22-06-16

17:38
έχω βγάλει 14004 μόρια περνάω γεωπονία βόλο... το έχω διαβάσει και εγώ αυτό για το γεωπόνος-οινολόγος... απλά αν ήταν να διαλέξω ανάμεσα στο χημικός-γεωπόνος-οινολόγος θα ήταν κάπως έτσι...
1. οινολόγος
2. χημικός
3. γεωπόνος
το πρόβλημα είναι οτι υπάρχει προκατάληψη των γονιών μου για τα τει
![]()
Καλησπέρα. Είδα περί οινολογίας και για αυτό μπορείς να γίνεις από:
α) Χημείας με τα κατάλληλα μαθήματα επιλογής, ώστε να σού χορηγηθεί και βεβαίωση οινολογίας
β) Γεωπονίας-Επιστήμης Τροφίμων και βεβαίωση οινολογίας
γ) Γεωπονίας-Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, κατεύθυνση Δενδροκομίας & Αμπελουργίας (και βεβαίωση οινολογίας)
δ) Τεχνολογίας & Οινολογίας Ποτών ΤΕΙ (Αθήνα & Δράμα).
Για το γ) όμως στο ΠΘ (Βόλος) αμφιβάλλω (αναφέρομαι στο Φυτικής Παραγωγής, γιατί από το άλλο βγαίνεις ιχθυολόγος), γιατί και δεν υπάρχουν στο πρόγραμα σπουδών τους οι ειδικές αμπελουργίες και δεν υπάρχει έδρα Οινολογίας (αφού δεν υπάρχει και Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων), οπότε για την πολυπόθητη βεβαίωση οινολογίας ρώτα καλύτερα, για να το ξεκαθαρίσεις. Επίσης, επειδή οι γεωπονίες μπήκαν στο πεδίο με τα ιατρικά λένε οι "βασεολόγοι" τρελλή άνοδος (απλά, υπόψη... φυσικά και αν τα προτιμάς να τα δηλώσεις κανονικά).
Η χορήγηση βεβαίωσης σημαίνει, ότι εκτός από τις πολλές "ειδικότητες" που έχουν τα πανεπιστημιακά αυτά τμήματα έχεις συγκροτήσει το "πακέτο γνώσεων" και για οινολόγος (δεν το επιθυμούν όλοι οι φοιτητές τους, δεν σπουδάζουν μόνο αυτό όπως στο σχετικό ΤΕΙ). Από εκεί και πέρα για οινολόγος που θες επαναλμβάνω δήλωσε όλα τα ανωτέρω, η σειρά δήλωσης είναι δικό σου θέμα! Καλή τύχη...
Τώρα να θες οινολογία, αλλά δεν πιάνεις το χημικό (πιο κάτω δεν είναι τα γεωπονικά? Ακόμα και το ΔΠΘ και ρώτα και εκει πρώτα και πριν-μετά τα ΤΕΙ στις βάσεις) και λες να δηλώσεις φυσικό για να μπεις μετά στο χημικό με κατατακτήριες, που θα επιλέξεις τα μαθήματα για να γίνεις οινολόγος... λίγο γύρω-γύρω μού ακούγεται και μαζεύονται πολλά τα έτη σπουδών στο σύνολο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.