Guest 699855
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

22-06-18

07:12
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση η οποία είναι μάλλον χαζή αλλά πάντα το είχα απορία. Η ερώτηση μου είναι : Γιατί κάποιος να μπει στην διαδικασία να δώσει κατατακτήριες εξαρχής ?? . Θέλω να πω, ένας προφανής λόγος είναι ότι κάποιος δν πέρασε στην σχόλη της πρώτης επιλογής του και αυτό είναι μια άλλη δίοδος. Οκ κατανοητό. Όμως πέρα από αυτό δεν είναι χαμένος χρόνος ??? . Πέρα από τις παραπάνω γνώσεις, εμπειρίες κτλπ που θα αποκομίσεις ποιο είναι το πρακτικό κέρδος να "σπαταλήσεις" ακόμα 4 χρόνια στην φοιτητική ζωή και να μην αρχίσεις να δουλεύεις αυτό που σπουδάσεις η να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πχ . ( Προφανώς μπορείς και να δουλεύεις και να σπουδάζεις σε ενα βάθμο .. αλλά νομίζω καταλάβατε το νόημα της ερώτησης μου )
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος αποφασίζει να δώσει κατατακτήριες εξετάσεις. Μπορεί όπως είπες κι εσύ κάποιος να μην πέρασε στην σχολή της πρώτης του επιλογής αλλά να πέρασε σε κάποια σχολή που τον ενδιέφερε αρκετά. Σ΄αυτήν την περίπτωση τελειώνει την σχολή του και δίνει μετά κατατακτήριες για να περάσει εκεί που ήθελε αρχικά. Μπορεί επίσης να διαπιστώσει κατά τη διάρκεια των σπουδών του ότι θέλει να κάνει μια στροφή σε κάτι που ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο (σημειωτέον ότι για έναν φοιτητή που έχει μάθει να διαβάζει και να εξετάζεται στα πανεπιστημιακά μαθήματα, είναι ευκολότερο να δώσει κατατακτήριες παρά να γυρίσει τον χρόνο πίσω και να ξαναδιαβάσει για πανελλαδικές). Συχνότερα δίνει κάποιος κατατακτήριες για να "ισχυροποιήσει" και να "αναβαθμίσει" το πρώτο του πτυχίο ώστε να έχει περισσότερες διεξόδους (πχ ένας απόφοιτος Κοινωνικής Εργασίας δίνει κατατακτήριες στην Ψυχολογία, ένας απόφοιτος Νοσηλευτικής στην Ιατρική κτλ). Σ΄αυτήν την περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων που έχουν διδαχθεί στο πρώτο τους τμήμα με αποτέλεσμα να ολοκληρώνουν ευκολότερα τη δεύτερη σχολή τους. Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι χαμένος χρόνος επειδή κανένας δεν μπαίνει σ΄αυτήν τη διαδικασία μόνο και μόνο για τις γνώσεις και την εμπειρία εκτός κι αν είναι ήδη τακτοποιημένος επαγγελματικά και το κάνει απλά και μόνο για το κέφι του (λίγες περιπτώσεις).΄Οσοι το κάνουν έχουν ένα συγκεκριμένο πλάνο στο μυαλό τους και προσπαθούν να το πραγματοποιήσουν δίνοντας κατατακτήριες.΄Οσο για το μεταπτυχιακό που λες, οι περισσότεροι κάνουν πάνω σε κάποιο αντικείμενο της δεύτερης σχολής τους γιατί όπως καταλαβαίνεις για να μπουν σε αυτήν τη διαδικασία σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.