Άλγεβρα στην 3η δημοτικού;;

globglogabgalab

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Αποστολία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα για το δημοτικό (το οποίο θεωρώ λογικό) αλλά σήμερα προσπάθησα να βοηθήσω τον αδερφό μου (3η δημοτικού) στα μαθηματικά και με προβλημάτισε πολύ αυτή η άσκηση. Πώς μπορείς να εξηγήσεις αυτό το κονσεπτ σε αυτή την ηλικία πιο απλοϊκά; Κάνω εγώ κάτι λάθος; Και εκτός αυτού, ήταν και τα δικά μας μαθηματικά ΤΟΣΟ δύσκολα;;
IMG_3403.PNG

Συνημμένα

• IMG_3404.PNG
    IMG_3404.PNG
    2.6 MB · Εμφανίσεις: 74

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 8,984 μηνύματα.
Τέτοια τερτίπια είχαμε και εμείς
Δεν είναι άλγεβρα, απλή αριθμητική είναι. Στρώστον κάτω μαθετον, θα βγάλει κλάμα αλλα δε πειράζει, γιατί αυτό που θα βγάζει στο λύκειο οταν δε χαμπαρια´ζει απο μαθηματικά θα είναι πικρότερο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,636 μηνύματα.
Δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο σχετικό θέμα για το δημοτικό (το οποίο θεωρώ λογικό) αλλά σήμερα προσπάθησα να βοηθήσω τον αδερφό μου (3η δημοτικού) στα μαθηματικά και με προβλημάτισε πολύ αυτή η άσκηση. Πώς μπορείς να εξηγήσεις αυτό το κονσεπτ σε αυτή την ηλικία πιο απλοϊκά; Κάνω εγώ κάτι λάθος; Και εκτός αυτού, ήταν και τα δικά μας μαθηματικά ΤΟΣΟ δύσκολα;;View attachment 144003
Εξαιρετικη ασκηση και μπραβω στον συγγραφεα.
Λυνεται οπως το εκανες και ειναι ο πολλαπλασιαμος ( ή και προσθεση) της καθημερινης μερας..οταν παμε να παρουμε καφεδες ή στο σουπερ μαρκετ.
Θα το προτιμουσα με μικροτερο πολλαπλασιαστη αλλα οκ.
Ειναι πραξη του μυαλου και οχι του χαρτιου.
Θα χαιρομουν να δω και στρογυλοποιηση προ τα πανω οποτε θα ειχαμε αφαιρεση την δυο ποσοτητων.
Ναι τετοια καναμε με την δασκαλα....αυτο που δεν καναμε και ειναι εγκλημα ειναι η μεθοδος των τριων...δασκαλα ντουβαρι..στο σπιτι την ακουσα αλλα δεν την πιστεψα μεχρι που μας την επεβαλε ο χημικος στο γυμνασιο.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια