Καθώς μπαίνω στο 4ο έτος της φοίτησής μου, ως δασκάλα, άρχισε να με απασχολεί το θέμα του βαθμού στο πτυχίο. Έχω ένα πεντάρι και κανά 2 εξάρια τα οποία δε θέλω και λέω να ξεφορτωθώ παίρνοντας κάποια επιπλέον μαθήματα.
Ωστόσο αναρωτιέμαι αν αξίζει αυτό που σκοπεύω να κάνω.
Δηλαδή, ο βαθμός πτυχίου μετράει κάπου; Αν ναι, που;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος
PieMaker
Δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σας. =)
Καθώς μπαίνω στο 4ο έτος της φοίτησής μου, ως δασκάλα, άρχισε να με απασχολεί το θέμα του βαθμού στο πτυχίο. Έχω ένα πεντάρι και κανά 2 εξάρια τα οποία δε θέλω και λέω να ξεφορτωθώ παίρνοντας κάποια επιπλέον μαθήματα.
Ωστόσο αναρωτιέμαι αν αξίζει αυτό που σκοπεύω να κάνω.
Δηλαδή, ο βαθμός πτυχίου μετράει κάπου; Αν ναι, που;
Ενα πενταρι και κανα 2 εξαρια??
Τρομερα δικαιο που τα προγραμματα σπουδων και οι απαιτησεις των καθηγητων στα διαφορα παιδαγωγικα της Ελλαδας ειναι τρομερα, μα τρομερα διαφορετικα...
Θεοδωρα μου, αν εχεις βαθμο πτυχιου πανω απο 8, δεν πιστευω οτι αξιζει. Στο δικο μου τμημα ελαχιστα ατομα εχουν πανω απο 8,5. Ο μεσος ορος ειναι καπου στο 7 με 7,5.
επιπλεον το αλλο που με αγχωνει ειναι οτι δεν εχω πτυχια ξενων γλωσσων..και τωρα μπαινοντας στ 3ο εξαμηνο θελω να ξεκινησω αγγλικα για προφισενσι αλλα ειναι δυσκολο λογω αρκετων εργαστηριων..θελω σιγουρα και μια δευτερη αλλα ποτε;;;
θα τρελαθω απο το αγχος!!
Ευχαριστω για το χρονο σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
΄χεχε στο πανεπιστημιο οι βαθμοι δεν μπαινουν ετσι απλαΜην φοβάστε γιατί δεν μπορείς να γράψεις πάνω από 5 ?
konstantinab199
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλησπερα σας! ειμαι φοιτητρια του τμηματος χημειας Α.Π.Θ. και με προβληματιζουν καποια θεματα..πρωτον, στο πρωτο εξαμηνο εχω μεσο ορο 5,5 και στο δευετρο 7,5 περιπου και δεν χρωσταω κανενα μαθημα. συνολικο μο εχω γυρω στο 6,41. αυτο με αγχωνει παρα πολυ και μετανιωων παρα πολυ για τη συμπεριφορα μου. θελω ο τελικος βαθμος να ειναι πανω απο 7,5. το θεμα ειναι οτι υπαρχουν δυσκολα μαθηματα που δεν γινεται να γραψω πανω απο 5 και αυτο με πολυ ζορι..ποια η γνωμη σας;
επιπλεον το αλλο που με αγχωνει ειναι οτι δεν εχω πτυχια ξενων γλωσσων..και τωρα μπαινοντας στ 3ο εξαμηνο θελω να ξεκινησω αγγλικα για προφισενσι αλλα ειναι δυσκολο λογω αρκετων εργαστηριων..θελω σιγουρα και μια δευτερη αλλα ποτε;;;
H αδερφη μου που τελειωσε το ιδιο τμημα ανεβασε το βαθμο μετα το πεμπτο εξαμηνο,ουτε εκεινη χρωστουσε μαθηματα αλλα τα περνουσε με 5-6 λογω της δυσκολιας του τμηματος.
Εν τελει τελειωσε με 7.7 και πηρε και υποτροφια.
Εχεις πανω απο τη μιση σχολη μπροστα σου ,μην αγχωνεσαι.Οσο περναει ο καιρος θα δεις οτι θα γραφεις καλυτερους βαθμους ,στο πρωτο εξαμηνο ολοι 5αρια εχουμε και ειδικα σε μια σχολη σαν τη δικη σου
Γενικα δεν ειναι κακο να χρωστας και να αφηνεις και κανα μαθημα για σεπτεβρη ωστε να του αφιρωνεις παραπανω χρονο και να γραφεις καλυτερους βαθμους.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
΄χεχε στο πανεπιστημιο οι βαθμοι δεν μπαινουν ετσι απλα
Ό,τι δίνεις παίρνεις
Είναι πρόβλημα του καθενός αν δε μπορεί να γράψει τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή βαθμό στην πλειοψηφία των μαθημάτων.
Σε κάποια όντως είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά κι αυτό είναι στο μυαλό μας με βάση όσα μας πλασάρουν ή θέλουμε να πιστεύουμε επειδή δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή.
Kastratos6
Νεοφερμένος
καλησπερα σας! ειμαι φοιτητρια του τμηματος χημειας Α.Π.Θ. και με προβληματιζουν καποια θεματα..πρωτον, στο πρωτο εξαμηνο εχω μεσο ορο 5,5 και στο δευετρο 7,5 περιπου και δεν χρωσταω κανενα μαθημα. συνολικο μο εχω γυρω στο 6,41. αυτο με αγχωνει παρα πολυ και μετανιωων παρα πολυ για τη συμπεριφορα μου. θελω ο τελικος βαθμος να ειναι πανω απο 7,5. το θεμα ειναι οτι υπαρχουν δυσκολα μαθηματα που δεν γινεται να γραψω πανω απο 5 και αυτο με πολυ ζορι..ποια η γνωμη σας;
Δεν γράφεις βαθμούς σημαίνει πως δεν προσπαθείς αρκετά και τεμπελιάζεις. Ισχύει ότι υπάρχουν δύσκολα μαθήματα σε κάθε σχολή, αλλά είναι απολύτως εφικτό να έχεις ένα μέσο όρο άνω του 8,5 αν η προτεραιότητά σου είναι η σχολή και δουλεύεις σε καθημερινή βάση. Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες.
Anyway, προσπάθησε από εδώ και μπρος να γράφεις άνω του 8 σε όλα τα μαθήματα ώστε να ανεβάσεις το Μ.Ο σου, βάζε ρήτρες όπου χρειαστεί, αλλά μην το ξεφτιλίσεις και τελειώσεις στα 8 χρόνια. Σε αρκετές σχολές επίσης επιτρέπεται να διαγράψεις περασμένα μαθήματα ώστε να τα ξαναδώσεις είναι και αυτό μια καλή επιλογή για να κάνεις κάποια τεμπέλικα 5αρια 10αρια.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Θα μιλήσω από προσωπική πείρα σε διαφορετικό τμήμα όμως. Μετά το τέλος του 2ου έτους είχα βαθμό γύρω στο 6,5. Στο 3ο έτος είχα μαθήματα που μου άρεσαν και ήταν πιο κοντά στα ενδιαφέροντα μου και στρώθηκα και λίγο παραπάνω γιατί είδα ότι δύσκολα θα ανέβαινε ο βαθμός αλλιώς. Μετά το 3ο έτος ο μ.ο είχε φτάσει στο 7 και μέχρι να ορκιστώ θα έχει πλησιάσει ή και ξεπεράσει το 7,5. Εγώ θα σου πω να κοιτάξεις να έχεις καλούς βαθμούς σε όλα τα εργαστήρια, στα σχετικά εύκολα μαθήματα και στα μαθήματα της κατεύθυνσης που σε ενδιαφέρει πιο πολύ. Κάνε και καμία αναβαθμολόγηση σε όποιο μάθημα του πρώτου εξαμήνου πιστεύεις ότι σχετικά εύκολα θα πάρεις +2 βαθμούς και σιγά σιγά θα δεις το μέσο όρο να ανεβαίνει μέχρι εκεί που θες.
Johnny15
Επιφανές μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως δεν έχει και τόσο σημασία ο βαθμός. Ανάλογα τον κλάδο βέβαια αλλά δεν νομίζω να δίνουν πολλή βάση σε αυτό οι εταιρείες.
Θα συμφωνήσω, αλλά σίγουρα μια εταιρία θα εκτιμήσει έναν αξιόλογο βαθμό πάνω στον τομέα όπου έχεις αιτηθεί.
Ειδικότερα αν υπάρχει και κάποια εργασία στην οποία έχει βασιστεί(ο τελικός βαθμός)
Johnny15
Επιφανές μέλος
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Eva097
Εκκολαπτόμενο μέλος
Johnny15
Επιφανές μέλος
methexys
Τιμώμενο Μέλος
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος
και αν δεν πατας εργασητρι και εχεις αρνητικη βαθμολογια; ειναι πολλοι οι παραγοντες
Ό,τι δίνεις παίρνεις
Είναι πρόβλημα του καθενός αν δε μπορεί να γράψει τουλάχιστον έναν αξιοπρεπή βαθμό στην πλειοψηφία των μαθημάτων.
Σε κάποια όντως είναι εξαιρετικά δύσκολο αλλά κι αυτό είναι στο μυαλό μας με βάση όσα μας πλασάρουν ή θέλουμε να πιστεύουμε επειδή δεν δίνουμε την κατάλληλη προσοχή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 51 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- nefoumpios
- Corfu kitty
- Κλημεντίνη
- EllieKal
- dmav
- bruh_234
- Athens2002
- Ιωάννα2005
- Primary Care
- Nia Skg
- iiTzArismaltor_
- future scientist
- Τρελας123
- panaman
- Twittn
- Unboxholics
- Scott
- GeorgePap2003
- ggl
- Ria99
- Eri0611
- PanosBat
- calliope
- Meow
- paulkin94
- Aggelos_mptz
- EviKnl
- aggelosst9
- chester20080
- don_vito
- sofiannam
- AndromedaS
- zoi._k3
- No name
- BioChemical
- Martins0505
- Natassa02
- Rita
- S¡mos
- Giorno
- Ryuzaki
- MarcoReus
- New member
- eukleidhs1821
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.