Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
09-01-14
14:09
Μια ερωτηση: Αμα περασω Βιολογικο και μετα παρω Μεταπτυχιακο και Διδακτορικο απο Ιατρικη σχολή θα εχω το δικαιωμα να δουλεψω ως γιατρος και να παρω ειδικοτητα;
Να δουλέψεις ως γιατρός όχι, να διδάξεις στην ιατρική μαθήματα όπως Βιολογία/Γενετική, ναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cha0s
Περιβόητο μέλος
Ο cha0s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,581 μηνύματα.
09-01-14
15:48
Μια ερωτηση: Αμα περασω Βιολογικο και μετα παρω Μεταπτυχιακο και Διδακτορικο απο Ιατρικη σχολή θα εχω το δικαιωμα να δουλεψω ως γιατρος και να παρω ειδικοτητα;
Οχι βεβαια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
timonierhs
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο timonierhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,430 μηνύματα.
09-01-14
17:07
Το βιολογικό, χημικό, βιοχημεία κτλ θέλουν να έχεις πολύ καλή βάση στα μαθηματικά ? Σε περίπτωση που κάποιος απο θεωρητική θελει να περάσει σε ένα απο αυτά τα τμήματα, εκτός απο τα προφανή κενά στη βιολογία και χημεία θα έχει και στα μαθηματικά ?
Guest 875331
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
09-01-14
17:23
Δεν ξέρω να σου απαντήσω, πάντως χρειάζονται γνώσεις φυσικής για τις εν λόγω επιστήμες, απ'όσο ξέρω.Το βιολογικό, χημικό, βιοχημεία κτλ θέλουν να έχεις πολύ καλή βάση στα μαθηματικά ? Σε περίπτωση που κάποιος απο θεωρητική θελει να περάσει σε ένα απο αυτά τα τμήματα, εκτός απο τα προφανή κενά στη βιολογία και χημεία θα έχει και στα μαθηματικά ?
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,669 μηνύματα.
09-01-14
18:21
Το βιολογικό, χημικό, βιοχημεία κτλ θέλουν να έχεις πολύ καλή βάση στα μαθηματικά ? Σε περίπτωση που κάποιος απο θεωρητική θελει να περάσει σε ένα απο αυτά τα τμήματα, εκτός απο τα προφανή κενά στη βιολογία και χημεία θα έχει και στα μαθηματικά ?
Για Μαθηματικά γνωρίζω ότι κάνουν 1-2 μαθήματα Γενικών Μαθηματικών και οπωσδήποτε μια (Βιο)στατιστική. Μπορεί και το 1 μάθημα Γενικά Μαθηματικά να είναι (βιο)στατιστική. Τις παρενθέσεις τις βάζω διότι η βιοστατιστική είναι καθαρή στατιστική με εφαρμογές σε προβλήματα βιολογίας. Επίσης από όσο έχω δει, κάνουν και μαθήματα βασικής Πληροφορικής (κατ' επιλογή ή κορμού) με έμφαση σε βασικά στοιχεία από Δομές Βιολογικών Δεδομένων, χρήση απλών βιολογικών προγραμμάτων...κλπ.
Στα μαθήματα Χημείας και της αμιγούς Βιολογίας χρειάζεται έμμεσα η Φυσική. Σαν θετική επιστήμη, θέλει καλή φυσική αντίληψη. Δεν είναι μόνο παπαγαλία ορισμών και περιπτώσεων.
Πάντως το επίπεδο των αμιγών μαθημάτων Μαθηματικών ή/και Φυσικής σε Τμήματα Βιολογίας, Χημείας ...είναι αρκετά χαμηλό προοριζόμενο καθαρά ως "εργαλείο" γι' αυτές τις επιστήμες. Δεν έχουν στόχο να μάθουν, ούτε να εμβαθύνουν τους φοιτητές στα Μαθηματικά ή στη Φυσική. Συν ότι οι βαθμολογικές επιδόσεις είναι πολύ χαμηλές. Τα γνωρίζω επειδή καθηγητές του Τμ.Μαθηματικού ή/και του Τμ.Φυσικής διδάσκουν (ως εξωτερικά μέλη ΔΕΠ για τα Τμήματα αυτά) τα αντίστοιχα μαθήματα "υποδομής". Θεωρητικά είναι αρκετά επιεικείς αλλά και πάλι δεν βλέπουν θετική συμμετοχή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...