Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thetawaves
Νεοφερμένος
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδιά μπορεί κανείς να μου πει κάποια γνώμη;; Είμαι σε δίλημμα :/ Να βάλω αγγλική φιλολογία ή κλασσική φιλολογία; Σκέφτομαι ότι αν πάω φιλολογία μιας που έχω και προφισιενσι θα μπορώ να ασχοληθώ ως καθηγήτρια και των 2. Επίσης με ενδιαφέρει και η δημοσιογραφία, οπότε από τη φιλολογία θα μπορούσα να κάνω και κάτι πάνω σε αυτό αν προκύψει (να γράφω δηλαδή κάπου). Τα μαθήματα της αγγλικής απ'ότι είδα μου αρέσουν μέχρι τα 2 πρώτα χρόνια, μετά όχι τόσο, δεν μπορώ να ξέρω κιόλας βέβαια. Εξάλλου πιστεύω πως η ελληνική γλώσσα, φιλοσοφία και σκέψη είναι κατά πολύ ανώτερη και μου αρέσει πολύ. Εσείς τι πιστεύετε; υπάρχει κάποιος φοιτητής αγγλικής ή κλασσικής φιλολογίας εδώ να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλά αποτελέσματα σε όλους εύχομαι!
Εγώ σπουδάζω Φιλολογία!!
Είναι πραγματικά μία πολύ ωραία σχολή. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ πριν μπω στην σχολή. Τώρα όμως, αν έκανα ξανά μηχανογραφικό αυτήν την σχολή μόνο θα δήλωνα.
Και να ξέρεις ότι Φιλολογία δεν είναι μόνο η ανάλυση αρχαίων κειμένων ή λογοτεχνικών αλλά είναι και η επιστημονική μελέτη της γλώσσας.
Ό,τι θέλεις μπορείς να με ρωτήσεις και εγώ με χαρά θα σου απαντήσω.
aladdin
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ σπουδάζω Φιλολογία!!
Είναι πραγματικά μία πολύ ωραία σχολή. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ πριν μπω στην σχολή. Τώρα όμως, αν έκανα ξανά μηχανογραφικό αυτήν την σχολή μόνο θα δήλωνα.
Και να ξέρεις ότι Φιλολογία δεν είναι μόνο η ανάλυση αρχαίων κειμένων ή λογοτεχνικών αλλά είναι και η επιστημονική μελέτη της γλώσσας.
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις! Έχω κάποιες απορίες. Μπορείς να κάνεις πρακτική άσκηση; δηλαδή να σε στείλουν σε κάποιο σχολείο; Επίσης, υπάρχουν μαθήματα ψυχολογίας-παιδαγωγικής;
Iliana in sky
Νεοφερμένος
Παιδιά μπορεί κανείς να μου πει κάποια γνώμη;; Είμαι σε δίλημμα :/ Να βάλω αγγλική φιλολογία ή κλασσική φιλολογία; Σκέφτομαι ότι αν πάω φιλολογία μιας που έχω και προφισιενσι θα μπορώ να ασχοληθώ ως καθηγήτρια και των 2. Επίσης με ενδιαφέρει και η δημοσιογραφία, οπότε από τη φιλολογία θα μπορούσα να κάνω και κάτι πάνω σε αυτό αν προκύψει (να γράφω δηλαδή κάπου). Τα μαθήματα της αγγλικής απ'ότι είδα μου αρέσουν μέχρι τα 2 πρώτα χρόνια, μετά όχι τόσο, δεν μπορώ να ξέρω κιόλας βέβαια. Εξάλλου πιστεύω πως η ελληνική γλώσσα, φιλοσοφία και σκέψη είναι κατά πολύ ανώτερη και μου αρέσει πολύ. Εσείς τι πιστεύετε; υπάρχει κάποιος φοιτητής αγγλικής ή κλασσικής φιλολογίας εδώ να με βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και καλά αποτελέσματα σε όλους εύχομαι!
Εγώ σπουδάζω φιλολογία!! Τι θα ήθελες να μάθεις;;
Γενικά,επειδή λες ότι τα μαθήματα της αγγλικής σου άρεσαν μόνο μεχρι το 2 έτος,η δική μου άποψη είναι ότι αν δεν τα παρακολουθήσεις δεν μπορείς να είσαι σίγουρη! Μπορεί κάποια που νομίζεις ότι θα σου αρέσουν,να μην τα συμπαθήσεις και κάποια άλλα που δεν σου άρεσαν να τα λατρέψεις.(απευθύνομαι γενικά)
Εγώ σπουδάζω Φιλολογία!!
Τώρα είδα ότι κι εγώ της απάντησα με την ίδια πρόταση!! ('' Εγώ σπουδάζω φιλολογία'') χιχιχιχιχι
sydney96
Δραστήριο μέλος
Εγώ αν ήταν να διαλέξω μια σχολή από το 1ο πεδίο θα διάλεγα τη δημοσιογραφία.
Μια γνωστή μου πέρυσι είχε το ίδιο δίλημμα και τελικά επέλεξε την αγγλική φιλολογία.Νομίζω ότι περισσότερες διεξόδους θα έχεις από εκεί.Δεν το έχω ψάξει το θέμα,απλώς έτσι μου φαίνεται.
Ό,τι σου αρέσει εσένα περισσότερο να διαλέξεις.
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις! Έχω κάποιες απορίες. Μπορείς να κάνεις πρακτική άσκηση; δηλαδή να σε στείλουν σε κάποιο σχολείο; Επίσης, υπάρχουν μαθήματα ψυχολογίας-παιδαγωγικής;
Ποια πόλη σε ενδιαφέρει;
Εγώ είμαι στην φιλολογία Ρεθύμνου.
Σε εμάς λοιπόν:
1) Η διδακτική άσκηση είναι υποχρεωτική για να πάρεις πτυχίο. Σε στέλνουν σε κάποιο σχολείο για να διδάξεις και πληρώνεσαι.
2) Ναι, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών μας έχουμε 8 μαθήματα παιδαγωγικής, τα οποία τα παίρνουμε από το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Έτσι παίρνουμε πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.
Τα μαθήματα που πρέπει να βγάλουμε μέχρι το πτυχίο είναι 50.
Μπορείς να με ρωτήσεις ό,τι άλλο θέλεις.
Iliana in sky
συνάδελφε!! σε ποια πόλη σπουδάζεις φιλολογία;
Ποια πόλη σε ενδιαφέρει;
Σε εμάς λοιπόν:
1) Η διδακτική άσκηση είναι υποχρεωτική για να πάρεις πτυχίο. Σε στέλνουν σε κάποιο σχολείο για να διδάξεις και πληρώνεσαι.
2) Ναι, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών μας έχουμε 8 μαθήματα παιδαγωγικής, τα οποία τα παίρνουμε από το τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Έτσι παίρνουμε πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας.
Για Αθήνα θέλω, στο ΕΚΠΑ Σε ποιο εξάμηνο κάνεις πρακτική άσκηση; πόσο πληρώνεσαι αν επιτρέπεται;
Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος
Iliana in sky
Νεοφερμένος
Ποια πόλη σε ενδιαφέρει;
Σε εμάς λοιπόν:
Iliana in sky
συνάδελφε!! σε ποια πόλη σπουδάζεις φιλολογία;
Θεσσαλονίκη είμαι!! Τι ωραία που έχετε πρακτική άσκηση! Εμείς δεν έχουμε!
Fann
Νεοφερμένος
Θα μπορούσα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με την Φιλολογια και την Κλασσικη Φιλολογια;Τι μαθήματα περιέχει η κάθε μια;Ποιες οι κύριες διάφορες τους; Ιστορία και αρχαία διδάσκονται υποχρεωτικά και στις δυο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jim2015
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_BetterFly_
Νεοφερμένος
Η πιο σημαντική διαφορά τους είναι ότι στην Αγγλική η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά.
Fann
Νεοφερμένος
.Ωστοσο κοίταξε τα προγράμματα με τα μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε σχολή αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετάξυ της Νεοελληνικής Φιλολογίας και Κλασικής Φιλολογίας όσο αναφορά τον αν διδάσκονται αρχαία και στις δυο κατευθύνσεις και αν διδάσκονται την ίδια ιστορία.Ποια η κυρία διαφορά των δυο κατευθύνσεων;
Θα μιλήσω για την Αγγλική του ΑΠΘ γιατί σε αυτήν φοιτώ. Ιστορία δεν έχει. Ούτε αρχαία όπως τα φαντάζεσαι αλλά μαθήματα στα οποία έρχεσαι σε επαφή με παλαιότερες μορφές τις αγγλικής γλώσσας. Ως φιλολογίες και οι 2 σχολές έχουν μαθήματα λογοτεχνίας και γλωσσολογίας. Η Αγγλική φιλολογία έχει όμως και κάποια μαθήματα μετάφρασης, κινηματογράφου κ.α
Η πιο σημαντική διαφορά τους είναι ότι στην Αγγλική η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά.
Όταν λες όχι έχει και κάποια μαθηματα κινηματογράφου τι εννοείς;
Κατά την γνώμη σου τι επίπεδο γνώσεων απαιτεί η σχολή;
jim2015
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νεοελληνικη η Κλασικη φιλολογια ειναι 2 κατευθυνσεις που παιρνεις οποια θελεις(μερικες φιλολογιες εχουν και τριτη κατευθυνση Γλωσολογια)μετα απο το 2ο ετος.Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
.Ωστοσο κοίταξε τα προγράμματα με τα μαθήματα που διδάσκονται σε κάθε σχολή αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη μετάξυ της Νεοελληνικής Φιλολογίας και Κλασικής Φιλολογίας όσο αναφορά τον αν διδάσκονται αρχαία και στις δυο κατευθύνσεις και αν διδάσκονται την ίδια ιστορία.Ποια η κυρία διαφορά των δυο κατευθύνσεων;
Ιστορια οι φιλολογιες οι περισσοτερες εχουν μονο ελευθερης επιλογης μαθηματα τα οποια τα διαλεγεις αν σου αρεσουν.Ιστορικο Αρχαιολογικο εχουν Ιστορια υποχρεωτικα και οχι η καθαρη Φιλολογια.
Τα πρωτα 2 ετη διδασκεσαι Αρχαια,Λατινικα,Νεα Ελληνικα ,Βυζαντινη η Μεσαιωνικη Φιλολογια ,Γλωσολογια και παιδαγωγικα.Πανω κατω τα ιδια σε ολες τις φιλολογιες
_BetterFly_
Νεοφερμένος
Κατά την γνώμη μου, ο/η υποψήφιος πρέπει να έχει τουλάχιστον επίπεδο Β2 και να εξασκεί τα αγγλικά του/της με ταινίες κ.α γιατί το επίπεδο ανεβαίνει ανά εξάμηνο.
Fann
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.