greedypala
Νεοφερμένος
είμαι πρωτοετης στη φυσικη του ΑΠΘ και σκέφτομαι να παω μοριακή βιολογία....παιδικό όνειρο αλλα δεν ξερω γιατί βρέθηκα φυσική ενώ είχα τα μόρια στις πανελλαδικές. Η σχολή έχει πολλά μαθηματικα κ εχω ψιλο-απογοητευθεί. Το θέμα είναι τώρα τι κανω... να δωσω με το 10% θα είναι δύσκολο να περάσω μοριακή γιατι τα μορια μου είναι λιγο παραπανω απο την βαση της σχολης με το 90% και επιπλέον θα έχω χάσει 1 χρόνο τζάμπα. Να περιμένω να πάρω το πτυχίο για να περάσω με κατατακτήριες ή υπάρχει τρόπος να μεταπηδήσω στις βιολογικές επιστήμες με τίποτα μαθήματα κατευθύνσεις μεταπτυχιακά κτλ από το τμήμα μου? ΔΕΝ ξαναδίνω πανελλαδικές!! help plz!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
greedypala
Νεοφερμένος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
greedypala
Νεοφερμένος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Kανε και το 10% για καλό και για κακό πάντως
greedypala
Νεοφερμένος
foreverfreak
Διάσημο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Γεια σας παδια,
είμαι πρωτοετης στη φυσικη του ΑΠΘ και σκέφτομαι να παω μοριακή βιολογία....παιδικό όνειρο αλλα δεν ξερω γιατί βρέθηκα φυσική ενώ είχα τα μόρια στις πανελλαδικές. Η σχολή έχει πολλά μαθηματικα κ εχω ψιλο-απογοητευθεί. Το θέμα είναι τώρα τι κανω... να δωσω με το 10% θα είναι δύσκολο να περάσω μοριακή γιατι τα μορια μου είναι λιγο παραπανω απο την βαση της σχολης με το 90% και επιπλέον θα έχω χάσει 1 χρόνο τζάμπα. Να περιμένω να πάρω το πτυχίο για να περάσω με κατατακτήριες ή υπάρχει τρόπος να μεταπηδήσω στις βιολογικές επιστήμες με τίποτα μαθήματα κατευθύνσεις μεταπτυχιακά κτλ από το τμήμα μου? ΔΕΝ ξαναδίνω πανελλαδικές!! help plz!
πόσο έβγαλες;
greedypala
Νεοφερμένος
mpek
Νεοφερμένος
τώρα μετα απο 5 χρόνια κόπου φτάνω στο πτυχιο το οποιο πραγματικα δεν ξέρω τι να το κανω αφου το μονο πράγμα που ενδιαφερει ειναι η βιολογία.Πραγματι με το 10% δε χανεις κατι,αλλα το πιθανοτερο ειναι να μην πιασεις τα μορια.Γι αυτο η γνωμη μου ειναι,να ξαναδωσεις και να περασεις εκει που σου αρεσει πριν χάσεις και αλλα χρόνια.
Παρεπιπτώντος ξερει κανεις τι προοπτικες υπάρχουν για καποιον που εχει πτυχιο φυσικης και μεταπτυχιακο στη βιολογία??
γιατι στο βιολογικο που ρωτησα μου ειπαν οτι με δέχονται για μεταπτυχιακο αλλα θα ειναι πολυ δύσκολο για μενα να περάσω τα μαθηματα.αλλα αυτο δε με νοιάζει.το μονο που σκέφτομαι ειναι αν εχει νοημα να κανω κατι τετοιο απο αποψη επαγγελματικης αποκαταστασης μετα το μεταπτυχιακο.ξερει κανεις κατι ???
nPb
Επιφανές μέλος
Έχεις σκεφτεί να δώσεις κατακτήριες;
Υ.Σ.: Προσωπικά σκέφτομαι για δυο μεταπτυχιακά (ένα μονοετές και ένα διετές ή δυο διετή) τα οποία είναι πολύ καλύτερα από ένα ξερό ή δυο ξερά πτυχία, και παράλληλα να εργάζομαι με το πτυχίο για βιοπορισμό και οικονομική ανεξαρτησία. Εναλλακτικά αν δεν κάνω αμέσως μεταπτυχιακά, θα έχω παράλληλα το νου να διοριστώ στον ΑΣΕΠ και μετά εφόσον αποκτήσω μόνιμη εργασία δημοσίου (=μόνιμο μισθό και εργασιακή ασφάλεια), να κάνω τις "μεταπτυχιακές" τρέλες με εργασιακή άδεια με δυνατότητες προαγωγών σε θέσεις συμβούλων μαθηματικής εκπαίδευσης ή προϊσταμένων περιφερειών μέσης εκπαίδευσης.
Margooo
Νεοφερμένος
mpek
Νεοφερμένος
π.χ.δινουν εξετάσεις 80 και υπάρχουν θέσεις για 7,και αυτές ψιλολαδωμένες.οπότε κομματακι δυσκολο να μπω αν ειναι ετσι οντως.(αν ξέρεις καποια διαφορετική περιπτωση θα με ενδιέφερε να ξέρω.) οποτε ελεγα να μπω μεταπτυχιακο που ειναι χωρις εξετάσεις και κραταει 2 χρόνια.γιατι ειναι και αυτο ενα θεμα,ποσα χρόνια θα σπουδάζουμε πια...
αλλα εαν το μεταπτυχιακο δε βοηθάει στο να βρω δουλεια πάνω στη βιολογία τοτε οντως δεν αξιζει να το κανω γι αυτο.
mpek
Νεοφερμένος
φετος παιζει πολυ αυτο παντως..αλλου να θελουμε κ αλλου να καταληγουμε..
δυστυχώς πάντα έπαιζε και ειναι πολυ ασχημο,τόσα παιδια χαμένα...καποια σιγμή πρεπει να νοιάξει και τους "απο πάνω" και να διορθωθεί αυτο στην Ελλάδα.
Margooo
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Το πτυχίο είναι πλέον ένα μαζικό χαρτί το οποίο λίγο πολύ όλοι με κάποιον τρόπο στην Ελλάδα, το παίρνουν. Οπότε έχει υποβαθμιστεί λιγάκι λόγω της μαζικότητάς του και της εισαγωγής όλων των Ελληνόπουλων στα Πανεπιστήμια. Η ουσιαστική γνώση και εξειδίκευση πλέον έχει μετατοπιστεί στις μεταπτυχιακές σπουδές. Στο μέλλον ίσως κορεστούν και τα πράγματα και στα μεταπτυχιακά. Προς το παρόν ψάχτε για ένα καλό μεταπτυχιακό Ελλάδα ή εξωτερικό εκτός Μ.Βρετανίας, π.χ. Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο. Επίσης υπάρχουν δυο ειδών μεταπτυχιακά: (α). έρευνας με ακαδημαϊκές και ερευνητικές προοπτικές μόνο (π.χ. αστροφυσική, μοριακή βιολογία,...κτλ) σε Πανεπιστήμια, Αστεροσκοπεία, Ερευνητικά Κέντρα και (β). επαγγελματικής εξειδίκευσης (π.χ. οικονομικά όπου και εγγράφεσαι στο ΟΕΕ και μπορείς να κάνεις οικονομοτεχνικές μελέτες, επιχειρησιακή έρευνα-logistics σε τράπεζες, βιομηχανίες, υπηρεσίες,..κτλ).
Αν σκεφτώ να δώσω κατατακτήριες θα το κάνω μόνο και μόνο να σπουδάσω κάτι με σκοπό να κάνω ιδιωτικό επάγγελμα π.χ. μηχανικός. Δεν θεωρώ ότι το Ελληνικό δημόσιο έχει μέλλον. Το Ελληνικό δημόσιο θα αδειάσει και θα προσλαμβάνει νομαρχιακά ελάχιστους και αρίστους με σύμβαση ορισμένου χρόνου όπως στο δυτικό εξωτερικό, δηλ., άρση της μονιμότητας. Καλύτερα να στραφούμε σε επιστήμες που έχουν δυνατότητες ιδιώτευσης.
nPb
Επιφανές μέλος
οποτε σκεφτομαι κατατακτηριες αν τελικα δεν με κερδισει η γεωπονια..
Και μένα με κέρδισε η επιστήμη μου. Πέρασα από πολλές διακυμάνσεις (βλέπεις ζυγός είμαι.. πλάκα κάνω) για το αν μου αρέσει ή όχι, αλλά το πάλεψα μόνος μου και έφτυσα αίμα μέχρι να κοντεύω τώρα για το πτυχίο (θέμα χρόνου). Να σκέφτεσαι θετικά και δημιουργικά πως μπορείς να γίνεις μεγάλη επιστήμονας πάνω στην Γεωπονία. Η Γεωπονία είναι μια επιστήμη με πολύ μέλλον στο εξωτερικό αν σκεφτείς την ανάπτυξη σε τομείς βιοτεχνολογίας αλλά και τον τεράστιο αγροτικό τομέα που έχουν με εξαγωγές αγροτικών προϊόντων σε όλον τον κόσμο (π.χ. Γαλλία) ο οποίος "κινείται" με συμβουλές Γεωπόνων με μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις.
Ο κλάδος των sciences: μαθηματικά, χημεία, βιολογία, φυσική, γεωλογία, γεωπονία, επιστήμη υλικών, πληροφορική, γεωγραφία, περιβαλλοντικές επιστήμες γνωρίζει παγκοσμίως μεγάλη άνθιση άλλο αν στην Ελλάδα τον απαξιώνουμε γιατί όλοι θέλουμε να γίνουμε γιατροί ή μηχανικοί ή στρατιωτικοί ή δάσκαλοι. Το θέμα είναι να το ψάξετε τι σας κάνει.
mpek
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
Μpek μην απαγοητεύεσαι. Αν υπάρχει θετική ενέργεια, λύση θα βρεθεί. Γιατί είμαστε εμείς εδώ; Με την συζήτηση πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.