christina141
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Foux
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν μου φαίνεται δίκαιοΌτι θα μειώσουν την ύλη ή κάτι τέτοιο..πάντως δεν θα επηρεάσει αυτούς που ξαναδίνουν..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fdLP.
Εκκολαπτόμενο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
ακουσα εγω οτι για αυτους που δινουνε με αυτο το μετρο πανελληνιες , παντα ετσι θα δινουν ! δεν θα αλλαξει κατι , μονο σε αυτους που δινουνε 1η φορα...
Πως θα γίνει κάτι τέτοιο? Τα θέματα κοινά για όλους δεν θα είναι? Τι δηλαδή, οι τελειόφοιτοι θα δίνουν σε άλλα θέματα και οι απόφοιτοι σε άλλα? Επειδή κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε αν γίνει κάποια αλλαγή του χρόνου αυτή θα ισχύσει για όλους και τελειόφοιτους και απόφοιτους που ξαναδίνουν. Η αλλαγή των σχολικών βιβλίων δεν συνεπάγεται μεταβολή της εξεταστέας ύλης (ούτε αύξηση ούτε μείωση). Αν η εξεταστέα ύλη σε κάποιο μάθημα μεταβληθεί θα ισχύσει για όλους, τελειόφοιτους και απόφοιτους, αφού τα θέματα στις πανελλήνιες είναι κοινά για όλους.
nefi
Πολύ δραστήριο μέλος
CallOfDuty4
Εκκολαπτόμενο μέλος
leytis
Νεοφερμένος
Πως θα γίνει κάτι τέτοιο? Τα θέματα κοινά για όλους δεν θα είναι? Τι δηλαδή, οι τελειόφοιτοι θα δίνουν σε άλλα θέματα και οι απόφοιτοι σε άλλα? Επειδή κάτι τέτοιο δεν γίνεται, τότε αν γίνει κάποια αλλαγή του χρόνου αυτή θα ισχύσει για όλους και τελειόφοιτους και απόφοιτους που ξαναδίνουν. Η αλλαγή των σχολικών βιβλίων δεν συνεπάγεται μεταβολή της εξεταστέας ύλης (ούτε αύξηση ούτε μείωση). Αν η εξεταστέα ύλη σε κάποιο μάθημα μεταβληθεί θα ισχύσει για όλους, τελειόφοιτους και απόφοιτους, αφού τα θέματα στις πανελλήνιες είναι κοινά για όλους.
εμεις ομως που δωσαμε φετος , του χρονου αν αλλαξει το συστημα , πχ που λεγανε για 4η λυκειου , αν θελουμε να ξαναδωσουμε εμεις δεν θα παμε εκει επειδη ειμαστε με το παλιο συστημα , κ θα δωσουμε οπως φετος... ετσι ειχα ακουσει , ενταξει αν αλλαξει η υλη για τα μαθηματα με την καινουρια θα δωσουνε οσοι το επιθυμουν
Civilara
Περιβόητο μέλος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω παλι εχω ακουσει οτι θα αυξησουν την υλη των μαθηματικων αν δεν κανω λαθος , τιποτε δεν ειναι σιγουρο ..
Θα την ανεβάσουν;;; Είναι που είναι ήδη τεράστια, πόση θα την κάνουν δηλαδή;; Θα πρέπει να ξεκινάμε από το γυμνάσιο την προετοιμασία για τα μαθηματικά δηλαδή?
Civilara
Περιβόητο μέλος
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Darkness
Περιβόητο μέλος
Δεν ειμαι 100% σιγουρη για αυτο που θα σου πω. Κοιτα ομως εσεις δεν ειχατε πιο χαμηλες βασεις? Τωρα καθε χρονο οι βασεις αυξανονται συνεχεια αρα πιστευω πως ειναι δικαιο. Μπορει να κανω κ λαθος, μια γνωμη λεωΓια να λέμε και του στραβού το δίκιο πρέπει να την αυξήσουν. Είναι αδικία για τα παιδιά που έδιναν 9 μαθήματα μέχρι το 2005 να έχετε 6 από τα 9 και την ίδια ύλη στα 6 από αυτά για να μην πω λιγότερη (μαθηματικά κατεύθυνσης από όσο ξερω δεν έχετε τριγωνομετρική μορφή). Για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης η ύλη πρέπει να αυξηθεί.
chris_90
Διάσημο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Δεν ειμαι 100% σιγουρη για αυτο που θα σου πω. Κοιτα ομως εσεις δεν ειχατε πιο χαμηλες βασεις? Τωρα καθε χρονο οι βασεις αυξανονται συνεχεια αρα πιστευω πως ειναι δικαιο. Μπορει να κανω κ λαθος, μια γνωμη λεω
Το ότι οι βάσεις έχουν ξεφύγει πλέον και αυξάνονται ανεξέλεγκτα δείχνει ότι το σύστημα έχει πρόβλημα. Πολλοί αριστούχοι θα μείνουν έξω από την σχολή της 1ης τους επιλογής με αποτέλεσμα να απογοητευτούν και να τους δημιουργηθούν ενδεχομένως συμπλέγματα κατωτερότητας. Τις βάσεις τις διαμορφώνουν οι υποψήφιοι και όχι το σύστημα. Γενικά ότι σύστημα και να υπάρχει αυτοί που είναι να περάσουν θα περάσουν.
Νομίζω ότι με την αύξηση της ύλης όχι μόνο θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη ανάμεσα στους υποψηφίους πριν από το 2005 και μετά το 2006 αλλά θα μειωθούν και οι βάσεις (προσωπική εκτίμηση) και αν δεν μειωθούν σίγουρα δεν θα αυξηθούν.
Με αυτήν την λογική αν υπήρχαν στην ύλη των μαθηματικών κατεύθυνσης μόνο οι μιγαδικοί και τίποτα άλλο και γενικά σε κάθε μάθημα ανήκε στην εξεταστέα ύλη μόνο ένα κεφάλαιο, τότε η βάση της ιατρικής αθήνας π.χ. θα πήγαινε στο 19980. Πάλι θα περνούσαν οι υποψήφιοι. Είναι όμως δίκαιο αυτό; Δεν θα ήταν δίκαιο για τους προηγούμενους που είχαν περισσότερη ύλη.
Εγώ πιστεύω πως η ύλη πρέπει να αυξηθεί και οι βάσεις να μειωθούν. Κατά την γνώμη μου, το σκεπτικό ενός εξεταστικού συστήματος είναι οι αριστούχοι να περνούν στην σχολή της 1ης τους επιλογής. Κατά συνέπεια θα πρέπει τα θέματα να είναι ανάλογης δυσκολίας ώστε οι αριστούχοι να είναι λίγοι. Επειδή όμως θα δυσκόλευαν αρκετά τα πράγματ για το απολυτήριο, οι πανελλήνιες εξετάσεις να είναι μόνο εισαγωγικές και όχι απολυτήριες. Στις απολυτήριες των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων το κάθε σχολείο καθορίζει την ύλη η οποία θα μπορούσε να είναι λιγότερη από εκείνη των εισαγωγικών.
rinaki
Νεοφερμένος
ειναι τρομερα δυσκολο δεν ξερω αν θα αντεξω. Βασικα το ειπα πριν λιγο στην μαμα μου κ γελουσε..την επριξα σημερα την καημενη ...χιχιχι
Αν παω στην σχολη που θα περασω κ δω πως εχω παλι τα κοτσια ναι θα δωσω.Εγω πιο πολυ το κανω απο πεισμα γιατι ξερω πως μπορω το καλυτερο... αν δω οτι κουραζομαι τα παρατω δεν χαλασε κ ο κοσμος... Παντως δεν ειναι τιποτα σιγουρο ακομα μια σκεψη κανω.
Εσυ πως τα πηγες?
13902 στο 2κ 4 και 15104 στο 3...
Darkness
Περιβόητο μέλος
Και δεν σου αρεσει τιποτα απο αυτα που ποιανεις? Μακαρι να ειχα τα μορια σου στο τριτο. εγω στο τριτο εχω μονο 14.400.......και χανω φυσικοθεραπεια για 20 με 30 μορια13902 στο 2κ 4 και 15104 στο 3...
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
Darkness
Περιβόητο μέλος
chris_90
Διάσημο μέλος
Παντως ναι, οι βασεις ειδικα απο τοτε που εγιναν 6 τα μαθηματα, κατα κυριο λογο ανεβαινουν. Και επι του θεματος, κι εγω σε τετοια θεση ημουν περυσι. Δεν μου αρεσε καμια απο τις σχολες που επιανα και ξαναεδωσα. Τα πηγα πολυ καλυτερα απο περυσι και αν δεν ανεβουν τρελα οι βασεις μπαινω εκει που θελω. Δεν ειναι και το πιο ευκολο βεβαια, εγω προσωπικα καπου στη μεση της χρονιας ειχα σκεφτει σοβαρα να τα παρατησω.
Inferno29278
Εκκολαπτόμενο μέλος
BAM BAM, μια παράκληση.... Inferno είναι όχι Infermo :p
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.