Αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνείου και το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ

Hased Babis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 356 μηνύματα.
Στην Ελλάδα είμαστε γενικά users τεχνολογίας, όχι παραγωγοί, μια τάση που ενισχύεται όσο περνάει ο καιρός παρά βελτιώνεται.

Λοιπόν, επειδή έχουμε και ευρωεκλογές πρέπει εδώ να τονίσω κάτι. ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! Τι έγινε την τελευταία 30ετία· Η Philips παράγει μόνο ξυριστικές, η Nokia προσπαθεί να επανέλθει, Η Ericsson πούλησε την δραστηριότητα κινητών τηλεφώνων στην Sony το 2012, η Siemens αφού σταμάτησε να παράγει τηλεοράσεις, βίντεο και stereo, πούλησε τις κοινές δραστηριότητες στους Η/Υ που είχε με την Fujitsu στην δεύτερη το 2009 και την δικιά της στα κινητά τηλέφωνα στην Benq το 2006. Το ίδιο έκανε και η Alcatel πουλώντας έναν χρόνο πριν τον αντίστοιχο κλάδο στην κινεζική TCL 2005, η Olivetti μία εταιρία με αξιοπρεπούς -Made in Italy- IBM PC σταμάτησε να τους κατασκευάζει το 1995 και το κερασάκι στην τούρτα, οι Amstrad και Sinclair, οι εταιρίες που έμαθαν τι σημαίνει Ηλεκτρονικός Υπολογιστής στους Ευρωπαίους, και γενικότερα η Βρετανική βιομηχανία υπολογιστών διαλύθηκε λόγω της οικονομικής πολιτικής του Blair.

Σε ρωτάω; Ποια βιομηχανία παραγωγής τεχνολογίας έχει η Ευρώπη;
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,633 μηνύματα.
Λοιπόν, επειδή έχουμε και ευρωεκλογές πρέπει εδώ να τονίσω κάτι. ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ! Τι έγινε την τελευταία 30ετία· Η Philips παράγει μόνο ξυριστικές, η Nokia προσπαθεί να επανέλθει, Η Ericsson πούλησε την δραστηριότητα κινητών τηλεφώνων στην Sony το 2012, η Siemens αφού σταμάτησε να παράγει τηλεοράσεις, βίντεο και stereo, πούλησε τις κοινές δραστηριότητες στους Η/Υ που είχε με την Fujitsu στην δεύτερη το 2009 και την δικιά της στα κινητά τηλέφωνα στην Benq το 2006. Το ίδιο έκανε και η Alcatel πουλώντας έναν χρόνο πριν τον αντίστοιχο κλάδο στην κινεζική TCL 2005, η Olivetti μία εταιρία με αξιοπρεπούς -Made in Italy- IBM PC σταμάτησε να τους κατασκευάζει το 1995, το κερασάκι στην τούρτα, Οι Amstrad και Sinclair, οι εταιρίες που έμαθαν τι σημαίνει Ηλεκτρονικός Υπολογιστής στους Ευρωπαίους, και γενικότερα η βρετανική βιομηχανία υπολογιστών διαλύθηκε λόγω της οικονομικής πολιτικής του Blair.

Σε ρωτάω; Ποια βιομηχανία παραγωγής τεχνολογίας έχει η Ευρώπη;
Η τύχη μερικών εταιριών δεν καθορίζει το εαν υπάρχει βιομηχανία στην Ευρώπη.
Η Ολλανδία τα πάει εξαιρετικά βασικά, μην πω οτι είναι πιο μπροστά και απο Αμερική σε ορισμένα πράγματα αφού όλος ο κόσμος κρέμεται απο εταιρίες όπως η AMSL. Ομοίως η Ιταλία έχει πάρα πολύ καλή και δυνατή αγορά εργασίας, με πολύ δυναμική παρουσία όχι μόνο σχεδιαστικά αλλά και σε επίπεδο κατασκευαστικό. Τρέχουν οι παραγγελίες σαν τρελές σε ασεμπλάδες εκεί. Η Γερμανία επίσης είναι πολύ μπροστά σε οτι έχει να κάνει με οπτικά(βλέπε ZEISS, τρελά πράγματα), μετρολογία και γενικότερα επιστημονικό εξοπλισμό με εταιρίες όπως η R&S να είναι μια απο τις καλύτερες στον κόσμο. Η Γαλλία επίσης ακολουθεί, καθώς και η Αγγλία που παρέχει εξαιρετικές προοπτικές για νέους επιστήμονες με επί πληρωμή διδακτορικά σε hot και επίκαιρα topics(κάτι που στην Ελλάδα το κοιτάμε με κυάλια) και πλήθος εταιριών για εργασία. Οπότε δεν ισχύει οτι όλη η Ευρώπη είναι χρήστες τεχνολογίας σε καμία περίπτωση.

Η Ελλάδα είναι σε μια ημικατάσταση πιστεύω. Ενώ βγαίνει χρήμα, δεν επενδύεται για εξάπλωση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Αντίθετα επανατροφοδοτείται στην συντήρηση των υπάρχοντων τομέων μόνο, aka : υγεία, τουρισμό, εστίαση και ναυτιλία. Αντίθετα βλέπεις στο Κατάρ, εταιρίες που το αντικείμενο τους είναι το πετρέλαιο, να μπλέκονται με εταιρίες υψηλής τεχνολογίας(π.χ.Samsung). Γιατί άραγε ; Είναι χαζοί και πετάνε τα λεφτά τους ή αντιλαμβάνονται απο οικονομικής σκοπιάς οτι αυτή η στρατηγική έχει οφέλη άραγε ;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top