foreverfreak
Διάσημο μέλος
Μαλλον, γιατι και γω ετσι την ειχα πατησει!! Τωρα ομως δεν την αλλαζω με τιποτα την Αλεξανδρουπολη... Παρακαλω!!Ίσως να φταίει το ότι ακούω διάφορους άλλους που δεν ξέρουν.Θα δω τι θα κάνει όταν έρθει η ώρα.Ευχαριστώ πάντως...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
foreverfreak
Διάσημο μέλος
Πρωτα απ'ολα το Βολο δεν τον επιανα και περα απο αυτο, τα τμηματα στη Φλωρινα και το Βολο τα εβαλα στο τελος!! Στη Φλωρινα απλα δεν ηθελα να παω και το Βολο τον ξερω πολυ καλα, μιας και ειμαι απο Λαρισα, και σε διαβεβαιω πως αναλογα με τους φοιτητες που εχει, η πολη δεν εχει καθολου ζωη... Γενικοτερα δε μου αρεσει και πολυ ο Βολος!!Αν ήταν να μουν στη σχολή σου θα προτιμούσα Βόλο προσωπικά Κωνσταντίνε
Iwnh-chan
Νεοφερμένος
chris_90
Διάσημο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Γενικώς δίνεται βάρος στους πιο απαρχαιωμένους τομείς της Βιολογίας και η συντριπτική πλειοψηφία των καθηγητών είναι άτομα κολλημένα και ανεπαρκή στη δουλειά τους... Αλλά εμείς εκεί, στον αγώνα για πτυχίο.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Εμένα αυτό μου φάνηκε ενδιαφέρον.Φιλοσοφία της Βιολογίας και δε συμμαζεύεται.
chris_90
Διάσημο μέλος
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Το είδα και το πρόγραμμα του ΑΠΘ. Φιλοσοφία της Βιολογίας και δε συμμαζεύεται. Άσε, καλύτερα να ασχολούμαι με το κάμβιο, τη σπερματική βλάστη και την ηθμαγγειώδη δεσμίδα.
Eδώ το πρόγραμμα
Προσωπικά ξέροντας τους οδηγούς με βάση τα μαθήματα έχω κάνει μια κατάταξη.
1.ΜΒ&Γ
2.Βιοχημεία Λάρισα
3.ΤΒΕΤ
4.Βιολογία Κρήτης
5.Βιολογία ΑΠΘ
Υποκειμενικό ενδιαφέρον σε όλα
bobby1
Νεοφερμένος
Επίσης, η βοτανική δεν είναι καθόλου απαρχαιωμένος τομέας... Σήμερα υπάρχει πληθωρα ερευνητικών προγραμμάτων ειδικά στη φαρμακευτική κι επίσης η βοτανική είναι σχεδόν πληρως συνυφασμένη με το περιβάλλον...
Τώρα με το άλλο ερώτημα πιστεύω πως με κατατακτήριες θα είναι ευκολότερα τα πράγματα...
chris_90
Διάσημο μέλος
Είναι όμως άδικο ο τομέας Βοτανικής στο Καποδιστριακό να έχει 9 μαθήματα στο τμήμα και ο τομέας Βιολογίας Κυττάρου πχ μόνο 5. Και ναι, για μένα το να κάθομαι να ξεψαχνίζω κάθε κύτταρο κάθε φυτού με ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ λεπτομέρεια (σε ένα μάθημα-αποθέωση της παπαγαλίας) δεν θα με εξελίξει σαν βιολόγο (που στο κάτω-κάτω με ενδιαφέρει η βιολογία ανθρώπου και όχι φυτών). Ακόμα και ο μεταβολισμός φυτών πιο χρήσιμος θα μου φανεί. Κακά τα ψέματα, οι νέες εξελίξεις στην επιστήμη και τα αναπάντητα ερωτήματα αφορούν το ανθρώπινο κύτταρο. Δεν είμαι αντίθετος με τον τομέα, το μάθημα και κλάδο της Βοτανικής, με την όλη κατάσταση στο τμήμα είμαι δυσαρεστημένος.Επίσης, η βοτανική δεν είναι καθόλου απαρχαιωμένος τομέας... Σήμερα υπάρχει πληθωρα ερευνητικών προγραμμάτων ειδικά στη φαρμακευτική κι επίσης η βοτανική είναι σχεδόν πληρως συνυφασμένη με το περιβάλλον...
foreverfreak
Διάσημο μέλος
Γιατι να εισαι μονος σου ρε συ?? Τι κολληματα ειναι αυτα...?? Τεσπα, ας ελπιζουμε πως στην πορεια θα βαλεις μυαλο!!Ωχ.Δηλαδή παίρνετε τα λουλουδάκια και λέτε ''αυτό είναι κοτσανάκι και αυτό είναι η γύρη'';Για μοριακή με βλέπω,κι ας είμαι μόνος μου.
Εμενα η καταταξη μου παει καπως ετσι:Eδώ το πρόγραμμα
Προσωπικά ξέροντας τους οδηγούς με βάση τα μαθήματα έχω κάνει μια κατάταξη.
1.ΜΒ&Γ
2.Βιοχημεία Λάρισα
3.ΤΒΕΤ
4.Βιολογία Κρήτης
5.Βιολογία ΑΠΘ
Υποκειμενικό ενδιαφέρον σε όλα
1.ΜΒ&Γ
2. Βιολογια Κρητης
3. Βιοχημεια Λαρισας
4. ΤΒΕΤ
5. Τα υπολοιπα Βιολογικα τμηματα, που λιγο πολυ τα θεωρω το ιδιο βαρετα!!
Βεβαια εγω ημουν και θεωρητικη, οποτε μην παιρνετε τα λογια μου πολυ στα σοβαρα, αλλα με βαση τα ενδιαφεροντα μου, θα τα δηλωνα καπως ετσι!!
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
bobby1
Νεοφερμένος
1. βιολογια πατρας
2. βιολογια κρήτης
3. βιοχημείας κ βιοτεχνολογίας λάρισας
Είναι τα μόνα τμήματα με αξιόλογο πρόγραμμα σπουδών και τουλάχιστον τα πρώτα δύο με αναγνώριση στο εξωτερικό...
Iwnh-chan
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
το Βιολογικο στην Πατρα παντως δεν ηξερα οτι αναγνωριζεται εξω
Πανεπιστημιακό Τμήμα φημισμένου Πανεπιστημίου, όπως της Πάτρας, να μην αναγνωρίζεται στο εξωτερικό; Όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα των κορυφαίων Πανεπιστημίων της χώρας μας αναγνωρίζονται...από ερευνητική και ακαδημαϊκή άποψη στο εξωτερικό. Σε αυτό βοηθάει η πολυετής παραμονή και η συνεχής σχέση πολλών Ελλήνων ακαδημαϊκών με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του εξωτερικού (συνεργασίες με ξένους ακαδημαϊκούς-ερευνητές). Για παράδειγμα, το Τμ.Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε ως το πρώτο Τμήμα Βιολογίας στην Ελλάδα (1966). Οι πρώτοι καθηγητές που έφεραν την επιστήμη της Βιολογίας στην Ελλάδα, είναι ή ήταν καθηγητές στο Πανεπ.Πατρών και ήταν διδακτορικοί συνεργάτες του αμερικανού νομπελίστα F.Crick.
Πάντως Iwnh-chan κράτα μικρό καλάθι για την επιλογή σου. Ξέρω άτομα που γοητεύονταν από την επιστήμη της Βιολογίας (όπως την φαντάζονταν ή είχαν δει σε περιοδικά, στο internet,...κτλ)...αλλά μόλις προσγειώθηκαν στην Ελληνική Πανεπιστημιακή πραγματικότητα, έχασαν πάσα ιδέα (ξενέρωσαν) για την επιστήμη της Βιολογίας. Μην ξεχνάς, ότι πέρα από την προσωπική επιθυμία σου, πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου και την όλη ισχύουσα κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, στα ν χρόνια σπουδών, όπου ν μεγαλύτερο ή ίσον του 4. Δεν θέλω να προκαλέσω σύγχυση ή εντυπώσεις! Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στους στόχους σου. Η άποψή μου, τίθεται καθαρά φιλικά. :thanks:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.