bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
Tι περισσοτερο προσφερουν βιοχημικες σχολες στην ερευνα; Aπ' οτι ακουω, στην ιατρικη υπαρχουν πολλες δυνατοτητες για ερευνα, δημοσιευσεις, συνεδρια και δε συμμαζευεται..
Οι σοβαρές έρευνες στην Ιατρική γίνονται κυρίως σε βιοχημικό επίπεδο. Γι' αυτό λέω ότι αν ο στόχος είναι η έρευνα δεν υπάρχει λόγος να πας Ιατρική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anthony
Δραστήριο μέλος
Οι σοβαρές έρευνες στην Ιατρική γίνονται κυρίως σε βιοχημικό επίπεδο. Γι' αυτό λέω ότι αν ο στόχος είναι η έρευνα δεν υπάρχει λόγος να πας Ιατρική.
αυτό ακριβώς
η βιοχημεία και η μοριακή βιολογία είναι οι κλάδοι που πραγματοποιούν την οπιαδήποτε έρευνα
η Ιατρική απλά τα εφαρμόζει
μπορείς βέβαια τελειώνοντας την Ιατρική να κάνεις μεταπτυχιακό στην Ιατρική Βιοχημεία και έτσι να ασχοληθείς στον τομέα αυτό , έχοντας έτσι και μια γενικλη ιδέα γύρω απο την Ιατρική
nPb
Επιφανές μέλος
και τα συμπεράσματα δικά σας
Blue Dog
Νεοφερμένος
Η λειτουργιες του ανθρωπινου σωματος μπορουν αφενος να συνδεθουν με πληθωρα επιστημων περαν της βιολογιας και της χημειας, πχ απο μαθηματικα μεχρι πληροφορικη και απο αστρονομια μεχρι κοινωνιολογια και αφετερουουτε το επιχειρημα για σημαντικοτητα ευσταθει, καθοτι η ερευνα για τεχνητη νοημοσυνη και τα συναφη απασχολουν το pick της σημερινης επιστημονικης κοινοτητας.
Η εφαρμοσμενη ιατρικη εφαρμοζει. Η ερευνητικη ερευνα!
nPb
Επιφανές μέλος
Blue Dog
Νεοφερμένος
nPb
Επιφανές μέλος
ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποκωδικοποιείται και αναλύεται μέσω μαθηματικών τεχνικών νευρωνικών δικτύων, μη γραμμικής δυναμικής (μη γραμμικής πολυπλοκότητας και χάους), ολοκληρωτικών μετασχηματισμών τύπου Fourier (όπου συμμετέχει η ανάλυση μιγαδικών συναρτήσεων αλλά και ειδικά θέματα από συναρτησιακή ανάλυση όπως χώροι p ολοκληρώσιμων συναρτήσεων),...κ.α. ενοτήτων από εφαρμοσμένα μαθηματικά
μετά έρχεται ο κλάδος των υπολογιστικών μαθηματικών και της πληροφορικής να εφαρμόσει τα παραπάνω μαθηματικά μοντέλα (εξισώσεις) με μορφή κώδικα μέσω κατάλληλων αλγορίθμων βελτιστοποίησης με στόχο την εξαγωγή ποιοτικών συμπερασμάτων στην ιατρική κτλ...
pop corn
Πολύ δραστήριο μέλος
Με κόλασες πάλι είχες δεν είχες!!!!απλά μια επεξήγηση έκανα...
ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποκωδικοποιείται και αναλύεται μέσω μαθηματικών τεχνικών νευρωνικών δικτύων, μη γραμμικής δυναμικής (μη γραμμικής πολυπλοκότητας και χάους), ολοκληρωτικών μετασχηματισμών τύπου Fourier (όπου συμμετέχει η ανάλυση μιγαδικών συναρτήσεων αλλά και ειδικά θέματα από συναρτησιακή ανάλυση όπως χώροι p ολοκληρώσιμων συναρτήσεων),...κ.α. ενοτήτων από εφαρμοσμένα μαθηματικά
μετά έρχεται ο κλάδος των υπολογιστικών μαθηματικών και της πληροφορικής να εφαρμόσει τα παραπάνω μαθηματικά μοντέλα (εξισώσεις) με μορφή κώδικα μέσω κατάλληλων αλγορίθμων βελτιστοποίησης με στόχο την εξαγωγή ποιοτικών συμπερασμάτων στην ιατρική κτλ...
Περιμένω άρθρο σου με όλες τις "ανατριχιαστικές" λεπτομέρειες!!
εγω διαφωνω..και εγω σκεφτομαι την ιατρικη για επιλογη και αμα μπω θα ηθελα ν δουλεψω στο εσυ για να προσφερω και σε ανθρωπουσ που δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα..εξαλλου και εγω αμα παθαινα κατι μπορει να μην μπορουσα να παω σε ιδιωτη,..η ιατρικη ειναι λειτουργημα και δυστυχωσ υπαρχουν καποιοι γιατροι π κοιτανε μονο πωσ θα βγαλουν λεφτα και αυτο ειναι τραγικο..ειδικα αμα ο κοοσ σου για να μπεισ στην ιατρικη ειναι μονο αυτο η το να εχεισ κυροσ..ο σκοποσ σου πρεπει ειναι να βοηθασΚι όμως όλοι πάνε για το χρήμα. Εξάλλου οι γιατροί φημίζονται ως παραδόπιστοι. Τα περί ιδεολογίας και έρευνας είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Και οι ελάχιστοι ρομαντικοί που ίσως υπάρχουν, μετά το πρώτο έτος έχουν ήδη αλλάξει γνώμη.
Νομίζεις.
nPb
Επιφανές μέλος
και όμως έχεις απόλυτο δίκιο ειδικά εδώ:
Και οι ελάχιστοι ρομαντικοί που ίσως υπάρχουν, μετά το πρώτο έτος έχουν ήδη αλλάξει γνώμη.
βλέπεις 18nikoletta, αυτή είναι μια πικρή αλήθεια
μην αναιρούμε την Νεοελληναράδικη πραγματικότητα
όλοι ξεκινούν και επιλέγουν την Ιατρική από το 1987 (που άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα) με στόχο τον άνθρωπο (και άλλες μαλακίες που γράφουμε στην έκθεση πανελληνίων για να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο), την κλασική καραμέλα, η οποία από το πολύ γλύψιμο δεν έχει πια άλλη γεύση...
kaleidoscope
Επιφανές μέλος
Και οι ελάχιστοι ρομαντικοί που ίσως υπάρχουν, μετά το πρώτο έτος έχουν ήδη αλλάξει γνώμη.
βλέπεις 18nikoletta, αυτή είναι μια πικρή αλήθεια
μην αναιρούμε την Νεοελληναράδικη πραγματικότητα
όλοι ξεκινούν και επιλέγουν την Ιατρική από το 1987 (που άλλαξε το εκπαιδευτικό σύστημα) με στόχο τον άνθρωπο (και άλλες μαλακίες που γράφουμε στην έκθεση πανελληνίων για να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο), την κλασική καραμέλα, η οποία από το πολύ γλύψιμο δεν έχει πια άλλη γεύση...
Οι ελάχιστοι ρομαντικοί αλλάζουν γνώμη αρκετά μετά το 1ο έτος πιστεύω.
Αλλά για το γεγονός αυτό δεν είναι υπεύθυνη η "Νεοελληναράδικη πραγματικότητα" (τουλάχιστον όχι αυτή από μόνη της).
fockos
Επιφανές μέλος
Πολλοί ασθενείς και συγγενείς έχουν αρκετές απαιτήσεις παράλογες και είναι ιδιαίτερα εγωκεντρικοί.
Επίσης ποτέ δεν έχω δει ιατρό να ζητά φακελάκι (πολλοί ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς να το ζητήσει ο ιατρό).
Selestian
Δραστήριο μέλος
Εγω παντως ξερω οτι πριν κατι μηνες που χρειαστηκα να παω σε εναν γιατρο, μου εγινε η εξεις ερωτηση :Επίσης ποτέ δεν έχω δει ιατρό να ζητά φακελάκι (πολλοί ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς να το ζητήσει ο ιατρό).
"Θελετε και αποδειξη ή οχι ; " τα συμπερασματα δικα σας.
Σιγουρα ποτε δεν θα σου πει ο γιατρος "δωστε μου φακελακι" , ειπαμε υπαρχει καποιο θρασος αλλα οχι και τοσο...
θα στο πουν με εμμεσο τροπο
fockos
Επιφανές μέλος
Εγω παντως ξερω οτι πριν κατι μηνες που χρειαστηκα να παω σε εναν γιατρο, μου εγινε η εξεις ερωτηση :
"Θελετε και αποδειξη ή οχι ; " τα συμπερασματα δικα σας.
Σιγουρα ποτε δεν θα σου πει ο γιατρος "δωστε μου φακελακι" , ειπαμε υπαρχει καποιο θρασος αλλα οχι και τοσο...
θα στο πουν με εμμεσο τροπο
Σε ρώτησε ο άνθρωπος αν θέλεις να πληρώσεις ΦΠΑ ή όχι. (το ίδιο κάνουν και οι ταξιτζήδες, οι περιπτερούχοι κ.ο.κ. Τα φακελάκια δίνονται στο δημόσιο νοσοκομείο όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται από το δημόσιο
Προφανώς πηγές σε ιατρείο ιδιωτικό στο δημόσιο η πληρωμή δε γίνεται άμεσα στον ιατρό αλλά στο λογιστήριο.
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Greys Anatomy (ιατρική σειρά), στην Ελλάδα είχαμε το ιατρικό απόρρητο.
Στο lost ο βασικός πρωταγωνιστής ο jack ήταν ιατρός
Στο prison break ο βασικός ήρωας πρωταγωνιστής ερωτεύτηκε την γιατρίνα της φυλακής.
Στο Patty o πατέρας της Πάττυ (είναι παιδίατρος)
Στο ζωή της άλλης πάρα πολλοί πρωταγωνιστές είναι ιατροί.
Είναι το μοναδικό επάγγελμα στην Ελλάδα που μπορείς να κάνεις διατριβή (ενώ δουλεύεις full time) χωρίς καν μεταπτυχιακό....
προσωπικά και λέω την αλήθεια αν δεν ήταν τόσο μουράτο το επάγγελμα του ιατρού δε θα έδινα για ιατρική.
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
.Από τότε που πέρασα στην ιατρική ξαφνικά έγινα μορφωμένος.... (και αυτοματα αλλάξανε όλοι στάση απέναντι μου από γονείς μέχρι συναδέφλους).... Στην νοσηλευτική μπορούσα να κάνω μεταπτυχιακό και διαδακτορικό στην αλλά πάλι πολλοί θα με αντιμετώπιζαν σαν αμόρφωτο (όπως αντιμετωπίζουν αρκετούς)
στην Ελλάδα αυτό που κοιτάνε δεν είναι αυτά που ξέρεις αλλά αυτό που δηλώνεις (που έχεις σπουδάσει).
Νοσηλευτής έγινα γιατί μου αρέσει να βοηθώ τον κόσμο (καθαρά ανθρωποκεντικό επάγγελμα).
Ιατρός θα γίνω για το κύρος
Σας αφήνω τώρα γιατί πάω για δουλειά.
bettina
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ζήτω το Ελλαντα....Τι περνάμε σ αυτή τη χώρα.....Λες και μας κάνουν λοβοτομή στο μαιευτήριο...Εγώ είμαι νοσηλευτής και δουλεύω 2 χρόνια και ο κόσμος ανεξαρτήτως ηλικίας με αντιμετώπιζε σαν να έχω βγάλει μια διετή σχολή (με δυσκολία προσπαθούσα μεταπείσω ιατρούς να αλλάξουν κάποιες οδηγίες ή να τειρούν τους κανόνες της μονάδας.
.Από τότε που πέρασα στην ιατρική ξαφνικά έγινα μορφωμένος.... (και αυτοματα αλλάξανε όλοι στάση απέναντι μου).... Μπορούσα να κάνω μεταπτυχιακό και διαδακτορικό στην νοσηλευτική αλλά πάλι πολλοί θα με αντιμετώπιζαν σαν αμόρφωτο.
στην Ελλάδα αυτό που κοιτάνε δεν είναι αυτά που ξέρεις αλλά αυτό που δηλώνεις (που έχεις σπουδάσει).
Νοσηλευτής έγινα γιατί μου αρέσει να βοηθώ τον κόσμο (καθαρά ανθρωποκεντικό επάγγελμα).
Ιατρός έγινα για το κύρος
Σας αφήνω τώρα γιατί πάω για δουλειά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 15 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.