Ανίκανοι και επικίνδυνοι γονείς

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Τη βλέπω που και που αυτήν την εκπομπή. Πλάκα έχει όταν τα μικρά στην κυριολεξία "κρατούν" τους γονείς στο χέρι. Αλλά είναι χειρότερο όταν βλέπεις την απάθεια των γονιών.

Δε θα ξεχάσω ένα περιστατικό όπου νταντά είχε τρελαθεί με αυτό που έβλεπε. Πατέρας για να κάνει τα παιδιά να κοιμούνται τα πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο για 2 ώρες και μετά επέστρεφαν σπίτι. Αυτό γινόταν κάθε μέρα.
Έχω δει και έχω δει αλλά σαν κι αυτό...

Έχω δει και ακραία πράγματα.
Στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο ακραίες καταστάσεις αλλά έχουμε προβλήματα:

-Όπως ακούω ή κυρίως βλέπω στο δρόμο γονείς να απλώνουν χέρι στα παιδιά τους και συγκεκριμένα να τα σαπίζουν στο ξύλο. Γονείς που από ότι φαίνεται δεν έχουν μάθει το διάλογο. Ειδικά αυτό που 'χα δει στο μετρό με έκανε να αηδιάσω.ΤΟ σάπισε το παιδί μέχρι που και επιβάτες έκαναν παρατήρηση στη μάνα.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν μερικοί ότι το ξύλο δεν είναι λύση.

-Κάτι άλλο που είναι κακό είναι ότι οι περισσότεροι κακομαθαίνουν τα παιδιά τους. Ειδικά στη χώρα μας. Κρατάνε το παιδί μέχρι τα 30 στο σπίτι. Καλά και πες ότι λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να στήσεις ένα σπίτι μόνος σου.
Αλλά να τεμπελιάζεις και να στα σκάει ο μπαμπάκας κάθε μήνα χωρίς να δουλεύεις δε είναι ωραίο. Γι' άυτό και σαν λαός τα θεωρούμε όλα δεδομένα και νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Πέρα από αυτό οι κακοί γονείς αφήνουν κακά παιδιά και αυτό έχει συνέπειες. Ειδικά στο σχολείο αυτό διακρίνεται πολύ.
Μας κάνει μια μέρα μια καθηγήτρια ότι συμπεριφορά μας στο σχολείο δείχνει την ανατροφή μας και το τί γίνεται σπίτι μας. Πολλοί σοκαρίστηκαν, εγώ το βρήκα λογικό.

Κάτι τελευταίο πρέπει να υπάρξει μια μέριμνα. Μπορεί σε άλλες χώρες να υπάρχουν κάποιοι γονείς κακοί, αλλά έχουν καλή παιδεία από το σχολείο και διορθώνεται κατάσταση.
Στην Ελλάδα με τέτοια παιδεία άμα έχεις και κακούς γονείς άστα να πάνε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

halvas

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αχαρνές (Αττική). Έχει γράψει 1,074 μηνύματα.
Βασικά, λίγο στημένο μου μοιάζει, αλλά το θέμα είναι ότι όντως υπάρχουν τέτοιες οικογένειες.

Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει σε τέτοιες καταστάσεις (εννοείται το πρόβλημα είναι από την πλευρά των γονιών όμως), αλλά τα αποτελέσματα αυτών είναι καθοριστικά για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και της κοινωνίας εν τέλει. Από τέτοιες οικογένειες που υπάρχει αδιαφορία, σωματική και ψυχολογική καταπίεση και τιμωρία (η ψυχολογική που είναι και πιο συχνή, δεν πουλά και τόσο σε τέτοια ριάλιτι, δε θέλουμε να βλέπουμε τη μούρη μας) βγαίνουν άτομα με ψυχολογικά τραύματα, αρνητική εικόνα του οικογενειακού περιβάλλοντος και μειωμένη αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης, αφού οι γονείς τους απέτυχαν να τους την προβάλουν με πράξεις και έργο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, μην είμαστε απόλυτοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top