nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Απαραιτητη προυποθεση η ορεξη για διαβασμα και η συνεχης επαφη με τα αγγλικα(ταινιες βιβλια), δηλαδη οχι κενα διαστημα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikoslarissa
Δραστήριο μέλος
Θα μπορουσες να ξεκινησεις μονος σου αγοραζοντας καποια βιβλια λεξιλογιου και γραμματικης...μπορω να σου προτεινω καποια αν θες τα οποια εκανα κι εγω περυσι στην προετοιμασια για το proficiency ενω ειχα να πιασω αγγλικα 5-6 χρονια...βεβαια πηγα και φροντιστηριο αλλα για αρχη θα σε βοηθησουν πολυ...
Απαραιτητη προυποθεση η ορεξη για διαβασμα και η συνεχης επαφη με τα αγγλικα(ταινιες βιβλια), δηλαδη οχι κενα διαστημα
Ευχαριστώ ναι πες μου κανένα βιβλίο.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ ναι πες μου κανένα βιβλίο.
https://www.book-it.gr/EXPRESS-PUBLI...igan-ECPE-ΠΑΚΕΤΟ-Όλα-τα-βιβλία-της-τάξης.html
Oριστε...ειναι απιστευτα βιβλια και θα σε βοηθησουν πολυ...
fockos
Επιφανές μέλος
Το παιδί θέλει self teaching book τα οποία σου μαθαίνουν αγγλικά χωρίς την παρουσία δασκάλου. Απαραίτητη προυπόθεση για αυτό παιδιά ειναι το βιβλίο να έχει περιγραφές στα ελληνικά συνεπώς τα βιβλία αυτά μπορεί να είναι πολύ καλά αλλά όχι κατάλληλα για την περίσταση.
Επίσης ο λόγος που δε θέλει να κάνει κανείς φροντιστήριο μπορεί να είναι και άλλος εκτός από το οικονομικό. π.χ. μπορεί να μην έχει ελεύθερο χρονο, να βαριέται να πηγαίνει κάθε τόσο σε ενα φροντιστηριο ή να καθαρίζει το σπίτι για να έρθει η καθηγητρια/της ή να έχει πολλές υποχρεώσειες οπότε θέλει να προχωρήσει σε πιο αργό ρυθμό
Θα ψάξω και θα σας παρουσιάσω μια καλή μέθοδο self teaching φυσικά καλό είναι στο θέμα να βοηθήσουν καθηγητές αγγλικών οι οποίοι είμαι σίγουρος ότι διαβαζουνε το θέμα αλλά δε γραφουν...
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταρχήν για μεταπτυχιακό λογικά θα χρειαστείς το IELTS. Από τη στιγμή που έχεις πάρει lower σημαίνει πως έχεις καλύψει τα γραμματικά φαινόμενα, άσχετα αν δε τα θυμάσαι θεωρητικά, στη πράξη πρέπει να σου βγαίνουν. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις ένα βιβλίο με τεστ του IELTS (#κόλπος των πειρατών), να αρχίσεις να τα κάνεις και να googlareis ό,τι χρειάζεσαι ή δε καταλαβαίνεις. Παράλληλα μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα του αντικειμένου σου στο coursera.org (όλα έχουν αγγλικούς υπότιτλους), όπου όχι μόνο θα κάνεις εξάσκηση αλλά θα μαθαίνεις και την ορολογία σου. Όσο για τα προφορικά, πήγαινε erasmusΛοιπόν έχω το εξής θέμα:Θέλω σε 3-4 χρόνια να κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό.Πριν από 4μιση χρόνια είχα πάρει το lower του michigan όμως από τότε δεν έχω ασχοληθεί ξανά με αγγλικά και τα έχω ξεχάσει.Θέλω λοιπόν να μου προτείνετε τι πρέπει να κάνω για να βελτιώσω τα αγγλικά μου ώστε να φτάσω σε επίπεδο να μπορώ να παρακολουθήσω σε 3-4 χρόνια μαθήματα σε ξένο πανεπιστήμιο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.Να πω ότι εκεί που έχω μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως στο λεξιλόγιο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
coxs
Νεοφερμένος
Δημητρης Αγν
Νεοφερμένος
natasoula...
Πολύ δραστήριο μέλος
(Σ' εμένα αυτό απέδωσε και ως μαθήτρια και πλέον ως "καθηγήτρια" )
Anonyme
Δραστήριο μέλος
Επομένως βρείτε την μέθοδο που σας ταιριάζει (ιδιαίτερα ή φροντιστήριο) και, σας παρακαλώ, αποφύγετε τα ταχύρυθμα μαθήματα αν δεν υπάρχει κάποια πολύ συγκεκριμένη διορία να σας πιέζει ή αν δεν είστε πραγματικά πολύ δυνατοί υποψήφιοι. 12 με +/- 24 μήνες διαβάσματος είναι απαραίτητοι για να αποκτήσετε άριστες γνώσεις γραμματικής, για να καλύψετε το απαιτούμενο λεξιλόγιο και να είστε άνετοι σε speaking και listening. Με πασαλείμματα θα ξοδέψετε χρόνο και χρήμα κι ούτε αγγλικά θα μάθετε, ούτε είναι βέβαιο πως θα πάρετε την πιστοποίηση. Όλα αυτά τα λέω εκ πείρας γιατί πολλοί μου έρχονται και μου ζητάνε να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα από τραγικές "προετοιμασίες".
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
apanthimos
Νεοφερμένος
Δεν νομίζω ότι είσαι τόσο πειθαρχημένος (ποιός είναι τέλος πάντων) για να καλύψεις τέτοιο επίπεδο όντας αυτοδίδακτος. Χρειάζεσαι σίγουρα κάποιον να σε καθοδηγήσει. Ακόμη κι αν ήσουν δηλαδή, θέλει υπερπροσπάθεια για να το κάνεις αυτό. Σκέψου λίγο να πρέπει να κάνεις κείμενα και να ψάχνεις κάθε λέξη στο λεξικό; (Και δεδομένου ότι πολλές φορές κάποιες λέξεις χρησιμοποιούνται με άλλη σημασία από την πραγματική τους). Και δεν είναι μόνο αυτό. Άντε σε gcvr και listening έχεις έτοιμο το λυσάρι. Στις εκθέσεις; Τι κάνεις; Πιστεύεις πως είσαι σε θέση να διορθώσεις το γραπτό σου, επιπέδου Γ2; Με τι γνώσεις; (Σκέψου πρώτα απ'όλα ότι εφόσον εσύ γράφεις...θεωρείς ότι γράφεις σωστά. Δεν μπορείς να ξέρεις που υπάρχει λάθος. Και κανένα βιβλίο ή σάιτ δεν θα σε βοηθήσει στη διόρθωση έκθεσης-τουλάχιστον όταν δεν υπάρχουν οι προαπαιτούμενες γνώσεις-.) Οπότε...το ξεχνάς!
Ακριβώς έτσι!
kluader
Νεοφερμένος
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν θέλω να γίνω προσβλητικός, όμως πλέον το κάθε τούβλο έχει και ένα lower στα αγγλικά, ενώ δεν μπορεί να σταυρώσει πρόταση.Τα χουν ευκολύνει πολύ πλέον τα πτυχία. Κακώς.
Και το πρόσφατο βήμα με το συμψηφισμό των ενοτήτων στα πτυχία του Michigan ήταν λάθος. Με λίγα λόγια, έδωσαν πτυχίο σε όλους τους «Δεν το πήρα για 1/1.5/2». Και αυτοί είναι πολλοί. Αλλά φυσικά έγινε για λόγους οικονομικούς. Όλα το χρήμα αφορούν.
coxs
Νεοφερμένος
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Σε λίγο καιρό που θα βγουν όλοι αυτοί οι "πιστοποιημένοι" γνώστες στην αγορά, θα δεις τις αγγελίες εργασίας να ζητάνε συγκεκριμένα πιστοποιητικά, ανεξάρτητα από το τι λέει η λίστα του ΑΣΕΠ όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται με τα πανεπιστήμια και τα κολλέγια. Η φράση "έχω Lower" θα συνοδεύεται από την ερώτηση "ποιο Lower, πότε το πήρες και με τι βαθμό".Συμφωνώ και επαυξάνω. Δεν θέλω να γίνω προσβλητικός, όμως πλέον το κάθε τούβλο έχει και ένα lower στα αγγλικά, ενώ δεν μπορεί να σταυρώσει πρόταση.
Δεν είναι τόσο πολλοί όσο νομίζεις. Δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία, αλλά θα τα ψάξω και αν τα βρω θα σας πω. Επίσης οι εξετάσεις του Michigan από τότε που έγινε ο συμψηφισμός έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν και υπάρχουν ενδείξεις ότι και η έκθεση και τα προφορικά βαθμολογούνται πιο αυστηρά.Και το πρόσφατο βήμα με το συμψηφισμό των ενοτήτων στα πτυχία του Michigan ήταν λάθος. Με λίγα λόγια, έδωσαν πτυχίο σε όλους τους «Δεν το πήρα για 1/1.5/2». Και αυτοί είναι πολλοί. Αλλά φυσικά έγινε για λόγους οικονομικούς. Όλα το χρήμα αφορούν.
PolGR1509
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ το λέω με βάση αυτά που βλέπω στον περίγυρό μου. Γενικά, κάθε φορά που είναι να βγούνε τα αποτελέσματα επικρατεί ένας πανικός στα διαλείμματα, ειδικά όταν έχουμε πολλά παιδιά που έδωσαν, και περιμένουν τηλεφώνημα από τις καθηγήτριές τους...και εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι ακούω αρκετά συχνά και έχω ακούσει από κάμποσα παιδιά να λένε «δεν το πήρα για 1, 1/2, 2» και πάντα αναρωτιέμαι μήπως είναι ψέμα του καθηγητή για να μη χάσει τον «πελάτη». Επειδή μου φαίνεται πολύ περίεργο όλα αυτά τα παιδιά να μην το πήραν για τόσο. Επειδή, όπως ξέρεις καλά εσύ, οι γονείς συνήθως χρεώνουν την αποτυχία στον καθηγητή και όχι στο παιδί τους που δεν τα παίρνει ή δε διαβάζει.Σε λίγο καιρό που θα βγουν όλοι αυτοί οι "πιστοποιημένοι" γνώστες στην αγορά, θα δεις τις αγγελίες εργασίας να ζητάνε συγκεκριμένα πιστοποιητικά, ανεξάρτητα από το τι λέει η λίστα του ΑΣΕΠ όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται με τα πανεπιστήμια και τα κολλέγια. Η φράση "έχω Lower" θα συνοδεύεται από την ερώτηση "ποιο Lower, πότε το πήρες και με τι βαθμό".
Δεν είναι τόσο πολλοί όσο νομίζεις. Δεν έχω πρόχειρα τα στοιχεία, αλλά θα τα ψάξω και αν τα βρω θα σας πω. Επίσης οι εξετάσεις του Michigan από τότε που έγινε ο συμψηφισμός έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν και υπάρχουν ενδείξεις ότι και η έκθεση και τα προφορικά βαθμολογούνται πιο αυστηρά.
Nina-nana
Διάσημο μέλος
Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει με τους μαθητές των άλλων καθηγητών καθώς τα στοιχεία αυτά δεν δημοσιεύονται. Μπορώ όμως να σου πω τα δικά μου ποσοστά (δηλαδή του φροντιστηρίου που δουλεύω) των τελευταίων 3 χρόνων. Στο διάστημα αυτό έχουν περάσει όλοι οι μαθητές που έχουν δώσει Lower, οι περισσότεροι με βαθμούς πάνω από 75%, και έχουν κοπεί 2 μόνο από τους μαθητές που έχουν δώσει για Proficiency, η μία με 64,8% και η άλλη με 63,7%Εγώ το λέω με βάση αυτά που βλέπω στον περίγυρό μου. Γενικά, κάθε φορά που είναι να βγούνε τα αποτελέσματα επικρατεί ένας πανικός στα διαλείμματα, ειδικά όταν έχουμε πολλά παιδιά που έδωσαν, και περιμένουν τηλεφώνημα από τις καθηγήτριές τους...και εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι ακούω αρκετά συχνά και έχω ακούσει από κάμποσα παιδιά να λένε «δεν το πήρα για 1, 1/2, 2» και πάντα αναρωτιέμαι μήπως είναι ψέμα του καθηγητή για να μη χάσει τον «πελάτη». Επειδή μου φαίνεται πολύ περίεργο όλα αυτά τα παιδιά να μην το πήραν για τόσο. Επειδή, όπως ξέρεις καλά εσύ, οι γονείς συνήθως χρεώνουν την αποτυχία στον καθηγητή και όχι στο παιδί τους που δεν τα παίρνει ή δε διαβάζει.
Μου φαίνεται περίεργο να λένε ψέματα οι καθηγητές, όχι και αδιανόητο βέβαια. Ειδικά αν πρόκειται για ιδιαίτερο που παίζεται η φήμη του καθηγητή κορώνα-γράμματα. Πάντως όλοι όσοι δίνουν για ECCE/ECPE παίρνουν αναλυτικό report με τη βαθμολογία τους και μπορούν να τσεκάρουν τους βαθμούς τους άσχετα με το τι λέει ο καθηγητής τους.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.