Αλλαγή κατεύθυνσης

kath717

Νεοφερμένος

Η kath717 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Β' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι μαθητρια 2ας λυκειου σε ΓΕΛ και κάνω προετοιμασία για πανελληνιες από κατεύθυνση υγειας γιατί με ενδιαφέρει πολύ η οδοντιατρικη (όχι μόνο οι οκονομικές απολαβές της) . Δυστυχώς το τμήμα αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά στα μορια και ακόμη και αν είμαι άριστη μαθητρια έχω πολλές αμφιβολίες για το αν θα καταφέρω να τη "πιασω". Επίσης μπορώ να πω ότι φέτος άρχισα Βιολογια Γ λυκειου σε φροντηστηριο και δεν μου αρέσει και πολύ... Και επειδή από τομέα υγείας ή οδοντιατρικη είναι η μόνη μου επιλογή σκέφτομαι να πάω θετική για διάφορους λόγους. Αρχικά, αγαπώ τα μαθηματικά και μπορώ να λύνω μαθηματικα για ώρες αδιάκοπα. Επίσης αν δηλώσω θετική , υπάρχουν πολλές σχολές που με ενδιαφέρουν όπως: ηλεκτρολόγων μηχανικών, μαθηματικό, πληροφορικη ... Η ακόμη και από οικονομικά και να πάω ΔΕΤ η Στατιστική.

Ποια είναι η γνώμη σας? Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? Πάντως θέλω ένα επάγγελμα που και θα μ'αρεσει και θα βγάζω "καλα" λεφτά (για εξωτερικό μιλαμε) . Να αλλάξω τώρα που προλαβαίνω και να πάω θετική?

***έχω κάνει 2 τεστ επαγγελματικό προσανατολισμου και και τα δύο μου έβγαλαν πολύ υψηλά ποσοστά σε όλες αυτές τις σχολές που ανέφερα..

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,008 μηνύματα.
Καλησπέρα, είμαι μαθητρια 2ας λυκειου σε ΓΕΛ και κάνω προετοιμασία για πανελληνιες από κατεύθυνση υγειας γιατί με ενδιαφέρει πολύ η οδοντιατρικη (όχι μόνο οι οκονομικές απολαβές της) . Δυστυχώς το τμήμα αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά στα μορια και ακόμη και αν είμαι άριστη μαθητρια έχω πολλές αμφιβολίες για το αν θα καταφέρω να τη "πιασω". Επίσης μπορώ να πω ότι φέτος άρχισα Βιολογια Γ λυκειου σε φροντηστηριο και δεν μου αρέσει και πολύ... Και επειδή από τομέα υγείας ή οδοντιατρικη είναι η μόνη μου επιλογή σκέφτομαι να πάω θετική για διάφορους λόγους. Αρχικά, αγαπώ τα μαθηματικά και μπορώ να λύνω μαθηματικα για ώρες αδιάκοπα. Επίσης αν δηλώσω θετική , υπάρχουν πολλές σχολές που με ενδιαφέρουν όπως: ηλεκτρολόγων μηχανικών, μαθηματικό, πληροφορικη ... Η ακόμη και από οικονομικά και να πάω ΔΕΤ η Στατιστική.

Ποια είναι η γνώμη σας? Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου? Πάντως θέλω ένα επάγγελμα που και θα μ'αρεσει και θα βγάζω "καλα" λεφτά (για εξωτερικό μιλαμε) . Να αλλάξω τώρα που προλαβαίνω και να πάω θετική?

***έχω κάνει 2 τεστ επαγγελματικό προσανατολισμου και και τα δύο μου έβγαλαν πολύ υψηλά ποσοστά σε όλες αυτές τις σχολές που ανέφερα..
Δυσκολη αποφαση και πολυ ωριμα την θετεις.
Η οδοντοντιατρικη ειναι ερωτας και οι συνεχεις προκλησεις τις ειναι ανωτερες των αλλων της θετικης.
Απειρα το μορια και δυσκολα πιανονται απο ενα δυσκολο πεδιο... και η δουλεια μετα εχει δυσκολη και χρηματοβορα αρχη.
Απο τις θετικες ενδιαφερον παρουσιαζουν οι ημμυ αν και και αυτη ειναι μια ανοργασιμη σχολη αλλα εχει το μοναδικο πλεονεκτημα οτι σε τραβανε απο το μανικι για δουλεια ακομα οντως φοιτήτρια (για αθηνα μιλαμε και αν δωσεις στοιχεια σε καποια εκθεση ή ημερες καριερας) .
Μαθηματικα και Φυσικη θα βρεις μπολικα εκει αλλα και μεγαλο ευρος μοριων εισαγωγης (10Κ-18Κ).
Λευτα εχει λιγοτερα απο οδοντιατρικη εκτος και το χειριστεις σωστα ... ε εξω εχει πολυ περισσοτερα και εχουν αναγκες.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,207 μηνύματα.

Δεν έχει νόημα να συνεχίσεις σε μια κατεύθυνση που δεν σου αρέσει το βασικό της μάθημα.
Γνώμη μου αυτό πάντα. Βέβαια είναι νωρίς ακόμα οπότε δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά, αλλά σαν πρώτη ένδειξη είναι αρνητική.

Κατά τα άλλα η επαγγελματική αποκατάσταση απο τις άλλες σχολές που αναφέρεις δεν είναι αδύνατη, αλλά σίγουρα πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση σε σχέση με τις κλασικές επιλογές των επιστημών υγείας που πάνω κάτω ξέρεις ακριβώς την φύση του επαγγέλματος και την βιομηχανία που θα εργαστείς. Το ξεκίνημα γενικά είναι αρκετά δύσκολο απο αυτές τις σχολές εαν δεν ενδιαφέρεσαι για την κλασική επιλογή του προγραμματισμού, αλλά άπαξ και γίνει δεν έχεις άνω όριο στο που μπορείς να φτάσεις απο άποψη μισθού.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια