Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,683 μηνύματα.

05-01-08

01:43
Βρήκα άλλη μια απόδειξη να περάσω στο τετραδιάκι μου (τα γνωστά Petro's notebooks
) με τις αποδείξεις & θεωρητικής ασκήσεις Φυσικής. 
Λοιπόν, οι ορισμοί λένε:
Θέλω λοιπόν να αποδειχθούν τα παραπάνω...
Απόδειξη 1
Στην Ενισχυτική συμβολή ισχύει:
Α' = 2Α
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= 1
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= συν(0)
π(X2 - X1)/λ = 2κπ +- 0
(X2 - X1)/λ = 2κ
X2 - X1 = 2κλ
Από δω και ύστερα πώς φτάνω στο
; :what:
Απόδειξη 2
Στην Ακυρωτική συμβολή ισχύει:
Α' = 0
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= 0
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= συν(π/2)
π(X2 - X1)/λ = 2κπ +- π/2
π(X2 - X1)/λ = π( 2κ +- 1/2 )
(X2 - X1)/λ = 2κ +- 1/2
X2 - X1 = λ( 2κ +- 1/2 )
Πώς φτάνω στο
;
Οι απορίες μου βασικά πρέπει να πηγάζουν από τα κενά που έχω στα μαθηματικά, ειδικά στους τύπους με "κ" και "Ν" όπου χρησιμοποιούνται για να δείξουν ότι ο τάδε αριθμός παίρνει περιορισμένες τιμές (αν μπορεί κάποιος ας μου τα εξηγήσει καλύτερα).
Thanks!
-petros

Λοιπόν, οι ορισμοί λένε:
- Ενισχυτική συμβολή συμβαίνει σε όλα τα σημεία των οποίων οι αποστάσεις από τις πηγές Π1 και Π2 διαφέρουν κατά ακέραιο πολλαπλάσιο του μήκους κύματος.
Δηλαδή:
- Ακυρωτική συμβολή συμβαίνει σε όλα τα σημεία των οποίων οι αποστάσεις τους από τις πηγές Π1 και Π2 διαφέρουν κατά περιττό πολλαπλάσιο του μισού μήκους κύματος.
Δηλαδή:
Θέλω λοιπόν να αποδειχθούν τα παραπάνω...
Απόδειξη 1
Στην Ενισχυτική συμβολή ισχύει:
Α' = 2Α
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= 1
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= συν(0)
π(X2 - X1)/λ = 2κπ +- 0
(X2 - X1)/λ = 2κ
X2 - X1 = 2κλ
Από δω και ύστερα πώς φτάνω στο
Απόδειξη 2
Στην Ακυρωτική συμβολή ισχύει:
Α' = 0
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= 0
συν[ π(X2 - X1)/λ ])= συν(π/2)
π(X2 - X1)/λ = 2κπ +- π/2
π(X2 - X1)/λ = π( 2κ +- 1/2 )
(X2 - X1)/λ = 2κ +- 1/2
X2 - X1 = λ( 2κ +- 1/2 )
Πώς φτάνω στο
Οι απορίες μου βασικά πρέπει να πηγάζουν από τα κενά που έχω στα μαθηματικά, ειδικά στους τύπους με "κ" και "Ν" όπου χρησιμοποιούνται για να δείξουν ότι ο τάδε αριθμός παίρνει περιορισμένες τιμές (αν μπορεί κάποιος ας μου τα εξηγήσει καλύτερα).
Thanks!
-petros
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Undead
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο john αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 124 μηνύματα.

06-01-08

11:14
Το συνημίτονο μηδενίζει στα περιττά πολ/σια του π δεύτερα , ενώ είναι ίσο με +1 ή με -1 στα πολλαπλάσια του π.
οπότε πλάτος είναι
(πρόσεξε το απόλυτο
)
Για τα σημεία ενίσχυσης ισχύει
ή
ή (
ή
) ή
ή

Για τα σημεία απόσβεσης ισχύει
ή
ή
ή

οπότε πλάτος είναι

Για τα σημεία ενίσχυσης ισχύει
Για τα σημεία απόσβεσης ισχύει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.