Ευακι Τ.
Νεοφερμένος
Δηλαδή είχαν ανάψει την φωτιά, και έπεσαν για ύπνο;
Ετσι λενε.. το αφησαν προφανως να καιει για να ζεσταθει ο χώρος κ κοιμηθηκαν! κ το λεει κ ο τιτλος του αρθρου, "πεθαναν απο αναθημιασεις"! σιγουρα δν ήταν κ ότι πιο φυσιολογικό αλλά προκειμένου να ζεσταθούν κατέληξαν να χάσουν δυστυχώς τη ζωή τους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
ακομα και να ειχαν το νου τους δεν ειναι και τοσο απιθανο να τους πηρε ο υπνος απο τις αναθυμιασεις πριν καλα καλα το καταλαβουν..Ετσι λενε.. το αφησαν προφανως να καιει για να ζεσταθει ο χώρος κ κοιμηθηκαν! κ το λεει κ ο τιτλος του αρθρου, "πεθαναν απο αναθημιασεις"! σιγουρα δν ήταν κ ότι πιο φυσιολογικό αλλά προκειμένου να ζεσταθούν κατέληξαν να χάσουν δυστυχώς τη ζωή τους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ευακι Τ.
Νεοφερμένος
ακομα και να ειχαν το νου τους δεν ειναι και τοσο απιθανο να τους πηρε ο υπνος απο τις αναθυμιασεις πριν καλα καλα το καταλαβουν..
παίζει κ αυτό!
Dalian
Περιβόητο μέλος
Μην βιάζεστε να κρίνετε και να κατηγορήσετε ενώ δεν γνωρίζετε τί ακριβώς έγινε, έστω συνέβη λόγω άγνοιας αλλά σημασία έχει ότι χάθηκαν 2 άνθρωποι και νοσηλεύονται άλλοι 3.
RIP...μακάρι να μην ακολουθήσει κανένας άλλος το παράδειγμά τους μ'αυτόν τον τρόπο
cha0s
Περιβόητο μέλος
Οταν θα φτάσω σ' αυτό το σημείο, θα βρω εναλλακτικό τρόπο να ζεσταθώ. Βλάκας δεν είμαι να ανάψω φωτιά μέσα στο σπίτι μου. Σκέφτομαι πριν πράξω, ακόμα και κάτω απο δύσκολες συνθήκες.Όταν θα φτάσεις να παγώνεις, να μην έχεις άλλα ρούχα να βάλεις, να μην έχεις λεφτά για πετρέλαιο ή για ηλεκτρικό καλοριφέρ ή για σόμπα, να σε δω τι θα κάνεις. Αυτά είναι βασικά ένστικτα επιβίωσης. Κρυώνω-->ζεσταίνομαι όπως μπορώ.
Δηλαδή κανείς τους δε σκέφτηκε οτι θα γινόταν αυτό; Χαζοί ήταν όλοι τους;Ωραίοι όλοι εσείς που λέτε "μα καλά, μαλάκες ήταν και δεν ήξεραν για τις αναθυμιάσεις από το μονοξείδιο?" Ναι ρε, εκείνη την ώρα τα βασικά ένστικτα λειτουργούν, και το βασικό ένστικτο εν προκειμένω είναι "έτσι θα ζεσταθώ γρήγορα" όχι "έτσι θα ζεσταθώ γρήγορα αλλά για να σκεφτώ και 5 εναλλακτικές για να μην γίνει καμιά στραβή". Κάποια πράγματα τα παίρνεις χαμπάρι ότι είναι μαλακίες εκ των υστέρων και πολλές φορές πολύ αργά.
Και να ρωτήσω κάτι άλλο... Πως ξέρουμε οτι το έκαναν για να ζεσταθούν και όχι για την πλάκα τους Ποιοι είναι οι αυτόπτες μάρτυρες; Αφου μόνο τα παιδιά ήταν στο σπίτι. Νομίζετε θα έλεγαν όταν τους ρωτούσαν «Το κάναμε για την πλάκα μας και για τη φάση» ή θα είπαν το κλασσικό «για να ζεσταθούμε«. ;Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε νεαρά άτομα βρισκόταν σε σπίτι σε κεντρικό σημείο της Λάρισας και είχαν ανάψει μία αυτοσχέδια εστία -«σαν ψησταριά» ή μαγκάλι, όπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες- προκειμένου να ζεσταθούν.
EDIT: Ακυρο, σε κώμα είναι τα παιδιά
Μην προσπαθείτε να τους δικαιολογήσετε. Σίγουρα λυπάμαι για αυτό που έγινε γιατί είναι άσχημο να χάνονται απ' τη ζωή άτομα μικρής ηλικίας, αλλά ας βλέπουμε τα πράγματα λιγάκι ρεαλιστικά.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης ποιοί είναι δηλαδή;Πέλετ;Θερμόσομπες κτλ;Ρώτησες άν είχαν τα λεφτά για τέτοιες αγορές;Αυτά κοστίζουν...Σαφώς και ήταν λάθος αυτό που έκαναν αλλά δεν θα χάσουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο.Και η ουσία είναι ότι στην Ελλάδα του 2013 πεθαίνει κόσμος επειδή δεν έχει να θερμανει φυσιολογικά(καλοριφέρ) το σπίτι του.Πλάκα κανείς έτσι?
Μου λες δεν είχαν λεφτά γ πετρελαιο. Οκ το δέχομαι. τι είναι προτιμότερο
Α) να βρεις εναλλακτικό τρόπο να ζεσταθεις ή Β) να πάρει το σπίτι σου φωτιά?
Εγώ θα προτιμούσα το πρωτο...
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
«Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!!
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε από μήνες προειδοποιήσει την Πολιτεία, ότι θα χάνονταν ανθρώπινες ζωές και θα πληγόταν ανεπανόρθωτα η Δημόσια Υγεία, αν δεν παρείχε η Πολιτεία στους πολίτες τη δυνατότητα μείωσης της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε να μπορούν να ζεσταθούν με ασφάλεια.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η εγκληματική αδιαφορία του Κράτους και η εμμονή του στην εφαρμογή μιας ανάλγητης και αναποτελεσματικής όπως αποδεικνύεται στην πράξη φορολογικής πολιτικής, που αντί να αυξάνει τα έσοδα αφαιρεί ανθρώπινες ζωές, έχει τραγικά αποτελέσματα.
Οι ρύποι αυξήθηκαν διότι δεν υπήρχε, και συνεχίζει να μην υπάρχει, καμία πιστοποίηση ούτε στα υλικά της καύσης ούτε και στις σόμπες που χρησιμοποιούνται.
Οι δύο νέοι φοιτητές που έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν με ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι, τα τρία μικρά παιδιά που κάηκαν πριν μερικούς μήνες από την ξυλόσομπα που τους ζέσταινε, είναι θύματα μιας ανθρωποκτόνου πολιτικής, που δίνει μεγαλύτερη αξία στους αριθμούς από ότι στους ίδιους τους ανθρώπους. Άλλωστε, νωπό ακόμη είναι στη μνήμη του λαού μας το περιστατικό με τα τρία αδελφάκια, στο Δήμο Παγγαίου της Καβάλας, που το Δεκέμβριο 2012, κάηκαν ζωντανά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από ξυλόσομπα…..
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά μέσα σε ένα χειμώνα, πληρώνεται με αίμα αθώων, η ανικανότητα των ελεγκτικών μηχανισμών της Πολιτείας να συλλάβει τη φοροδιαφυγή στο χώρο του πετρελαίου. Και τιμωρείται με «ξεπάγιασμα» μια ολόκληρη κοινωνία, που ήδη δοκιμάζει τις αντοχές της εξαιτίας της κρίσης .
Ακόμη όμως και στην Ελλάδα της κρίσης, δεν πρέπει να επιτρέψουμε η θέρμανση να καταστεί προνόμιο των πλουσίων, ούτε να εξαναγκάζουμε τους φτωχούς συμπολίτες μας να καταφεύγουν σε επικίνδυνες μορφές θέρμανσης.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γυρίσει η χώρα μας 40 χρόνια πίσω.
Το δικαίωμα στη φθηνή και ασφαλή θέρμανση είναι αυτονόητο, όπως αυτονόητο είναι το δικαίωμα στη ζωή , το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.
Το χθεσινό συμβάν στη Λάρισα ας αποτελέσει την αφορμή για να αφυπνιστεί το Κράτος.
Κύριε Στουρνάρα, από λάθος Πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές!!!
Αντιληφθείτε ότι η οργή και η αγανάκτηση της κοινωνίας από αυτό το περιστατικό είναι μεγάλη.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική υπόθεση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων.
Αλλά κι εσείς πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα , είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας.
Οφείλετε έστω και τώρα, να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να απαιτήσετε να αλλάξει αυτή η πολιτική, που έχει καταστήσει τη θέρμανση είδος πολυτελείας. Δώστε έστω και με καθυστέρηση τη δυνατότητα στους πολίτες να αγοράσουν φθηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν, ώστε να μην καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις», φθηνές αλλά και ανθρωποκτόνες. Σε λύσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, των μικρών παιδιών και των χρονίως πασχόντων.
Ακούστε τη φωνή αγωνίας όχι μόνον του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που εδώ και μήνες σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά του συνόλου της κοινωνίας των πολιτών.
Αναλογιστείτε και πράξτε αυτό που πρέπει , για να μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα».
https://left.gr/news/iatrikos-syllogos-apo-lathos-politikes-hanontai-zoes
isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος
ας μη θιξουμε το θεμα του οτι το κρατος προσφερει επιδοματα θερμανσης και κανεις δεν κανει κινηση να τα διεκδικησει , οσο πενιχρα κι αν ειναι...
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Όσο για τα κοινωνικο-οικονομικά, οκέι και εγώ φτωχός είμαι(αν και αυτό ίσχυε ανέκαθεν), πετρέλαιο δε βάζουμε, ένα μικρό αερόθερμο έχω στο δωμάτιο και όταν δε το έχω ούτε αυτό, ε μπαίνω κάτω από το πάπλωμα. Φωτιά μέσα στο σπίτι δε πρόκειται να ανάψω. Λες και τι χειμώνα έχουμε, δεν είμαστε και στη Σιβηρία.
gregory nub
Διάσημο μέλος
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
ρε πας καλα? ακους τι λες?Οταν θα φτάσω σ' αυτό το σημείο, θα βρω εναλλακτικό τρόπο να ζεσταθώ. Βλάκας δεν είμαι να ανάψω φωτιά μέσα στο σπίτι μου. Σκέφτομαι πριν πράξω, ακόμα και κάτω απο δύσκολες συνθήκες.
Δηλαδή κανείς τους δε σκέφτηκε οτι θα γινόταν αυτό; Χαζοί ήταν όλοι τους;
Και να ρωτήσω κάτι άλλο... Πως ξέρουμε οτι το έκαναν για να ζεσταθούν και όχι για την πλάκα τους Ποιοι είναι οι αυτόπτες μάρτυρες; Αφου μόνο τα παιδιά ήταν στο σπίτι. Νομίζετε θα έλεγαν όταν τους ρωτούσαν «Το κάναμε για την πλάκα μας και για τη φάση» ή θα είπαν το κλασσικό «για να ζεσταθούμε«. ;
EDIT: Ακυρο, σε κώμα είναι τα παιδιά
Μην προσπαθείτε να τους δικαιολογήσετε. Σίγουρα λυπάμαι για αυτό που έγινε γιατί είναι άσχημο να χάνονται απ' τη ζωή άτομα μικρής ηλικίας, αλλά ας βλέπουμε τα πράγματα λιγάκι ρεαλιστικά.
δεν ειχαν πετρελαιο εκανε κρυο και καναν αυτο
τι δεν καταλαβαινεις?
σταματα να βγαζεις ιστοριες απο το κεφαλι σου
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
manos4
Πολύ δραστήριο μέλος
gregory nub
Διάσημο μέλος
δηλαδη αναψαν μαγκαλι σε εσωτερικο χωρο χωρις να ανοιξουν κανενα παραθυρο ή κάτι τελος παντων να κανουν για να βγαινει ο καπνος εξω;
Δεν βγάζει καπνούς το μαγκάλι! Γι αυτό άλλωστε έγινε η ζημιά.
nPb
Επιφανές μέλος
Μα αυτό δεν είναι το θέμα μας, αλλά το ότι κάποιοι άναψαν μαγκάλι ή και εγώ δε ξέρω τι μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν στον 21ο αιώνα... Με λίγα λόγια, το θέμα είναι η κατάντια του ελληνικού βιοτικού επιπέδου ως απόρροια της μνημονιακής πολιτικής!
Συγγνώμη αλλά έχεις ιδέα τι κάνεις; Στρέφεις το νόημα του θέματος εκεί που βολεύει τα αυτιά. Ειδικά η ορολογία σου μου θυμίζει συνέλευση της ΠΚΣ στο Πανεπιστημιακό αμφιθέρετρο για να περαστεί κομμένο μάθημα με βαθμό 5. Αυτό που έκανε και ο Γιωργάκης, ο Αντρέας και άλλοι πριν κάτι χρόνια. Έλεγαν πράγματα που ήθελε ο λαός να ακούει. Το αντάλλαγμά τους, μια ισόβια αυτοκρατο-πρωθυπουργική καρέκλα. Σε αυτό το φόρουμ, σε κοινωνικά δράματα, η συζήτηση καταλήγει πάντα σε φτηνό κατινάζ και σε ότι βολεύει αυτούς που "κατευθύνουν" την συζήτηση. Μίλησα πριν για αξιοπρέπεια στους νεκρούς και με γράψατε στα ιδρωμένα all starάκια σας. Δεν είναι ωραίο να κομματικοποιείται η συζήτηση. Να προσανατολίζεται σε συγκεκριμένα μικροκομματικά πλαίσια γιατί μετά κάνουμε αυτό που βρίζουμε στα τηλεπαράθυρα.
Το γεγονός «...να ζεσταθούν» δεν επιβεβαιώθηκε ως είδηση διότι δεν ήταν κάποιος παρόν εν ώρα του συμβάντος για να εξετάσει τα κίνητρα. Όλοι μιλάνε επί του αποτελέσματος δίνοντας σε αυτό και μια χροιά συμπόνιας, ενώ έτσι όπως έχουμε ως κοινωνία ένα "γεια" πας να πεις σε έναν άνθρωπο ή να χαμογελάσεις και μπορεί να φας και ξύλο. Κατά τα άλλα, τα θεατρινίστικα RIP μας μάραναν. Αν θέλουμε να πλάθουμε μυθοπλασίες μπορούμε να καταλήξουμε σε πολλά αυθαίρετα συμπεράσματα. Περιμένετε μέχρι να συνέλθουν οι δυο σοβαρά νοσηλευόμενοι και να μας πουν ακριβώς πως είχε η όλη ιστορία. Ειδικά από τα Ελληνικά ΜΜΕ μην περιμένετε αντικειμενική πληροφόρηση. Ένα κόμμα ή μια τελεία να αλλάξει, αλλάζει όλο το νόημα της είδησης με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια παραφιλολογία.
Υ.Γ. Μη βλέπετε πολύ Βασιλάκη Καϊλα και μην ακούτε πολύ Παντελίδη. Βλάπτει.
Psycho(Βασίλης)
Δραστήριο μέλος
Δε μπορώ να το συνειδητοποιήσω...
Βρισκόμαστε στον 21ο αιωνα... ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ.
πάμε καλά? Φωτιά μέσα στο σπίτι? Τόσο μυαλό ρε παιδί μου?
Δε σΚέφτηκαν ότι θα αρπάξει φωτιά?
Και το πεντάχρονο ξαδερφακι μου ξέρει ότι είναι επικίνδυνο.
Δε θέλω να γίνω κακός, αλλά τα ήθελε ο κωλος τους...
Αν δεν είχα πετρέλαιο να ζεσταθώ,θα έκαιγα τις καρέκλες.Σκέψου κάτι πριν το πεις,ηλίθιε.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
πολυ σεβεσαι τη μνημη των παιδιων !Συγγνώμη αλλά έχεις ιδέα τι κάνεις; Στρέφεις το νόημα του θέματος εκεί που βολεύει τα αυτιά. Ειδικά η ορολογία σου μου θυμίζει συνέλευση της ΠΚΣ στο Πανεπιστημιακό αμφιθέρετρο για να περαστεί κομμένο μάθημα με βαθμό 5. Αυτό που έκανε και ο Γιωργάκης, ο Αντρέας και άλλοι πριν κάτι χρόνια. Έλεγαν πράγματα που ήθελε ο λαός να ακούει. .
εγινε μια αναφορα στη βαρβαρη πολιτικη του μνημονιου
και εσυ καθεσε και μας λες για την πκσ στο αμφιθεατρο και για κομματικοποιηση?
οτι του φανει του λολοστεφανη δλδ..!
προφανως και αναψανε το μαγκαλι για να ζεσταθουν
ποιον αλλο λογο θα ειχαν να το κανουν?ελεος πια
Nefeli Graf
Περιβόητο μέλος
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
cha0s
Περιβόητο μέλος
Αν δεν είχα πετρέλαιο να ζεσταθώ,θα έκαιγα τις καρέκλες.Σκέψου κάτι πριν το πεις,ηλίθιε.
Για πρόσεχε πως μιλάς...
Ο αδερφος μου ρουμανια ζει και εκει χτυπαει η θερμοκρασια -15 και -20.
Και επειδή κάνει οικονομία γιατι τα λεφτα ισα ισα του φτανουν και δε γουστάρει να αναβει καλοριφερ, φοραει 2 μπλουζες μεσα στο σπιτι και χοντρη ζακετα.
Μια χαρά ζεστενεται. Δεν έχει καψει καμια καρεκλα...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.