undead2033
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο undead2033 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 241 μηνύματα.

12-07-14

16:12
Δεν σου λεω οτι ο στρατοσ αποτελει χαμενα χρονια γι ολους. Αυτος που ετσι κι αλλιως δεν κανει τιποτα στη ζωη του απτο να ζει παρασιτικα εις βαρος των γωνιων του δεν θα αλλαξει και κατι να χασει και μερικους μηνες στο στρατο. Απο την αλλη ομως υπαρχουν μερικα ατομα οπως εγω οπου οντως πιστευω οτι θα ειναι κριμα να χασω μερικους μηνες απο τη ζωη μου κανοντας τιποτα. Καθως θα πρεπει να αναβαλω ειτε τις μεταπτυχιακες σπουδες μου, ειτε την πρακτικη εργασια που σκοπευω να κανω μετα το μεταπτυχιακο μου και γενικως θεωρω κριμα οτι δεν θα ειμαι σε θεση να εκμεταλευτω το μυαλο μου για μερικους μηνες στα πια παραγωγικα μου χρονια. Επισης δεν καταλαβαινω το σχολιο σου για το σχολειο. Η αληθεια ειναι οτι τα πρωτα 9 χρονια ειναι ιδιαιτερα χρησιμα , καθως μαθαινεις ολες τις βασικες ικανοτητες και σε προετοιμαζουν για τα τελευταια 3 οπου ενω απο ακαδημαικης αποψης ειναι ψιλοσαπια αλλα ειναι απαραιτητα (δυστυχως η ευτυχως) για την εισαγωγη στο πανεπιστημιο (οπου ειναι ενασ στοχος οπου μοιραζομαστε αρκετοι). (Και τα μαθηματικα της τριτης λυκειου ειναι και γαμω, το επιπεδο ειναι πολυ προχωρημενο και ειναι αρκετα χρησιμα για τις περισσοτερες σπουδες στη τριτοβαθμια). Η υποχρεωτικη θητεια απο την αλλη δεν ειναι απαραιτητη για τιποτα καθως θα μπορουσε ευκολα να αντικατασταθει απο επαγγελματικο στρατο.
Eννοειται οτι ο στρατος δεν ειναι χασιμο χρονου για κανεναν...Αμα γινει πολεμος δεν γινεται να μην ξερεις να πιασεις στο χερι σου ενα οπλο, να μην εχεις πειθαρχεια και να μην ξερεις γενικους κανονες επιβιωσης...
Για μενα ο στρατος ειναι κατι που εστω σε εναν βαθμο σε προετοιμαζει για κατι τετοιο και σε βγαζει απο το καβουκι του κακομαθημενου που κανει οτι θελει και δεν ακουει κανεναν. Σου μαθανει να παιρνεις διαταγες, να ζεις σε δυσκολες συνθηκες, να μην λυγιζεις με το παραμικρο. Αν γινοταν πολεμος και δεν ειχε παει κανεις στρατο, κλαιγε μας απο τωρα. Αυτα που λες δεν βγαζουν ΚΑΝΕΝΑ νοημα και απλα δειχνεις το μηδενικο σου ενδιαφερον για την πατριδα.
Ο επαγγελματικος στρατος, τα ατομα που τον αποτελουν χωρανε ολα μαζι στην πλατεια συνταγματος...Αυτοι μονοι τους θα υπερασπιστουν την χωρα? Αν δεν ειχαμε την υποχρεωτικη θητεια εννοειται οτι τωρα δεν θα ειμασταν Ελλαδα. Ο καθενας θα εμπαινε και θα τα εκανε λαμπογυαλο χωρις να υπολογισει τιποτα. Αλλα εσυ και ολοι οι αλλοι εξυπνοι που νομιζετε οτι ο στρατος ειναι εκει απλα για να υπαρχει που να τα καταλαβετε αυτα...Λες και ενδιαφερθηκατε ποτε..Ο επαγγελματικος στρατος ειναι απαραιτητος και και θα παιξει τρομερο ρολο σε περιπτωση πολεμου αλλα αν δεν υπαρχει ο λαος να βοηθησει με οποιονδηποτε τροπο του πουν και να ειναι ετοιμος να πεθανει γιατι την πατριδα τοτε ας το διαλυσουμε εδω...Οποτε το να λες την θητεια χασιμο χρονου μονο ντροπη και λυπηση στο ατομο σου φερνει.
Εχεις το δικαιωμα να εισαι ελευθερος πολιτης και παραλληλα την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υπερασπιστεις την χωρα που σου δινει αυτην την ελευθερια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.