Ρε Γιωργο, θα μας τρελανεις τελειως!!!!
Δηλαδη τωρα λες οτι τα παιδια εχουν κινητα στο σχολειο για περιπτωση σεισμου η αλλων καταστροφων??
Φυσικά και όχι, τα έχουν συνήθως για να μιλάνε με φίλους ή για μόστρα. Εγώ έφερα ένα ακραίο παράδειγμα περίπτωσης όπου θα μπορούσε να ήταν χρήσιμο. Αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν τέτοια καθε μέρα και δεν προβλέπονται, οπότε και δεν έχει νόημα να το έχει μαζί του ο μαθητής στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Το να το έχει μαζί του για περιπτώσεις έκτατης ανάγκης δεν είναι κακό. Το να το χρησιμοποιεί όμως σαν τη μόνη δικαιολογία, ενώ μόνο γι'αυτό δεν το χρησιμοποιεί είναι κάπως.. [και είναι ουσιατικά αυτό που λες εσύ, io-io
]
Επισης, ποσες φορες εχεις δει μαθητη να μιλαει με τους γονεις του απο το σχολειο? Λες να μη φτανουν 2 τηλεφωνα???
Καμία, μιλάνε μόνο με φίλους
Κι αν το παιδι θελει κατι πολυ προσωπικο μπορει α) να χρησιμοποιησει το γραφειο του διευθυντη και να ζητησει να μιλησει μονος του (σε μας τουλαχιστον παντα μονος σου ησουν αν ηθελες να παρεις τηλ ή β) να περιμενει να παει σπιτι του!
Σ' αυτό πάω πάσο, δεν το 'χα σκεφθεί
Βέβαια, για να ξανακάνω το δικηγόρο του διαβόλου (
), πόσους διευθυντές/γραμματείς/καθηγητές ξέρεις που θα αφήσουν το γραφεί τους για να μιλήσει το μικρό με τους δικούς του;
Η αλήθεια πάντως είναι ότι τα πολύ προσωπικά περιστατικά (πουχου χτύπα ξύλο συγγενής στην εντατική) δεν συμβαίνουν συχνά. Και γι'αυτό (ξέχασα να το τονίσω) αυτά είναι εξαιρέσεις κι όχι ο κανόνας
Πάντως θυμάμαι ούτε εγώ είχα κινητό στο σχολείο, γιατί δεν το χρειαζόμουν εκεί μέσα. Το είχα μόνο τις Δευτέρες, που πήγαινα καπάκι φροντιστήριο.
Το 2ο και σημαντικο ειναι το γεγονος οτι ο μαθητης πολλες φορες μετα το σχολειο στο καπακι μπορει να χρειαστει να παει φροντηστηριο,μαθηματα,προπονησεις κτλ κτλ.(Εγω ετσι εκανα)
Αρα το κινητο, αναγκαστικα θα πρεπει να το εχει παο το πρωι μαζι του.
Απλουστατα θα πρεπει να βαλει στο νιονιο του να μην το χρησιμοποιει μεσα στην ταξη αφου απαγορευεται.
Αυτό ακριβώς
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.