Η κοπέλα προφανώς δεν έχει κάποιον στόχο γι' αυτό και δεν διάβαζε τόσο καιρό. Να δώσει φέτος για ποιο λόγο;
Προς την θεματοθέτρια: Καλώς ή κακώς με 2 μήνες διάβασμα αξιοπρεπή βαθμό είναι αδύνατο να γράψεις. Κάτσε και σκέψου αν θέλεις πράγματι να δώσεις πανελλαδικές γιατί αν δεν θες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείσαι άδικα. Μπορείς να δώσεις όταν αποφασίσεις συνειδητά με τι θέλεις να ασχοληθείς στο μέλλον (ίσως να είναι του χρόνου, ίσως αργότερα)το οποίο πιθανώς και να μην περιλαμβάνει τις πανελλήνιες.
Δεν νομίζω οτι εγινα κατανοητή .
Ξαναλεω δεν ειμαι αυτης της νοοτροπίας.
Απλα σε εναν άνθρωπο που με ρωταει τι να κανει 2 μηνες πριν τις πανελλήνιες , δεν θα του πω απο τωρα να ξαναδώσει ουτε θα τον μαλώσω.Ειμαι της άποψης "τι κάνουμε τωρα".
Δεν ηθελα να νομιμοποίησω ουτε τις αντιγραφές, ουτε τις προχειρότητες.
Είναι οπως απαντάω σε παιδιά σχετικα με τα αρχαία τι να κανουν τώρα.
Θα του πω διαβασε αυτο αυτο αυτο κι αγιος ο Θεός.
Ναι αυτος ειναι "μπακαλιστικος " τρόπος , ναι ειναι κριμα , πραγματικά κριμα κάποιος να αφιερώσει μονο τοσο χρονο σε αυτα γιατι θα κερδίσει παρα πολλα , πολλα περισσότερα απο εναν βαθμο αμα διάβαζε ολη τη χρονιά.
Αλλα αυτο το παιδι μπορει εν τέλει να ναι τυχερό , να γράψει κατι κι μετα αξιολογώντας τις επιλογές του να σκεφτεί αν θα ξαναδώσει η όχι .Εσεις υποθετετε οτι αυτο το παιδι ειναι "καταδικασμένο" να μην του αρέσει η επιλογή που θα κανει αλλα θα ειναι και κακος φοιτητές . Δεν ειναι λιγο αδικο αυτο;Ναι εχετε δίκιο ειναι παρα πολλες πιθανότητες να συμβεί αυτο αλλα δεν το γνωρίζουμε σίγουρα .
Φιλος μου με ελάχιστο διάβασμα μπήκε τουριστικά κι τωρα διαπρέπει .
Μπήκε με 8 τελείωσε με 9 , δουλεύει με καλα λεφτά .Να τον μαλωνα τοτε επειδή δεν του αρεσαν τα αρχαία κι εγω τα λάτρευα; Οχι αυτο το παιδι δεν έγραψε "αξιοπρεπη " βαθμο αλλα μια χαρα εξελίχθηκε.
(Σε αυτο το σημείο να πω οτι δεν γνώριζα οτι η κοπέλα ειναι σε πεδίο χωρίς τέτοιες χαμηλοβαθμες επιλογές , οταν έγραψα την απάντηση μου αλλα πραγματικά γιατί να μην προσπαθήσει ακομα κι σε αυτό .)
Έγραψα τι συμβαίνει με το σύστημα των πανελληνίων και των σχολών και ορισμένοι ηταν λες κι τα άκουσαν πρώτη φορά.Το οτι λεω γιατι το επίπεδο των σχολών έχει πεσει τοσο και το συνδιαζω με την οικονομική κρίση δεν σημαίνει οτι πιστεύω οτι ειναι σωστό και ότι πρέπει να συμβάλουμε σε αυτό .
Δεν το έγραψα για να παρακίνησω κανεναν να αντιγράψει και να περασει να διαβάσει με 5.Αυτός μονο θα βγει χαμένος απο αυτό.
Αλλα οχι οτι δεν ειναι παράλογο να ξεπηδανε φιλολογίες, ιστορικά κι τωρα κι ψυχολογίες σαν μανιτάρια.Γιατι ολα αυτα θελοντας κι μη υποβαθμίζουν το επίπεδο των σχολων.
Αυτο ειπα μονο, η τουλάχιστον αυτό εννοούσα .Κι αν δεν εγινα σαφής , ζητω συγνωμη.
Τωρα οσον αφορα την κοπέλα δεν την ξέρουμε .
Δεν ξέρουμε τι εννοει με το πασσαλειματα , δεν ξέρουμε αν την ενδιαφέρει κατι η όχι .
Εχει δυο μηνες κάτι καλύτερο δεν εχει να κανει αρα ας διαβάσει.Μπορει να γράψει 5 , μπορεί 10 μπορεί κι παραπάνω .
Εγω σε αυτο το παιδι νιώθω χρέος να το παροτρύνω να διαβάσει, και οταν τελειώσει ολο αυτο θα κανει την αυτοκριτική του .
Δυστυχώς στα 17 σου πολλες φορες δεν ξέρεις τι σου γίνεται .
Εγω τουλάχιστον δεν ήξερα.
Ηθελα πολυ μια σχολη κι τωρα ξαναδινω για να πετύχω σχολή που ηδη επιανα απο τοτε.
Οχι , ξαναλέω δεν μετανιωσα .Μονο κερδισμένη βγήκα.
Απλα ειχα το στόχο που αναφερει η Λενω .Ημουν αυτο το παιδί.Κι πολλοί ηταν " αυτα τα παιδια " αλλα εν τελει κατάλαβαν οτι ηθελαν κατι αλλο.Αλλα παιδία παλι μπήκαν καπου απο τυχη κι κατάλαβαν οτι ειναι στο σωστο μέρος , αλλα δεν ηθελαν να δωσουν ουτε εξετάσεις αλλα η ελληνική οικογένεια δεν αφήνει τέτοια περιθώρια .
Η ζωη ειναι πολυ απρόβλεπτη και ολοι μας πολλοί διαφορετικοί, δεν ξέρουμε πως μπορει να εξελίχθει αυτο το 17χρονο παιδί που το ξέρουμε μονο μεσα απο μήνυμα.
Ας πράξουμε οτι πιστεύουμε ο καθένας οτι ειναι καλο για εμας αλλα κι για την κοινωνία που θέλουμε να δούμε.