miv
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
οφφ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
who
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
Πρωτα πρωτα διαφωνω με το να σηκωνουν την ελληνικη σημαια οι αλλοδαποι. Δεν ειμαι καμια προκατηλημενη ή ρατσιστρια(ισα ισα εχω παρα πολλους φιλους και κολλητες απο αλλη χωρα)απλα οπως και αν το κανουμε δεν ειναι Ελληνες. Εχουμε ισοπεδωσει καποια πραγματα στην Ελλαδα. Εισαι καλος μαθητης ή ακομα και ο καλυτερος του σχολειου αλλα αλλοπαδος; Οχι δεν θα συκωσεις την σημαια. Μπορουν να τον τιμησουν δινοντας του συγχαρητηρια ή καποιο επαινο. Αλλα ως εκει. Απο που κι ως που να σηκωσει αυτος ενα εθνικο συμβολο; Οι απογονοι του πολεμισαν ποτε μηπως; Οι παππουδες του σκοτωθηκαν και τραυματηστηκαν; Η μηπως αμα γινει πολεμος εναντια στη ψ χωρα του θα υποστηρηξει την Ελλαδα; Πολυ αμφιβαλλω...Θα παει με την χωρα του και δεν το κατακρινω αυτο! Ζει εδω, μαθαινει τα ελληνικα καμια φορα καλυτερα και απο την δικη του γλωσσα αλλα Ελληνας δεν θα γινει. Αν αγαπαει τοσο την χωρα μας ας μαθει την ιστορια και οτι αλλο θελει στην τελικη. Θελω απλα να πω οτι αυτος ο θεσμος(σημαια στους αριστουχους) δημιουργηθηκε γιατι απλα παλια δεν υπηρχαν αλλοδαποι να την διεκδικησουν! Θα πηγαινε σε χερια Ελληνα. Αυτο σημερα ειναι λαθος ομως. Στην περιπτωση λοιπον που ο αριστουχος ειναι ο καλυτερος θα παρει εναν ωραιοτατο επαινο και τιμη ενω την σημαια μας θα την σηκωσει ο καλυτερος Ελληνας μαθητης(ας ειναι και του 13 που λεει ο λογος).
Αυτα ειχα να πω...
Anarki
Διάσημο μέλος
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι ειναι στο αιμα μου γιατι ειναι οι γονεις μου. Αυτο ακριβως.Τι είναι αυτό που κάνει κάποιον Έλληνα (ή και οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα) για σένα; Η εθνικότητα των γονιών του; Γεννιέσαι Έλληνας δηλαδή, είναι στο αίμα ξερώ γω; Ξέρεις ποιός έλεγε κάτι τέτοιο πριν καμιά 70αριά χρόνια και είδαμε που κατέληξε.
miv
Επιφανές μέλος
Τι καθορίζει το αν θα γίνει Έλληνας; Εσύ ή το...αίμα; Είτε Έλληνας, είτε όχι, από τη στιγμή που μαθαίνει τη γλώσσα και την ιστορία, από τη στιγμή που έτσι αισθάνεται, δεν έχει κανένας δικαίωμα να του απαγορεύσει την ίση συμμετοχή σε κάθε δρώμενο του σχολείου. Ειλικρινά, τις λογικές "δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ" δεν τις καταλαβαίνω και είναι απαράδεκτες σε μια χώρα που ενέπνευσε κι εμπνέει ένα τεράστιο κίνημα Φιλελληνισμού στο εξωτερικό και μια χώρα στην οποία η μόνη αξία πρέπει να είναι η δημοκρατία, η εξωστρέφεια και η δεκτικότητα, γιατί στην τελική εμείς τα διδάξαμε αυτά στον κόσμο.
-----------------------------------------
Θέμα κληρονομικότητας είναι η πατρίδα, λοιπόν. Δηλαδή μου λες ότι ο Jules Dassin, που δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα μέχρι να γνωρίσει τη Μελίνα, που τον πρόδωσε Έλληνας, αν και ο ίδιος έλεγε πως πάντα Έλληνας ένιωθε, δεν είναι Έλληνας. Και είναι ποιος; Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης; Σεβασμός επιτέλους.
Anarki
Διάσημο μέλος
Κληρονομείται βιολογικά δηλαδή, αυτό λες. Βρες μου τότε κάποια ουσία στο αίμα/DNA/whatever ξερώ γω που την έχουν μόνο οι Έλληνες, περιμένω.ναι ειναι στο αιμα μου γιατι ειναι οι γονεις μου. Αυτο ακριβως.
Κατά τα άλλα, ο,τι είπε ο miv με την διευκρίνιση οτι τέτοιες λογικές είναι απαράδεκτες σε οποιαδήποτε χώρα.
lefteris94
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
-----------------------------------------
Γιατί, δεν έχετε αλλοδαπούς στην Κύπρο?
juste un instant
Επιφανές μέλος
εμένα δεν με μιας και είμαι από Κύπρο
Some guys have all the lack. How about a DNA analysis?
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
O ιχώρ, που λέει και ο λιακόπουλος (Βρες μου τότε κάποια ουσία στο αίμα/DNA/whatever ξερώ γω που την έχουν μόνο οι Έλληνες, περιμένω
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Κληρονομείται βιολογικά δηλαδή, αυτό λες. Βρες μου τότε κάποια ουσία στο αίμα/DNA/whatever ξερώ γω που την έχουν μόνο οι Έλληνες, περιμένω.
Κατά τα άλλα, ο,τι είπε ο miv με την διευκρίνιση οτι τέτοιες λογικές είναι απαράδεκτες σε οποιαδήποτε χώρα.
Το ελληνικό ταπεραμέντο είναι στο αίμα.
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
Some guys have all the lack. How about a DNA analysis?
Σιγά μην έχουν και λακ για τα μαλλιά, luck εννοείς :p
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Το ελληνικό ταπεραμέντο είναι στο αίμα.
Εχεις αποδειξη για αυτο; Εγω θα σου λεγα οτι απλως ειναι στον τροπο που μεγαλωνεις. Οι Ελληνες δευτερης και τριτης γενιας στην Αμερικη εχουν ελληνικο ταπεραμεντο; δε νομιζω.
miv
Επιφανές μέλος
ps: Είναι ταΜπεραμέντο όχι ταπεραμέντο, βγαίνει απ'το temper, όχι απ'το τάπερ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.