dimijim
Διάσημο μέλος

Μόνο το 2000 έβαλαν απόδειξη.About physics: Πιστεύετε ότι θα βάλουν απόδειξη φέτος; Εγώ δεν ξέρω γιατί αλλά το έχω αποκλείσει τελείως. Οι μόνες που ξέρω είναι από στερεό που όλες μοιάζουν πάνω-κάτω μεταξύ τους με τις στοιχειώδεις μάζες μπλα μπλα μπλα.
Το θεωρώ πολύ δύσκολο να συμβεί αν και δεν το αποκλείω.
Δεν έχει δύσκολες αποδείξεις, μόνο η εξίσωση του τρέχοντος κύματος με ζορίζει...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

dimijim
Διάσημο μέλος

Παντως αν ειναι να βαλουν αποδειξη λογικα 2ο θεμα θα πεσει και οχι πρωτο(στην φυσικη)
Εννοείται 2ο θα μπει η απόδειξη, αν μπει, που μακάρι να μην μπει.
Στο πρώτο είναι multiple choice και Σ-Λ.
Άλλωστε και τη μία φορά που βάλανε απόδειξη, στο 2ο ήταν.
qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

Mα αν βαλουν αποδειξη στο 1ο θα πρεπει να μην βαλουν τοτε 2ο θεμα 3 θεματα.Οποτε λιγο χλωμο.Παντα βαζουνε 3 θεματα στο 2ο σαν αποδειξεις και το 1ο εχουν ερωτησεις και Σ-Λ παντα ετσι γινεται.ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ? ΥμαρτνΟι αποδείξεις στη φυσική δεν είναι πολύ δύσκολες, αλλά το θέμα είναι, αν βάλουν, πώς θα τις διατυπώσεις γιατί έχουν πολύ μπλα μπλα. Φανταστείτε πχ να βάλουν την απόδειξη από το Doppler όταν η πηγή πλησιάζει το δέκτη.

Joaquín
Διάσημο μέλος

Όσον αφορά το 2ο, δε μπορείς να το αποκλείσεις όμως είτε εύκολο θα είναι(βλ. Ροπή αδρ.) είτε θα θέλει μαθηματικά(Τ διακρ), επομένως το θεωρώ απίθανο κι αυτό.

qwerty111
Πολύ δραστήριο μέλος

Τι είναι το Τ διακρ;Απόδειξη στο 1ο ΔΕΝ πρόκειται να πέσει, κόβω το πουλί μου.
Όσον αφορά το 2ο, δε μπορείς να το αποκλείσεις όμως είτε εύκολο θα είναι(βλ. Ροπή αδρ.) είτε θα θέλει μαθηματικά(Τ διακρ), επομένως το θεωρώ απίθανο κι αυτό.![]()

Joaquín
Διάσημο μέλος

Τι είναι το Τ διακρ;![]()
Περίοδος διακροτήματος.Λίγα μαθηματικά θέλει, όμως το ποιντ μου είναι ότι δε θα προτιμούσαν να βάλουν κάτι τέτοιο.
Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

Οπως παντα 2ο εχει κρουση σιγουρα τωρα τα υπολοιπα μπορει να ειναι ηλεκτρικη ταλαντωση με διαγραμμα περιοδου ενα κιου1 και ενα κιου2 και να βρεις με την διαφορετικη περιοδος μια σχεση κτλπ ειτε μπορει να ειναι ενεργεις κινιτητικη ενεργεια εχει πολλα αλλα 1ο θεμα ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝΠερίοδος διακροτήματος.Λίγα μαθηματικά θέλει, όμως το ποιντ μου είναι ότι δε θα προτιμούσαν να βάλουν κάτι τέτοιο.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

https://www.romvos.edu.gr/panellinies/panellinies08/themata/g_lyk/thet_k/fysiki.pdf
Joaquín
Διάσημο μέλος

Οπως παντα 2ο εχει κρουση σιγουρα τωρα τα υπολοιπα μπορει να ειναι ηλεκτρικη ταλαντωση με διαγραμμα περιοδου ενα κιου1 και ενα κιου2 και να βρεις με την διαφορετικη περιοδος μια σχεση κτλπ ειτε μπορει να ειναι ενεργεις κινιτητικη ενεργεια εχει πολλα αλλα 1ο θεμα ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ
Και γω κάτι τέτοιο βλέπω για φέτος και βέβαια το ντόπλερ είναι ΣΟΣ για όλα τα θέματα, άρα και για το 2ο.

Dias
Επιφανές μέλος

Απόδειξη έβαλαν το 2002:στην φυσικη ..... δεν βαζουν ποτε αποδειξη.
και το 2003:Σφαίρα μάζας m κινούμενη με ταχύτητα μέτρου υ1 συγκρούεται κεντρικά και ελαστικά με ακίνητη σφαίρα ίσης μάζας. Να βρείτε τις σχέσεις που δίνουν τις ταχύτητες των δύο σφαιρών, μετά την κρούση, με εφαρμογή των αρχών που διέπουν την ελαστική κρούση.
και (όπως μού έχουν πει καθηγητές) για να δώσουν όλες τις μονάδες έπρεπε να γράψεις ολόκληρο το αντίστοιχο κομμάτι του βιβλίου (σχήμα - λόγια - τύποι).Σώμα μάζας m εκτελεί γραμμική απλή αρμονική ταλάντωση. Η απομάκρυνση x του σώματος από τη θέση ισορροπίας δίνεται από τη σχέση x=Αημωt, όπου Α το πλάτος της ταλάντωσης και ω η γωνιακή συχνότητα. Να αποδείξετε ότι η συνολική δύναμη, που δέχεται το σώμα σε τυχαία θέση της τροχιάς του, δίνεται από τη σχέση F= - mω²x.
Πάντως, ακόμα και αν δεν βάλουν "καθαρή" απόδειξη, έχουν μπει ερωτήσεις (στο 2ο πάντα θέμα) που για να απαντηθούν σωστά πρέπει να ξέρεις καλά κάποια απόδειξη. Π.χ. το 2007:
Μεταξύ δύο ακίνητων παρατηρητών Β και Α κινείται πηγή S με σταθερή ταχύτητα υS πλησιάζοντας προς τον Α. Οι παρατηρητές και η πηγή βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Η πηγή εκπέμπει ήχο μήκους κύματος λ, ενώ οι παρατηρητές Α και Β αντιλαμβάνονται μήκη κύματος λ1 και λ2 αντίστοιχα. Τότε για το μήκος κύματος του ήχου που εκπέμπει η πηγή θα ισχύει:
α. λ=(λ1+λ2 )/2 β. λ=(λ1-λ2 )/2 γ. λ= λ=(λ1.λ2 )/(λ1+λ2 )
Επίσης το ότι δεν βάζουν συνήθως "θεωρία" δεν σημαίνει ότι αποκλείεται κάποια στιγμή να βάλουν. Και θεωρία δεν είναι μόνον οι αποδείξεις, αλλά μπορέι να είναι και κάποια ανάπτυξη (π.χ. εξηγείστε τη δημιουργία της ηλεκτρικής ταλάντωσης) ή και κάποιος ορισμός (π.χ. τι ονομάζεται κέντρο μάζας?).
--- Ηθικόν δίδαγμα: Να μελετήσετε πολύ καλά όλη τη θεωρία και μάλιστα από το σχολικό βιβλίο (αυτό ισχύει για όλα τα μαθήματα).
--- Καλή μελέτη για καλή επιτυχία...

Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

Οχι ρε συ και του 2010 ηταν πολυ ευκολα.Τα περσινα δεν ξερω ρε γαμωτο γιατι τους βγηκαν ετσι διαστημικα..Μακαρι να πεσει κατι φυσικη δυσκολιας θεματων 2008... Πραγματικα τι θεματα ηταν αυτα???.
https://www.romvos.edu.gr/panellinies/panellinies08/themata/g_lyk/thet_k/fysiki.pdf
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Γ θεμα:Αρμονικο ή στασιμο κυμα
Δ θεμα:Στερεο οπως παντα αλλα κτ μου λεει οτι θα βαλουν και κανα ελατηριο να κανουν την διαφορα!
Εννοειται πως μην πιστευεται τις βλακειες που λεω απλως εκανα προβλεψη στον οεφε(οτι δεν θα βαλουν μιγαδικους και θα βαλουν στερεο που θα κανει ταλαντωση) και επεσα μεσα

Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

Aυτα τα 3 ειναι standarακια απο εκει και περα αβυσσοςςς...B θεμα:Κρουση, ηλεκτρικη ταλαντωση, doppler
Δ θεμα:Στερεο οπως παντα αλλα κτ μου λεει οτι θα βαλουν και κανα ελατηριο να κανουν την διαφορα!
Εννοειται πως μην πιστευεται τις βλακειες που λεω απλως εκανα προβλεψη στον οεφε(οτι δεν θα βαλουν μιγαδικους και θα βαλουν στερεο που θα κανει ταλαντωση) και επεσα μεσα![]()
shadowstep00
Νεοφερμένος

Ποια κατά την γνώμη σας είναι τα απαραίτητα πράγματα που πρέπει να ξέρω στην Άλγεβρα και τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης από την Β Λυκείου έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα στην Γ λυκείου? Άμα έχετε και κάποια συμβουλή και για την Φυσική πείτε μου. (του χρόνου θα πάω Τεχνολογική Κατ.)
Έβαλα εδώ το post μου επειδή θέλω την γνώμη κυρίως μαθητών της Γ λυκείου. Ευχαριστώ εκ το προτέρων.

shadowstep00
Νεοφερμένος

christina123
Δραστήριο μέλος

ακομη και εγω σε αυτα τα θεματα νομιζω πως θα εγραφα πανω απο 15Μακαρι να πεσει κατι φυσικη δυσκολιας θεματων 2008... Πραγματικα τι θεματα ηταν αυτα???.

αν βαλουν αυτα εχω πεσει απο τωρα κατω απο τη βαση...δεν ξερω αλλα αυτα που εχω βαλει με μαυρα(και πολλα αλλααααα) με δυσκολευουν παρα πολυ..B θεμα:Κρουση, ηλεκτρικη ταλαντωση, doppler
Εννοειται πως μην πιστευεται τις βλακειες που λεω απλως εκανα προβλεψη στον οεφε(οτι δεν θα βαλουν μιγαδικους και θα βαλουν στερεο που θα κανει ταλαντωση) και επεσα μεσα![]()

απο τα 3 στανταρακια νικο τα 2 τα εχω χασει απο τωρα...Aυτα τα 3 ειναι standarακια απο εκει και περα αβυσσοςςς...

Nikos Sitys
Πολύ δραστήριο μέλος

Εσενα ποτε θα σε πιασω στις φαπες?απο τα 3 στανταρακια νικο τα 2 τα εχω χασει απο τωρα...![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.