Καταλαβαίνω. Έχεις δύο επιλογές λοιπόν. Ή θα μπεις φέτος στη γεωπονία βόλου ή θα ξαναδώσεις για χημικό.
Γνώμη μου, αν δε σε ενδιαφέρει η χημεία, μη δώσεις ξανά μόνο επειδή έχει 2-3 μαθήματα επιλογής που αφορούν την οινολογία.
Γενικά, θεωρώ ότι η γεωπονική σχολή θα σου προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις πράγματα.
Επίσης, τα μαθήματα απ'όσο έχω δει είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Μπορείς να τα δεις αναλυτικά, διαβάζοντας το πρόγραμμα σπουδών εδώ:
https://www.agr.uth.gr/files/odigos.pdf Το πρόγραμμα σπουδών, περιλαμβάνει μαθήματα όπως: Χημεία-Βιοχημεία, Εδαφολογία, Φυσιολογία Φυτού, μικροβιολογία τροφίμων, Γεωργική φαρμακολογία, αμπελουργία κλπ. Εμένα προσωπικά μου φαίνονται πιο ενδιαφέροντα από τα αντίστοιχα του χημικού. ΔΕΝ είμαι σίγουρος αν κάνουν καθόλου οινολογία, κάνουν όμως σίγουρα αμπελουργία. Μετά βέβαια, έχεις πρόσβαση στο μεταπτυχιακό με τίτλο οινολογία & αμπελουργία. Και μπορείς να ασχοληθείς με τομείς που δεν μπορείς να φανταστείς. (φυτική και ζωϊκή παραγωγή, ποιοτικό έλεγχο τροφίμων, παρακολούθηση γεωργικών παραγωγών). Τέλος, να πω ότι στην Ελλάδα της κρίσης, η επιστροφή στη γη είναι πολύ καλή επαγγελματική διέξοδος.
Να επισημάνω επίσης ότι μιλάω κυρίως για το τμήμα Γεωπονίας, φυτικής παραγωγής & αγροτικού περιβάλλοντος. Το λέω επειδή υπάρχει και τμήμα γεωπονίας, ιχθυολογίας και υδάτινου περιβάλλοντος. Εκεί ασχολούνται με λίγο διαφορετικά πράγματα.
Λοιπόν, ψάξε προγράμματα σπουδών και ό,τι σε ενδιαφέρει και σκέψου το σοβαρά...πιστεύω αξίζει.

Ελπίζω να βοήθησα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.