Dias
Επιφανές μέλος
Μου έχει πει ο πατέρας μου ότι στην εποχή του υπήρχε όριο απουσιών για κάθε μάθημα. Νομίζω 7 για κάθε ώρα. Και όποιος το ξεπερνούσε πήγαινε επαναξεταστέος στο μάθημα αυτό το Σεπτέμβριο. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιο όριο. Έχω συμμαθητή που στη βιολογία (1ωρο) που είναι 1η ώρα δεν πατάει σχεδόν ποτέ. Στο 1ο τετράμηνο έχει παύλα και η βιολόγος τον κυνηγάει να τον βρει μια φορά να του βάλει βαθμό.έχω πολλά παραδείγματα πρώην συμμαθητών μου που απουσίαζαν σχεδόν πάντα από ένα συγκεκριμένο μάθημα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Από την στιγμή που το Υπουργείο θα θέσπιζε ένα τέτοιο νόμο (αν μάλιστα υπήρχε και μία μικρή κύρωση αν κάποιος δεν τον΄εφάρμοζε) οι καθηγητές μας θα ήταν υποχρεωμένοι να τον κάνουν είτε το θέλουν είτε όχι...
sophia_b
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο μονος τροπος να απαλαγεις ειναι να μην βγαζεις μεγαλους βαθμους αλλα ειναι τελειως χαζο να μην διαβαζεις τοσο επειδη δεν θες να εχεις το απουσιολογιο!ειμαι απουσιολογοσ τησ ταξησ μου. προσφατα ο λυκειαρχησ μασ καταργησε τα απουσιολογια επειδη ειχαν επανηλλειμενωσ κλαπει και πλεον μασ δινει φυλλα κομμενα απο απουσιολογια . και μασ επιβαλλει να τα κουβαλλαμε μαζι μασ. ζητησα να μην ειμαι πλεον γιατι πολυ απλα δεν μπορω να αναλαβω μια τοσο μεγαλη ευθυνη αλλα δεν με αλλαζουν και υποστηριζεται απο τον λυκειαρχη οτι δεν μπορω. (δεν λεω οτι ποτε δεν καλυψα απουσιεσ αλλα τωρα πλεον ειμαι υπευθυνη για οτιδηποτε συμβει. ) θα μπορουσε καποιοσ να παραθεσει καποιο εγγραφο σχετικα με το τι μπορω να κανω για να απαλλαγω και τι προβλεπεται απο το νομο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
mariaretrela
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Λοιπόν!Είμαι απουσιολόγος και η αλήθεια είναι πως για να το καταφέρω αυτό διάβαζα και διάβαζω αρκετές ώρες!Εντάξει συμφωνώ κάτα ένα μέρος με αυτούς που με λένε φυτό και δεν με πείραξε ποτέ!Η γνώμη μου για τους απουσιολόγους είναι η καλύτερη,διότι κάνω παρέα αποκλειστικά και μόνο με απουσιολόγους!Μερικοί απουσιολόγοι είναι ψωνάρες,άλλοι πάλι έχουν την εύνοια των καθηγητών και για άλλους πάλι όλα τα παραπάνω είναι μύθος.Πρέπει πάντως να είναι σεβαστά πρόσωπα απο τους συμμαθητές τους,γιατί αυτοί ουσιαστικα τραβάνε ολη την ευθήνη για όποιον λειπει ή δεν είχε απλως όρεξη να μπει εκεινη την ώρα μέσα στο τμήμα!Γι'αυτό για όποιον βγαίνει να μας πει φυτά,ας το κάνουν,αλλά με μέτρο!!(φιλικά)
υποθέτω πως πας γυμνάσιο. Έχεις λίγο ψωνιστεί με το απουσιολόγιο και επηρεασμένη από τις απόψεις των γύρω σου έχεις γενικά αποκτήσει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Για μένα το απουσιολόγιο δεν έχει κανένα νόημα και μόνο κακό μπορεί να κάνει και δυστυχώς εσένα σου έχει κάνει. Μακάρι να το καταλάβεις γρήγορα.
Φυσικά και την ευθύνη δεν την κρατάνε οι μαθητές (καμία απολύτως ευθύνη) την ευθύνη για τους μαθητές που λείπουν τους κρατάνε οι καθηγητές που βάζουν υπογραφή (ο απουσιολόγος καμία υπογραφή δε βάζει απλά κάνει αγγαροδουλειά)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 018946
Επισκέπτης
Διαβαζεις για το μονο και μονο για ενα κωλοχαρτο που λεγεται απουσιολόγιο ? 1° fail . Εισαι απλα για λυπηση αν το κανεις μονο για αυτο .Γιατι να ειναι η γνωμη σου καλυτερη για τους απουσιολογους απο ποτε εχει να κανει ο χαρακτηρας με τον βαθμο ? 2° fail .Τελος , το τριτο και μεγαλυτερο (αμα θες πες το και μακρυτερο δεν κολλαω εκει ) fail << Πρέπει πάντως να είναι σεβαστά πρόσωπα απο τους συμμαθητές τους,γιατί αυτοί ουσιαστικα τραβάνε ολη την ευθήνη για όποιον λειπει ή δεν είχε απλως όρεξη να μπει εκεινη την ώρα μέσα στο τμήμα!>> τι συλλογιστικη πορεια ειναι αυτη ? Απο την αρχη μεχρι το τελος βασιζεται σε σαθρα θεμελια και αρα ειναι εντελως αβασιμη και ατοπη. Για κανενα μα κανενα λογο ο σεβασμος δεν πρεπει να υπαγορευεται αλλα να κερδιζεται . Δηλαδη με τα τρυπια και ανυπαρκτα (σαν την αμυνα της εθνικης οταν λειπουν 3 στοπερ ) επιχειρηματα σου προσπαθεις να μας πεισεις οτι επειδη ταχα κουβαλαν ολη την ευθηνη( που δεν την κουβαλα αρα ,παλι, ατοπο! )για αυτον που λειπει . Και στο κατω κατω αμα δεν γουστερναν το απουσιολογιο ας μην το παιρναν δεν τους το χωσαν υποχρεωτικα στην μαπα τους ηθελαν και το πηραν γιαυτο μοκο .Λοιπόν!Είμαι απουσιολόγος και η αλήθεια είναι πως για να το καταφέρω αυτό διάβαζα και διάβαζω αρκετές ώρες!Εντάξει συμφωνώ κάτα ένα μέρος με αυτούς που με λένε φυτό και δεν με πείραξε ποτέ!Η γνώμη μου για τους απουσιολόγους είναι η καλύτερη,διότι κάνω παρέα αποκλειστικά και μόνο με απουσιολόγους!Μερικοί απουσιολόγοι είναι ψωνάρες,άλλοι πάλι έχουν την εύνοια των καθηγητών και για άλλους πάλι όλα τα παραπάνω είναι μύθος.Πρέπει πάντως να είναι σεβαστά πρόσωπα απο τους συμμαθητές τους,γιατί αυτοί ουσιαστικα τραβάνε ολη την ευθήνη για όποιον λειπει ή δεν είχε απλως όρεξη να μπει εκεινη την ώρα μέσα στο τμήμα!Γι'αυτό για όποιον βγαίνει να μας πει φυτά,ας το κάνουν,αλλά με μέτρο!!(φιλικά)
ΥΣ: Και εγω απουσιολογος ειμαι .
Edit: Ξεχασα να πω οτι το ποστ σου ειναι ενα συνοθηλευμα μαλακιων.
mariaretrela
Νεοφερμένος
StratosRIP
Δραστήριο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Σε ευχαριστώ για αυτό ειλικρινά είσαι ο πρώτος που μου λεει κάτι τέτοιο και με βάζεις σε σκέψη!Όντως γυμνάσιο!(φιλικά)
Οι άλλοι που σου την λένε πάνω και κάτω είναι μαθητές λυκείου οχι απαραίτητα πιο ώριμοι από σένα αλλά συνειδητοποιημένοι και έχουν συνιθίσει το σύστημα της δευτεροβάθμιας, τώρα αυτοί βλέπουν όλο και πιο κοντά τους τις πανελλήνιες και το μόνο που δε τους νοιάζει είναι ένα απουσιολόγιο (όταν πας λύκειο πιστεύω ότι και εσύ θα αλλάξεις πολλές από τις απόψεις σου).
Η νοοτροπία αυτή την γεννάει το ίδιο το σύστημα και οι ίδιοι οι καθηγητές. Προσωπικά θα θεωρούσα ιδανικό στην δευτεροβάθμια να μην υπήρχαν απουσιολόγιο αλλά διαγωνισμοί πανελλήνιοι (πανελλήνιος διαγωνισμός χημεία, βιολογίας, αρχαίων... ).
Αυτό το λέω επειδή το καλύτερο δώρο για έναν απουσιολόγο μαθητή γυμνασίου είναι να μπουν στην τάξη 2 παιδιά καλύτερα (ως προς την απόδοση από αυτόν ώστε να έχει έναν στόχο να τους περάσει και να προσπαθει΄όλο και περισσότερο).
Με τους πανελλήνιους διαγωνισμούς ο κάθε μαθητής θα έχει στόχο ανεξάρτητα με το πόσο καλός θα είναι. Οι Πανελλήνιοι διαγωνισμοί φυσικά να μην μπαίνουν στο έλεγχο επίδοσης θα είναι εντελώς ξεχωριστοί όπως οι διαγωνισμοί μαθηματικής εταιρίας.
Διαβαζεις για το μονο και μονο για ενα κωλοχαρτο που λεγεται απουσιολόγιο ? 1° fail . Εισαι απλα για λυπηση αν το κανεις μονο για αυτο .Γιατι να ειναι η γνωμη σου καλυτερη για τους απουσιολογους απο ποτε εχει να κανει ο χαρακτηρας με τον βαθμο ?
Πραγματικά φίλε αν με βάζανε πίσω στο γυμνάσιο τωρα θα ήμουν ο χειρότερος μαθητής (δε θα διάβαζα κειμενα, εκθεση και αρκετά άλλα μαθήματα γιατί απλά δε τα θεωρώ σημαντικά).
Όταν ήμουν στο γυμνάσιο είχαν έναν στοχο να γράφω σε κάθε τρίμηνο παραπάνω από την προηγουμενη φορά (δεν ήμουν άριστος μαθητής) αν δεν είχα αυτο΄τον στοχο (το βαθμό τον θεωρώ ανούσιο πλέον δε θα διάβαζα )
. Καμιά φορά το να μεγαλοποιούμε τα πράγματα (ή να μας τα μεγαλοποιούν άλλοι) είναι ένας τρόπος για να θεσπίσουμε στόχους ώστε να διαβάζουμε και πράγματα που δε μας ενδιαφέρουν.
Τα παιδιά με υπερβολική ευφυία πάρα πολλές φορές είναι κακοί μαθητές. Ο λόγος είναι ότι σνομπάρουν τους στόχους που δίνει το σχολείο π.χ. το απουσιολόγιο ή ο βαθμός και πολλές φορές αυτο΄επηρεάζει αρνητικά και όλη την ζωή τους.
Guest 018946
Επισκέπτης
Φοκο , εχει διαφορα το να μεγαλοποιησεις κατι απο το να το κανεις τον μοναδικο σου στοχο δηλαδη οταν αγωνιζεσαι για το απουσιολογιο και μονο αυτο τοτε χανεις την ουσια .Πραγματικά φίλε αν με βάζανε πίσω στο γυμνάσιο τωρα θα ήμουν ο χειρότερος μαθητής (δε θα διάβαζα κειμενα, εκθεση και αρκετά άλλα μαθήματα γιατί απλά δε τα θεωρώ σημαντικά).
Όταν ήμουν στο γυμνάσιο είχαν έναν στοχο να γράφω σε κάθε τρίμηνο παραπάνω από την προηγουμενη φορά (δεν ήμουν άριστος μαθητής) αν δεν είχα αυτο΄τον στοχο (το βαθμό τον θεωρώ ανούσιο πλέον δε θα διάβαζα )
. Καμιά φορά το να μεγαλοποιούμε τα πράγματα (ή να μας τα μεγαλοποιούν άλλοι) είναι ένας τρόπος για να θεσπίσουμε στόχους ώστε να διαβάζουμε και πράγματα που δε μας ενδιαφέρουν.
Τα παιδιά με υπερβολική ευφυία πάρα πολλές φορές είναι κακοί μαθητές. Ο λόγος είναι ότι σνομπάρουν τους στόχους που δίνει το σχολείο π.χ. το απουσιολόγιο ή ο βαθμός και πολλές φορές αυτο΄επηρεάζει αρνητικά και όλη την ζωή τους.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Λοιπόν!Είμαι απουσιολόγος και η αλήθεια είναι πως για να το καταφέρω αυτό διάβαζα και διάβαζω αρκετές ώρες!Εντάξει συμφωνώ κάτα ένα μέρος με αυτούς που με λένε φυτό και δεν με πείραξε ποτέ!Η γνώμη μου για τους απουσιολόγους είναι η καλύτερη,διότι κάνω παρέα αποκλειστικά και μόνο με απουσιολόγους!Μερικοί απουσιολόγοι είναι ψωνάρες,άλλοι πάλι έχουν την εύνοια των καθηγητών και για άλλους πάλι όλα τα παραπάνω είναι μύθος.Πρέπει πάντως να είναι σεβαστά πρόσωπα απο τους συμμαθητές τους,γιατί αυτοί ουσιαστικα τραβάνε ολη την ευθήνη για όποιον λειπει ή δεν είχε απλως όρεξη να μπει εκεινη την ώρα μέσα στο τμήμα!Γι'αυτό για όποιον βγαίνει να μας πει φυτά,ας το κάνουν,αλλά με μέτρο!!(φιλικά)
Μικρή,δεν είναι όλη η ζωή διάβασμα,βαθμοί και απουσιολόγια.Ακόμα γυμνάσιο πας,η μαγεία βρίσκεται εκεί έξω και όχι μέσα σ'ένα γκρίζο σχολικό κελί.
Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος
Μην γενικευουμε καταστασεις...
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Συγγνωμη αλλα δεν ειναι ολες οι αιθουσες, κελια!
Μην γενικευουμε καταστασεις...
Αναφέρομαι σ'ένα γενικότερο ιδεολογικό πλαίσιο,σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα.
"Και μόνο επειδή σ'άφησαν να στολίσεις το κελί σου,μην νομίσεις στιγμή ότι είσαι ελεύθερος."
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
granita
Δραστήριο μέλος
spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος
βασιλική22
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.