Ilias__

Νεοφερμένος

Ο Ilias__ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας. Θα ήθελα γνώμες για το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μαθήματα, καθηγητές, πρόγραμμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακά, ερευνητική δραστηριότητα, διασυνδέσεις με ερευνητικά κέντρα κλπ. Επίσης έχω ακούσει ότι είναι το καλύτερο στη Θεωρητική Φυσική. Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,417 μηνύματα.
Γεια σας. Θα ήθελα γνώμες για το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μαθήματα, καθηγητές, πρόγραμμα προπτυχιακών, μεταπτυχιακά, ερευνητική δραστηριότητα, διασυνδέσεις με ερευνητικά κέντρα κλπ. Επίσης έχω ακούσει ότι είναι το καλύτερο στη Θεωρητική Φυσική. Οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθούσε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γεια και ολη η δυναμη του μυαλου μαζι σου.
Εγω δεν ξερω τιποτα απο αυτα που ρωτας... υπαρχουν αλλα παιδια ομως που ξερουν
Εγω ξερω οτι επελεξες την επιστημη των επιστημων και ευχομαι να την διαλεξες εσυ και οχι αυτη γιατι ετσι δεν θα περασεις καλα.
Μεγαλη αγαπη η φυσικη αλλα εγω την πουλησα εναντι ''πινακιου φακης''.
Τα Ιωαννινα μαζι με το Ηρακλειο ειναι τα δυσκολοτερα και θα ψηθεις αρκετα αλλα θα μαθεις.. αμα το θες ομως.
Καλη υπομονη και επιμονη ευχομαι.

1735204335335.png

Τελευταία επεξεργασία:

Ilias__

Νεοφερμένος

Ο Ilias__ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια και ολη η δυναμη του μυαλου μαζι σου.
Εγω δεν ξερω τιποτα απο αυτα που ρωτας... υπαρχουν αλλα παιδια ομως που ξερουν
Εγω ξερω οτι επελεξες την επιστημη των επιστημων και ευχομαι να την διαλεξες εσυ και οχι αυτη γιατι ετσι δεν θα περασεις καλα.
Μεγαλη αγαπη η φυσικη αλλα εγω την πουλησα εναντι ''πινακιου φακης''.
Τα Ιωαννινα μαζι με το Ηρακλειο ειναι τα δυσκολοτερα και θα ψηθεις αρκετα αλλα θα μαθεις.. αμα το θες ομως.
Καλη υπομονη και επιμονη ευχομαι.

View attachment 142938
Πολύ σωστά. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα!

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,468 μηνύματα.
Μαύρα και άραχνα. :happy:

Φίλτατε @Ilias__ δυστυχώς η Φυσική είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη όπως και τα Μαθηματικά στην εποχή των επιστημών γύρω από το χρήμα (και τις νομικές δικλείδες -> νομική), την υγεία και την τεχνολογία κατανάλωσης. Ειδικά στην Ελλάδα όπου η οικονομία παίζεται στις τραπεζικές καταθέσεις και καταναλωτικές ανάγκες ασθενών που αγοράζουν υγεία και υπολογιστή και τάμπλετ, οτιδήποτε άλλο που θέλει βιομηχανία και έρευνα απλά δεν υπάρχει.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,417 μηνύματα.
Μαύρα και άραχνα. :happy:

Φίλτατε @Ilias__ δυστυχώς η Φυσική είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη όπως και τα Μαθηματικά στην εποχή των επιστημών γύρω από το χρήμα (και τις νομικές δικλείδες -> νομική), την υγεία και την τεχνολογία κατανάλωσης. Ειδικά στην Ελλάδα όπου η οικονομία παίζεται στις τραπεζικές καταθέσεις και καταναλωτικές ανάγκες ασθενών που αγοράζουν υγεία και υπολογιστή και τάμπλετ, οτιδήποτε άλλο που θέλει βιομηχανία και έρευνα απλά δεν υπάρχει.
Αμα το γυρισει μετα σε μηχατρονικη ... ηλεκτρονικη το σωζει και εχει τα σκιλς.
Τωρα για ερευνα στην φυσικη ??? αυτη αφορα επιμονους ιεραποστολους, μοναχικους ανθρωπους που αντεχουν και την πεινα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
Μια λέξη μόνο: μακριά, εκτός και αν πιστεύεις ότι δε θα ανήκεις στο 70% των ατόμων που βγάζουν τη σχολή στα 7,5 χρόνια.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,468 μηνύματα.
Μια λέξη μόνο: μακριά, εκτός και αν πιστεύεις ότι δε θα ανήκεις στο 70% των ατόμων που βγάζουν τη σχολή στα 7,5 χρόνια.

Mα οι περισσότεροι 18χρονοι γοητεύονται από τη φυσική και θέλουν να κάνουν έρευνα. :happy:

nPb

Επιφανές μέλος

Αμα το γυρισει μετα σε μηχατρονικη ... ηλεκτρονικη το σωζει και εχει τα σκιλς.
Τωρα για ερευνα στην φυσικη ??? αυτη αφορα επιμονους ιεραποστολους, μοναχικους ανθρωπους που αντεχουν και την πεινα.

Μου θυμίζεις κάτι Γερμανούς στο Πανεπιστήμιο που είχαν να κάνουν μπάνιο πριν από την εποχή του Gauss, το μαλλί από την απλυσιά είχε γίνει μπούκλα, είχαν μακρύ γένι μπίχλας, με αδύνατα χέρια άσπρα και συνέχεια φορούσαν κάτι φαρδιές φανέλες με κόμιξ και παντόφλες σαμπό με άσπρη κάλτσα. Είναι το σύνηθες ύφος του "ερευνητή" που συναντά κανείς σε ένα δυτικό Πανεπιστήμιο. Εν τω μεταξύ τόσο καμμένοι που το κύριο θέμα συζήτησης ήταν πόσα λεφτά θα έχει το κονδύλι ή ποιος καθηγητής σε ποιο συνέδρειο προωθεί καλύτερα τους δικούς του ερευνητές.

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 780 μηνύματα.
Μου θυμίζεις κάτι Γερμανούς στο Πανεπιστήμιο που είχαν να κάνουν μπάνιο πριν από την εποχή του Gauss, το μαλλί από την απλυσιά είχε γίνει μπούκλα, είχαν μακρύ γένι μπίχλας, με αδύνατα χέρια άσπρα και συνέχεια φορούσαν κάτι φαρδιές φανέλες με κόμιξ και παντόφλες σαμπό με άσπρη κάλτσα. Είναι το σύνηθες ύφος του "ερευνητή" που συναντά κανείς σε ένα δυτικό Πανεπιστήμιο. Εν τω μεταξύ τόσο καμμένοι που το κύριο θέμα συζήτησης ήταν πόσα λεφτά θα έχει το κονδύλι ή ποιος καθηγητής σε ποιο συνέδρειο προωθεί καλύτερα τους δικούς του ερευνητές.
βλέπω σχηματίσες ολοκληρωμένη αποψη για τους ανθρώπους αφου τους γνώρισες εναν προς εναν,ωραιος,συμφωνω απολυτα μαζι σου.Μακαρι τα πανεπιστήμια να ηταν γεματα μονο ανθρώπους σαν τον Αναγνωστοπουλο. Και περιποίημενος κ μορφωμενος και πιλοτος κ μπανιο εκανε κ Θεατρο έπαιζε αριστα κ δουλειά χασάπη ήξερε ( Αυτοδίδακτος παρακαλώ) δλδ τιι αλλο θες.

nPb

Επιφανές μέλος

Μου αρέσουν οι ισορροπημένοι και οι καθαροί άνθρωποι ασχέτως επαγγελματικής ιδιότητας. Θέλω να σέβονται το χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και τον ιερό θεσμό του ερευνητή. Αυτός ο ισοπεδωτισμός και το cool στυλ πηγαίνοντας στην υπερβολή του άλλου άκρου είναι ένα σημείο των καιρών γιατί δεν έχουμε έναν νέο Gauss. Έχουμε καλούς επιστήμονες με πολλές δημοσιεύσεις αλλά όχι έναν νέο Gauss. Mήπως θυμάστε κάποια αξιόλογη δημοσίευση ενός χ Γάλλου φυσικού ερευνητή του 2024; Εννοώ κάποιου που να βρήκε έναν νέο θεμελιώδη νόμο. Αντιθέτως θα συναντήσεις πολλούς που πλασάρουν την εικόνα ενός άπλυτου (λόγω ότι δεν έχουν χρόνο ή δεν κατανοούν αυτό που ζουν οι απλοί θνητοί) αλλά την ίδια ώρα είναι ο πάτος της επιστήμης. Δημοσιεύουν όμως άρθρα και κάνουν κόντρες στα προφίλ για το πόσα index, cit έχουν.

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 780 μηνύματα.
Μου αρέσουν οι ισορροπημένοι και οι καθαροί άνθρωποι ασχέτως επαγγελματικής ιδιότητας. Θέλω να σέβονται το χώρο του Πανεπιστημίου αλλά και τον ιερό θεσμό του ερευνητή. Αυτός ο ισοπεδωτισμός και το cool στυλ πηγαίνοντας στην υπερβολή του άλλου άκρου είναι ένα σημείο των καιρών γιατί δεν έχουμε έναν νέο Gauss. Έχουμε καλούς επιστήμονες με πολλές δημοσιεύσεις αλλά όχι έναν νέο Gauss. Mήπως θυμάστε κάποια αξιόλογη δημοσίευση ενός χ Γάλλου φυσικού ερευνητή του 2024; Εννοώ κάποιου που να βρήκε έναν νέο θεμελιώδη νόμο. Αντιθέτως θα συναντήσεις πολλούς που πλασάρουν την εικόνα ενός άπλυτου (λόγω ότι δεν έχουν χρόνο ή δεν κατανοούν αυτό που ζουν οι απλοί θνητοί) αλλά την ίδια ώρα είναι ο πάτος της επιστήμης. Δημοσιεύουν όμως άρθρα και κάνουν κόντρες στα προφίλ για το πόσα index, cit έχουν.
κάποιες φορές εκφράζεις καλές κ ορθές απόψεις αλλα συχνα εχεις την τάση να αναφέρεσαι σε ενα δυο παραδειγματα κ υστερα να γενικευεις σε ολόκληρη την κοινωνική ομαδα, με γενίκευση η οποια ξεκάθαρα βασίζεται σε προκαταληψεις σαν οως τους γνωρισες ολους. Κανεις δεν ειναι τελειος, ολοι εχουμε θετικα κ αρνητικα αυτο βαλε καλα στο μυαλο σ κ απλα ρε μαν ζησε τη ζωη σου κ αν βρωμαει ο αλλος ειναι προβλημα κ λυνεται σε συνεννόηση με αλλους συναδρφους........

nPb

Επιφανές μέλος

βλέπω σχηματίσες ολοκληρωμένη αποψη για τους ανθρώπους αφου τους γνώρισες εναν προς εναν,ωραιος,συμφωνω απολυτα μαζι σου.Μακαρι τα πανεπιστήμια να ηταν γεματα μονο ανθρώπους σαν τον Αναγνωστοπουλο. Και περιποίημενος κ μορφωμενος και πιλοτος κ μπανιο εκανε κ Θεατρο έπαιζε αριστα κ δουλειά χασάπη ήξερε ( Αυτοδίδακτος παρακαλώ) δλδ τιι αλλο θες.

Γιατί φέρνεις παράδειγμα τον κρετίνο και όχι ... τον Δασκαλάκη ή τον Νανόπουλο; :happy:

Kate1914

Περιβόητο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 5,274 μηνύματα.
Μικρέ, θα σου απαντούσα για το "υπέροχο" φυσικό μας στην πόλη των Γιαννίνων, αλλά έχει δοθεί ήδη μια λιτή και περιεκτικότατη απάντηση. Αλλά πάρε και τη δική μου:
ΜΑ-ΚΡΙ-Α. Μην κοιτάς που πήγε ο Φουντάς στο Cern - απλά μακριά. Εκτός άμα γουστάρεις τόσο πολύ φυσική και μαζοχισμό, τότε go for it. Γενικά, για να πας εκεί, ή μαζόχας είσαι, ή κατέληξες από σπόντα. Αν μπορείς να πας αλλού και δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να σε πιέζει οπωσδήποτε να πας εκεί (φερειπείν πρόκειται για τόπο καταγωγής κ.λπ.) θα πρότεινα να το αποφύγεις. Άκου και εμάς που καήκαμε.
Και στην τελική, αν την αγαπάς τη φυσική, αν έχεις δυνατότητες και θες να ασχοληθείς παραπάνω, όπου και να πας θα αναδειχθείς. Αυτό πιστεύω εγώ.

nPb

Επιφανές μέλος

Η αγάπη για μια επιστήμη δεν σημαίνει κατ' ανάγκη σπουδή. Πλέον με τόσες πηγές στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να βρει κάτι πάνω στην έρευνα της φυσικής ή μαθηματικών. Όρεξη, λυμένο το βιοποριστικό και χρόνος να υπάρχει.

Νομίζω ότι η μαθηματική και η φυσική επιστήμη αδικούνται στον ακαδημαϊκό κόσμο επειδή όπως έχει γίνει το σύστημα με τα κυκλώματα των καθηγητών Πανεπιστημίου, τις κλεμένες εργασίες διδακτόρων, αλλά και το lobbying σε μεγάλες εταιρίες περιοδικών έκδοσης ερευνητικών δημοσιεύσεων όπου κριτές άρθρων δημοσιεύσεων από νέους ερευνητές είναι συγκεκριμένα ονόματα με ισχυρές άκρες στον μασονικό και πολιτικό κόσμο της παγκόσμιας ελίτ Πανεπιστημίων ανά επιστημονικό κλάδο. Υπάρχει μια απληστία για το φαίνεσθαι καθώς τα δυτικά Πανεπιστήμια στηρίζουν τη φήμη τους περισσότερο σε ομάδες έρευνας παρά στο τι ερευνούν ή αν αυτό έχει απήχηση. Επειδή απλά στηρίζεται μια αγορά θέσεων εργασίας με σύστημα φεουδαρχίας. Οι μεγάλοι καθηγητές έχουν τα προνόμια και οι απανταχού ερευνητές στριμώχνονται να δημοσιεύουν για το καλό ... της ανθρωπότητας! όσο η επιτροπή αξιολογεί θετικά τα άρθρα, ή όσα περισσότερα συνέδρια σε ξενοδοχεία ή Πανεπιστήμια γίνονται (με πολλά έσοδα και δικτύωση για τους προνομιούχους της κάθε κοινότητας). Όταν κάτι στραβώσει απλά ο κάθε ερευνητής είναι αναλώσιμος καθώς παύεται η συνεργασία ή δεν στηρίζει επαρκώς τις ανάγκες της κλειστής Πανεπιστημιακής ομάδας.

Θα μου άρεσε η έρευνα, για τον ελεύθερο χρόνο μου και ήδη κάτι σκέφτομαι. :)

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,665 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4,767 μηνύματα.
Αδερφε, ελα ενα ραντομ μεσημερι μαιου σε αμφιθεατρο πολυτεχνειου. Τοση βρωμα μονο στον οασα εχω συναντησει. :lol:

nPb

Επιφανές μέλος

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4,767 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια