alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι τρίτη λυκείου και θέλω να περάσω δημοσιογραφία (Είναι δεδομένο)
το θέμα είναι ότι πρόσφατα έχω ενημερωθεί ότι το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει πολύ καλό εξοπλισμό , καλές γνώσεις από έμπειρους καθηγητές , διαλέξεις από μεγάλους δημοσιογράφους (Χατζηνικολάου, Πρετεντέρης κλπ.) και ασχολούνται πολύ και με την επαγγελματική σου αποκατάσταση ενώ η φοίτηση είναι 2 χρόνια.
Στο ΑΕΙ , αν και είναι περισσότερο καταρτισμένος από άποψη γνώσεων ένας δημοσιογράφος δεν έχει την φροντίδα - πιστεύω - που θα έχει σε ένα ιδιωτικό , ωστόσο το πτυχίο του θεωρείται ανώτερο από αυτό των ΙΕΚ και λογικά έχει και το ανάλογο κύρος. Όμως , στις δουλειές επιλέγουν - κυρίως για τηλεόραση - άτομα από σχολές των ίδιων των καναλιών είτε από ΙΕΚ. Βέβαια αυτός δεν είναι ο τομέας της δημοσιογραφίας που θέλω να ασχοληθώ (εννοώ την τηλεόραση). Είμαι σε ένα δίλημμα! Ο συνολικός χρόνος φοίτησης είναι 4 χρόνια.
Θέλω να μου πείτε απόψεις από άτομα που είτε σπουδάζετε σε κάποιο ΑΕΙ δημοσιογραφίας είτε σε κάποιο ΙΕΚ και να μου πείτε την γνώμη σας.
Επίσης , να αφήσω την τύχη να διαλέξει για μένα ; Δηλαδή αν δεν καταφέρω να περάσω στο ΑΕΙ από τις πανελλήνιες , να πάω σε ΙΕΚ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή είμαι μέσα στο ΑΕΙ, θα πρότεινα να κάνεις το τελευταίο που είπες! Δώσε τον καλύτερο εαυτό σου για να περάσεις στο ΑΕΙ και αν στραβώσει η κατάσταση, σκέφτεσαι το ΙΕΚ.
Τα δύο αυτά δεν συγκρίνονται όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα συγκρίνουν. Οι γνώσεις του ΑΕΙ είναι σαφώς ανώτερες, καλύπτουν ότι τομέα και αν θέλεις να επιλέξεις στη δημοσιογραφία (και όχι μόνο δημοσιογραφία), και πλέον δεν ισχύει αυτό που λες για τις δουλειές, γιατί μέσω των πρακτικών πάρα πολλά παιδιά δουλεύουν ήδη από το τρίτο έτος της σχολής. Όποιος ενδιαφέρεται , ανοίγει τρελές πόρτες από το ΑΕΙ.
Να συμβουλεύσω κάτι...Η δημοσιογραφία είναι ταλέντο. Δεν μαθαίνεται σε μία τάξη, είναι μεράκι. Αν θέλεις να το ακολουθήσεις, οπλίσου με θάρρος και υπομονή....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Το ΑΕΙ είναι καλό, γιατί σε μια περίπτωση αποτυχίας στη δημοσιογραφία, έχεις ένα πτυχίο που μπορείς να το αξιοποιήσεις σε πολλά επαγγέλματα και με πολλούς τρόπους. Σου ανοίγει επίσης πόρτες για μεταπτυχιακά!Είναι και δωρεάν!!χαχαχα
(Δεν ξέρω από που γράφεις, αλλά μιλάω και για τα 3 τμήματα ΜΜΕ!Ειδικά της Θεσσαλονίκης που είναι καθαρά δημοσιογραφικό είναι πολύ πολύ καλό!)
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Εδώ της Αθήνας πήγε 18800 με το ειδικό και γελάμε μέχρι δακρύων!!!
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Είμαι σίγουρη ότι και πάνω το ίδιο θα σκέφτονται, είμαστε λίγο παρεξηγημένοι σχετικά με το τι κάνουμε....
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό που σε μαθαίνει η λογοτεχνία, όταν γίνεται σωστά, είναι να βρίσκεις τα κρυμμένα νοήματα του κειμένου (και μερικές φορές σου δείχνει τον τρόπο να τα βάζεις και εσύ στο κείμενό σου), το οποίο σε άρθρα γνώμης είναι αναγκαίο να ξέρεις να τα βρίσκεις (παράδειγμα τώρα)!
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
alexpant
Εκκολαπτόμενο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Mathitis_tou_15
- Claire05
- Verikoko17
- Hased Babis
- redarrow
- Mary_03
- Philologist
- Libertus
- Soleil
- Ria99
- alextheo
- ksexatonkwdikom
- eri548
- uni77
- Ellep
- Jocaste
- Spooky29
- St11
- tsiobieman
- Dimitris2001
- Arianara S3
- johnsala
- Thoba19
- Viedo
- Αλκης Κ.
- Revekka
- lnesb
- Makis7
- charmander
- tymvorixos
- ioannaion
- PanosCh002
- jj!
- hirasawayui
- cel123
- Ryuzaki
- fmarulezkd
- eukleidhs1821
- MarcoReus
- stamoul1s
- alexpant
- ΘανάσοςG4
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.