carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Ενώ τώρα δεν παπαγαλίζουμε μεθοδολογίες και βοηθήματα απέξω..
Με την τράπεζα θεμάτων πλέον δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε φροντιστήρια Θα παίρνουν από την πρώτη λυκείου τις ασκήσεις με τις απαντήσεις (5000 ανά μάθημα θα είναι περίπου) και θα τις παπαγαλίσετε μέχρι την 3η λυκείου.
Ο ορισμός της Παπαπγαλίας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος
hliass_1989
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 875331
Επισκέπτης
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Έχω δώσει εισαγωγικές με τράπεζα θεμάτων και σε καμία περίπτωση δεν είναι παπαγαλία ερωτήσεων.
Είχα από 1000+ ερωτήσεις στο κάθε μάθημα,για ένα μόνο τμήμα. Κάθε τμήμα είχε διαφορετικές.
Κανονικά πηγαίναμε διαλέξεις,σημειώναμε όλα στο τετράδιο,τα διαβάζαμε και τα μαθαίναμε από εκεί και ύστερα μόνο καθόμασταν και λύναμε ερωτήσεις από την τράπεζα.
Δεν μπορείς να θυμάσαι την κάθε ερώτηση. Χίλιες φορές πιο εύκολο να μάθεις θεωρία και μετά να τα λύνεις επί τόπου.Σαφώς θα είναι πιο εύκολα,μιας και τα έχεις ξαναδεί,αλλά από τις 20000 ερωτήσεις σιγά μην θυμάσαι όλες απέξω.
Για το τώρα πάντως δεν σηκώνω αντίρρηση,ότι παπαγαλίζουμε μεθοδολογίες. Στο μάθημα μαθηματικών,κάθεσαι και ακούς "αν δείτε παράγωγο με 0 - βάζετε rolle,αν το ένα - κάνετε το άλλο,κλπ"
Γενικά πιο σκατά από τώρα,λίγο δύσκολο να είναι.
nPb
Επιφανές μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
carpe_nochtem
Πολύ δραστήριο μέλος
Τέλος πάντων,εγώ την άποψη μου την είπα.
Αποχωρώ ειρηνικά από το παρόν thread.
fockos
Επιφανές μέλος
Ναι,και τώρα στο πανεπ. του Καρόλου,που είναι με τράπεζα,οι 30 στους 300 περνάνε.
Τέλος πάντων,εγώ την άποψη μου την είπα.
Αποχωρώ ειρηνικά από το παρόν thread.
Με τράπεζα εξετάζεστε.... (εντάξει δε μπορεί να συγκριθεί με τις Πανελλαδικές ουτε στο ελάχιστο νομίζω).
Αν είχε χρονο να διαβάσει κάποιος 3 χρόνια την τράπεζα του Καρόλου δεν υπαρχει περιπτωση να αποτυχει κανένας πιστευω εγω.
Stelios1997
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά ξέχασα, νέος υπουργός παιδείας να μην κάνει καμιά αλλαγή;
fockos
Επιφανές μέλος
Λολολολολ
Έχω δώσει εισαγωγικές με τράπεζα θεμάτων και σε καμία περίπτωση δεν είναι παπαγαλία ερωτήσεων.
Είχα από 1000+ ερωτήσεις στο κάθε μάθημα,για ένα μόνο τμήμα. Κάθε τμήμα είχε διαφορετικές.
Κανονικά πηγαίναμε διαλέξεις,σημειώναμε όλα στο τετράδιο,τα διαβάζαμε και τα μαθαίναμε από εκεί και ύστερα μόνο καθόμασταν και λύναμε ερωτήσεις από την τράπεζα.
Δεν μπορείς να θυμάσαι την κάθε ερώτηση. Χίλιες φορές πιο εύκολο να μάθεις θεωρία και μετά να τα λύνεις επί τόπου.Σαφώς θα είναι πιο εύκολα,μιας και τα έχεις ξαναδεί,αλλά από τις 20000 ερωτήσεις σιγά μην θυμάσαι όλες απέξω.
Για το τώρα πάντως δεν σηκώνω αντίρρηση,ότι παπαγαλίζουμε μεθοδολογίες. Στο μάθημα μαθηματικών,κάθεσαι και ακούς "αν δείτε παράγωγο με 0 - βάζετε rolle,αν το ένα - κάνετε το άλλο,κλπ"
Γενικά πιο σκατά από τώρα,λίγο δύσκολο να είναι.
Δε χρειάζεται να τις μάθεις όλες απέξω αρκεί τις μισές (για πολλαπλής μιλάμε μαθαίνονται άνετα).
Sourotiri
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι άλλωστε πάγια τακτική των πολιτικών, να πετάνε μια μαλακία (πάντα υπό μορφή διαρροών, δημοσιευμάτων και φημών, από εφημερίδες ή συνδικαλιστές), να τσεκάρουν αντιδράσεις και μετά να αλλάζουν τα σχέδια τους κατά το δοκούν. Γιατί πρέπει να τσιμπάμε κάθε φορά;
Όσο για την τράπεζα θεμάτων... Θα φανεί στην πράξη.
fockos
Επιφανές μέλος
Είναι απλά μια Αμερικανοποίηση των εξετάσεων, σίγουρα θα μειώσει την κριτική ικανότητα των μαθητών. Το θετικό θα είναι πως με εξαίρεση την έκθεση τα θέματα θα διορθώνονται περισσότερο αντικειμενικά (αφού χάνεται τελείως ο υποκειμενικός χαρακτήρας).Όσο για την τράπεζα θεμάτων... Θα φανεί στην πράξη.
Από ότι φαίνεται θέλουν να αποσυνδέσουν το σχολείο από τις εξετάσεις γνώμη μου είναι ότι τα φροντιστήρια δε θα κάνουν μάθημα με βάση τα σχολικά βιβλία που κάναν ως τώρα αλλά με βάση την τράπεζα θεμάτων που θα τους δοθεί (θα καταστρέψει τελείως την Παιδεία) και φυσικά δε θα περνάει ο γνώστης αλλά ο Παπαγάλος.
Σαφές πλεονέκτημα θα έχουν τα παιδιά που δίνουν 2 ή 3 φορές εξετάσεις ή και φοιτητές που αποφασίζουν να ξαναδώσουν γιατί απλά θα έχουν περισσότερο χρόνο για διάβασμα.
Θεωρώ καλό το σύστημα αρκεί να μην μπει η τράπεζα θεμάτων.
Από τους καθηγητές πιστεύω οτι πλήττεται ο ρόλος των πληροφορικών, ενώ μέχρι τώρα πέρνανε το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογικής (2) τώρα το μάθημα καταργείται από τις πανελλαδικές και οδηγούν στην ανεργία όσους πληροφορικούς είχαν επενδύσει στην εκπαίδευση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.