ellaki
Νεοφερμένος
Ως συνέχεια της σκέψης του Civilara, δηλαδή αν σε καλύπτει το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών...
και ακόμα περισσότερο αν σε καλύπτει το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της πόλης που είσαι ήδη στους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς (και κατά 99% με το σύστημα του 10% πιάνεις όλα τα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών σε οποιαδήποτε πόλη)...
θα κοιτούσα κιόλας και ποια μαθήματα είναι κοινά μεταξύ των δύο τμημάτων και θα τα περνούσα φέτος, έτσι ώστε σε περίπτωση πιθανής αλλαγής τμήματος να μου αναγνώριζαν και κανένα μάθημα του χρόνου στους Πολιτικούς Μηχανικούς...
Με αυτό τον τρόπο θα "κέρδιζα" μια λιγότερο βεβαρυμένη 1η χρονιά φοίτησης στους Πολιτικούς Μηχανικούς...
το χς σκεφτει και εγώ...αλλά ΔΕΝ υπάρχουν κοινά μαθήματα!!! δεν έχουν καμία σχέση οι δύο σχολές....γιατί όλοι πιστεύουν το αντίθετο??? καλού κακού βέβαια θα πάω να ρωτήσω στη γραμματεία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
το χς σκεφτει και εγώ...αλλά ΔΕΝ υπάρχουν κοινά μαθήματα!!! δεν έχουν καμία σχέση οι δύο σχολές....γιατί όλοι πιστεύουν το αντίθετο??? καλού κακού βέβαια θα πάω να ρωτήσω στη γραμματεία.
Δεν ξέρω τους οδηγούς σπουδών των δύο σχολών (φοίτησα σε άλλο κλάδο), αλλά ξέρω 'γω? Ίσως κανά μάθημα όπως Μαθηματικά Ι ή Στατιστική, Βασικές γνώσεις Στατικής, Αντοχή Υλικών... ε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Δεν ξέρω τους οδηγούς σπουδών των δύο σχολών (φοίτησα σε άλλο κλάδο), αλλά ξέρω 'γω? Ίσως κανά μάθημα όπως Μαθηματικά Ι ή Στατιστική, Βασικές γνώσεις Στατικής, Αντοχή Υλικών... ε?
Νομίζω VouDou πως για να ζητήσεις απαλλαγή φοίτησης και εξέτασης από κάποια μάθημα πρέπει να είσαι πτυχιούχος από την σχολή και όχι διεγραμμένος. Αυτό μου είπαν και στο ΓΠΑ που πήγα φέτος για εγγραφή και ζήτησα απαλλαγή από κοινά μαθήματα του 1ου εξαμήνου.
VouDou
Πολύ δραστήριο μέλος
Νομίζω VouDou πως για να ζητήσεις απαλλαγή φοίτησης και εξέτασης από κάποια μάθημα πρέπει να είσαι πτυχιούχος από την σχολή και όχι διεγραμμένος. Αυτό μου είπαν και στο ΓΠΑ που πήγα φέτος για εγγραφή και ζήτησα απαλλαγή από κοινά μαθήματα του 1ου εξαμήνου.
Μάλιστα. Αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ξέρω. Βέβαια το σύστημα με το 10% δεν υπήρχε στα χρόνια μου και δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες, ωστόσο φοιτητές με μετεγγραφές σε όμορα τμήματα στο 3ο εξάμηνο (οικονομικοί λόγοι κυρίως) μπορούσαν να ζητήσουν απαλλαγή από τη φοίτηση/εξέταση σε κάποιο μάθημα, το οποίο φυσικά είχαν περάσει επιτυχώς στην πρώτη σχολή φοίτησης.
Τώρα εσύ όντως ως πτυχιούχος να εμπίπτεις στην κατηγορία που ανέφερες, αλλά, χχχχμμμμ, όντως αυτό αποκλείει τις άλλες (10%-διαγραφή ή/και μετεγγραφή) κατηγορίες?
xmmmm
Νεοφερμένος
Τυπικά όντως δε γίνεται να σου αναγνωρίσουν μαθήματα αν δεν είσαι από κατατακτήριες..όμως μπορείτε να βρείτε τον καθηγητή να του δείξετε την αναλυτική βαθμολογία από την προηγούμενη σχολή και μετά είναι θέμα δικό του αν θα σας περάσει το μάθημα χωρίς παρακολούθηση..Νομίζω VouDou πως για να ζητήσεις απαλλαγή φοίτησης και εξέτασης από κάποια μάθημα πρέπει να είσαι πτυχιούχος από την σχολή και όχι διεγραμμένος. Αυτό μου είπαν και στο ΓΠΑ που πήγα φέτος για εγγραφή και ζήτησα απαλλαγή από κοινά μαθήματα του 1ου εξαμήνου.
kitsos26
Νεοφερμένος
kitsos26
Νεοφερμένος
ellaki
Νεοφερμένος
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
kitsos26
Νεοφερμένος
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος
παιδια οσοι θα ξανδωσετε ειτε με το 90% ειτε με το 10% πως νιωθετε???νιωθετε λιγο στην απ εξω???
Γιατί να νιώθουμε στην απ'έξω;
Ένιωσα - έστω και για λίγο - την φοιτητική ζωή.
Είδα πως είναι η ζωή στο πανεπιστήμιο. Έκανα πολλές παρέες εδώ,
πήγαμε σε πολλά club, ατελείωτες ώρες στο κυλικείο, και φυσικά στο αμφιθέατρο.
Οπότε μόνο στην απ'έξω δεν νιώθω!
Όμως προσωπικά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με κάτι που δεν μ'αρέσει,
δεν ήθελα ή απλά μου έτυχε και έτσι 8α δώσω με το 10% ή ξανά πανελλήνιες.
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος
σορρυ δεν ξερω να σε βοηθησω.παντως για να σιγουρευτεις παρε ενα τηλεφωνο στο σχολειο σου και ρωτησε.
Donald
Νεοφερμένος
Εαν εξετάστηκες πανελλαδικά τελευταία φορά στο διάστημα 2000-2005 τότε ναι, μπορείς όποια κατεύθυνση και να έχεις ακολουθήσει. Αν εξετάστηκες πανελλαδικά τελευταία φορά στο διάστημα 2006-2009 τότε μπορείς να το κάνεις μόνο αν έχεις επιλέξει ιστορία ως μάθημα γενικής παιδείας από θετική ή τεχνολογική κατεύθυνση, ή αν ήσουν υποψήφιος της θεωρητικής κατεύθυνσης με οποιοδήποτε μάθημα γενιής παιδείας.
Αν εξετάστηκε σε αυτό το διάστημα δεν μπορεί να δώσει με το 10%
Φέτος με το 10% δίνουν όσοι έδωσαν πανελλήνιες το 2008 ή 2009
Wrongturn
Νεοφερμένος
ευχαριστω προκαταβολικα τσακαλια!
akiroskirios
Δραστήριο μέλος
ΥΓ: και με το 10% μηχανογραφικό κάνεις
Civilara
Περιβόητο μέλος
Wrongturn
Νεοφερμένος
αααα οκ δν το ηξερα ,θα ξαναδωσω βασικα επειδη με 14600 που πας ..... κ περασα κ στην τελευταια μου επιλογη......γι αυτο δν με ψηνει πολυ να συνεχισω σε μια σχολη που δν με καλυπτει..ουτε μ αρεσει..
akiroskirios
Δραστήριο μέλος
Αν δώσεις πανελλήνιες θα είσαι υποψήφιος με το 90% με τους βαθμούς που θα γράψεις. Οι παλιοί ακυρώνονται αυτομάτως και δεν μπορείς να κάνεις με το 10% με την παλιά βεβαίωση πρόσβασης. Είμαι απόλυτα σίγουρος. Αν ξαναδώσεις πανελλήνιες εξετάσεις όντας απόφοιτος θα σου ζητήσουν από το σχολείο σου να επιστρέψεις την παλιά βεβαίωση πρόσβασης και σε περίπτωση που την έχεις χάσει δηλώνεις σε υπεύθυνη δήλωση την απώλειά της την οποία υπογράφεις. Την παλιά βεβαίωση πρόσβασης ή την υπεύθυνη δήλωση τη στέλνουν στο υπουργείο παιδείας και σου ακυρώνουν τους βαθμούς. Γι αυτό σκέψου καλά τι θα κάνεις.
με βγάζεις άκυρο...καλά που απάντησες έγκαιρα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.