ΑΟΘ, ΑΕΠΠ και γνώσεις Μαθηματικών

Praxis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Praxis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 235 μηνύματα.
Είμαι ανάμεσα στο 1ο και 4ο πεδίο και αναρωτιόμουν: Τα ΑΟΘ και ΑΕΠΠ χρειάζονται αναπτυγμένες γνώσεις μαθηματικών; Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από μαθηματικά και ήλπιζα να μπορέσω να πιάσω μόρια από ΑΟΘ, ΑΕΠΠ και Έκθεση, διότι με ενδιαφέρει η σχολή μηχανικών ΑΕΝ (8500 μόρια). Είναι δυνατό να τα πάω κάπως καλά στα άλλα μαθήματα χωρίς να είμαι καλός στα Μαθηματικά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,271 μηνύματα.
Το ΑΟΘ και το ΑΕΠΠ έχουνε μικρές μαθηματικές απαιτήσεις.
Στο ΑΟΘ θα πρέπει να μάθεις να λύνεις σύστημα εξισώσεων (απλό πράγμα, στην ουσία χρειάζεται αν ξέρεις να λύνεις πρωτοβάθμιες εξισώσεις και να κάνεις αφαίρεση κατά μέλη). Επίσης θα πρέπει να ξέρεις να λύνεις σωστά διαιρέσεις διαφόρων ειδών (δεκαδικών, με διαιρετέο < διαιρέτη κτλ), να κάνεις χιαστί ώστε να λύνεις ως "προς κάτι". Σε μερικές τραβηγμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν β' βάθμιες εξισώσεις και εύρεση απλού πεδίου ορισμού.
Επίσης θα πρέπει να ξέρεις να τοποθετείς σημεία σε άξονες χ και y για να φτιάχνεις απλές ευθείες γραμμές / ευθύγραμμα τμήματα.

Στο ΑΕΠΠ θα πρέπει να ξέρεις να λύνεις περιπτώσεις εύρεσης ποσοστού και να λύνεις διαιρέσεις ώστε να βρίσκεις πηλίκο και υπόλοιπο.

Αυτά μου έρχονται τώρα, ας συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 233831

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Είμαι ανάμεσα στο 1ο και 4ο πεδίο και αναρωτιόμουν: Τα ΑΟΘ και ΑΕΠΠ χρειάζονται αναπτυγμένες γνώσεις μαθηματικών; Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα από μαθηματικά και ήλπιζα να μπορέσω να πιάσω μόρια από ΑΟΘ, ΑΕΠΠ και Έκθεση, διότι με ενδιαφέρει η σχολή μηχανικών ΑΕΝ (8500 μόρια). Είναι δυνατό να τα πάω κάπως καλά στα άλλα μαθήματα χωρίς να είμαι καλός στα Μαθηματικά;

ΑΕΠΠ και ΑΟΘ χρειαζονται απλα βασικα μαθηματικα( +-/*).
Ειδικα ΑΕΠΠ,περα απο προσθεση/πολλαπλασιασμο αντε και κανενα τυπο ,αλλα αν θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις καποιον περιπλοκο τυπο στην ασκηση,μαλλον θα τον εχει στην εκφωνηση η στης οδηγιες.
Σπανια ομως θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις τυπο γενικα σε ασκησεις.
ΑΟΘ το ιδιο,συν εξισωσεις 2ου βαθμου,διαιρεση με δεκαδικους θα πρεπει καλα να ξερεις,και να μην σου φαει πολυ χρονο,συστημα με 2 αγνωστους
Αν θυμηθω θα γραψω και αλλα
Παντως,αν η σχολη που θελεις να περασεις εχει μαθηματικα μεσα,νομιζω θα ειναι (οχι μονο) και συνεχεια των μαθηματικων γ λυκειου

Praxis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Praxis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 235 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν και είμαι Α Λυκείου, δεν θυμάμαι ούτε καν γραπτή διαίρεση, αλλά πιστεύω πως άμα αρχίσω να κάνω επαναλήψεις μαθηματικών γυμνασίου, να καταφέρω να είμαι μέτριος σε αυτά τα μαθήματα. Και ναι, η σχολή που επιθυμώ έχει στο πρόγραμμα σπουδών Μαθηματικά, αλλά δεν είναι πολύ βασικό μιας και τα άλλα μαθήματα στο πρόγραμμα παίζουν πιο μεγάλο ρόλο, και είναι μονοωρο (πιστεύω).

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 19,271 μηνύματα.
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αν και είμαι Α Λυκείου, δεν θυμάμαι ούτε καν γραπτή διαίρεση, αλλά πιστεύω πως άμα αρχίσω να κάνω επαναλήψεις μαθηματικών γυμνασίου, να καταφέρω να είμαι μέτριος σε αυτά τα μαθήματα. Και ναι, η σχολή που επιθυμώ έχει στο πρόγραμμα σπουδών Μαθηματικά, αλλά δεν είναι πολύ βασικό μιας και τα άλλα μαθήματα στο πρόγραμμα παίζουν πιο μεγάλο ρόλο, και είναι μονοωρο (πιστεύω).
Κι εγώ που είχα 11 χρόνια να λύσω διαιρέσεις στο χαρτί, εντόπισα τον εαυτό μου να κάνει λάθη σε διάφορες λεπτομέρειες της διαίρεσης.
Τελικά για ένα διάστημα έλυνα από 10 διαιρέσεις ημερησίως στο χαρτί και το έφτιαξα :)

Ναι, δεν έχουν δύσκολα μαθηματικά τα ΑΟΘ και ΑΕΠΠ. Πράγματι γνώσεις γυμνασίου χρειάζονται και εξοικείωση να λύνεις πράξεις στο χαρτί ώστε να μην σου διαφεύγουν πράγματα, γιατί εντάξει στη θεωρία όλοι καλοί είμαστε. ;)

Επίσης το πρώτο και το δεύτερο θέμα στις πανελλήνιες του ΑΟΘ είναι θεωρία.

Στο ΑΕΠΠ το πρώτο και το δεύτερο θέμα (60 μονάδες) είναι θεωρία και κάποιες εφαρμογές που πρέπει να μελετήσεις, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θέμα είναι συγγραφή προγράμματος στη ΓΛΩΣΣΑ (ψευδογλώσσα της ΑΕΠΠ).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...