nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,002 μηνύματα.
08-07-19
19:00
Προσπαθώ να δημιουργήσω έναν αλγόριθμο που εξάγει διαφορετική εικόνα λύσης ανάλογα με τον αριθμό σημείων διακριτοποίησης Ν. Ο αλγόριθμος είναι explicit Euler και υπολογίζει ένα δύσκαμπτο πρόβλημα αρχικών τιμών
y'(τ) = - 50 y(τ)
y(0) = 1
σε ένα διάστημα τιμών στον χωρικό άξονα (0,0.2). Oυσιαστικά, θέλω για διαφορετικό N να δίνει διαφορετική δύσκαμπτη λύση (plot) ανάλογα με την τιμή που δίνει ο user.
Matlab γνωρίζω απλά είμαι αρχάριος στην ενότητα GUI.
y'(τ) = - 50 y(τ)
y(0) = 1
σε ένα διάστημα τιμών στον χωρικό άξονα (0,0.2). Oυσιαστικά, θέλω για διαφορετικό N να δίνει διαφορετική δύσκαμπτη λύση (plot) ανάλογα με την τιμή που δίνει ο user.
Matlab γνωρίζω απλά είμαι αρχάριος στην ενότητα GUI.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 21,002 μηνύματα.
09-07-19
02:13
Tελικά το βρήκα με αρκετό ψάξιμο και κώδικα με βάση την θεωρητική μαθηματική γνώση. Μάλιστα έφτιαξα και παράθυρο διαλόγου που να λέει το μήνυμα ότι Ν πρέπει να αυστηρά θετικό (δηλαδή, αυστηρά μεγαλύτερο του μηδενός) όταν δίνουμε την τιμή 0 γιατί το βήμα ορίζεται ως ο λόγος h = (x1-x0)/N. Eυχαριστώ (για την όποια προσπάθεια, αν κάποιος από τους ματάκηδες το προσπάθησε). Θα είχε ενδιαφέρον να σας παρουσιάσω το θέμα της εργασίας μου. Το GUI ανήκει στην κατηγορία των point-control software applications.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.