Shadowfax
Διάσημο μέλος
Το προσπερνάμε όμως. Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο του BBC στο οποίο περιγράφεται η σχέση της έλλειψης ύπνου με ψυχικές διαταραχές, συγκεκριμένα την κατάθλιψη. Το θέμα βέβαια επεκτείνεται μέχρι και σε πιθανές τάσεις αυτοκτονίας καθώς περιγράφει με σχετική ακρίβεια αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς με επίκεντρο εθελοντές εφήβους.
Το θέμα είναι λίγο έως πολύ γνωστό πιστεύω και παρόλο που υπάρχουν και καθησυχαστικές απόψεις, η γενικότερη επιστημονική πεποίθηση, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, είναι πως ο ύπνος σχετίζεται σε μεγάλο επίπεδο με τη σωματική και ψυχική υγεία. Μπορεί, όπως και με τα κινητά, να γνωρίζουμε μόνο τα στοιχειώδη των επιδράσεων του ύπνου στον ανθρώπινο οργανισμό, όμως υποθέτω πως όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε (και έχουμε διαπιστώσει οι περισσότεροι) τα αποτελέσματα της έλλειψής του.
Επειδή το ζήτημα αφορά κυρίως μαθητές, φοιτητές και άτομα παραπλήσιας ηλικίας καθώς και εμένα προσωπικά, σκέφτηκα να φτιάξω ένα θέμα για να συλλέξω κυρίως εμπειρίες και απόψεις, πιθανώς διαφορετικές από τις δικές μου. Εφόσον δε πολλοί είναι αυτοί που πασχίζουν να συνδυάσουν σχολικές/φροντιστηριακές υποχρεώσεις με τυχόν άλλες ασχολίες, και δεδομένου του περιορισμένου χρόνου όλων μας κατά γενική ομολογία, ας συζητήσουμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anarki
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Σχολη δεν πας;Ή εχετε αλλες ωρες εσεις;Το δικό μου ωράριο νομίζω ότι είναι αρκετά τραγικό. Σπανίως κοιμάμαι πριν τις 4 το πρωί. Αν δεν έχω κάποια υποχρέωση που δεν αναβάλλεται, αργώ πολύ να ξυπνήσω. Μετά τις 12:00 σχεδόν πάντα δηλαδή. Κάτι προσπάθεις που κάνω να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα καταλήγουν σε πολύωρο χουζούρεμα και τελικά σηκώνομαι πιο κουρασμένος. Γενικά δε νιώθω ότι με ξεκουράζει ο ύπνος μου, και αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και καιρό. Μου φαίνεται πολύ πιθανό να φταίει το ωράριο που ακολουθώ, και θέλω πολύ να προσπαθήσω να το αλλάξω.
Εγω οταν εχω σχολη και δεν βγαινω προσπαθω να κοιμηθω 12.Πολλες καθημερινες που βγαινω ή ειμαι με παρεα κοιμαμαι ο,τι ωρα κατσει.Και παρασκευοσαββατα στανταρ μετα τις 7.Σταθερος ε;
Anarki
Διάσημο μέλος
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτη την ταυτοτητα δεν την ηξερα....Έχω τελειώσει με τα (προπτυχιακά) μαθήματα από το 4ο έτος Και τότε κοιμόμουν αργά βέβαια, αλλά ξύπναγα πάντα όσο νωρίς και να ήταν το μάθημα για να μη το χάσω. Αναπλήρωνα τις χαμένες ώρες ύπνου με καφέδες. 4 ώρες ύπνου + 4 καφέδες = 8 ώρες ύπνου.
kotsis1
Δραστήριο μέλος
Αυτό πάντα εξαρτάται από την περίπτωση.Και εγώ αν όλη νύχτα έκανα κλάμπινγκ ή σεξ με τον έρωτα μου δεν θα είχα καμία απολύτως ψυχική ασθένεια να με βαραίνει.Αλλά,καλώς ή κακώς,δεν κάνω ούτε κλάμπινγκ ούτε αχαλίνωτο έρωτα,οπότε ναι,ίσως η ψυχική μου ισορροπία επηρεάζεται απο το ωράριο ύπνου μου.
Zed
Διάσημο μέλος
Το δικό μου ωράριο νομίζω ότι είναι αρκετά τραγικό. Σπανίως κοιμάμαι πριν τις 4 το πρωί. Αν δεν έχω κάποια υποχρέωση που δεν αναβάλλεται, αργώ πολύ να ξυπνήσω. Μετά τις 12:00 σχεδόν πάντα δηλαδή. Κάτι προσπάθεις που κάνω να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα καταλήγουν σε πολύωρο χουζούρεμα και τελικά σηκώνομαι πιο κουρασμένος. Γενικά δε νιώθω ότι με ξεκουράζει ο ύπνος μου, και αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και καιρό. Μου φαίνεται πολύ πιθανό να φταίει το ωράριο που ακολουθώ, και θέλω πολύ να προσπαθήσω να το αλλάξω.
Σχεδόν το ίδιο κι εγώ... Και μου είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξω...
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Το δικό μου ωράριο νομίζω ότι είναι αρκετά τραγικό. Σπανίως κοιμάμαι πριν τις 4 το πρωί. Αν δεν έχω κάποια υποχρέωση που δεν αναβάλλεται, αργώ πολύ να ξυπνήσω. Μετά τις 12:00 σχεδόν πάντα δηλαδή. Κάτι προσπάθεις που κάνω να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα καταλήγουν σε πολύωρο χουζούρεμα και τελικά σηκώνομαι πιο κουρασμένος. Γενικά δε νιώθω ότι με ξεκουράζει ο ύπνος μου, και αυτό το πράγμα γίνεται εδώ και καιρό. Μου φαίνεται πολύ πιθανό να φταίει το ωράριο που ακολουθώ, και θέλω πολύ να προσπαθήσω να το αλλάξω.
Α, ωραία. Και το δικό μου όμως δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Το βασικό πρόβλημα είναι πως κατά τα φαινόμενα δε μπορώ να συγκεντρωθώ τις απογευματινές ώρες. Ως αποτέλεσμα, ξενύχτια και περιορισμένος χρόνος για ύπνο. Το διάβασμα βγαίνει βέβαια, δε λέω, αλλά πώς να το πω, είναι σαν να θέλει κανείς να πάει από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να περνά πρώτα από το Ηράκλειο μια βόλτα.
Έχω τελειώσει με τα (προπτυχιακά) μαθήματα από το 4ο έτος Και τότε κοιμόμουν αργά βέβαια, αλλά ξύπναγα πάντα όσο νωρίς και να ήταν το μάθημα για να μη το χάσω. Αναπλήρωνα τις χαμένες ώρες ύπνου με καφέδες. 4 ώρες ύπνου + 4 καφέδες = 8 ώρες ύπνου.
Αυτη την ταυτοτητα δεν την ηξερα....
Ούτε κι εγώ αλλά δε με βλέπω να τη χρησιμοποιώ ούτως ή άλλως.
Alessandra
Διάσημο μέλος
mechanicarts
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η ώρα είναι 7.40 και δεν έχω κοιμηθεί καθόλου, επίσης δεν έχω προγραμματίσει καθόλου ύπνο, έχω πολλές δουλειές σήμερα.
Πολύ μου αρέσει το βράδυ, που όλοι κοιμούνται και έχει αρκετή ησυχία για να ακούς τη φασαρία σου
who
Πολύ δραστήριο μέλος
932df0a57b
Πολύ δραστήριο μέλος
Zaraki
Δραστήριο μέλος
roseberry
Διάσημο μέλος
.:aLeX:.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και πραγματι, τα διαστηματα που καταφερνω και κοιμαμαι και ξυπναω νορμαλ ωρες, νοιωθω καλυτερα. Δυστυχως ομως, ειναι να μην γινει η αρχη...:fss:
Daskalenko7
Δραστήριο μέλος
Καλά εσύ κάθε φορά που μπαίνω msn μετά τις τρεις είσαι στανταράκι μέσα .Σχεδόν το ίδιο κι εγώ... Και μου είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξω...
Anarki
Διάσημο μέλος
Crookshanks
Διάσημο μέλος
Eγώ προσπαθώ να κοιμάμαι όσο πιο πολύ μπορώ, αλλά πολλές φορές κάθομαι και ασχολούμαι με άλλα πράγματα γιατί τα μαθήματα δε μου αφήνουν πολύ ελεύθερο χρόνο φέτος, οπότε αν έχω ακόμη όρεξη να ακούσω μουσική πριν πάω για ύπνο, θα το κάνω, κι ας χάσω ύπνο. Είναι ψυχολογικό. Aλλά πολλές φορές προσπαθώ να ακούσω μουσική, και πάει να με πάρει ο ύπνος, οπότε...
Διάβασα πάντως ότι οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται τουλάχιστον 9 ώρες, αν θέλουν να αναπτυχθούν σωστά. Τώρα, ποιος το κάνει αυτό...
Σελήνη
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.