Guest 699855
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης

Guest 699855
Επισκέπτης

Guest 699855
Επισκέπτης

Guest 699855
Επισκέπτης

Υ.Σ. Αυτο που λεει για 21ο ετος νομιζω αλλαξε προσφατα γιαυτο και πηρα αναβολη μεχρι φετος του 20ου μου αντι για του χρονου.
Guest 699855
Επισκέπτης

Guest 699855
Επισκέπτης

Daimonas
Νεοφερμένος

Για να μην τα πολυλογώ,το παληκάρι τελείωσε το λύκειο και όσο ήταν ακόμα μαθητής εκεί,πήρε αναβολή από το στρατό για κάποια χρόνια.
Φέτος γράφτηκε σε ένα Ι.Ε.Κ. (δημόσιο) αλλά,για διάφορους λόγους,δεν πήγε ποτέ για μάθημα.
Διάβασε κάπου στο ίντερνετ το παρακάτω:" Εάν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, κάποιος καταρτιζόμενος συμπληρώσει αριθμό απουσιών μεγαλύτερο του 25% του συνόλου των προβλεπόμενων ωρών ανά μάθημα, για λόγους ανωτέρας βίας που αποδεικνύονται από Δημόσιο φορέα, η διοίκηση του Ι.Ε.Κ. διακόπτει πάραυτα την φοίτηση του καταρτιζομένου και το γνωστοποιεί στον Πρόεδρο του Ο.Ε.Ε.Κ., ο οποίος με απόφαση του ενημερώνει το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο."
Υπάρχει περίπτωση,από τη στιγμή που δεν πάτησε καν το πόδι του εκεί,να του διακόψουν την αναβολή και να τον καλέσουν φαντάρο?
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος

Daimonas
Νεοφερμένος

Κοιταξε το ιδιο λενε κ για τα πτυχια απο αει τει κλπ αλλα στην πραξη δεν ισχυει τιποτα. Η αναβολη του ειναι μεχρι τη χρονια που λεει το χαρτι κ δεν θ ασχοληθει κανεις τι εκανε στο διαστημα αυτο. Εφοσον εγκριθηκε αρχικα η αναβολη του δε γινεται να κοπει. Επισης στο στρατο οταν μπαινεις, κανενας δεν σου ζηταει να αποδειξεις τι εκανες με σχολες κλπ ουτε σου ζητανε πτυχια, αποδεικτικα κλπ. Απλα εφοσον δεν παταει δε θα μπορεσει να παρει αλλο περιθωριο απ το ιεκ."
Αυτό είναι 100% σίγουρο?Δηλαδή την αναβολή μπορεί να την κόψει μόνο αυτός και δεν μπορεί πχ να πάρει τηλέφωνο το Ι.Ε.Κ. στο στρατό και να διακοπεί η αναβολή?Ομως γιατι δεν παει στο μαθημα?
Για κάποιους προσωπικούς λόγους που,ακόμα και σε εμένα δεν έχει πει.Μάλλον θέλει να ξαναδώσει πανελλήνιες του χρόνου.Να σου πω την αλήθεια και εγώ το ίδιο δίλημμα έχω.Έτσι για την ιστορία,έχω τελειώσει ΕΠΑ.Λ. Οχημάτων και δεν πέρασα πανελλήνιες που έδωσα παλιότερα και σκέφτομαι:να ξαναδώσω πανελλήνιες ή να πάω σε Ι.Ε.Κ. για οχήματα?
Ααα και κάτι ακόμα μιας και το έφερε η κουβέντα.Εγώ και όσοι γνωστοί μου έχουν πάει σε ΕΠΑ.Λ. και πήραν αναβολή μας έδωσαν αναβολή για:ΙΕΚ ή Σχολές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Εσπερινά Λύκεια μέχρι τα 23 μας και μπαίνουμε για "υπηρεσία" στα 24.Αν εγώ πχ δεν πάω σε Ι.Ε.Κ. και με καλέσουν στα 24,θα έχω πρόβλημα επειδή πήρα αναβολή για Ι.Ε.Κ.-Εσπερινό-Σχολή Δευτεροβάθμιας και δεν πήγα ή όχι?Υπόψιν ότι και εγώ όπως και ο φίλος που έλεγα στο αρχικό μήνυμα,αναβολή είχα πάρει από το Λύκειο ακόμα,πριν το τελειώσω...
By The Way,ευχαριστώ για τις πληροφορίες!!!
eyb0ss
Δραστήριο μέλος

PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος

Η λύση είναι απλή: Κατάργηση υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Και ποιος θα καθαρίζει τις τουαλέτες στα στρατόπεδα, μου λες?

Dias
Επιφανές μέλος

Αναβολή σπουδών δικαιούσαι εφόσον είσαι μαθητής ή σπουδαστής:
α. Λυκείων ή σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 21ου έτους (έτος γεν. + 20)
β. ΙΕΚ ή σχολών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή εσπερινών λυκείων και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 24ου έτους (έτος γεν. + 23)
γ. Ανώτερης ή ανώτατης σχολής για κύριες ή μεταπτυχιακές σπουδές και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 28ου έτους (έτος γεν. + 27)
δ. Για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος και διαρκεί μέχρι 31 Δεκ του 31ου έτους (έτος γεν,. + 30)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελειώνεις τη Σχολή σου στην Ελλάδα και φεύγεις στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό σου. Τελειώνεις το μεταπτυχιακό σου. Πιάνεις δουλειά στο εξωτερικό. Λήγει η αναβολή σου και κηρύσσεσαι ανυπότακτος. Έχεις φροντίσει να βγάλεις διαβατήριο 5ετούς ισχύος λίγο πριν. Σαν ανυπότακτος δικαιούσαι να έρχεσαι στην Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο. Μετά από 5 χρόνια θεωρείσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Εξαγοράζεις τη θητεία σου και είσαι κύριος.
Civilara
Περιβόητο μέλος

Τελειώνεις τη Σχολή σου στην Ελλάδα και φεύγεις στο εξωτερικό για το μεταπτυχιακό σου. Τελειώνεις το μεταπτυχιακό σου. Πιάνεις δουλειά στο εξωτερικό. Λήγει η αναβολή σου και κηρύσσεσαι ανυπότακτος. Έχεις φροντίσει να βγάλεις διαβατήριο 5ετούς ισχύος λίγο πριν. Σαν ανυπότακτος δικαιούσαι να έρχεσαι στην Ελλάδα για 30 μέρες το χρόνο. Μετά από 5 χρόνια θεωρείσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού. Εξαγοράζεις τη θητεία σου και είσαι κύριος.
Εξαγοράζεις τη θητεία σου αλλά δεν είσαι καθόλου κύριος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 106 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- giannhs2001
- johnsala
- rseven
- thecrazycretan
- Giorgkalo
- AggelikiGr
- hirasawayui
- Chrisphys
- iiTzArismaltor_
- GIANCHRIS
- globglogabgalab
- constansn
- tsiobieman
- Jack of Spades
- GeorgePap2003
- Mapz
- Hased Babis
- Scandal
- ManDef
- Paragontas7000
- Corfu kitty
- woasibe
- Startx0
- Pierre Bezukhov
- EFAKIT
- bibliofagos
- Obi-Wan Kenobi
- redpointer
- charmander
- jYanniss
- Eagle Eye
- Georgiaaa_
- Kzaro
- phleidhs
- tomftw
- CsStudent
- damn
- Phys39
- ggl
- fmarulezkd
- Panagiotis849
- thenutritionist
- Giii
- Antzie
- χημεια4λαιφ
- Libertus
- Nala
- BloodyFairy
- oups
- Nick0007
- EmperorPalpatine
- mt3
- Annu
- augustine
- george777
- dimitris-R9
- sophiaa
- Kostas568
- kost28
- ΘανάσοςG4
- Than003
- ΓΙΑΝΝΗΣ61
- snowy
- anastasis06
- George9989
- spring day
- Georgekk
- Giota_pel
- KingOfPop
- rafaela11
- Papas nikos
- LeoDel
- stefan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.