ΣΟΦΙΑ-ΦΑΙΗ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zod
Δραστήριο μέλος
εγω να σου πω την αληθεια θεωρω οτι δεν αλλαζουν........ναι μεν αλλαζουν συνηθειες και αποψεις αλλα ο χαρακτηρας μενει ιδιος.εγω πχ το ιδιο γκρινιαρα ειμαι και τωρα οπως τοτε που ημουν μωρο!!!!
Και γω θα είμαι πεισματάρης, απαιτητικός και ανικανοποίητος για μία ζωή, αλλά καταβάθος καλό παιδί. Και σε όποιον αρέσουμε... για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε. :no1:
maraki love
Διάσημο μέλος
Πολύ σωστά το έθεσες το ζήτημα! Μπράβο!:no1:Ύστερα από τις εμπειρίες φιλίας κυρίως που είχα εδώ και τόσα χρόνια, θα πω πως ένας άνθρωπος πραγματικά δεν αλλάζει. Από άποψη προσωπικότητας πάντα και να και μία μεταφορική παροιμία: "Τον αράπη όσο και αν τον πλένεις ΔΕΝ ασπρίζει". Έχοντας γνωρίσει αρκετούς ανθρώπους και έχοντας κάνει αρκετούς φίλους αυτά τα 18 χρόνια, ελάχιστοι άλλαξαν. Μπορεί ένας άνθρωπος να φορέσει τομμυ χίλφιγκερ και μπέρμπερι, να πάρει φερράρι, να κάνει μηνιαίες δωρεές στα παιδιά του 3ου κόσμου, να γνωρίσει 120334860936 ανθρώπους, αλλά βαθιά μέσα του θα παραμείνει ο ίδιος, αν ήταν κακόβουλος και ύπουλος, θα παραμείνει κακόβουλος και ύπουλος, αν ήταν καλόκαρδος και γενναιόδωρος, θα παραμείνει καλόκαρδος και γενναιόδωρος. Οι άνθρωποι κυρίως αλλάζουν μικρές πτυχές της προσωπικότητας τους για να μπορούν να προσαρμοστούν και να ανήκουν κυρίως σε κάποιο ευρύτερο σύνολο (πες με ΠΑΡΕΑ, πες με ΕΜΟ/τρέντι μόδα, πες με ΔΟΥΛΕΙΑ κτλ κτλ). Όταν ένα φυτό ριζώσει, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το ποτίσεις και να το κλαδέψεις, τίποτα άλλο. Θα παραμείνει το ίδιο φυτό. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις, ελάχιστες μεν. Για ριζική αλλαγή προσωπικότητας και συμπεριφοράς και γενικά αλλαγή ενός ανθρώπου, μόνο συγκεκριμένες καταστάσεις/συμβάντα/εμπειρίες μπορούν να το καταφέρουν, και αυτά τις περισσότερες φορές είναι θλιβερά και τρομακτικά.
Crookshanks
Διάσημο μέλος
δεν νομιζω πως υπαρχουν ατομα που ζητουν απο αλλους να αλλαξουν συμπεριφορα,παρα μονο αν παρατηρειται αποκλινουσα συμπεριφορα..
Ω, υπάρχουν. Συνήθως το κάνουν με έμμεσο τρόπο.
Cogito ergo sum
Πολύ δραστήριο μέλος
Fata Morgana
Δραστήριο μέλος
Ακομα, μπορει να αλλαξουν λογω εξωτερικων ερεθισματων ή λογω εσωτερικων σκεψεων και αλλαγων, και πραγματι, μια αλλαγη δεν μπορει να χαρακτηριστει ωφελιμη ή οχι, κατι τετοιο φαινεται σε βαθος χρονου και σε σχεση με διαφορους παραγοντες.
Το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορει κανεις να μεινει στασιμος. Και μονο τις διαφορετικες εμπειριες που δεχεται κανενας καθως μεγαλωνει να σκεφτουμε δηλαδη..
ΖΟΥΖΟΥ!!!!!
Νεοφερμένος
δεν παιζει ρολο η ηληκια αλλα τα βιωματα σου..........
καταστασεις που σε εκαναν να δεις τα λαθη σου κ επομενως να τα διορθωσεις.....
αυτο που δε θεωρω σωστο ειναι μεσα σε μια σχεση να ΑΠΑΙΤΕΙΣ απο κπ να αλλαξει με το επιχειρημα οτι διαφορετικα θα φυγεις απο κοντα του.....
αυτο ειναι κτ σαν εκβιασμος κ οχι προσπαθεια να κανεις τον αλλο καλυτερο....
εξαλλου οταν αγαπας κπ μεμεις μαζι του κ τον βοηθας να τα λαθη του ωστε να μη τα ξανακανει..........
fabulous
Δραστήριο μέλος
Γιατί πχ, βλέπουμε κάποιον έπειτα απο 5-10 χρόνια, και του λέμε "Πόσο έχεις αλλάξει!". Λογικό μου φαίνεται το να έχει αλλάξει κι έσωτερικά αλλά κι εξωτερικά.
Μιλάω εκ πείρας.
Βλέπω τους γονείς μου σε φωτογραφίες, διαβάζω πράματα που έγραφαν πριν χρόνια και συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικόι ήταν.
Ακόμη κι απ' τον ίδιο μου τον εαυτό το καταλαβαίνω.
Επίσης, αν κάποιος είναι κακόβουλος και κάνει μεγάλες προσπάθειες ν' αλλάξει, πιστεύω οτι θα τα καταφέρει. Απλά εκ των υστέρων ίσως εμφανιστούν άλλα ελαττώματα. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Στην ηλικία που βρισκόμαστε είναι τουλάχιστον λογικό να αλλάζουμε κάθε μέρα. Όταν μεγαλώνει κάποιος, αλλάζει, αλλά όχι από φυσικού του, αλλά από καταστάσεις.
chris_90
Διάσημο μέλος
Eftychialou
Εκκολαπτόμενο μέλος
maraki love
Διάσημο μέλος
Irodis
Δραστήριο μέλος
Ενω τωρα βριζω δυσκολα το να τσακωθω σπανιο εχω ανχος και το πιο περιεργο εχω γινει αγιο παιδι χωρις να το καταλαβω !!!
Θελω τον παλιο μου ευατο!!!
ἅλς
Διάσημο μέλος
Zod
Δραστήριο μέλος
Πιστεύω ότι αλλάζουν ελάχιστα (υπάρχουν και εξαιρέσεις!), περισσότερο ωριμάζουν και προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες στο βάθος όμως...........
Στο βάθος υπάρχει το χάος...
ἅλς
Διάσημο μέλος
SODAW
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος
oLgA 19956
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.