I Love Japan
Νεοφερμένος
Να προσέξεις πολύ.
Εχω δει παιδια της θετικής να αλλαζουν σε τεχνολογική,αλλα ποτε σε θεωρητική.Θελει πολυ διαβασμα αλλα και εξασκηση.
Προσεξε μη κλατάρεις.
Αντέχω το πολύ διάβασμα όταν διαβάζω μαθήματα που μου αρέσουν πολύ όπως ιστορία, αρχαία και ελπίζω και τα Λατινικά. Είναι μαθήματα που απεχθάνομαι όπως τα μαθηματικά ή η φυσική που δε μπορώ να αντέξω γι αυτό άλλωστε και θέλω να πάω θεωρητική. Θα προσέξω όμως πολύ.
(Για τεχνολογική, το ξέρω ότι πολύ αλλάζουν, σε μας η μισή θετική δήλωσε τεχνολογική. Αλλά εγώ ποτέ δε σκάμπαζα πολύ από προγραμματισμό και ούτε με ενδιαφέρει κιόλας)
Θα σου έλεγα να μην αλλάξεις κατεύθυνση ή να πας τεχνολογική , γιατί ένας φίλος μου που επιχείρησε αυτό που λες , πέρασε με πολύ δυσκολία σε μία σχολή 1ου Πεδίου ... Επίσης είσαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει αυτό ;
Νομίζω είχε και γραφειοκρατικά προβλήματα για την αλλαγή της κατεύθυνσης από θετική σε θεωρητική.
Πάντως μπορείς να πάρεις Ιστορία Γενικής και να περάσεις σε μία σχολή 1ου Πεδίου ή μπορείς να πάρεις Οικονομία και μαθηματικά γενικής , γιατί πολλές σχολές Οικονομικών είναι κι στο 1ο Πεδίο . Καλή Επιτυχία ...
Από όσο γνωρίζω "γραφειοκρατικά" προβλήματα δεν υπάρχουν, κατεύθυνση δηλώνεις σαν να δηλώνεις για πρώτη φορά. Πάντως οικονομικά δε σκέφτομαι και για τεχνολογική ούτε που το συζητώ μιας και είναι η κατεύθυνση που συνδυάζει όλα τα μαθήματα που δε μου αρέσουν, μαθηματικά, φυσική και πληροφορική.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Από όσο γνωρίζω "γραφειοκρατικά" προβλήματα δεν υπάρχουν, κατεύθυνση δηλώνεις σαν να δηλώνεις για πρώτη φορά. Πάντως οικονομικά δε σκέφτομαι και για τεχνολογική ούτε που το συζητώ μιας και είναι η κατεύθυνση που συνδυάζει όλα τα μαθήματα που δε μου αρέσουν, μαθηματικά, φυσική και πληροφορική.
Υπάρχει και ο πρώτος κύκλος της τεχνολογικής που έχει μαθηματικά,φυσική, βιοχημεία, ηλεκτρολογία
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BloodSparrow
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απο εκεί θα καταλάβεις εαν οντως σου αρέσουν,γιατι πολλες φορες τα αρχαια και τα λατινικα δεν εχουν καμια σχεση με το πρωτο πεδιο(εκτος απο τη παιδευτικη τους αξια).
Φετος ειιμουν θετικη κατευθυνση.Τωρα ειμαι αναμεσα σε θετικη και τεχνολογικη Α κυκλος (χημεια-βιοχημεια/ηλεκτρολογια).
Το προβλημα ειναι το εξης: Ενω θα μου αρεσε η ιδεα της ιατρικης φοβαμαι πολυ την βιολογια.Αμα κατσω θα την μαθω αλλα θα εχω φτυσει αιμα.Ακομα η ιατρικη ειναι ολο βιολογια και στο πανεπιστημιο και δεν ξερω αν θα μπορω να ανταπεξελθω .
Ομως οι σχολες που με ενδιαφερουν περισσοτερο ειναι δυο : Πολιτικων μηχανικων και Φαρμακευτικη.Σε οποιοδηποτε μερος της Ελλαδας . 1η επιλογη ειναι η φαρμακευτικη. Ομως φοβαμαι μηπως παω θετικη και δεν μπορεσω να βγαλω ολη τη βιολογια και τη χημεια , αγχοθω και τελικα δεν πιασω ουτε την 2η επιλογη(πολιτικων μηχανικων) που εχει και χαμηλωτερη βαση.Ενω απο την τεχνολογικη Α ειμαι "πιο σιγουρος" οτι θα γραψω καλα.Ομως στην θετικη εχω και τις 2 επιλογες ενω στην τεχνολογικη αποκλειω την μια. Μηπως να παω τεχνολογικη και να παρω βιολογια γενικης και να προσπαθησω να περασω φαρμακευτικη χανοντας 1400 μορια? Ειναι εφικτο αυτο καθως τα τελευταια χρονια δεν ξερω που κυμαινεται η χαμηλωτερη βαση φαρμακευτικης.
Ριχτε καμια ιδεα γιατι δεν ξερω τι να κανω με αυτες τις κατευθυνσεις .Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για τυχον ορθογραφικα αλλα βιαζομαι
ΕλευθεριⒶκος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο,τι και να κανεις καλη σου επιτυχια και καλο κουραγιο !
Ελπιζω να βοηθησα.
VasilisS_!
Νεοφερμένος
Paracelsus
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γεια σας... Είμαι απόφοιτος του 2013... Σκέφτομαι να δώσω τα μαθήματα της θεωρητικής... Ήμουν θετική κι ενδιαφερόμουν για Ιατρική... Ωστόσο, κάτι μού λέει πως μού ταιριάζει η Νομική! Γίνεται ν' αλλάξω κατεύθυνση ;;; Αν ναι, τι γίνεται με τους προφορικούς βαθμούς που αφορούν τη θετική κατεύθυνση ;;; Θα τα καταφέρω με το άγνωστο και τα Λατινικά, εφόσον δεν τα έχω διδαχθεί ;;;
Μέσα σε ένα χρόνο ? ... Αποκλείεται ! Θέλει εξαιρετική δύναμη ψυχής και υπομονή (από θετικάριο κι όλας) ...
Ξεκιναω φετος την Β' λυκειου, δηλωνω θετικη και στην πρωτη βδομαδα ο,τι ακουγα μεσα στην ταξη (στα θετικα μαθηματα) μου ηταν αδιαφορο. Δεν εβρισκα κανενα ενδιαφερον...και ετσι αρχισα να ξανασκεφτομαι την θεωρητικη κατευθυνση... Στην θεωρητικη, η νομικη ειναι η μονη σχολη που μου αρεσει. Στην θετικη, μου αρεσουν μετρια οι σχολες, αλλα δεν με εμπνεει καμια.. ουτε μου εχει κινησει το ενδιαφερον. Τελος παντων, χρειαζομαι γνωμες και βοηθεια! να αλλαξω σε θεωρητικη στοχευοντας μονο μια σχολη που με εμπνεει η να μεινω θετικη που εχει πολλες επιλογες;
ευχαριστω σε οποιον απαντησει, θελω βοηθεια τα βραδια δεν κοιμαμαι και σκεφτομαι τι κατευθυνση θα παω.. ολη την ωρα
αλλαζω γνωμη και ο χρονος περναει.. αν αλλαξω πρεπει να αλλαξω συντομα! :/ ( αν εχω ορθογραφικα μην σχολιασετε, ειναι 12.30 η ωρα, και μολις μου ηρθε η ιδεα να "ανακοινωσω" το προβλημα μου).
Σημείωση συντονιστή: Τα μηνύματα προήθλαν από νήμα με παρόμοιο περιεχόμενο.
Detp
Νεοφερμένος
Τα Λατινικά ξεκινούν τώρα (στη Β εννοώ), Λογοτεχνία είναι λογοτεχνία διάβασμα θέλει, Ιστορία το ίδιο, όπως και η Βιολογία αν την επιλέξεις.
NicolasM
Νεοφερμένος
Detp
Νεοφερμένος
Θετική, δεν θέλω να ακουστεί υποτιμητικό, αλλά είναι η πιο "χρήσιμη" κατεύθυνση. Όλη η σύγχρονη επιστήμη βασίζεται στα μαθήματά της. Δεν θα έχεις μόνο περισσότερες επιλογές στο μηχανογραφικό, αλλά και περισσότερες βάσεις για την σχολή σου (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και την ζωή σου. Είμαι σίγουρος πως σε 2 χρόνια θα έχεις βρει κάτι που να σε ενδιαφέρει.
Η Νομική που θέλει η κοπέλα δεν νομίζω να είναι κατώτερη από καμία επιστήμη. Και γενικότερα όπως έχω ξαναπεί καμία επιστήμη δεν είναι λιγότερο "χρήσιμη" αλλά επειδή θα διαφωνήσουν πολλοί με αυτό μένω στην πρώτη μου φράση.
Άστοχη απάντηση.
NicolasM
Νεοφερμένος
Η Νομική που θέλει η κοπέλα δεν νομίζω να είναι κατώτερη από καμία επιστήμη. Και γενικότερα όπως έχω ξαναπεί καμία επιστήμη δεν είναι λιγότερο "χρήσιμη" αλλά επειδή θα διαφωνήσουν πολλοί με αυτό μένω στην πρώτη μου φράση.
Άστοχη απάντηση.
Όλα αυτά τα είπα με δεδομένο ότι υπάρχει μια πιθανότητα να μην περάσει Νομική και ότι δεν θέλει κάποια άλλη σχολή του πρώτου πεδίου. Δεν μίλησα για κατωτερότητα επιστήμης, ξαναδιάβασε αν θες
Detp
Νεοφερμένος
Είναι και θέμα χαρακτήρα και οπτικής. Εγώ επειδή παίρνω τέτοια ρίσκα γενικότερα, θα το έκανα. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη όμως για την αποτυχία.
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
PolySol
Δραστήριο μέλος
Ας δούμε τις επιλογές σου αν πας τελικά θετική(για να μπεις νομική)...παιδια σας ευχαριστω πολυ! Ξερετε αν υπαρχει καμια περιπτωση να περασω σε μια θετικη σχολη και αν δεν βρω τιποτα που μου αρεσει, και ακομα σκευτομαι νομικη, να δωσω εξετασεις η κατι τετοιο για την νομικη;
Η μία λύση είναι να πάρεις Ιστορία Γενικής για να έχεις πρόσβαση στο 1ο πεδίο,αλλά ουσιαστικά μόνο λύση δεν είναι γιατί με δεδομένο ότι γράφεις στρογγυλά 20.000 μόρια στα υπόλοιπα πεδία στο 1ο θα έχεις 18600...Αυτό βέβαια αν είσαι σε ημερήσιο λύκειο,γιατί αν είσαι σε νυχτερινό μάλλον εκεί είναι πιο large τα πράγματα(το λέω γιατί μια γνωστή μου από νυχτερινό ήταν σε δίλημμα αν θα μπει ιατρική ή νομική )...
Η επόμενη λύση είναι να μπεις σε μια σχολή της θετικής και να ξαναδώσεις πανελλήνιες αλλάζοντας κατεύθυνση και επιλέγοντας θεωρητική αυτή τη φορά,χάνοντας 2 ακόμη χρόνια για να βγάλεις και την ύλη της β' λυκείου...δεν είμαι σίγουρη βέβαια ότι μπορείς να αλλάξεις κατεύθυνση μετά,αλλά τώρα που το σκέφτομαι γιατί να μη μπορείς?πάντως δεν είναι και η πιο βολική λύση,έτσι?
Μια άλλη λύση είναι να μπεις πάλι σε μια σχολή της θετικής,να κάνεις υπομονή 4 χρόνια το minimum μέχρι να πάρεις πτυχίο και μετά να δώσεις κατατακτήριες για νομική,γνωρίζοντας ότι θα σπουδάζεις για άλλα 4(το λιγότερο)χρόνια...αυτό κι αν είναι αγγούρι!
Τέλος,μπορείς να φύγεις για το εξωτερικό σε μια σχολή της νομικής,που είναι μια εντελώς διαφορετική φάση...
Συμπέρασμα:αν ξέρεις ότι σε καμία από τις σχολές της θετικής δε βρίσκεις κανένα απολύτως ενδιαφέρον και καίγεσαι για νομική,γιατί δεν επιλέγεις εξ'αρχής θεωρητική?
Detp
Νεοφερμένος
παιδια σας ευχαριστω πολυ! Ξερετε αν υπαρχει καμια περιπτωση να περασω σε μια θετικη σχολη και αν δεν βρω τιποτα που μου αρεσει, και ακομα σκευτομαι νομικη, να δωσω εξετασεις η κατι τετοιο για την νομικη;
Δε στέκει αυτό που λες. Τώρα πρέπει να κάνεις την επιλογή.
Από Θεωρητική δε σου αρέσει τίποτα άλλο; Δημοσιογραφία, Ψυχολογία, Φιλολογίες, Παιδαγωγικά, Πολιτικές Επιστήμες?
PolySol
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.