Guest 278211
Επισκέπτης
Όποιος πάει Α' Λυκείου και δεν ξέρει μαθηματικά, τρέχει σε φροντιστήριο φυσικής στον πρώτο μήνα.
*Μπορεί κάποιος να παίρνει βαθμούς καλούς αλλά να ξεχνάει όσα διάβασε μέσα στο μήνα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποτε το διαβασμα δεν παει στραφι αλλα μην εξωθεις στα ορια των εαυτο σου θα το κανεις αυτο στην τριτη λυκειου εχεις καιρο μεχρι τοτε.Προσπαθησε να παρεις πολυπλευρη ενημερωση δες δοκιμαντερ διαβασε αρθρα ενημερωσουδηλαδή τσάμπα το διάβασμα που έκανα και τελικά πήρα χτες ένα αριστείο??? ακόμα αρχή τρίτης είμαι. να σταματήσω δηλαδή να διαβάζω??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Μαρία είναι μεγάλη βλακεία να κάθεσαι να ακούς μερικούς εδώ που λένε οτι δε διάβαζαν στο Γυμνάσιο ή διάβαζαν λίγο και έφτασαν Β' και Γ' Λυκείου και ξαφνικά έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη Αηνστάιν. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Το ενδεχόμενο αυτό δεν παίζει. Μην περιμένεις ξαφνικά βασικές γνώσεις να κατέβουν απ΄τον ουρανό. Όλα είναι βασικές γνώσεις. Χρήσιμες ή μη. Οπότε μην κάθεσαι να ακούς τον κάθενα ε΄ξυπνο που σου πουλάει παραμύθια. Δεν εννοω φυσικά να είσαι πάνω από ένα βιβλιο 24 ώρες,αλλά μην φτάσεις και στο αντίθετο άκρο.δηλαδή τσάμπα το διάβασμα που έκανα και τελικά πήρα χτες ένα αριστείο??? ακόμα αρχή τρίτης είμαι. να σταματήσω δηλαδή να διαβάζω??
Ένας καθηγητής μας μας έλεγε την επιλογή του ποια μαθήματα θα ακολουθήσετε και την επιλογή της κατεύθυνσης θα την δείτε στο Λύκειο. Μην κάθεστε από γ' γυμνασίου παιδιά να λέτε δε θα διαβάσω Αρχαία επειδή θα πάρω θετική κατεύθυνση. Δεν ξέρεις ποτέ πως τα φέρνει η ζωή και με την ισχύουσα κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης που κάθε χρόνο ούτε οι καθηγητές στα Λύκεια δεν ξέρουν τι θα γίνει,δε σε παίρνει να κάνεις πειράματα.
Οπότε,συνέχισε ότι κάνεις χωρίς υπερβολές.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Μαρία είναι μεγάλη βλακεία να κάθεσαι να ακούς μερικούς εδώ που λένε οτι δε διάβαζαν στο Γυμνάσιο ή διάβαζαν λίγο και έφτασαν Β' και Γ' Λυκείου και ξαφνικά έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη Αηνστάιν. Για τον εξής απλούστατο λόγο. Το ενδεχόμενο αυτό δεν παίζει. Μην περιμένεις ξαφνικά βασικές γνώσεις να κατέβουν απ΄τον ουρανό. Όλα είναι βασικές γνώσεις. Χρήσιμες ή μη. Οπότε μην κάθεσαι να ακούς τον κάθενα ε΄ξυπνο που σου πουλάει παραμύθια. Δεν εννοω φυσικά να είσαι πάνω από ένα βιβλιο 24 ώρες,αλλά μην φτάσεις και στο αντίθετο άκρο.
Ένας καθηγητής μας μας έλεγε την επιλογή του ποια μαθήματα θα ακολουθήσετε και την επιλογή της κατεύθυνσης θα την δείτε στο Λύκειο. Μην κάθεστε από γ' γυμνασίου παιδιά να λέτε δε θα διαβάσω Αρχαία επειδή θα πάρω θετική κατεύθυνση. Δεν ξέρεις ποτέ πως τα φέρνει η ζωή και με την ισχύουσα κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης που κάθε χρόνο ούτε οι καθηγητές στα Λύκεια δεν ξέρουν τι θα γίνει,δε σε παίρνει να κάνεις πειράματα.
Οπότε,συνέχισε ότι κάνεις χωρίς υπερβολές.
Αυτό έλεγε και μια καθηγήτρια μου πέρυσι... Μην κλείνετε δρόμους! Αχ μου την θύμησες τώρα....Συμφωνώ με όλα αυτά που λες! Απλά ξέρεις κάτι; Θα σου πω γι αυτό που έπαθα εγώ πέρυσι... Μόλις πήρα τον έλεγχο του πρώτου τριμήνου με 19 2/13 άρχισαν να με λένε "φυτό" που πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτόν τον χαρακτηρισμό... Στο δεύτερο τρίμηνο με 19 12/12 έγινε λυσάριο κλπ κλπ κλπ... ΔΕΝ πρέπει να ακούμε τον κάθε έξυπνο!
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Μαρια αν καθομουν να ακουω τον καθε "παλικαρα" να με λεει φυτο κλπ κλπ επειδη ειναι αναξιος να ανοιξει ενα βιβλιο να διαβασει και να βγαλει τους βαθμους που εβγαζα εγω με το λιγοστο διαβασμα που εκανα θα'μουν χαμενη απο χερι. Στο βαθος ασχετα που ποτε τους δεν το παραδεχονται σε ζηλευουν διοτι γνωριζουν ολυ καλα οτι εσυ σαν αυτους γινεσαι ευκολα,αλλα αυτοι σαν εσενα γινονται μονο στα ονειρα τους. Επισης,αλλη ωραια συμβουλη ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ. Απολαυστε το γεγονος οτι σας λενε φυτο που σημαινει οτι ειστε σωστοι στις υποχρεωσεις σας.Αυτό έλεγε και μια καθηγήτρια μου πέρυσι... Μην κλείνετε δρόμους! Αχ μου την θύμησες τώρα....Συμφωνώ με όλα αυτά που λες! Απλά ξέρεις κάτι; Θα σου πω γι αυτό που έπαθα εγώ πέρυσι... Μόλις πήρα τον έλεγχο του πρώτου τριμήνου με 19 2/13 άρχισαν να με λένε "φυτό" που πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα αυτόν τον χαρακτηρισμό... Στο δεύτερο τρίμηνο με 19 12/12 έγινε λυσάριο κλπ κλπ κλπ... ΔΕΝ πρέπει να ακούμε τον κάθε έξυπνο!
Italian dream...
Διάσημο μέλος
Επισης δε διαβαζεις απαραιτητα για τους βαθμους αλλα για να παρεις καποιες γνωσεις..Στο Λυκειο καλως η κακως-τουλαχιστον οπως ηταν μεχρι τωρα το συστημα- οι περισσοτεροι διαβαζαν τα μαθηματα που θα χρειαζονταν στις πανελλαδικες.Για τα υπολοιπα ουτε λογος...Οπως και να το κανουμε ειναι καλο να εχεις γενικες γνωσεις...Δε διαβαζεις ουτε για το βαθμο,ουτε για να αποδειξεις κατι στους αλλους αλλα για τον εαυτο σου
Αυτο το τελευταιο μαρω πολλοί το λένε, το κανουν ομως? Όλοι λίγο πολύ διαβάζουμε μόνο για τους βαθμούς! Αν ξερεις ότι θα διαβασεις χωρις να βαθμολογηθείς δεν διαβαζεις! Εγω τουλαχιστον διαβαζω μόνο για τους βαθμούς και ας μου πούνε ότι θέλουνε...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
owneriekno1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πρέπει να αφοσιωθώ σε αυτά και να μην διαβάζω καθόλου τα άλλα στο λύκειο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Εγώ πηγαίνω β' γυμνασίου και έχω μεγάλη κλίση στις θετικές επιστήμες (μαθηματικά, φυσική και χημεία).
Πρέπει να αφοσιωθώ σε αυτά και να μην διαβάζω καθόλου τα άλλα στο λύκειο;
Οχι ρε διαβαζε και τα αλλα...Δεν ξερεις τι μπορει να γινει... Μην αφοσιωνεσαι μονο στα θετικα οσο δυσκολο και αν ακουγεται... Μι του. Εχω ψιλοπαρατησει τα αρχαια κλπ.... Αλλα αποφασισα να μην τα παρατησω τοσο ευκολα ας μην κλεινουμε δρομους
Όσο για τα θετικά μαθήματα , μην το δένεις και κόμπο γιατί μπορεί να αλλάξεις γνώμη!!!
fockos
Επιφανές μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
δεν εξίζει να είσαι καλός μαθητής στο γυμνάσιο.
Φτάνει ρε φοκο. Κουραστικός γίνεσαι κατάλαβε το. Μπαίνεις, γράφεις μια σύντομη ακυριά για να "προκαλέσεις" και φεύγεις.. Έλεος!!!
Alma Libre
Επιφανές μέλος
α) Αποκτάς βάσεις και κατανοείς ευκολότερα την ύλη του λυκείου και τις πρώτες χρονιές [Α' κυρίως] χωρίς φροντιστήριο
β) Μπαίνεις στο πνεύμα του διαβάσματος και συνεχίζεις να διαβάζεις [πολύ;] στο λύκειο.
Μπορεί να είμαι και λάθος, αλλά δεν θεωρώ πως ο μαθητής είναι ίδιος στο γυμνάσιο και στο λύκειο, και το θεωρώ μεγάαααααλη βλακεία να αγχώνεσαι για βαθμούς απο γυμνάσιο! Εγώ πέρσι έβγαλα χωρίς διάβασμα 17-18 και φέτος 16,5. Χωρίς να διαβάζω.
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Είμαι της άποψης πως τίποτε δεν πάει χαμμένο και πως αργά ή γρήγορα αυτό που έκανες -καλό ή κακό-θα το βρεις μπροστά σου με τα ανάλογα πλεονεκτήματά/μειονεκτήματά του. Μπορεί όντως να μη σου προσφέρει τίποτα όμως βάζεις τον εαυτό στη διαδικασία στρώνω τον απ'αυτό μου και διαβάζω. Πράγμα που για΄μενα σημαίνει αυτοέλεγχος που όταν μεγαλώσεις θα είναι πολύτιμος.
Μπορεί όλα αυτά που 3 χρόνια μαθαίνει κανείς να του είναι άχρηστα [που δεν είναι] για τη μετέπειτα πορεία του στο Λύκειο όμως μπαίνει στη διαδικασία να στρωθεί.
Γιατί κακά τα ψέμματα,όποιος θέλει μία σχολή με υψηλά μόρια σπάνια θα στρωθεί απλά στη Γ' λυκείου και θα μπει. Θέλει βάσεις που δεν αποκτούνται με το ενός χρόνου διάβασμα κατ'εμέ.
Dias
Επιφανές μέλος
(Το αντίθετο είναι πολύ συνηθισμένο)
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Η Εξαίρεση στον κανόνα που λέμε...
cha0s
Περιβόητο μέλος
Έχετε συναντήσει πολλούς μαθητές που στο γυμνάσιο ήταν μέτριοι και ξαφνικά στο λύκειο έγιναν αστέρια και αρίστευσαν στις πανελλήνιες?
(Το αντίθετο είναι πολύ συνηθισμένο)
Πάνω από 10 άτομα μου έρχονται στο μυαλό για αυτο π λες.
Dias
Επιφανές μέλος
Στο δικό μου Σύμπαν δεν έχω ακόμα συναντήσει ούτε έναν....Πάνω από 10 άτομα μου έρχονται στο μυαλό για αυτο π λες.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Η ερώτηση είναι άκυρη βασικά, τη στιγμή που αυτοσκοπός δεν είναι οι πανελλήνιες. Μέσο είναι, που σου δόθηκε έτοιμο κιόλας, κι άρα ναι, χέστηκα για το αριστείο εκεί.
Μπορεί να 'χεις μαθητές που 'ταν στ' αρχίδια τους στο γυμνάσιο, και στις πανελλήνιες στρώθηκαν κι έπιασαν αυτό που ήθελαν να πιάσουν. 10.000? 10.000. Από κει που ήταν στον κόσμο τους εντελώς, κάθισαν κάτω, είδαν τι ήθελαν και το 'καναν.
Enough said.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.