aprosarmosti
Νεοφερμένος
ποια εχεις πρωτη επιλογη?
το Ηρακλειο εβαλα και μετα μοριακη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mariatztztz
Νεοφερμένος
το ευχεται κι αυτος γιατι δε θελει να παει λαρισα στο βιοχημικο με τιποτα
Αυριο θα γνωριζουμε! Καλη επιτυχια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
st2000
Νεοφερμένος
καλη επιτυχια και σε σας κοριτσιαΑυριο θα γνωριζουμε! Καλη επιτυχια...
mariatztztz
Νεοφερμένος
το Ηρακλειο εβαλα και μετα μοριακη.
Μακαρι να πετυχεις αυτην που θελεις λιγο παραπανω... αν και απο οτι φανταζομαι στο ιδιο αντικειμενο θα καταληξεις! Καλή επιτυχια!
καλη επιτυχια και σε σας κοριτσια
Ευχαριστω πολυ! Εδωσες κι εσυ φετος?
aprosarmosti
Νεοφερμένος
καλή επιτυχια και σε εσενα και στον φιλο σου!καλη επιτυχια και σε σας κοριτσια
και οι δυο το ιδιο καλες ειναι για μενα η διαφορα ειναι σε ποια παραλια θα κανεις μπανιο :ΡΜακαρι να πετυχεις αυτην που θελεις λιγο παραπανω... αν και απο οτι φανταζομαι στο ιδιο αντικειμενο θα καταληξεις! Καλή επιτυχια!
καλη επιτυχια σου ευχομαι!
st2000
Νεοφερμένος
mariatztztz
Νεοφερμένος
st2000
Νεοφερμένος
ευχαριστω πολυΚαλη επιτυχια να εχεις!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Παιδιά μπορεί κάποιος καποιοςνα με φωτίσει για τη σχολη? Διν φέτος πανελλήνιες και Μ ενθουσιάζει η μοριακή βιολογία αλλά φοβάμαι μην εξειδικευτω πολυ απο νωρις...Βασικά μου λένε οι καθηγητές μου ότι δεν είναι καλο...αν φυσικά περάσω γιατί οί βάσεις είναι στα υψη...μπορε κάποιος φοιτητής να εκφέρει άποψη για τη σχολη? (Και γενικοτερα για τη ζωή στην αλςξανδρουπολη, την επαγγελματική αποκατασταση...)
Δε θελω να σου κοψω τα φτερά, αλλα κι εγώ είμαι σκεπτικός σχετικά με την εξειδίκευση από το προπτυχιακο.
Απο την αλλη, το αντικείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον.
Όμως η επιλογή εξαρτάται απο εσένα αυστηρά :
Έχεις ψαξει επαρκώς τι είναι η μοριακή βιολογια και τι θα βγεις απο το τμημα; Οπως και τις άλλες σου επιλογες;
Ποσο σου αρέσει κάθε επιλογη;
Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου επαγγελματικα;
Ποσα διατίθεσαι να επενδύσεις/θυσιασεις στις σπουδές σου;
Είσαι προθυμή για μεταπτυχιακό;
Εισαι προθυμη να εργαστείς στο εξωτερικό;
Έχεις ψάξει το site της σχολής να δεις τον οδηγό σπουδών και την αποκατάσταση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Ίντα
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά μπορεί κάποιος καποιοςνα με φωτίσει για τη σχολη? Διν φέτος πανελλήνιες και Μ ενθουσιάζει η μοριακή βιολογία αλλά φοβάμαι μην εξειδικευτω πολυ απο νωρις...Βασικά μου λένε οι καθηγητές μου ότι δεν είναι καλο...αν φυσικά περάσω γιατί οί βάσεις είναι στα υψη...μπορε κάποιος φοιτητής να εκφέρει άποψη για τη σχολη? (Και γενικοτερα για τη ζωή στην αλςξανδρουπολη, την επαγγελματική αποκατασταση...)
Λοιπόν έχω πολύ καλό μου φίλο που σπουφάζει εκεί.
Έχει πολύ εξειδίκευση η σχολή, αλλά δεν είναι πάντα αρνητικό. Το πιο σημαντικό στην ζωή σου είναι να ακολουθείς αυτό θες, και αν είσαι καλός σε αυτό τότε θα πας μπροστά.
Αν σου αρέσει και θες, πήγαινε σου ανοίγει σίγουρα πολλές πόρτες.
Υπάρχει κάτι άλλο πυο σκέφτεσαι;
Όσο για την ζωή, είναι καλά από ότι μου έχει πει, δεν έχω ακούσει κάτι αρνητικό πέρα απο το ότι ειναι μακριά απο αθήνα κλπ
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Κοιτα πρακτικα σε ολες τις ειδικοτητες απο νωρις μαθαινεις γενικα πραγματα και μετα αναγκαστικα θα βουτηξεις στην εξειδικευση.Εαν χωθεις αργοτερα στην βιομηχανια η σε ερευνητικα εργαστηρια θα δεις οτι εκει θα αρχιζεις να αποκτας τις λεγομενες γνωσεις.Για εναν επιστημονα μετραει περισσοτερο να εχει αποκτησει τα καταλληλα εφοδια :
1) Να εντοπιζει και να βρισκει αυτα που θελει στην βιβλιογραφια .
2)Να ερμηνευει αυτα που διαβαζει η τα πειραματα αλλων.
3)Να υλοποιει πειραματα/μελετες/οδηγιες και να τα επεξεργαζεται σωστα στη συνεχεια ωστε με την σειρα του να παραγει εργο.
4)Να μαθει να συνεννοειται με αλλους ειδικους παρεμφερων πεδιων .
Εαν κατακτησεις τα παραπανω θα δεις οτι μπορει να εχεις τελειωσει ενα συγκεκριμενο τμημα αλλα στην ουσια σαν επιστημονας μπορεις να κινηθεις εκτος αυστηρων οριων γενικα στο πεδιο σου και στον ευρυτερο τομεα που τον περιβαλλει.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Βασικά θα ήθελα να πω πως, προσωπικά, δε θεωρώ πως η σχολη Μοριακής Βιολογίας είναι εξιδεικευμένη. Στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας υπάρχουν πάρα πολλά άλλα πεδία. Το θέμα είναι εάν κάποιος έχει σκοπό να ασχοληθεί με πιο μοριακά θέματα των βιολογικών επιστημών τότε ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσει από εκεί.Δε θελω να σου κοψω τα φτερά, αλλα κι εγώ είμαι σκεπτικός σχετικά με την εξειδίκευση από το προπτυχιακο.
Απο την αλλη, το αντικείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον.
[...]
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω, χρειάζεται αρκετό ψάξιμο πριν αποφασίσεις για τη σχολή
Και επίσης σου λένε οι καθηγητές το καθετί... Κι εμένα μου λέγαν να δώσω πανελλήνιες κλπ και 1002 άλλα πράγματα. Αν δεν έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τι θες εσύ πραγματικά θα κάνεις λάθος κινήσεις τις οποίες δύσκολα θα μπορείς να φέρεις εις πέρας γιατί δε θα νιώθεις υπεύθυνη για τη ζωή σου, αφού κάποιος άλλος σου είπε τι να κάνεις. Αν αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η μοριακή βιολογία (είτε έχει να κάνει με μοριακή νευρολογία είτε με αναπτυξιακή βιολογία είτε με εξελικτική αναπτυξιακή βιολογία είτε με ογκολογία είτε με ό,τι μπορεί να σου κατέβει στο κεφάλι) τότε ακολούθησέ το με όλη σου την καρδιά. Αλλά, συμβουλή μου, μη μείνεις στο διάβασμα της σχολής μόνο, να διαβάζεις και άλλα βιβλία και άρθρα από διάφορους επιστημονικούς τομείς για να καταλάβεις τι θες καλύτερα!
mavroulis13
Νεοφερμένος
fockos
Επιφανές μέλος
Στην Ελλάδα η επαγγελματική αποκατάσταση είναι δύσκολη αν εξαιρέσεις τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις διδακτορικές διατριβές τα οποία δεν αμείβονται όσο θα έπρεπε οι απόφοιτοι προτιμούνται σε εργαστήρια σε κέντρα εξωσωματικής αλλά σε αυτή την περίπτωση προτιμούνται οι απόφοιτοι τει ως πιο φτηνοί και οι εργοδότες τους προτιμούν δικαίως.
Η σχολή στα Ιωάννινα είναι 5 ετης και μετά από αγώνες οι άνθρωποι του τμήματος αποφάσισαν να αποκτήσουν δικαιώματα βιολόγου. Ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα....
Στο εξωτερικό είναι πιο άμεση αλλά ο μισθός δύσκολα θα υπερβεί τα 2000 ευρώ. Πάντως από ερευνητικό επίπεδο υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κάποιος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skekhs prekhs
Νεοφερμένος
Βεβαια ακουω απο πολλους οτι σε αυτο το τμημα παιρνεις ελλιπεις γνωσεις και οτι για σφαιρικοτερη γνωση ειναι καλυτερη η "σκετη" βιολογια, ακομα και η ιατρικη για περισσοτερες δυνατοτητες ερευνας. Βεβαια εκτος του οτι η βιολογια και η ιατρικη εχουν πολλα μαθηματα τα οποια δε πιστευω οτι θα με ενδιαφερουν τοσο (οπως π.χ. στη βιολογια ο,τι εχει να κανει με περιβαλλον, οικοσυστηματα, κτλ), με τη ΜΒ&Γ αποκτας απευθειας εξειδικευση οποτε θεωρω πως ειναι ευκολοτερη η ευρεση εργασιας. Επιπλεον, εχω ψαξει τους κλαδους της βιολογιας (ως επιστημη) και ειμαι σιγουρος οτι θελω να ασχοληθω με συνθετικη βιολογια ( ή με νευροεπιστημες, αλλα μεταξυ βιολογιας και ΜΒ&Γ δεν πιστευω οτι θα υπαρχει διαφορα), οποτε θεωρω οτι δε χρειαζεται να ερθω σε επαφη με τη γενικοτερη βιολογια (ωστε να ερθω σε επαφη με διαφορους κλαδους).
Απευθυνομενος σε φοιτητες, καθηγητες (δε γνωριζω αν υπαρχουν σε αυτο το φορουμ - ειμαι νεος) και γενικοτερα σε οσους εχουν γνωσεις ή εμπειριες πανω στο θεμα, οι σκεψεις μου ειναι σωστες; Τι αλλο νομιζετε οτι πρεπει να λαβω υποψιν;
Guest 349100
Επισκέπτης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.