M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
η εμπειρια που αποκταει ενας ανθρωπος στη ζωη του, εντονα βιωματα και εντοντα συναισθηματα μπορουν να αλλαξουν το τροπο που βλεπει τον κοσμο, τον τροπο που μιλαει και τον τροπο που σκεφτεται. για παραδειγμα, αν καποιος αμορφωτος, αλλα με δυνατο χαρακτηρα, ανθρωπος, καποια στιγμη φροντισει να μορφωθει, τοτε θα αλλαξει η προσωπικοτητα του
Δηλαδη η μορφωση επηρεαζει τον χαρακτηρα;Αλλο ο χαρακτηρας,η προσωπικοτητα και αλλο ειναι η μορφωση.
-----------------------------------------
τοτε ειναι απλα δογματικος και ξεροκεφαλος. ολη η ζωη ειναι σχολειο.
Οπως ειπα,αλλο η μορφωση και αλλο ο χαρακτηρας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Δηλαδη η μορφωση επηρεαζει τον χαρακτηρα;Αλλο ο χαρακτηρας,η προσωπικοτητα και αλλο ειναι η μορφωση.
δεν ειπα οτι ειναι τα ιδια, αλλα η μορφωση επηρεαζει τον τροπο σκεψης, τον τροπο που ενας ανθρωπος παιρνει αποφασεις και επηρεαζει και τη συμπεριφορα του, την κοσμολογια του. επομενως επηρεαζει και τον χαρακτηρα, και στοιχεια της προσωπικοτητας του.
ναι, μην το ανακυκλωνεις. το σχολειο δεν σου προσφερει μονο μορφωση, αλλα και παιδεια. σε διαμορφωνει, οπως ακριβως και ολη η ζωηΟπως ειπα,αλλο η μορφωση και αλλο ο χαρακτηρας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
δεν ειπα οτι ειναι τα ιδια, αλλα η μορφωση επηρεαζει τον τροπο σκεψης, τον τροπο που ενας ανθρωπος παιρνει αποφασεις και επηρεαζει και τη συμπεριφορα του, την κοσμολογια του. επομενως επηρεαζει και τον χαρακτηρα, και στοιχεια της προσωπικοτητας του.
Αυτο συμβαινει οσο δεν εχει διαμορφωσει ο αλλος τον χαρακτηρα του.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Αυτο συμβαινει οσο δεν εχει διαμορφωσει ο αλλος τον χαρακτηρα του.
αυτο συμβαινει παντα. ο χαρακτηρας παντα θα διαμορφωνεται. δεν νομιζω να υπαρχει μια γραμμη που οταν την περασεις, ξαφνικα ο χαρακτηρας σου σταματησει να μεταβαλλεται.
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος
Ποιος σου ειπε οτι ο ανθρωπος θα διαμορφωσει ποτε ΕΝΤΕΛΩΣ τον χαρακτηρα του.Αυτο συμβαινει οσο δεν εχει διαμορφωσει ο αλλος τον χαρακτηρα του.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
αυτο συμβαινει παντα. ο χαρακτηρας παντα θα διαμορφωνεται. δεν νομιζω να υπαρχει μια γραμμη που οταν την περασεις, ξαφνικα ο χαρακτηρας σου σταματησει να μεταβαλλεται.
Υπαρχει αυτη η γραμμη,καποια στιγμη καταλαβαινεις το ποιος εισαι και εχεις διαμορφωσει τον χαρακτηρα σου,πολυ απλα οσοι αλλαζουν συνεχως χαρακτηρα ειναι γιατι δεν τον εχουν διαμορφωσει.
Darkness
Περιβόητο μέλος
Πιστεψε με αλλαζει..Οχι...Εφοσον εχει προσωπικοτητα και εχει κατασταλλαξει ως προς τα χαρακτηριστικα και την ιδεολογια του,οχι.
Τι σημασια εχει η προσωπικοτητα καποιου?
Οκ..την εχεις διαμορφωσει αλλα τον θανατο ενος πολυ κοντινου και αγαπημενου σου ανθρωπου δεν τον εχεις προγραμματισει..
Αυτο μπορει να σε ταραξει και να αλλαξει καποια πραγματα. Οπως να σε κανει πιο κλειστο ανθρωπο, να φοβασαι πως εχεις χασει κατι συμαντικο. Μεχρι τοτε δεν ειχες βιωσει κατι τετοιο και ετσι δεν σε επηρεασε ωστε να αλλαξεις κατι.
Τωρα ομως που εγινε αυτο το γεγονος (με τον θανατο κοντινου ανθρωπου) τι κανεις? Μενεις ο ιδιος? Δεν επηρεαζεσε καθολου?
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Πιστεψε με αλλαζει..
Τι σημασια εχει η προσωπικοτητα καποιου?
Οκ..την εχεις διαμορφωσει αλλα τον θανατο ενος πολυ κοντινου και αγαπημενου σου ανθρωπου δεν τον εχεις προγραμματισει..
Αυτο μπορει να σε ταραξει και να αλλαξει καποια πραγματα. Οπως να σε κανει πιο κλειστο ανθρωπο, να φοβασαι πως εχεις χασει κατι συμαντικο. Μεχρι τοτε δεν ειχες βιωσει κατι τετοιο και ετσι δεν σε επηρεασε ωστε να αλλαξεις κατι.
Τωρα ομως που εγινε αυτο το γεγονος (με τον θανατο κοντινου ανθρωπου) τι κανεις? Μενεις ο ιδιος? Δεν επηρεαζεσε καθολου?
Προσωπικοτητα ειναι ουσιαστικα ο πυρηνας,το οτι γινεσαι πιο κλειστος,παρουσιαζεις σημαδια καταθλιψης κλπ δεν σημαινει πως αλλαζεις χαρακτηρα.
Αρκ
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οχι βεβαια. Ας υποθεσουμε οτι εγω πιστευω στο ναζισμο, οχι ξενοι στην ελλαδα, κτλ. Αν μορφωθω, σιγουρα θα διαβασω λιγα για το ολοκαυτωμα των εβραιων, το mein kampf, τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο, τον εθνικισμο και που αυτος οδηγει, την ιστορια του Κυπριακου ζητηματος κτλ. Αν παρολα αυτα συνεχιζω να πιστευω σε αυτο, τοτε πρεπει να ειμαι μεγαλο καθαρμα ή μεγαλος ηλιθιος. Αλλιως, αν εχω εστω λιγη αξιοπρεπεια θα ανακαλεσω.Αυτο συμβαινει οσο δεν εχει διαμορφωσει ο αλλος τον χαρακτηρα του.
Εμενα προσωπικα με αλλαξε και μαλιστα πολυ...Τωρα ομως που εγινε αυτο το γεγονος (με τον θανατο κοντινου ανθρωπου) τι κανεις? Μενεις ο ιδιος? Δεν επηρεαζεσε καθολου?
Αλλαζεις τροπο σκεψης. Εκει που ησουν αισιοδοξος του διαβολου πιστευεις πλεον οτι τιποτα δεν θα σου παει καλα και τεινεις πολυ σε μια γενικοτερη θλιψη η οποια οδηγει εν τελει στο να μην πηγαινεις σε παρτυ, να μη βγαινεις βολτες κλπ.Προσωπικοτητα ειναι ουσιαστικα ο πυρηνας,το οτι γινεσαι πιο κλειστος,παρουσιαζεις σημαδια καταθλιψης κλπ δεν σημαινει πως αλλαζεις χαρακτηρα.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Οχι βεβαια. Ας υποθεσουμε οτι εγω πιστευω στο ναζισμο, οχι ξενοι στην ελλαδα, κτλ. Αν μορφωθω, σιγουρα θα διαβασω λιγα για το ολοκαυτωμα των εβραιων, το mein kampf, τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο, τον εθνικισμο και που αυτος οδηγει, την ιστορια του Κυπριακου ζητηματος κτλ. Αν παρολα αυτα συνεχιζω να πιστευω σε αυτο, τοτε πρεπει να ειμαι μεγαλο καθαρμα ή μεγαλος ηλιθιος. Αλλιως, αν εχω εστω λιγη αξιοπρεπεια θα ανακαλεσω.
Τι σχεση εχει αυτο με τον χαρρακτηρα και την προσωπικοτητα;Αυτο ειναι ιδεες,αποψεις.
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Υπαρχει αυτη η γραμμη,καποια στιγμη καταλαβαινεις το ποιος εισαι και εχεις διαμορφωσει τον χαρακτηρα σου,πολυ απλα οσοι αλλαζουν συνεχως χαρακτηρα ειναι γιατι δεν τον εχουν διαμορφωσει.
λες μαλακιες... με συγχωρεις. αλλα απλα πετας κατι το οποιο δεν το στηριζεις πουθενα
Τι σχεση εχει αυτο με τον χαρρακτηρα και την προσωπικοτητα;Αυτο ειναι ιδεες,αποψεις.
οι ιδεες οι αποψεις δεν ειναι κομματι της προσωπικοτητας; πλακα με κανεις;
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
λες μαλακιες... με συγχωρεις. αλλα απλα πετας κατι το οποιο δεν το στηριζεις πουθενα
Οποιος δεν εχει επιχειρηματα βριζει...
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος
Προσωπικοτητα ειναι ουσιαστικα ο πυρηνας,το οτι γινεσαι πιο κλειστος,παρουσιαζεις σημαδια καταθλιψης κλπ δεν σημαινει πως αλλαζεις χαρακτηρα.
βασικα, σημαινει οτι αλλαζεις.
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος
Το παραδειγμα εινα λαθος, δεν χρειαζεται να εισαι καθαρμα για να θες τους ξενους εξω, μπορει απλα οι ιστοριες να μην σε συγκηνισαν, τοτε απλα δεν δειχνεις ελεος και δεν τους λυπασε.Οχι βεβαια. Ας υποθεσουμε οτι εγω πιστευω στο ναζισμο, οχι ξενοι στην ελλαδα, κτλ. Αν μορφωθω, σιγουρα θα διαβασω λιγα για το ολοκαυτωμα των εβραιων, το mein kampf, τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο, τον εθνικισμο και που αυτος οδηγει, την ιστορια του Κυπριακου ζητηματος κτλ. Αν παρολα αυτα συνεχιζω να πιστευω σε αυτο, τοτε πρεπει να ειμαι μεγαλο καθαρμα ή μεγαλος ηλιθιος. Αλλιως, αν εχω εστω λιγη αξιοπρεπεια θα ανακαλεσω.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
οι ιδεες οι αποψεις δεν ειναι κομματι της προσωπικοτητας; πλακα με κανεις;
Προσωπικοτητα ειναι ο τροπος που αντιμετωπιζεις τα πραματα,το εσυ,πως να στο πω,δεν ειναι ιδεες και αποψεις.
Darkness
Περιβόητο μέλος
Kαι εμενα..Οχι βεβαια. Ας υποθεσουμε οτι εγω πιστευω στο ναζισμο, οχι ξενοι στην ελλαδα, κτλ. Αν μορφωθω, σιγουρα θα διαβασω λιγα για το ολοκαυτωμα των εβραιων, το mein kampf, τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο, τον εθνικισμο και που αυτος οδηγει, την ιστορια του Κυπριακου ζητηματος κτλ. Αν παρολα αυτα συνεχιζω να πιστευω σε αυτο, τοτε πρεπει να ειμαι μεγαλο καθαρμα ή μεγαλος ηλιθιος. Αλλιως, αν εχω εστω λιγη αξιοπρεπεια θα ανακαλεσω.
Εμενα προσωπικα με αλλαξε και μαλιστα πολυ...
Και φυσικα δεν σημαινει οτι πεφτεις σε καταθλιψη..Αν εισαι δυνατος χαρακτηρας δεν σε παιρνει και τοσο απο κατω. Απλα σε επηρεαζει, σε κανει να αλλαξεις καποια πραγματα οπως με το ποσο δυσκολο ειναι να αγαπησεις καποιον που καποτε ισως τον χασεις? Φοβασαι..
Ή απλα εισαι αναισθητος και ζεις στον δικο σου κοσμο.Το παραδειγμα εινα λαθος, δεν χρειαζεται να εισαι καθαρμα για να θες τους ξενους εξω, μπορει απλα οι ιστοριες να μην σε συγκηνισαν, τοτε απλα δεν δειχνεις ελεος και δεν τους λυπασε.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Kαι εμενα..
Και φυσικα δεν σημαινει οτι πεφτεις σε καταθλιψη..Αν εισαι δυνατος χαρακτηρας δεν σε παιρνει και τοσο απο κατω. Απλα σε επηρεαζει, σε κανει να αλλαξεις καποια πραγματα οπως με το ποσο δυσκολο ειναι να αγαπησεις καποιον που καποτε ισως τον χασεις? Φοβασαι..
Ο φοβος Σοφια μου δεν ειναι στο χαρακτηρα...Ειναι συναισθημα.
orathac
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν υπαρχει ανθρωπος φοβιτσιαρης ε? Απλα οταν μηλας για χαρακτηρα ειναι σαν μετρο οχι σαν ορισμος.Ο φοβος Σοφια μου δεν ειναι στο χαρακτηρα...Ειναι συναισθημα.
Darkness
Περιβόητο μέλος
Φοβασαι να αγαπησεις τοσο πολυ εναν ανθρωπο σε σχεση με παλαιοτερα που αγαπουσες.Οταν χανεις καποιον που αγαπας επηρεαζεσε. Φυλασεσε πιο πολυ απο οτι παλαιοτερα.. Αλλαζεις γιατι φοβασαι...φοβασαι οτι καποιον θα ξανα χασεις..Φυσικα και ειναι συναισθημα αλλα αυτο το συναισθημα σε αλλαζει.Ο φοβος Σοφια μου δεν ειναι στο χαρακτηρα...Ειναι συναισθημα.
M4dn3sS
Δραστήριο μέλος
Φοβασαι να αγαπησεις τοσο πολυ εναν ανθρωπο σε σχεση με παλαιοτερα που αγαπουσες.Οταν χανεις καποιον που αγαπας επηρεαζεσε. Φυλασεσε πιο πολυ απο οτι παλαιοτερα.. Αλλαζεις γιατι φοβασαι...φοβασαι οτι καποιον θα ξανα χασεις..Φυσικα και ειναι συναισθημα αλλα αυτο το συναισθημα σε αλλαζει.
Αυτο ομως δεν ειναι θεμα προσωπικοτητας,δεν αλλαζει,απλα αλλαζει μια αποψη,πως να στο πω,συναισθηματικη φορτιση ειναι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 26 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.