ΕΝΣ φοβου-φοβεισθω-φοβεισθε-φοβεισθων
ΑΟΡ (Δε θυμαμαι αν το ρημα σχηματιζει ομαλο μεσο αοριστο) νομιζω οτι οι παθητικοι του χρονοι ειναι φοβηθητι-φοβηθητω-φοβηθητε-φοβηθητων.
4.ΕΝΣ γιγνου-γιγνεσθω-γιγνεσθε-γιγνεσθων
ΑΟΡ γενου-γενεσθω-γενεσθε-γενεσθων
φιλε,ετσι νομιζω οτι πανε...οποιος βρει λαθος,ας με διορθωσει!
Aeneas
Πολύ δραστήριο μέλος
Στις ασκήσεις του αγνώστου:
- όταν ζητάει τύπο μέσης φωνής, βάζουμε και τον παθητικό τύπο (σε μελ. και εν.);
- όταν υπάρχει διπλός τύπος, βάζουμε και τους δύο;
- οι λάθος τόνοι μετράνε (είτε σε λάθος συλλαβή, είτε λάθος τόνος, είτε λάθος πνεύμα);
selc
Δραστήριο μέλος
Δώστε μου τα φώτα σας, παρακαλώ...
Στις ασκήσεις του αγνώστου:
... εννοείται πάντα σε συνθήκες Πανελληνίων!
- όταν ζητάει τύπο μέσης φωνής, βάζουμε και τον παθητικό τύπο (σε μελ. και εν.);
- όταν υπάρχει διπλός τύπος, βάζουμε και τους δύο;
- οι λάθος τόνοι μετράνε (είτε σε λάθος συλλαβή, είτε λάθος τόνος, είτε λάθος πνεύμα);
Όταν ζητάει τύπο μέσης φωνής εννοείται γράφεις και τον παθητικό(αν έχει) γενικότερα ναι γράφεις ότι διπλό υπάρχει(είναι απαραίτητο αν θες να είσαι εντάξει στις πανελλήνιες) Οι λάθος τόνοι ή η έλλειψη τόνου ακόμα και το λάθος πνεύμα βαθμολογείται αρνητικά καθώς δείχνεις στον άλλο ότι δεν κατέχεις εις βάθος την αρχαία ελληνική γλώσσα(όχι πως έτσι την γνωρίζεις έτσι όπως διδάσκεται καθώς μου έχουν πει καθηγητές μου ότι αυτά που μας μαθαίνουν είναι λαθός και πως στο πανεπιστήμιο τα μαθαίνεις αλλιώς)
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Χάνεις τον μισό τύπο.Οι λάθος τόνοι ή η έλλειψη τόνου βαθμολογείται αρνητικά καθώς δείχνεις στον άλλο ότι δεν κατέχεις εις βάθος την αρχαία ελληνική γλώσσα(όχι πως έτσι την μαθαίνεις)
selc
Δραστήριο μέλος
Χάνεις τον μισό τύπο.
Ω ναι! Έχασα και γω λίγο από έναν λάθος τόνο στην γραμματική (μην μ το θυμίζεις )
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Χαχαχαχα κι εγώ, έβαλα οξεία στο πασιΩ ναι! Έχασα και γω λίγο από έναν λάθος τόνο στην γραμματική (μην μ το θυμίζεις )
selc
Δραστήριο μέλος
εγώ δεν θυμάμαι που(σε ένα ρήμα νομίζω)Χαχαχαχα κι εγώ, έβαλα οξεία στο πασι
αλλά νταξ μην παραπονιόμαστε γι'αυτα !
προκαλούμε .
toumilo
Εκκολαπτόμενο μέλος
selc
Δραστήριο μέλος
Είμαστε πολλοί έτσι καθώς τα αρχαία δεν διδάσκονται όπως θα έπρεπε. Ναι οκ κάναμε κανόνες τονισμού αλλά από ασκήσεις(εμείς τουλάχιστον στο σχολείο) λίγα πράγματα,μηχανικά !εγω ποτε δεν τα πηγαινα καλα με τους τονους στα αρχαια....εβαζα τονους εμπειρικα...λες κι ειχα την τεραστια εμπειρια :p...παλι καλα ομως ημουν τυχερος στις πανελληνιες και δεν εκανα λαθος σε τονους...αλλα πραγματικα καποιες στιγμες εβαζα ο,τι να ναι!
toumilo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαστε πολλοί έτσι καθώς τα αρχαία δεν διδάσκονται όπως θα έπρεπε. Ναι οκ κάναμε κανόνες τονισμού αλλά από ασκήσεις(εμείς τουλάχιστον στο σχολείο) λίγα πράγματα,μηχανικά !
αυτο ακριβως,μηχανικα εβαζα τονους...και πολλες φορες οταν δεν ηξερα τι τονο να βαλω,εβαζα αυτον που μου ταιριαζε αισθητικα!
selc
Δραστήριο μέλος
χααχχαχα! και γωαυτο ακριβως,μηχανικα εβαζα τονους...και πολλες φορες οταν δεν ηξερα τι τονο να βαλω,εβαζα αυτον που μου ταιριαζε αισθητικα!
αν και πολλές φορές το έλεγα προφορικά οπότε ότι μου καθόταν ως προς το σε ποιά συλλαβή πάει ο τόνος!
Όσο για το είδος του τόνου και γω έτσι,ότι μου άρεσε στο μάτι
toumilo
Εκκολαπτόμενο μέλος
χααχχαχα! και γω
αν και πολλές φορές το έλεγα προφορικά οπότε ότι μου καθόταν ως προς το σε ποιά συλλαβή πάει ο τόνος!
Όσο για το είδος του τόνου και γω έτσι,ότι μου άρεσε στο μάτι
χαχαχαχ....ειμαστε καλοι!
αν βλεπανε αυτα που γραφουμε τωρα οι διορθωτες θα μας ακυρωναν το γραπτο!
selc
Δραστήριο μέλος
χαχαχαχ....ειμαστε καλοι!
αν βλεπανε αυτα που γραφουμε τωρα οι διορθωτες θα μας ακυρωναν το γραπτο!
μου λες οτι οι διορθωτές είναι καλύτεροι ?
χα χα χα λέω εγω
toumilo
Εκκολαπτόμενο μέλος
μου λες οτι οι διορθωτές είναι καλύτεροι ?
χα χα χα λέω εγω
σωστο κι αυτο.....αυτοι μαλλον θα επαιζαν κορωνα-γραμματα τι τονο πρεπει να βαλουν κι ετσι διορθωναν!
selc
Δραστήριο μέλος
κατάλαβες το σκεπτικό μου !σωστο κι αυτο.....αυτοι μαλλον θα επαιζαν κορωνα-γραμματα τι τονο πρεπει να βαλουν κι ετσι διορθωναν!
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
selc
Δραστήριο μέλος
κι εμένα αισθητικά οξεία ταίριαζε στο πασι, ήταν πολύ ωραίο, του πήγαινε!
αχαχαχχα!
μπορώ να πω ότι σε πολλές λέξεις ο τόνος που έχουν δεν πάει,νομίζω χρειάζονται μια ανανέωση
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.