MzChiniz
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A propos
Διάσημο μέλος
https://el.wiktionary.org/wiki/καινούργιος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fabulous
Δραστήριο μέλος
Τι είναι τόσο δύσκολο στην ορθογραφία;
Αν βλέπεις ξανά και ξανα μια λέξη, σε τόσα βιβλία, σε τόσα μέρη, δεν την αποτυπώνει το μυαλό σου;
Έστω, λίγη εξάσκηση αν φαίνεται ότι έχεις πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα.
Anarki
Διάσημο μέλος
Alessandra
Διάσημο μέλος
το "καινούριος" είναι η σημερινή απλοποιημένη μορφή.
το ερώτημα που θέτεις, mzchiniz, είναι καίριο . μπερδεύει πολύ κόσμο, γιατί από τη μία έχουμε συνηθίσει την απλοποιημένη μορφή, από την άλλη, η σωστή μορφή είναι αυτή που προκύπτει από την ετυμολογία. βέβαια, λογω των απλοποιήσεων όλα θεωρούνται σωστά, αφού δεν προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τη γλώσσα μας!
fabulous
Δραστήριο μέλος
Συμφωνώ, αλλά όταν κάποιος δεν γνωρίζει ετυμολογία και βλέπει ξανά και ξανά μια λέξη, ε δεν την αποτυπώνει;Πιο όμορφο είναι να ξέρεις γιατί γράφεται έτσι κάθε λέξη που γράφεις και να μπορείς να γράψεις σωστά μια λέξη που δεν έχεις ξαναδεί. Ετυμολογικά δηλαδή να το πηγαίνεις κάπως, όχι απο συνήθεια.
Θέμα μυαλού είναι.
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εμένα με ενοχλεί η αντιμετώπιση ορισμένων ατόμων. "Σιγά, δεν είμαι θεωρητική και στην έκθεση που εξετάζομαι πόσο θα μου κόψουν απο τα ορθογραφικά." Άρνηση τελείως. Ή έχουν αμφιβολία πως γράφεται μια λέξη ας πούμε και δεν πάνε σε ένα λεξικό να κοιτάξουν.
chris_90
Διάσημο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Όσον αφορά την ετυμολογία των λέξων, πάντως, σαφώς έτσι είναι. Εγώ δεν κάνω σχεδόν ποτέ ορθογραφικά σφάλματα όχι τώρα, αλλά ανέκαθεν και σ'αυτό το μάθημα που συνέβαλε περισσότερο ήταν τα Αρχαία, άσχετα αν δεν πήγα στη θεωρητική.
MzChiniz
Νεοφερμένος
γι'αυτο το λογο το ρωτησα κι εγω.στο δημοτικο εγραψα καινουργιος στην ορθοργαφια μου και μου το διορθωσε η δασκαλα μου.Εγω θυμαμαι μια δασκαλα στο Δημοτικο (Αγγλικων συγκεκριμενα) που μας τα 'πρηζε οτι ειναι καινουριος. Εγω βεβαια το γραφω "καινουργιος"... Απ' οτι καταλαβα το δευτερο ειναι το σωστοτερο.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Εγω προσωπικα ειχα προβλημα στον παλιο υπολογιστη και δεν μπορουσα να βαλω τονους (οφειλονταν σε ιο απ' οτι μου ειχαν πει). Τωρα συνηθισα ετσι και ξεμαθα να πληκτρολογω γρηγορα βαζοντας τονους. Στα χειρογραφα εννοειται οτι βαζω (η οταν πληκτρολογω κατι πιο "επισημο"), αυτο ελειπε.Ένα άλλο κακό με τα greeklish, το οποίο παρατηρώ γενικά, είναι ότι ο κόσμος έχει συνηθίσει και πλέον δεν βάζει τόνους.
-----------------------------------------
Ετσι την παθαινα με το τρενο. Στην ορθογραφια εγραφα συνεχεια "τραινο" και μου το διορθωναν.γι'αυτο το λογο το ρωτησα κι εγω.στο δημοτικο εγραψα καινουργιος στην ορθοργαφια μου και μου το διορθωσε η δασκαλα μου.
dreamer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Εγω προσωπικα ειχα προβλημα στον παλιο υπολογιστη και δεν μπορουσα να βαλω τονους (οφειλονταν σε ιο απ' οτι μου ειχαν πει). Τωρα συνηθισα ετσι και ξεμαθα να πληκτρολογω γρηγορα βαζοντας τονους. Στα χειρογραφα εννοειται οτι βαζω (η οταν πληκτρολογω κατι πιο "επισημο"), αυτο ελειπε.
-----------------------------------------
Ετσι την παθαινα με το τρενο. Στην ορθογραφια εγραφα συνεχεια "τραινο" και μου το διορθωναν.
Εγώ ακόμα τραίνο το γράφω. =/
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Ένα άλλο κακό με τα greeklish, το οποίο παρατηρώ γενικά, είναι ότι ο κόσμος έχει συνηθίσει και πλέον δεν βάζει τόνους.
Όντως. Είναι .
Εγώ ακόμα τραίνο το γράφω. =/
Κι εγώ το σιντριβάνι και το φιστίκι το γράφω μερικές φορές συντριβάνι και φυστίκι.
Angelica
Διάσημο μέλος
Όντως. Είναι .
Κι εγώ το σιντριβάνι και το φιστίκι το γράφω μερικές φορές συντριβάνι και φυστίκι.
Γιατί λάθος είναι ??Και εγώ τα μπερδεύω (ιδιαίτερα το φιστίκι - που μου κολλάει καλύτερα ως φυστικι )
fabulous
Δραστήριο μέλος
Γιατί δεν το αλλάζεις αυτό;πω πω ...Βλέπω αυτό το θέμα και ντρέπομαι...Δεν έχω ιδέα απο ορθογραφία...
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος
who
Πολύ δραστήριο μέλος
Lacta144
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.